Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita
Pozdravljeni,
imel bi vprašanje: naredil sem prekršek (prehitra vožnja) in policisti so mi na mestu odvzeli vozniško dovoljenje. Potem sem dobil sklep o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja, nakar sem opravil kontrolni zdravniški pregled in poslal prošnjo za vrnitev začasno odvzetega dovoljenja.
Po obravnavi sem dobil prepis izreka sodbe, ter sklep da se mojemu predlogu za vrnitev dovoljenja ugodi. Sedaj pa vprašanja: Prošnjo za odlog kazni lahko vložim po 8 dneh (po pravnomočnosti) oz. ko dobim sklep o odvzemu vozniškega dovoljenja? Ali sedaj na podlagi tega sklepa lahko vozim, če lahko vozim do kdaj lahko vozim?
Najlepša hvala za pojasnila,
Z
Pozdravljeni, vozite se lahko do pravnomočnosti sodbe o prenehanju veljavnosti v.d. Po pravnomočnosti sodbe lahko vložite predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. in do ugoditve ali zavrnitve predloga se lahko vozite in seveda še naprej, če je predlogu ugodeno. Lp
Spoštovani brele,
če ste napihali 0,47 (s toleranco 0,42 mg/l) sicer v skladu z Zakonom o voznikih lahko opravite kontrolni zdravstveni pregled, venda vam nič ne koristi, ker so v zakon pozabili napisati kaj glede izbrisa štirih KT. Torej zdravniški pregled sicer lahko orpavite, vendar se vam zaradi tega 4 KT ne bodo izbrisale.
Lep pozdrav,
Suzana G.
Spoštovani brele,
če ste napihali 0,47 (s toleranco 0,42 mg/l) sicer v skladu z Zakonom o voznikih lahko opravite kontrolni zdravstveni pregled, venda vam nič ne koristi, ker so v zakon pozabili napisati kaj glede izbrisa štirih KT. Torej zdravniški pregled sicer lahko orpavite, vendar se vam zaradi tega 4 KT ne bodo izbrisale.
Lep pozdrav,
Suzana G.[/quote
Če sedaj prav razumem, sploh nemorem po novem zakonu , ki nastopi, z 14.6.2013, več izbrisati KT?
Naprošam Vas Suzana G. da mi še enkrat napišete , kaj storiti v mojem primeru, saj sem z zadnjim odgovorjem malce zmeden!
lepa hvala za vaš trud
lp brele
Pozdravljeni,
Zanima me samo ena stvar. Ker sem prejšnji teden napihal 1,47, so mi policisti začasno odvzeli v.d.. Sedaj,ko sem hotel narediti zdravniški pregled za pridobitev začasno odvzetega v.d. nazaj, je zdravnik odšel na dopust in bo na dopustu en mesec, klical sem tudi v MB tudi tam je zdravnik cca 3 tedne na dopustu. Pridobil pa sem potrdilo kdaj grem na zdravniški pregled in ga predložil k predlogu za povrnitev začasno odvzetega v.d.. Na sodišču so mi povedali, da v.d. ne morem dobiti nazaj tako dolgo, dokler ne naredim zdravniškega pregleda. Potem sem tudi klical v CE in LJ, kjer so pa čakalne vrste cca 2 do 3 tedne tako, da mi to nič ne pomaga. Prosim za odgovor, če je res da potrdilo o pripravljenosti z datumom naročila na zdravniški pregled res ne velja za vrnitev v.d., ali pa so me v sprejemni pisarni sodišča samo hoteli znebiti? To vprašanje postavljam zato,ker sem nekje na netu zasledil, da se tudi v takem primeru začasno odvzeto v.d. vrne.
Hvala Vam za odgovor in lep pozdrav!
