Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdravniski pregled ukc lj

Zdravniski pregled ukc lj

Pozdravljeni. Bila sem na zdravniskem na medicini dela ukc lj za zaposlitev pri delodajalcu ukc lj. Napotila me je kadrovska sluzba. Po posti sem prejela spricevalo z mojimi diagnozami, izvidi krvi, spirometrijo, ekg,… in mnenje zdravnika o mojim diagnozah ter ali sem primeren kandidat za delo. Kot da bi enako poslali tudi delodajalcu.

Zanima me ali kdo ve PREVERJENO info ali delodajalec (ukc) torej najbrz kadrovska prejme isti dokument kot sem ga jaz? Z vsemi mojimi diagnozami in ugotovitvami? Kaj vse je dobila kadrovska?
dela kdo v kadrovski, ukc, medicini dela in ve kaj dejansko dobi delodajalec?

Hvala!

dobijo le to ali si sposobna za delo ali ne oz sposobna z omejitvami..

Jaz dobim vse te papirje vedno v roke, ker jaz urejam te stvari.

Ne, ne dobim v roke tvojih izvidov ali diagnoz, dobim samo, ali si sposoben, sposoben z omejitvami (in kakimi) ali nesposoben za zaposlitev. Nič drugega.

Najlepsa hvala za odgovor!
Drzi to tudi za ukc? Torej ne dobite enakega obvestila o zdravniskem kot ga dobim jaz (z diagnozami) ampak samo papir, ki je najbrz oblikovan za vsakega enako-sposoben za delo z omejitvami itd. Nic o njegovi bolezni.

Delodajalec dobi samo končno mnenje zdravnika in nima vpogleda v tvojo kartoteko in ne ve za tvojo diagnozo. Isto je pri bolniški odstnosti in podaljševanju.

Zaenkrat še imamo te pravice. Ampak se vsi nadnaravno trudijo, da jih ne bi imeli.

In tudi ti nisi dolžna delodajalcu razlagat svojo kartoteko in svoje diagnoze.

hvala vsem, cudno se mi je zdelo, ker sem jaz prejela taksno obvestilo o zdravniskem pregledu, da sem dobila obcutek da enekega prejme tudi delodajalec. Obvestilo o pregledu: dignoze: vse navedene, spirometrija, ekg, vid, sluh, psiholog, vsi izvidi krvi, mnenje zdravnika o mojih boleznih in na koncu “kandidat je sposoben za zaposlitev”

Zdelo se mi je precej cudno in resnicno upam, da imate prav in ni enako posredovano tudi kadrovski.

Načeloma delodajalca drugo kot ali si sposobna za delo ali ne, ne sme brigat.

Ne bom pa dal roko v ogenj da to tudi velja za Ukc.

Ampak ne sekiraj se.

Jaz nimam naravoslovne izobrazbe. kadakroli sem opravil neki pregled, sem prosil nekega zdravnika, ki ga poznam, da mi te izvide malo razloži. Kaj ti hočem povedati, domnevam, da osebe zaposlene v kadrovski Ukc niso zdravniki/zdravnice, niti med. sestre ne. Tudi če nepooblaščeno dobijo vse tvoje izvide v roke, jih po vsej verjetnosti itak ne razumejo.

Odgovor na objavo uporabnika
Prevec osebnih podatkov, 05.12.2024 ob 11:44

hvala vsem, cudno se mi je zdelo, ker sem jaz prejela taksno obvestilo o zdravniskem pregledu, da sem dobila obcutek da enekega prejme tudi delodajalec. Obvestilo o pregledu: dignoze: vse navedene, spirometrija, ekg, vid, sluh, psiholog, vsi izvidi krvi, mnenje zdravnika o mojih boleznih in na koncu “kandidat je sposoben za zaposlitev”

Zdelo se mi je precej cudno in resnicno upam, da imate prav in ni enako posredovano tudi kadrovski.

Tudi jaz dobim domov, na svoj naslov, podrobne izvide z vsemi izvidi, testi…, v službo pa samo, kako sem sposobna za delo.

Nisem v UKC, ampak zakonodaja velja enaka za vse.

Kaj pa skrivaš? Si mi sumljiva!

Ni to glih isto, kot če gre neka Jožica delat v neko x firmo in jo pošljejo na pregled na Metelkovo. Ona je opravljala pregeld znotraj Ukc. ne rabi bit preveč naivna glede tega, kaj vse je romalo v kadrovsko.

Bojim se, da se razve, da imam genitalni herpes.

To pa je smešno.

New Report

Close