Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita
Spoštovani!
Jaz sem pred 4 dnevi dobil sklep o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Sedaj me pa zanima koliko časa velja potrdilo o opravljenem zdravniškem pregledu, kajti pred 2 mescema sem imel kontrolni pregled zaradi očal.In če mi ne velja kje lahko opravljam zdravniški pregled.
Hvala za odgovor
LP
Pozdravljeni, splošni pregled ne zadostuje za obdržanje v.d. Potrebno je opraviti kontrolni zdr. pregled, ki je obsežnejši, kot splošni. Na pregledih piše koliko časa je “veljavnost” pregleda, če imate omejitve. Lp
Pozdravljeni, k.t. se brišejo po dveh letih od pravnomočnega prekrška. Glede na vaše vprašanje (kako lahko obdržite v.d. ) je odgovor, da ko/če boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Najlažje je, da me kontaktirate, ko boste imeli problem. Lp
Lep pozdrav. Pred letom in 2 mesecema so mi odvzeli voznisko ker sem napihal. Opravil sem zdr pregled delavnice in dobil voznisko pogojno nazaj. Danes sem pa gledal zdr spricevalo in opazil da pise da se kontrolni pregled opravi cez 1 leto. To pomeni da mi zdaj vozniska ne velja in moram spet opravit ta pregled?
Pozdravljeni, tako je po preteku kont. zdr. pregleda je le tega potrebno opraviti ponovno n ga predložiti pri podaljšanju v.d-ja. Lp
Pozdravljeni.
Včeraj sta se za mano peljala kriminlista v civilnem avtu in videla da kadim (ročni zvitek) joint.
Sledila sta mi do uvoza pred hišo ko sem iztopil iz avta da odprem vrata od ograje sta pristopila do
mene in rekla na jima dam joint, izročil sem jima ga. Poklicala sta policisko patruljo kjer sta se nato pripeljal
policaja z kiblo in ker nista imela hitrega testa za preizkušanje psiho aktivnih snovi so poklicali se drugo patruljo
v policiskem avtu ki je imala seboj hitri test za p.p.a.s. Ker sem hitri test zavrnil so mi odredili strokovni pregled ki sem ga tudi odvrnil (saj so mi policaji reki če bom pozitiven bom moral samo še plačevati za strokovni pregled).
Vmes sta mi policaja v kibli dala preizkus za alkoholiziranost ki je bil negativen 0,00 in pod opombe na zapisniku o preizkusu alkoholiziranosti napisala : omenjeni je med vožnjo kadil ročni zvitek z neznano posušeno snovjo
zaradi česa mu je bil odrejen hiter test za prepoznavo znakov oz. simptomov prepovedanih drog, katerega je odklonil zaradi česa mu je bil odrejen strokovni pregled katerega je prav tako odločno zavrnil.Od kriminalistev sem prejel potrdilo o zasegu predmetov (za joint).
Nato sta kriminalista odšla za njima še patrulja v avtu ostala sta samo policaja v kibli ki sta postopek vodila do konca, moral sem poklicati prijatelja da pride saj bi me v nasprotne primeru morali odpeljati a ker sem bil pred hišo je zadostovalo da pride prijatelj in so me izpustili.
Podpisal sem vse razen zapisnik o preizkusu drog.
Zanima me :
Policista ki sta bila v kibli me nista nit ustavila in nit videla da kadim čeprav sta v zapisnik o alkoholiziranosti pod opombe napisala že zgoraj citirano.
Kaj lahko storim niti ne pijem niti ne uživam ostalih drog.
Ali se mi splača naresti zdravniški pregled , predlog za odlog V.D.
Kaj lahko pričakujem ali kako se lahko zagovarja ali kaj lahko storim.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Lp.
Pozdravljeni, to da sta vas druga dva policista obrovnavala ne igra vloge je dovoljeno. Vsekakor, ko boste dobili sklep o začasno odvzetem v.d. lahko podate najprej predlog za vrnitev in nato, ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. imate možnost, da podate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Pri predlogu je potrebno dodati kontorlni zdravniški pregled. Lp
Pozdravljeni, ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagamo predlog za odlog oz. za t.i. pogojni odvzem. Lp
Pozdravljeni, na kont. zdr. preverjajo več ali manj vse od reflekosov, vida, krvi in jeternih testov. Lp
lep pozrav.8dni nazaj so me dobili na raderju v neselju sem prevozil hitrost.dobil sem sklep iz sodišča.da se oglasim na sodišče 6.2.2015.nardil sem že pregled in tud odvetnik mi je nepisal prošnjo za vrnitev v.d.ali lahko priložim zdravniški pregled in prošnjo za vrnitev v.d na obravnavi.in kako dolgo moram čakat da mi odobrijo prošnjo za vrnitev v.d.