PS: prosim za čimprejšnji odgovor
Pozdravljeni,
Zanima me samo ena stvar. Ker sem prejšnji teden napihal 1,47, so mi policisti začasno odvzeli v.d.. Sedaj,ko sem hotel narediti zdravniški pregled za pridobitev začasno odvzetega v.d. nazaj, je zdravnik odšel na dopust in bo na dopustu en mesec, klical sem tudi v MB tudi tam je zdravnik cca 3 tedne na dopustu. Pridobil pa sem potrdilo kdaj grem na zdravniški pregled in ga predložil k predlogu za povrnitev začasno odvzetega v.d.. Na sodišču so mi povedali, da v.d. ne morem dobiti nazaj tako dolgo, dokler ne naredim zdravniškega pregleda. Potem sem tudi klical v CE in LJ, kjer so pa čakalne vrste cca 2 do 3 tedne tako, da mi to nič ne pomaga. Prosim za odgovor, če je res da potrdilo o pripravljenosti z datumom naročila na zdravniški pregled res ne velja za vrnitev v.d., ali pa so me v sprejemni pisarni sodišča samo hoteli znebiti? To vprašanje postavljam zato,ker sem nekje na netu zasledil, da se tudi v takem primeru začasno odvzeto v.d. vrne.
Hvala Vam za odgovor in lep pozdrav!
PS: prosim za čimprejšnji odgovor
Pozdravljeni
Sem voznik povratnik in sem vceraj naletel na policijsko kontrolo.Napihal sem 0.84 .Zacasno mi je bilo odvzeto voznisko dovoljenje. Zanima me glede na to da sem ze opravljal ponovni vozniski izpit ce obstajajo kaksne moznosti. d oddam prosnjo za odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Lp tomaž
Pozdravljeni, zakonske možnosti imate da lahko vložite predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Vprašanje pa je kako se bo sodišče odločilo glede na navedeno, izhodišče ni najboljše. Lp
Pozdravljeni,
v soboto ponoči mi bilo odvzeto vozniško dovoljenje, saj sem napihal 0,79. Ker se z rezultatom nisem strinjal in tudi zapisnika nisem hotel podpisati, mi je bil odrejen strokovni pregled. Tega sem le opravil, kjer mi je bilo vzeto urin in kri.
Sedaj me zanima, kako je z vozniškim dovoljenjem, glede na to, da na zapisniku piše, da ne bo vrnjeno na PP ?? Ali treba treba počakati analizo strokovnega pregleda in se to pošlje PP in potem oni izdajo sklep ali kako je s tem?? Kaj lahko v tem času naredim ?
Hvala.
Pozdravljeni, v roku 5 dni boste dobili sklep pristojnega sodišča o začasno odvzetem v.d. Ko opravite kontrolni zdr. pregled lahko na sodišče oddate vlogo za vrnitev začasno odvzetega v.d. O vrnitvi v.d. bo odločalo sodišče. Nato boste vabljeni na zaslišanje in kasneje vam bo v sodbi ugotovljeno, da ste presegli 18 k.t. in posledično s tem kazen prenehanje veljavnosti v.d. Po pravnomočnosti sodbe lahko vložite predlog za odlok prenehanja veljavnosti v.d. (za t.i. pogojni odvzem). Skratka čim prej se prijavite na kontrolni zdr. pregled. Na spodnji povezavi imate kontakte, čisto spodaj. Lp
Pozdravljeni,
11. 7. 2013 sem napihala najmanj 1.09 mg alkohola (v litru izdihanega zraka), in sem ‘zapisnik brez pripomb podpisala’ (kakor je zapisal policaj), prostost mi ni bila vzeta, ker je prišel pome oče. Imela sem zelo mučno situacijo, saj sem se pripravljala na pogovor s prijateljico, ki je hotela delati že tretji splav, jaz sama pa ne morem imeti otrok in je bila vsa stvar emocionalno ubijajoča – enostavno je nisem znala drugače izpeljati, kot vinjena (peljala sem se proti njej, pa do nje nisem niti prišla in sedaj je za vse prepozno…tudi zato si očitam sama, da sem se napila).
Vem, da je kazen 1200 evrov in 18 KT. Vozniško mi je bilo odvzeto, sodnika pa imam 06. 08. 2013.
