Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita

Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita

Pozdravljeni, vse zavisi od odločitve sodišča. Ne gre vam v prid, da ste v enem letu dvakrat napihali. Če vam odobrijo t.i. pogojni odvzem se vam k.t. rišejo leto dni po izteku pogojne. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Spoštovani,

dejstvo, da ste v letu in pol napihali dvakrat je sicer obteževalna okoliščina, ni pa to edini razlog za odločitev ali vam bo sodišče odobrilo odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD (pogojno). Če boste v predlogu konkretno opisali zakaj VD potrebujete in priložili ustrezna dokazila imate veliko možnosti za pogojno. KT se vam bodo izbrisale po poteku enega leta od preizkusne dobe, če seveda v času pogojne ne storite novega hujšega prekrška.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Odvzeli so mi izpit. Poslala sem predlog za začasno vrnitev. Vrnili so. Bila sem na sodišču kjer sem povedala svojo zgodbo. sodnica me je vprašala samo če želim 1200eur na obroke. To da mi bo izpit ponovno odvzet ni bilo govora. Po 3 dneh sem dobila iz sodišča sodbo, kjer ne piše ničesar o odvzemu vendar o kazni in 18kt. Dobila sem še 12 položnoc po 100eur. Kaj lahko pričakujem sedaj?
iz upravne enote, da naj prinesem izpit nazaj ali kako gre to?….

Kar me najbolj zanima je tole, da sem že opravila kontrolni zdravstveni pregled in to posredovala sodišču priloženo predlogu za začasno vrnitev. Ali moram ponovno na kakšne zdravstvene preglede ko bom poslala še predlog za prenehanje izvršitve postopka o prenehanju v.d.? ter kdaj in kako bom izvedela, kdaj mi bo sodišče naložilo naloge katere moram opraviti? zdravnik na kontrolnem zdr. pregledu je okrepil udeležitev edukacijskih delavnic.

Prosim za pomoč.

LP,

Sara

Spoštovani,

Moje vprašanje je, ko so me ustavili poliscisti so mi dodelili kazen za voznjo brez ispita ter za vijuganje po cesti. Obe kazni sta polovični ampak policist mi je odredil strokovni pregled na katerega sem privolil. sem obcasni uzivalec marihuane ampak na ta dan nisem kadil. Vseeno predvidevam da bodo testi pozitivni. Zanima me pa zakaj mi je policist rekel da dobim ostale dve kazni šele ko bodo znani izvidi strokovnega pregleda oz. rekel mi je da naj mu dam številko in da mi bo sporočil. Zanima me ali bo to šlo preko sodišča ali kako to poteka? Zanima me tudi če izvide strokovnega pregleda dobim od policije ali od ZD. Hvala za odgovor že vnaprej.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni, odg. za kia003 je. V roku meseca dni boste dobili sklep od upravne enote o prenehanju veljavnosti v.d. Fizično se izkaznice/izpita ne vrača. Potem lahko na pristojno sodišče vložite predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. (za t.i. pogojni odvzem). V predlogu morate navesti razloge zakaj potrebujete v.d. in da ste kontrolni zdr. pregled že oddali pri predlogu za vrnitev začasno odvzetega v.d. Če bo sodišče sledilo predlogu Vam bo naložilo, da morate v roku 3 mesecev dostaviti na sodišče še potrdila, da ste se udeležili eduak. delavnic oz. vsega kar vam je zdravnik odredil. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Pozdravljeni, odg. za Brane12 je. Če bodo rezultati pozitivni, boste dobili kazen še za vožnjo pod vplivom nedovoljenih substanc. Ker nimate v.d. lahko policist direktno izreče kazen. Torej ni zaslišanja na sodišču. Ni mi jasno zakaj Vam je policist rekel, da kazni dobite po rezultatih in neobičajno je, da je vzel vaš telefon. Čez cca teden dni od strokovnega preizkusa pokličite na policijo in zahtevajte policista, ki vas je obravanaval naj vam pojasni kako je z rezultati. Načeloma bi morali polovične kazni plačati v roku 16dni od prejema. Lahko pa policist glede na rezultatie preda celotno zadevo sodišču, torej skupaj s prekrški in vam bo nato sodišče dodelilo skupno kazen. Lp

Spoštovana kia 003,

Ker vam je sodišče VD vrnilo, lahko normalno vozite. Na podlagi pravnomočne sodbe sodišča, s katero ste dobili 18 KT vam bo sodišče izdalo sklep o prenehanju veljavnosti VD. Ko bo ta sklep pravnomočen (po 8-ih dneh) lahko v 15-ih dneh vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD. Ker ste zdravniško spričevalo že poslali, ga tokrat ni treba pošiljati, niti vam ni treba na ponovni pregled.

