Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita

Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita

Pozdravljeni,
V aprilu l. 2012 sem dobil 3 kazenske točke zaradi prekoračitve hitrosti (edina kazen doslej).
Pred dnevi so mi po opravljenem alkotestu namerili 0,51 mg/l oz. predpisli globo 900 EUR (polovična kazen 450 EUR) in dobil 16 kazenskih točk.
Ali so 3 kazenske točke zaradi preteka obdobja treh let izbrisane in imam sedaj skupaj samo 16 kazenski točk in mi torej vozniško dovoljenje ne bo odvzeto?
Na kakšen način lahko dosežem znižanje skupnega števila točk (s pomočjo ustreznega potrdila, ali v Centru za varno vožnjo)?

Hvala za odgovore

Pozdravljeni, če ste k.t. dobili leta 2012 so vam zapadle oz. so se vam brisale v letu 2014. K.t. se brišejo po dveh letih. Sedaj boste imeli 16 k.t. in ne boste “izgubili” izpita. Drugače se lahko največ 4 k.t. brišejo, če opravite kont. zdr. pregled, če ste napihali oz. s tečajem varne vožnje, če ste prekoračili hitrost. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

kje dobim spisek zdravnikov ki opravljajo kontrolne preglede za izbris kazenskih tok

Pozdravljeni, seznam dobite v googlu, če vpišete izvajalci kontrolnih pregledov in dobite povezave na njih. Na spodnji povezavi posredujem seznam. Lp

http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/mz_dokumenti/delovna_podrocja/javno_zdravje/Pravilnik_vozniki_2012/lokacije_pooblascenih_050712.pdf

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Zdravo!

Prejšnjo sredo so me policisti v Mariboru ustavili in začasno odvzeli vozniško dov., napihal sem namreč 0.68 mg/l. Presenetljivo sem že danes (po 6 dneh) od okrajnega sodišča dobil ne samo sklep o začasnem odvzemu, ampak tudi sodbo, da sem odgovoren za prekršek in se mi izreče 1200 eur kazni ter 18 kazenskih točk. Ker nisem vešč pravnih postopkov in dobivam različne informacije, me zanima, kaj lahko sedaj storim, da obdržim vozniško. Slišal sem tudi, da bom v kratkem prejel še sklep koprskega sodišča (kjer imam stalni naslov), o prenehanju veljavnosti voz. dov. Mede me to: a naj sedaj ugovarjam 1. sklepu o začasnem odvzemu, 2. sodbi o prekršku ali pa 3. sklepu o prenehanju veljavnosti voz. dov. (katerega še moram prejeti)?
Hkrati želim zaprostiti za vrnitev začasno odvzetega dovoljenja, zato že sestavljam ta predlog. Za kontrolni zdravniški pregled pri pa je čakalna doba povsod najmanj 7 dni, za rezultate pa je potrebno čakati še dodaten teden. Ne bo to prepozno zame?
Hvala za odgovor in pomoč!
Matevž

Zdravo!

Prejšnjo sredo so me policisti v Mariboru ustavili in začasno odvzeli vozniško dov., napihal sem namreč 0.68 mg/l.
Presenetljivo sem že danes (po 6 dneh) od okrajnega sodišča dobil ne samo sklep o začasnem odvzemu, ampak tudi sodbo,
da sem odgovoren za prekršek in se mi izreče 1200 eur kazni ter 18 kazenskih točk. Ker nisem vešč pravnih postopkov in
dobivam različne informacije, me zanima, kaj lahko sedaj storim, da obdržim vozniško. Slišal sem tudi, da bom v kratkem
prejel še sklep koprskega sodišča (kjer imam stalni naslov), o prenehanju veljavnosti voz. dov. Mede me to: a naj sedaj
ugovarjam 1. sklepu o začasnem odvzemu, 2. sodbi o prekršku ali pa 3. sklepu o prenehanju veljavnosti voz. dov.
(katerega še moram prejeti)?
Hkrati želim zaprostiti za vrnitev začasno odvzetega dovoljenja, zato že sestavljam ta predlog.
Za kontrolni zdravniški pregled pri pa je čakalna doba povsod najmanj 7 dni, za rezultate pa je potrebno čakati še
dodaten teden. Ne bo to prepozno zame?
Hvala za odgovor in pomoč!
Matevž

Pozdravljeni, ko opravite kontrolni zdravniški pregled lahko podamo predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. Ko boste dobili sklep o prenhanju veljavnosti v.d. lahko v roku 15 dni od pravnomočnosti sklepa podamo predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Lp

Živjo.
Prejšni vikend sem napihal 0,58 mg in odvzem vozniške.
Od sodišča sem že dobil sklep, sedaj me pa zanima v kakšnem času moraš oddati zdravniški pregled in predlog, ker zdravniški pregled imam šele 20.10.2015 in če lahko zahtevo za zagovor opravim na sodišču ali moram to poslati pisno.
Hvala