Vem, da moram čimprej opraviti zdravniški pregled pri dispanzerju, zanima pa me, kako napišem prošnjo za ‘pogojni odvzem’ VD-ja oziroma ali potrebujem odvetnika za to oziroma kje dobim formularje in podobno.
Kakšne možnosti imam, da mi odobrijo prošnjo za ‘pogojno VD’, glede na to, da sem iskalka zaposlitve, ki živi pri starših, od katerih pa je eden invalid (skoraj nesposoben za vožnjo in ima redne zdravniške preglede), drugi pa sicer ni ‘formalen’ invalid, je pa tudi zelo bolan in skoraj nesposoben za vožnjo in ima tudi redne zdravniške preglede v bolnici, oddaljeni 30 kilometrov. Torej opravljam vse vožnje in nakupe in podobne obveznosti jaz sama in doma si ne predstavljamo, da bi ostala brez vozniškega dovoljenja. Ali je to dovoljšen razlog, da mi odobrijo pogojno VD? Kaj lahko še navedem v moje dobro, kot iskalka zaposlitve? Ali lahko navedem tudi to, da ob pisanju prošenj za delo skoraj izpadem iz konkurence, če nimam veljavnega VDja?
Za vožnjo pod vplivom alkohola sem bila blago kaznovana pred cca 10imi leti, vse je bilo bolj neznatno, zato se niti ne spomnem več natančno. Kasneje nisem imela drugih prekrškov zaradi alkohola, le drug prekršek: pred štirimi leti sem v naselju vozila 90 km/h in dobila kazen 1000 evrov, katere pravnomočnost je začela veljati nekje maja ali junija (zagotovo pa ne kasneje) leta 2011. Nimam zapisnika, vendar mislim, da sem dobila 7 KT. Ali so mi bile te točke izbrisane vsaj deloma do junija tega leta (2 leti je poteklo)?
Glede na napisano – kakšne možnosti imam za odobritev pogojnega VDja?
Vem, da je bilo podobnih vprašanj dosti, vendar menim, da je moje specifično zaradi statusa iskalke zaposlitve in s tem povezanih okoliščin ( s starši) ter zaradi teh KT, ki ne vem, če so mi bile izbrisane v dveh letih vsaj deloma.
Sem zelo zaskrbljena, saj ne vem, kako bomo sploh shajali, v primeru, da mi ne odobrijo pogojnega VD.
Najlepša hvala za čimprejšenodgovor.
Zahvaljujem se tudi temu portalu, ki daje tako kvalitetne pravne informacije zastonj, kar mislim, da je slovenska izjema. Res pohvalno.
Lep pozdrav
Vanja
Pozdravljeni, glede na napisano menim, da imate dobre možnosti za ugoditev predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. (t.i. predlog za pogojni odvzem). Za sestavo ne potrebujete odvetnika. Sami napišite predlog in v njem pojasnite, da obžalujete prekršek in hkrati zakaj potrebujete v.d. (razloge ste že navedli). Najprej opravite kontrolni zdravniški pregled in oddajte vlogo z razlogi za vrnitev v.d. Zraven nujno priložite kontrolni zdr. pregl. še prej si ga kopiratjte. V roku 5 dni ste morali dobiti sklep iz sodišča kje je začasno odvzeto v.d. V.d Vam bodo verjetno vrnili. Nato boste imeli obravnavo in boste dobili kazen za prenehanje veljavnosti v.d. Po pravnomočnosti sodbe vlagate predlog za t.i. pogojni odvzem. V njem ponovno navedite razloge zakaj potrebujete v.d. in zraven priložite kopijo kont. zdr. pregleda ter navedite, da ste izvirnik že oddali pri vlogi za vrnitev začasno odvzetega v.d. Lp
Soštovana Vanja13,
najprej opravite zdravniški pregled, nato pa vložite prošnjo v kateri morate podrobno opisati zakaj VD potrebujete, če imate kakšna dokazila, pa jih priložite. Obrazci za predlog ne obstajajo, tudi odvetnika ne potrebujete. Sodišče bo nato odločilo o vašem predlogu v najkrajšem možnem času.
