Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita
Pozdravljeni,
ker se je tudi meni pripetilo to, da so mi zaradi “domnevne” (ni bilo ravno tako ampak itak proti policiji nimaš kaj dosti možnosti) odklonitve alkotesta odvzeli v.d., imam vprašanje, na katerega še nisem zasledila odg. Namreč na kontrolni zdravniški pregled sem se naročila v ZD Šiška, kjer so me nadalje napotili (btw, na pregled sem čakala 1,5 mesca…noro) na DTO (rahlo povišani jetrni encimi in sledi THC-ja), kjer sem ponovno dala urin….očitno je pokazalo isto (s tem, da se intenzivo čistim in nisem kadila že več kot 2 tedna), zato mi niso hoteli izdati potrdila, temveč moram 2x tedensko 1 mesec hodit tja dajat urin….kot najhujši kriminalc, s tem da thc od vse možnih prepovedanih substanc najdlje časa ostane v telesu, tut mesec in več…. V glavnem je imel že kdo kake izkušnje s tem? Strah me je, da se mi, kljub temu, da ne kadim (in tut ne nameravam) v tem času ne bo uspelo čisto spucat in da posledično ne bom dobila zdravniškega spričevala….Zanima torej me najprej, ali je možno, da kljub potencialnem pozitivnem mnenju psihiartra medicina dela izda negativno spričevalo (ker ta zdravnica, Neva Marušič, je delovala kar strogo oz neusmiljeno….)? Poleg tega pa me zanima, ali je možnost (oz. če se splača oz. je možnost za uspeh), da se v primeru negativnega mnenja pri tej zdravnici enostavno naročim nekje drugje na pregled in upam, da se je telo v tem času spucalo in ne bo problemov s tem….Opažam namreč, da iz ustanove v ustanovo delajno drugačne teste, ZD Vič npr. sploh ne preverja urina, pred leti je bil kolega s strani medicine dela v NG napotem na pregled v Idrijo (alkohol) in je kljub povišanim vrednostim jeternih encimov dobil pozitivno mnenje….
Ker sem iz dneva v dan bolj obupana in v strahu, kako se bo vse skupaj odvilo, bi vam bila zelo hvaležna za kakršenkoli nasvet.
Hvala vsem, pa lepo deževno nedeljo vam želim.
Pozdravljeni, sodišče naj bi v roku 8 delovnih dni obravnavalo predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. Ponavadi je to pred zaslišanjem ni pa nujno. Odvisno kdaj je zaslišanje. Lp
Pozdravljeni,
ali ima slučajno kdo s tem izkušnje (zaradi alkohola)? Ker se absolutno ne strinjam s mnenjem izvedenca (res ni strokovno utemeljeno dovolj), je kakšna možnost na prtožbo / ugovor zoper negativno spričevalo (sicer le-to še ni izdano ampak itak to pričakujem…). Poleg tega me zanima, ali je moč it zdravniški drugam še enkrat opravljat? In pa v kolikšnem času se lahko bodisi pri isti ali drugi medicini dela ponovi zdravniški, je kakšna omejitev pri tem?
Najlepša vam hvala za pomoč, res 🙂
Pozdravljeni, kolikor mi je znano lahko vedno zahtevate drugo mnenje. Misilim, da v Lj. na Poljanski ulici obstaja komisija za ugovore na zdr. preglede. Nisem pa siguren. Preverite tudi spodnje povezave in povprašajte še na kakšnem forumu ali pri kakšnem zdravniku. Lp
https://zakonodaja.com/zakon/zvoz/84-clen-ugovor-zoper-zdravnisko-spricevalo
Lep pozdrav,17.10.2017 so mojemu partnerju odvzeli zacasno v.d zaradi prevelike hitrosti na 90km/h je vozu 155km/h..zanima me sledece..bil je seveda na motorju..izpit za B kategorijo je opravil v marcu za kategorijo A1 pa v maju…9let nazaj so mu izpit vzeli zaradi alkohola…in se je letos odlocu da naredi izpit za B in A1kategorijo..zdej me pa samo zanima kaj lahko naredimo da mu v.d.ne vzamejo spet
Pozdravljeni, najprej mora počakati na sklep o prenehanju veljavnosti v.d. in nato mora opraviti kontrolni zdravniški pregled in zatem lahko podamo vlogo za pogojno obdržanje v.d. Lp
Pozdravljeni,
Pred enim mesecm mi je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ker sem napihal 0,69 promila. Prijavil sem se na zdravniški pregled in sem ga ze opravil. Biokemijske preiskave so pokazale:
S-ALT: 0,34
S-AST: 0,28
S-Gama GT 0,29
CDT (HPLC metoda): 1,5
Doktor mi je na dobljene rezultate napisal napotnico za Alcohologa katerega imam šele čez en mesec.