Če bo sodišče vašemu predlogu ugodilo vam bo v sklepu naložilo kaj vse morate narediti in v katerih rokih. Določenih rokov se morate držati, sicer vam bo VD prenehalo veljati.

Kdaj boste prejeli sklep o prenehanju VD in kasneje sklep glede vašega predloga pa je odvisno od sodišča in sodnika, ki o tem odloča. Posebej v zakonu roki za odločitev sodišča niso določeni.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Spoštovani Brane12,

če bo rezultat strokovnega pregleda pozitiven, ima policija možnost, da vloži na sodišče obdolžilni predlog glede vseh treh prekrškov in to je razlog, da vam plačilnega naloga za dva prekrška niso izdali kar takoj. Glede rezultata strokovnega pregleda pa bi morali dobiti informacijo od policije, zagotovo pa jo boste od sodišča, če bo rezultat pozitiven, saj vas bodo vabili na zaslišanje.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni, semm voznik začetnik ustavili so me policisti in sem napihal 0,32 promilq. Zdaj 20 maja imam obravnavo. Sem pa seveda odvisen od avta saj imam službo v avstriji in se vsak dan vozim. zanima me kakšne možnosti imam da mi nebojo za stalno odvzeli vozniškega.

LP

Pozdravljeni, opravite kontrolni zdravniški pregled in na zaslišanju zaprosite za vrnitev začasno odvzetega v.d. Po sklepu o odvzemu lahko vložite predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. t.i. pogojni odvzem. Od sodišča je odvisno ali bo sledilo predlogu ali ne. Lp

Mene sedaj tudi zanima saj sem z 16.5.2013 napihal z toleranco 0.42 miligrama in prejel 16 KT, da sedaj prvo plačam kazen v višini 450 evrov, pol se pa moram prijavit sam na kakšno delavnico za izbris točk, ali me bodo sami državni organi napotili na katero izmed njih?

Hvala za odgovor

Pozdravljeni, kazen plačajte, opravite lahko kontrolni pregled z posvetovanjem. Nato Vam enkrat v dveh letih brišejo 4 k.t. Lp

Hvala za odgovor. še pa vseeno nerazumem čisto, ali v dveh ali v treh letih se pol brišejo točke, ki sem jih pridobil! Torej te ki jih imam trenutno 16KT!

http://www.avp-rs.si/vozniki/rehabilitacijski-programi-za-voznike-prekrskarje/izbris-kazenskih-tock

na tej povezavi zastopim , da pod točko C oz. slika 2, da se brišejo enkrat v treh letih 4 KT, torej če mi jih ostane 12KT – kdaj se potem brišejo le te?

Hvala za pojasnilo!

Pozdravljeni, vse točke se brišejo po treh letih od pravnomočnosti. 4 točke se vam brišejo enkrat v dveh letih, če opravite t.i. rehabilitacijski program. Lp

Hvala!

Spoštovani brele,

po 14. 6. 2013 začne veljati sprememba Zakon ao prekrških in se vam bodo po novem brisale KT v dveh letih od pravnomočnosti odločbe, s katero ste jih dobili, če v tem času ne boste zbrali 18 KT.

Na zdravniški pregled s svetovanjem vas nihče ne napoti, opravite ga pri svojem osebnem zdravniku.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni

Mene pa zanima, koliko časa velja zdravniški pregled?
Partner je zaradi točk izgubu izpit in lani je že opravil zdravniški pregled, kjer mu je bila določena psihosocialna delavnica. No vse do letos te delavnice ni opravil, enostavno ni bilo ne denarja in ne časa.
Sedaj pa sva nekaj gledala in sem opazila, da spodaj piše, kontrolni pregled “se opravi najpozneje čez 1 leto”
…. no to 1 leto pa je minilo v začetku tega meseca.

Sedaj pa me zanima, ali mora na novo opraviti pregled, al gre samo na to kontrolo?

Hvala za odgovor.