Pozdravljeni, predvidevam, da ste dobili sklep o začasno odvzetem v.d.? Na ta sklep lahko kadarkoli, pred zaključkom postopka, podate predlog za vrnitev. K predlogu je potrebno dodati kont. zdr. pregled. Torej v vašem primeru ga lahko podamo po 20.10.15. Čas za oddajo predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. pa je potrebno podati v roku 15dni od pravnomočnosti sklepa prav tako z izvirnikom kont. zdr. pregleda. Predlog za odlog lahko podate ustno na zaslišanju pri sodniku, če boste vabljeni na zaslišanje. Lahko vas pozovejo, da podate pisno izjavo o dogodku. Pri ustnem predlogu morate dostaviti izvirnik kontrolnega zdr. pregleda. Lp

pozdravljeni.

za vikend sem napihal 0.53mg/l izdihaneha zraka, kazen je 900€ in 16kt! Zanima me kaj lahko naredim glede izbrisa 4kt? je dovolj obisk osebnega zdravnika h kateremu grem tudi za ostale zadeve in dobim potrdilo ali kako je s tem?

Pozdravljeni, 4 k.t. si lahko izbrišete enkrat v dveh letih, če opravite kontrolni zdravniški pregled (na povezavi je seznam izvajalcev) in podate vlogo na Min. za pravosodje, odd. za evidenco k.t., Župančičeva ul. 3, Lj. Lp

http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/mz_dokumenti/delovna_podrocja/javno_zdravje/Pravilnik_vozniki_2011/seznam_pooblascenih_lokacije_021211.pdf

pozdravljeni,
sodišče mi je preklicalo odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti v.d. zaradi t.i. hujšega prekrška. v.d. mi bo odvzeto. ali se v prepoved ponovne pridobitve šteje tudi preizkusna doba?

Pozdravljeni, preizkusna doba se ne šteje. Lp

Pozdravljeni,
Dne 25.11.2015 mi je bilo začasno odvzeto v.d.
Vzeli so ga ker sem odklonila test na droge(slina) in posledicno tudi odvzem krvi itd. Sem pa opravljala alko test ki je bil sicer 0.00
Sam postopek že poznam saj me je enkrat že pošteno stal.
Teste na droge sem odklonila saj sem prejsni dan uzivalamarijuano.
Ker ze poznam postopek(in policaja iz predhodnih zadev zaradi doticne snovi) sem odklonila test in odvzem saj sem vedela da bodo testi pozitivni in stroski tega niso poceni.
Skratka moje vprasnje je
1. Decembra 2013 se mi je situacija ze zgodila, sem resila vse in dobila tudi pogojni izpit. Konec pogojnega obdobja je bilo 13.1.2015. Sedaj je minilo malo manj kot leto pa zopet isto. Ali ste mnenja da lahko se pridobim pogojni izpit glede na moje predhodne izkusnje?
Ali me obravnavajo kot povratnika?
Sem kontaktirala odvetnika, ki mi je po vseh dejstvih rekel, da je cisto odvisno od sodnika kaj bo naredil z mano. Na pregled se ze pripravlam na vse pretege in ko bom vabljena pred sodnika bi rada imela ze prosnjo za pogojno in zdravniskega, saj vem da to obcutno skrajsa muke.
Skratka ce imate kaksne izkusnje s podobnimi primeri bi vas lepo prosila za mnenje.
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni, tako je kot vam je povedal odvetnik. Lp

Spoštovani,

Se mi je kar zdelo da ne bo lahko…. pa vendar ali ste mnenja da bo sploh možna pridobitev pogojnega izpita,

saj sem danes dne 1.12.2015 prejela sklep o predlogu za začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

Poleg je predložen še obdolžilni predlog s strani policije in v zadnejm odstavku so navedli sledeče: Prekršek je storila v času veljavnega ukrepa, prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve, kateri ji je bil izrečen s strani okrajnega sodišča …. s št…… kateri velja od 20.05.2014. Ker je storila hujši prekršek v času veljavnega ukrepa z odložitvijo, predlagamo, da v skladu z 2. odstavkom 202. e člena ZP-1, s sklepom prekličete odložitev ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Ko sem pregledala dotičen zakon sem zasledila v zadnjem odstavku, da še leto po preteku preizkusnega obdobja ne smeš storiti hujega prekrška oz. točna navedba je sledeča: če je bila pravnomočna odločba izdana najpozneje v enem letu po poteku preizkusne dobe.