Zanima me kaj je potrebno storiti, kajti v tem primeru bom zamudil rok za oddajo prošnje za odlog odvzema vozniškega dovoljenja?
Prav tako me zanima ali imam še kakšno drugo možnost, glede na to, da so rezultati niti niso tako slabi, , da bi pospešil celotno proceduro, izpit namreč nujno potrebujem v začetku decembra za potovanje v tujino.
Pred petimi leti sem bil že kaznovan in takrat sem opravil 6 urni tečaj edukacijskih delavnic.
Najlepša hvala za predlog v naprej.
Lep pozdrav
Pozdravljeni, pri predlogu za t.i. pogojno se pojasni situacija in doda dokazila, da čakate na pregled. Načeloma sodišče sledi predlogu. Druga možnost je, da najdete drugega alkohologa in opravite pregled. Lp
Pozdravljeni!
V mesecu Avgustu so me na lokalni cesti 50 metrov od domovanja ustavili policisti in sem napihal 0.65.Odvzeli so mi VD in zapisnik sem podpisal brez pripomb.
Čes čas sem seveda dobil obdolžilni predlog sodišča.
19 oktobra sem pa prejel SODBO V IMENU LJUDSTVA 1200€ in 18 KT kot stransko sankcijo.
Ko sem podrobno prebral to sodbo sem ugotovil, da na prvi strani, kjer je napisani obdolžilni predlog ni napisan pravi datum prekrška.
A mi je kaj sploh storiti ali plačevat in ostat brez VD.
Hvala za odgovor in vse lepo želim
Marjan Novak
Pozdravljeni to, da ni napisan pravi datum prekrška ne vpliva na sodbo in če jih boste na to opozorili, boste dobili popravek sodbe. Nič posebnega, tiskarski škrat bi se temu reklo. V paravnem pouku vam verjetno piše, da lahko zaprosite za t.i. pogojno obdržanje v.d. če opravite kontorlni zdravniški pregled in če podamo predlog. Predlagam, da me kontaktirte na mail in vam lahko pomagam. Lp
Pozdravljeni,
pred nekaj dnevi mi je potekla preizkusna doba – t.i. “pogojna”. V tej dobi nisem storil nobenega prekrška. Če prav zastopim pravni pouk, bo sedaj sodišče čakalo nadaljnjih 12 mesecev preden se postopek dokončno konča. Sem si odstavek pravilno interpretiral?
Kako je s prekrški v tem dodatnem obdobju? Drži, da je edini pogoj za to, da VD obdržim ta, da ne naberem dodatnih 18 KT?
Že vnaprej hvala za odgovor in LP,
Simon.
Pozdraveljeni, vse razumete prav in drži, kot ste napisali. Lp
lep pozdrav.
moja situacija je sledeča; prejšnji teden sem povzročil prometno nesrečo kjer sem na stranski ulici hotel prečkati prednostno cesto, pri tem pa spregledal avtomobil ki se je peljal po njej. Avtomobil mi je trčil v bok ter me porinil v ograjo bližnje hiše. na žalost sem imel ta dan rojstni dan in sem počastil sodelavce in ob prihodu policistov napihal 0.58. v nesreči hvala bogu ni nihče utrpel poškodb je pa nastala gmotna škoda na avtomobilih. policisti mi vozniško dovoljenje vzeli (18kazenskih točk) sedaj pa prebiram forume o možnostih pridobitve izpita nazaj kot pogojnega.
V 7ih letih izpita nisem še nikoli napihal, ter edine pike ki sem jih pridobil v tem času so izpred 3mesecev ko sem šel na službeno pot in so me ustavili v nasleju zaradi prehitre vožnje (3pike).
Izpit mi je izrednega pomena za službo ker se konstantno vozim v tujino. Me zanima kakšne so moje možnosti da dobim izpit nazaj, ter ali naj probam pridobiti izpit sam ali naj najamem podjetja ki se s tem ukvarjajo.?
Za vsakršen odgovor vam bom hvaležen.