PS: sem uporabila iskalnik, pa mi na to temo ni našel nič 🙁

Pozdravljeni, dne 19.4 so me ustavili policisti in sem napihal 0,95. Zacasno so mi uzeli izpit. nato sem dobil sklep in v treh dneh odkar so mi ga poslali naj bi sel na zdravniski pregled vendar nisem bil v Sloveniji zato nisem upsel iti na pregled. izpit imam 9 let in nimam se nobene kazni niti prekrska. 27.5 imam sodnika za prekrske. kako je zdaj z izpitom? mi ga bodo dokoncno vzeli? vem da je kazen 1200e + 18 KT, zanimam me kako lahko dobim novega oz starega? izpit nujno rabim saj je od tega odvisna moja sluzba? kako se zagovarjati? kaj se zgodi ce me ponovno ustavijo in nimam izpita? uzamejo avto?
pa se to – zanimam me kako dobiti nazaj izpit? kake so to delavnice, javna dela varna voznja? zelo bi bil vesel ce bi dobil odgovore na ta vprasanja?

Lep pozdrav

Pozdravljeni, začasno odvzeto v.d. lahko dobite nazaj, ko opravite kontrolni zdr. pregled in oddate vlogo za vrnitev z razlogi zakaj potrebujete v.d. Vlogo oddate na pristojno sodišče. Po zaslišanju boste verjetno dobili sodbo o prenehanju veljavnosti v.d. Po prejemu sodbe lahko oddate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Od zdr. pregleda je odvisno na katere delavnice vas bodo napotili. Več okoli tega lahko najdete na http://avp-rs.si/vozniki/rehabilitacijski-programi-za-voznike-prekrskarje. Če se vozite z vozilom in vas ustavijo dobite 500€ kazni. Vozil ne odvzemajo več. Če boste želeli vrnitev v.d. in nato pogojni oodvzem vsekakor ni dobro, da se vozite oz. tu se kažete v “slabi luči”. Lp

Odgovor za Partnerka.
Pozdravljeni, žal bo moral partner ponovno opravljati pregled. Kot je nevedno na pregledu velja eno leto. Lp

Hvala lepa za odgovor g. lukarupnik zanima me se nekaj… ce dobim prepoved 6-24 mesecev, in grem potem opravljati ponovno vozniski izpit, pomeni po kazni 6-24 mesecev, kako je potem s tem? moram vse opravljati znova? kako je s tem? kaksni so stroski cca?

Hvala lepa za odgovor!

Pozdravljeni,

danes ponoči mi je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, saj sem napihala 0,58. Kazen 1200eur in 18KT.
Policist mi je dejal, da obstaja možnost, da mi sodnik izreče t.i. pogojni odvzem v.d. v kolikor v preteklih letih nisem imela nobenega prekrška.
Z avtomobilom v desetih letih nisem storila nobenega prekrška, imam pa 5KT katere sem pridobila z motorjem leto in pol nazaj, in sicer zaradi prevelike hitrosti.
Zanima me kakšne so sedaj možnosti za to, da ne izgubim v.d.?
Kako postopati sedaj? Naj najprej počakam poziv sodišča ali naj se kar takoj odpravim na zdravniški pregled oz. kdaj naj sodišču pošljem potrdilo o opravljenem zdravniškem pregledu (že sedaj, ko dobim prvo pošto z njihove strani?)?

Hvala.

Pozdravljeni!!!

Mene pa samo nekaj zanima….!!! Sem redni uživalec marihuane in pred kakšnim tednom sem dobil sklep domov da sem bil na strokovnem pregledu pozitiven in so mi začasno odvzeli izpit čeprav je zdravnica napisala da ne kažem znakov in da sem tisti večer spal samo 5-6 ur…. in res tisti dan ko so me dali na strokovnega nisem kadil…. ko sem pa dobil sklep pa piše gor da bi moral še enkrat na pregled in me zanima če lahko prešvercam tuj urin na pregled ker ne verjamem da se bom lahko očistil v 1 mesecu…
res bi bil hvaležen za pomoč….

Hvala!!!!

Pozdravljeni, kolikor mi je znano se lahko dokaj hitro prečistite z pitjem koprivinega čaja in čim več znojenja. Metoda naj bi vas očistila v cca tednu dni. Nimam pa povratnih info ali je res ali ne. Kar se “švercanja” urina na pregled tiče nimam izkušenj. Verjetno se ne da. Lp

Odg. za prlek
Pozdravljeni, niste me razumeli. Če uspete z predlogom za odlog prenehanja veljavnosti v.d. (t.i. pogojni odvzem) potem NE opravljate v.d. ponovno ampak se lahko vozite. V času pogojne kazni ne smete storiti hujšega prometnega prekrška. Ko pogojni čas poteče vozite normalno naprej. Glede sestave predloga in ostalih stvari me kontaktirajte na mail. Lp

New Report

Close