Sedaj pa me zanima ali je sklep, ki sem ga prejela že smatran kot pravnomočna odločba?
Glede na obdolžilni predlog ali imam sploh opcijo pridobitve pogojnega izpita?
Se mi sploh splača iti “pripravljena” na sodišče, torej z zdravniškim pregledom, če mi bodo izpit tako ali tako vzeli?

Se opravičujem za roman, vendar sem kar obupana saj sem edini skrbnik nepokretne mame, ki ima mesečno okoli 5 obiskov zdravnikov po celotni sloveniji in sem jaz njen edini prevoz.

Za vaše mnenje oz. odgovore se že vnaprej zahvaljujem.

S spoštovanjem

Pozdravljena sklep, ki ste ga dobili je sklep o začsnem odvzemu v.d. Nanj lahko podate predlog za vrnitev ali pa ne. Sklep oprenejhanuj veljavnosi bo še prišel. Tudi potem boste lahko dali predlpg za odlog. Če ne boste bo po pravnomočen in boste brez v.d. Lahko poskusite, izgubiti nimate kaj. Kot vam je odv. rekel je stvar sodnika kako bo odločil. Sam menim, da nimate veliko možnosti. Vsekakor pa boste morali opraviti kont. zdr. pregled, ko boste na novo pridobivali v.d. Lp

Hvala lepa za vse odgovore, hotela pa sem vam samo še reči, da sem že marsikomu svetovala naj se obrne kar na vaš forum saj vsebuje ogromno pomoči za nas laike. Iskreno se vam zahvaljujem za vašo dobrodelnost z vašo strokovnostjo. Kar tako naprej! 🙂

Lep pozdrav

Pozdravljeni, hvala za pohvalo. Vsake toliko jo je prijetno dobiti in hkrati potrditev za doboro delo. Če boste potrebovala pomoč pri opravljanju v.d. se obrnite na nas ker je tudi tu kar nekaj postopkov, ki jih prej ni bilo. Lpl

Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme si bom sposodil kar to.

Imam problem glede kazenskih točk ter vozniškim dovoljenjem. Dobil sm “lepo” novoletno darilo od naših policajev, saj sem 1.1.2016 napihal 0,46 in dobil globo na mestu, ki znaša 900€ – polovička 450€ ter 16KT.
Vozniško dovoljenje mi je bilo odvzeto za 24ur. Že od prej imam 3KT zaradi prevelike hitrosti, sedaj skupno 19KT, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja.
Kaj bi moral storiti v takšnem primeru, da bi se mogoče izvlekel iz nastale situacije in obdržal izpit? Ali sploh obstaja kakšna možnost, da mi izpit ostane?
Se pravi, da na sodišču nebom imel možnosti za zagovor in tako ne možnosti, da zaprosim za nek program, da bi se ga udeležil, da bi mi izpit lahko ostal.
Bi se dalo kazenske točke nekot izbrisat z prostovoljno udeležbo programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo?
V mislih sem imel naslednjo opcijo, ki pa mislim, da ne bo prišla v upoštev, ampak vseeno me zanima, če je kaj v tej smeri izvedljivo:

Takoj bi se prijavil prostovoljno na program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo in si izbrisal te 3KT, katere imam zaradi prevelike hitrosti, dokler še ni ta zadeva z alkoholom pravnomočna.
Ampak kot sem bral na internetu že nekaj, je po moji logiki to neizvedljivo, ker imam od prej 3KT in ne 4.

Citiram:

“Programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo se lahko udeleži imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja, ki doseže štiri in ne preseže 17 kazenskih točk, (voznik začetnik pa ne preseže šest kazenskih točk) zaradi storjenih prekrškov,
ki niso povezani z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.
Voznik potrdilo o uspešno zaključenem programu, ki ne sme biti starejše od treh mesecev, sam predloži organu, pristojnemu za vodenje evidence kazenskih točk (Ministrstvo za pravosodje), ki mu iz evidence izbriše kazenske točke.”

Bi mi znali vi svetovat kaj je v tem primeru najboljše naredit, saj sem čisto izgubljen, ker sem prvič v takšni nelagodni situaciji?

Zanima me tudi, če se da uredit polovičko na obročno plačilo, saj imam trenutne finančne težave?

Lepo prosim za pomoč in malo smernic…

Hvala že v naprej, Tomaž

Pozdravljeni, obrnite se na moj mail in vas bomo “rešili”. Lp

Gospod Luka lepo pozdravljeni.

Spet se oglašam z malo bolj bistro glavo, saj sem pisal prejšnje sporočilo kar naslednji dan, ko so me ustavili policisti, bil sem paničen in neinfromiran. Sedaj sem si zadeve malo prebral na vašem forumu, ki mi je zelo pomagal.