Hvala
Ali lahko date kontakt na [email protected]
Pozdravljeni, glede na napisano imate možnost, da zaprosite za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja (v.d.) in nato še t.i. pogojno obdržanje vozniškega dovoljenja (v.d.), če opravite kontrolni zdravniški pregled pri najbližjem izvajalcu navedenih pregledov. Ko boste dobili sklep o začasnem odvzetem v.d., bo v pravnem pouku pisalo to. In lahko vlagamo predlog za vrnitev z zdr. pregledom. In če sodišče predlogu ugodi vam ga vrne. Kasneje boste dobili sodbo v imenu ljudstva, ki bo govorila o globi min. 1200€ in izrek 18 kazenskih točk in ko bo sodba pravnomočna boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko vlagamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če sodišče ugodi predlogu boste dobili od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se boste lahko vozili ne boste p asmeli storiti hujšega prometnega prekrška. Lp
Dober večer , rabil bi Vašo pomoč, mojega brata so ustavili 28 .8. 2018 in je naoihal ampak v 16 letih ga niso nikoli ustavili niti ni dobil nobene kazenske točke. Vzeli so mu dovoljenje s tem da ga lahko zapeosi nazaj . Šel je k odvetniku in tudi na sodišče , tako da me zanima sledeče . Zdravstveni pregled je opravil v decembru 2018 nato je predložil to svojemu odvetniku , ki mu je rekel , da je prepozen in da mora še enkrat opravljati izpit od začetka . Ali je to res mogoče ali se da kej rešiti . Aja pa še to nič ni napisal kakšen sklep o pridobitvi vozniškega dovoljenja nazaj , ker mu tudi odvetnik ni nič rekel . Prosim Vas za pomoč Luka Repnik ali kdo , ki se res spozna. Lp Aleš
Dober večer , rabil bi Vašo pomoč, mojega brata so ustavili 28 .8. 2018 in je naoihal ampak v 16 letih ga niso nikoli ustavili niti ni dobil nobene kazenske točke. Vzeli so mu dovoljenje s tem da ga lahko zapeosi nazaj . Šel je k odvetniku in tudi na sodišče , tako da me zanima sledeče . Zdravstveni pregled je opravil v decembru 2018 nato je predložil to svojemu odvetniku , ki mu je rekel , da je prepozen in da mora še enkrat opravljati izpit od začetka . Ali je to res mogoče ali se da kej rešiti . Aja pa še to nič ni napisal kakšen sklep o pridobitvi vozniškega dovoljenja nazaj , ker mu tudi odvetnik ni nič rekel . Prosim Vas za pomoč Luka Repnik ali kdo , ki se res spozna. Lp Aleš
Pozdravljeni, če je rok, za oddajo predloga za t.i. pogojno obdržanje v.d. zamujen, se ne da urediti zadeve in mu ostane ponovno opravljanje vozniškega izpita. Brat je moral dobiti sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep bi moral v roku 15dni od pravnomočnosti, na sodišče poslati predlog, za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če tega ni storil se ne more rešiti. Lp
Pozdravljeni, kolikor mi je znano roka za odobritev pogojne dobe ni. Najbolje pa je, da preverite na sodišču glede tega. Lp
Pozdravljeni, zadeva ne “pade”. Sklep boste dobili. Kdaj pa bo je pa stvar policije, kdaj preda vaš primer naprej sodišču in nato stvar sodišča kdaj vam pošlje sklep. Nikakor pa zadeva ne “pade”. Lp
Spoštovani,
Sama imam tudi smolo. 2018 so me na ac ustavili in sem dobila 3 točke. Ker imam nase pisana 2 avta in se z drugim vozijo drugi člani, so jih slikali na ac in sem prejela pike. Kasneje so me poiskali doma zaradi drugega prekrška, mi dali pihat, sem napihala 0.0 in mi dali kazen za pobeg pred usravitvijo. Policaju sem povedala, da nisem videla ustavitve, pihala sem brez težav, prišla sem domov, kjer so mi opravili pregled a vendar dali kazen finančno + pike.
Danes priznam, da preden sem se odpeljala domov, sem spila 2 špricerja. Ustavili so me in sem napihala 0,3. Prebolela sem gripo, napihano predvidevam, da je posledica tega, da imam imunski sistem na 0.
Če bi pomagalo, bi se razjokala pred policajem, ker sem imela občutek, da mi pihanje ne bo prizaneslo. Ko sem napihala, mi je dejal, da priznajo odstopanje 0,5 %. Torej bi, če sem pravilno razumela presegla le 0,1%.
Situacija je sledeča – odvzem za 24 ur. Me pa skrbi, da mi pike od prehitre vožnje še niso bile izbrisane in imam skupno preveč pik.
Kaj lahko storim?
V vseh letih, odkar imam izpit, je moja težava prehitra vožnja, ne pa alkohol. In še to prehitra vožnja na ac.
Izpit potrebujem za službo in privat.
Hvala za pomoč!
Pozdravljeni, glede na navedeno najprej preverite koliko kazenskih točk imate, nato počakajte dokler ne dobite listin v zvezi z prenehanjem veljavnosti v.d. Če/ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. se lahko vloži listine za t.i. pogojno obdržanje v.d. z kontrolnim zdr. pregledom in tako lahko obdržite v.d. Lp