Pozdravljeni, predlog lahko oddate za vrnitev v.d. lahko oddate na zaslišanju. Načeloma je rok za odgovor 8 delovnih dni. Lp
Pozdravljeni, na pristojno sodišče pošljite poizvedbo kaj se dogaja z vašim primerom in vam bodo odgovorili. Lp
Pozdravljeni, za podaljšanje v.d. morate pregled opraviti pri zdravniku, ki ima koncesijo za kontrolne preglede. Spodaj je seznam izvajalcev. Lp
1. ZD Lj.-Center, Metelkova ulica 9, 1000 Lj., tel.:01/472 37 58
2. ZD Lj.-Moste-Polje, PE Fužine, Preglov trg 14, 1000 Lj., tel.:01/547-28-45
3. ZD Lj.-Šiška, Derčeva ulica 5, 1000 Lj., tel.:01/581 53 32
4. ZD Lj.-Vič Rudnik, Šestova ul. 10, 1000 Lj., tel.:01/200 45 38
5. ZVD d.d., Chendgdujska c. 25, 1260 Lj., tel.:01/585 51 00
6. ZD Celje, Gregorčičeva 5, 3000 Celje, tel.:03/543 40 00
7. ZD Štore, C. Kozjanskega odreda 2, 3220 Štore, tel.:03/780 23 14
8. ZD Škofja Loka, Stara cesta 10, 4220 Škofja Loka, tel.:04/502 00 45
9. ZD Kranj, Gosposvetska ulica 10, 4000 Kranj, tel.:04/208 20 00
10. ZD dr. Adolfa Drolca Maribor, Ulica talcev 9, 2000 Maribor, tel.:02/228 62 00
11. ZD Nova Gorica, Rejčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica, tel.:05/338 32 00
12. ZD Ravne na Koroškem, Ob suhi 11, 2390 Ravne na Kor., tel.:02/870 52 00
13. ZD Murska Sobota, Grajska ulica 24, 9000 Murska Sobota, tel.:02/534 13 00
Pozdravljeni,
10.3.2015 sem bil ustavljen pri vožnji pod vplivom alkohola (0,86), dobil sem datum za zdravniški p. 20.3.2015. Zanima me ali je kakšna možnost da zaprosim (osebno na sodišču) za vrnitev v.d. predno opravim pregled oz. dobim kakršno koli pošto iz sodišča, ker sem odvisen od vozniške (vozim se 60km daleč v službo, poleg tega trenutno vozim zelo bolnega družinskega člana na preglede oz. terapije)
V zadnjih 10 letih nisem bil nikoli ustavljen oz. kaznovan za noben prekršek.
Hvala za odgovor!
lep pozdra.imam eno vprašanje.poglejte 2kedna nazaj sem bil povabljen na sodišče to je bil dan petek.sodnica mi je odobrila da bom dobil vozniško predčasno.jaz sem jo vprašal gdaj mi bo poslala potrdilo n mi je rekla da v pondeljek in nič in nič zdej je od tega 2kedna pa nič in nič od tega.za odgovor se lepo zahvaljujem.
Pozdravljeni, Ali ste na zaslišanju imeli opravljen kontrolni zdravniški pregled? Na pristojno sodišče lahko podate poizvebo kaj je z vašim primerom. Lp
Odg. 123mik-u Pozdravljeni, poizkušajte drugje dobiti hitrejši termin za pregled in če vam uspe ga imejte s seboj na zaslišanju. Hkrati zaporsite za vrnitev začasnoo odvzetega v.d. Menim, da imete zadostne razloge za vrnitev. Lp
Pozdravljeni,
dne 26.3.2015 so me ustavili policisti, odrejen mi je bil alkotest, napihal sem 0.6 mg/l
Odvzeto mi je bila vozniško dovoljenje, prijatelj me je odpeljal domov.
Težava je ker sem povratnik (začetnik ne) in imam obenem že 16kt zaradi vinjenosti od prej, ki pa mi potečejo 4.4.2015.
Šel bom opraviti zdravniški pregled (tudi tukaj vprašanje ali ga lahko prej preden sodišče izda kakšen sklep ali počakam).
Sodišče bo izdalo sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja mene pa zanima kakšne možnosti imam da dosežem odlog izvršitve prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.
V podjetju kjer sem zaposlen mi lahko pomagajo tudi s tem da lahko rečejo da potrebujem vozniško dovoljenje.
Verjetno me sodišče ne bo lepo gledalo, me pa vseeno zanima če imam kakšno šanso. Lep pozdrav in hvala za odgovore
Pozdravljeni, ko se boste naročali za kontorlni zdr. pregled bodo načeloma želeli imeti sklep zakaj so vam odvzeli v.d. Kljub temu se lahko prijavite na termin pregleda. Sklep boste dobili v roku 8 delovnih dni od odvzema v.d. Možno je podati predlog za vrnitev odvzetega v.d. in po sklepu o prenehanju veljavnosti je možno podati predlog za odlog. Glede na navedeno obstajajo izgledi, da vama odobrijo odlog. Lp
Lep pozdrav!
Pred parimi dnevi so imeli policisti kontrolo prometa in me ustavili.
Ker sem se peljal iz zabave, kjer smo malce preveč “pogledali v kozarec” sem ob alkotestu napihal 0,64 z toleranco.
Seveda takoj je sledil začasen odvzem vozniške.
Naslednji dan sem dobil sklep iz sodišča ter vabilo na zagovor, kjer je pisalo da moram priložiti zdravniško potrdilo.
Ker pa nujno rabim izpit sem poskušal čimprej z prijavo na zdr. pregled ter sem se naročil v Maribor, kjer so me tudi vprašali za vzrok odvzema voz. dovoljenja.
Zdaj pa me zanima iz vaših izkušenj kaj vse preverjajo tam,..ko ti vzamejo kri pregledajo tudi za kake druge substance v krvi ali le za alkohol? Oz. mi lahko bolj natančno poveste kake raziskave naredijo z odvzemom krvi? Ker sem občasno užival tudi konopljo pa se bojim da bi zaradi tega potem bil ob izpit in bi bil ves moj denar in trud potem zaman.
P.S.: Alkohola in trave trave ne uživam že več kot 5 dni, saj me je ta moj problem izučil, zdr. pregled pa imam za 3 tedne.
Hvala vam že v naprej za odgovor!