Sedaj me pa zanima še par stvari, če bi mi lahko konkterno odgovorili, lahko tudi preko maila: [email protected]

Počakam, da dobim po pošti sklep o prenehanju veljavnosti VD. Ko dobim ta sklep, se takoj prijavim na ZDR pregled. Na ZDR pregled s seboj nesem tudi ta sklep o prenehanju VD. Ker so cene ZDR pregledov zelo različne, me zanima, da se recimo naročim v Murski Soboti kjer je mogoče ceneje, ali potem tudi tam opravljam test z psihologom? Ali se ZDR pregled + psiholog uredita v enem dnevu ali ločeno, da ne bi bilo toliko vožnje? V ceno ZDR pregleda je vključena tudi cena psihologa, ali se motim? Tukaj pri nas na Ravnah je okoli 120-150€. Nekje sem zasledil, da je v Murski okoli 50-70€, za točne podatke bi moral še malo poklicati naokoli, seznam ZDR ustanov že imam.

Po sklepu, ki ga moram še dobiti imam časa vse skupaj 23 dni, če sem prav razumel, da napišem predlog za odlog izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zraven predloga priložim ZDR spričevalo + pri delodajalcu bom dobil potrdilo, da opravljam poklic, ki je vezan na VD, saj moram po potrebi večkrat na teren z službenim vozilom?

Ko oddam ta predlog z vso dokumentacijo in če ga sodišče ugodi s sklepom, potem mi naloži po vsej verjetnosti te edukacijske delavnice, ki bi jih moral opravit v roku, ki ga določi sodišče in brez hujših prekrškov v neki dobi, to mi je jasno. Tukaj mi ni jasn vrstni red dogodkov, ki se bodo odvili. Oddam predlog, dobim sklep o ugoditvi ali zavrnitvi, potem pa sem klican na zagovor k sodniku, če bi bilo ugojeno? Ali mi na zagovoru potem dodeli te delavnice ali že v sklepu? Ali je možno, da zagovor sploh ni potreben in že odločijo v sklepu vse skupaj? Globo sem že dobil na mestu dogodka. Tukaj me še zanima glede plačila sodne takse. Kako je z to takso, jo bom plačal okoli 200€ v vsakem primeru ali ne? Mislim, da se da vložit tudi nek odlog plačila sodne takse, kakšne moraš imeti za to pogoje?

No naj povem še nekaj. Kontaktiral sem tudi z temi pravnimi službani prek spleta, ki pišejo te zadeve in te vodijo skozi celoten postopek, cene se gibljejo tam okoli 150€. Mislim, da so cene še kar nasoljene. Kaj mi vi priporočate, da zadevo spišem sam in se izognem še tem dodatnim stroškom? To bi mi bilo še eno finančno breme manj.

Muči me le kako napisat ta predlog, da bi bil zadovoljiv. Imate mogoče kakšne smernice kako najbolj optimalno to napisat. Tudi delodajalec mi je dejal, da moram sam doma uradno sestavit neko listino, da v službi po potrebi opravljam terensko delo (kako se sploh imenuje taka listina uradno)?. Rekel je, da mu to izročim in mi on potem požigosa. Pi obeh zadevah bi res potreboval malo pomoči kako to sestavit. Najbolje bi bilo, da bi nekje dobil neko glavo, da si z tem pomagam, ampak ne najdem nič kaj uporabnega na spletu.

Po vsej verjetnosti se bom odločil, da kar sam spišem to skupaj, saj toliko pa sem sposoben 🙂 Res imam finančne težave in nebi rad plačeval še dodatno neke pravnike, da mi napiše vse to. Živim pa sam, saj sta starša pokojna, sem brez otrok in ženske, tako da finančno sem se kar udaril po žepu.

Je pa to bila še ena dodatna šola v življenju. Nikoli več ne sedem vinjen za volan, se ne splača nikakor. Ne finančno in ne psihično, pa še kaj hujšega bi se laho pripetilo meni ali kateremu drugemu udeležencu v prometu, tako da, ne pit pa it za volan! 🙂

Pa hvala še enkrat za odgovor, lep dan vsem 🙂

LP, Tomaž

Pozdrav..
Ni nikogar, ki bi mi znal odgovorit ? 🙂

Pozdravljeni,
Imam vprašanje v zvezi z začasnim odvzemom vozniškega dovoljenja. Z 24.6 mi je bilo začasno odvzeto VD, zaradi alkotesta ki je pokazal 0,71. zanima me ali lahko predlog o vrnitvi podam preden dobim po pošti obvestilo s strani sodišča ali moram počakati na njihovo pošto. Hvala.
Lp

Pozdravljeni, počakati je potrebno na sklep o začasno odvzetem v.d. Načeloma lahko predlog podate prej vendar se zna zgoditi, da boste dobili zavrnitev z obrazložitvijo, da ste preuranjeni (prehitri). Sklep je tisti, ki govori v pravnem pouku o možnostih vračila začasno odv. v.d. Lp

New Report

Close