Glede preteklih točk pa je izbris odvisen od pravnomočnosti tiste sodbe ali odločbe. Po dveh letih od pravnomočnosti se te KT izbrišejo, je pa v vašem primeru to brez pomena, ker se vam bodo KT brisale po enem letu od poteka preizkusne dobe, če vam jo bo sodišče določilo v posebnem postopku prenehanja veljavnosti VD, ki sledi pravnomočni sodbi sodišča. Na zaslišanju lahko zaprosite tudi za obročno plačilo globe in tudi stroškov postopka če menite, da je to potrebno
Glede na vašo predkaznovanost ne vidim razlogov, da vam sodišče ne bi določilo pogojne, če boste seveda vložili predlog, v katerem boste podrobno opisali, zakaj VD potrebujete.
Lep pozdrav,
Suzana G.
Pozdravljeni,
včeraj zvečer me je pred domačo hišo ustavila policija in sicer zato, ker so se v preteklih dneh pojavljali ropi v vasi in so se zato ponoči vozili naokrog po ulicah in ustavljali morebitno sumljive ljudi. Posledično so mi dali tudi za pihati alkotest in ker sem sicer tudi nekaj spil in načeloma želel le parkirati avto, sem napihal 0,48. Takoj so mi odvzeli vozniški izpit itd. in povedali, da s sodišča lahko pričakujem sklep in vabilo na zaslišanje.
Ker je to prvič, da sem nekaj spil in sedel za volan (ter tudi zadnjič, pa čeprav tistih nekaj 100m pred domačo hišo) in se s takšno situacijo še nisem srečal, imam sedaj nekaj vprašanj.
Zanima me, kakšna kazen me čaka? Ali lahko, glede na to, da sem voznik začetnik, zaprosim za začasno odložitev odvzema vozniškega dovoljenja? Ali imam sploh možnost, da mi vozniškega dovoljenja ne odvzamejo in mi odvzem odložijo na “probno”? Če vložim predlog, ali moram na zdravniški pregled samoiniciativno ali me bodo napotili oni? Kakšne razloge naj navedem v prošnji za začasno odložitev odvzema vozniškega dovoljenja? In nazadnje me še zanima, kako lahko čimprej spremenim naslov, na katerega bo prihajala pošta? Namreč zadevo želim rešiti sam in ne želim, da doma izvejo za odvzem v.d.
Najlepša hvala za odgovore.
Pozdravljeni, kot so Vam policisti rekli boste iz sodišča dobili vabilo na zaslišanje. Glede na navedeno vam grozi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.). Možnost za odlog prenehanja v.d. (t.i. pogojni odvzem) imate. Predlagam, da se čim prej prijavite na kontrolni zdravniški pregled, ker ga boste potrebovali pri predlogu za za pogojni odvzem. Morate iti sami. V predlogu navedite tehtne razloge zakaj potrebujete v.d. le te veste sami, npr. da imate službo vezano na vožnjo ali kaj podobnega. Glede spremembe naslova se pozanimajte na upravni enoti. Lp
Odg. za sulicar
Pozdravljeni, čim hitreje opravite kont. zdr. pregled in na pristojno sodišče oddate vlogo, v kateri zaprosite za vrnitev začasno odvzetega v.d. Kasneje boste vabljeni na zaslišanje in verjetno boste dobili kazen prenehanje veljavnosti v.d. Nato lahko oddate predlog za t.i. pogojni odvzem. Lp Luka
sulicar
Re: Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita
21.07.13 09:39
Včeraj so me ustavili in sem napihal 0.86.Vzeli so mi vozniško in sedaj me zanima kako naj pridem najhitreje do njega,saj ga nujno potrebujem saj se vsakodnevno vozim v službo 70km v eno stran?Druge alternative nimam,kaj če me dobijo brez izpita?