Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita

Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita

Pozdravljeni, cena kont. zdr. pregleda je cca 130€, ne dobite v istem dnevu ampak po cca 3 dneh. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

odločujoč kriterij pri odločanju o vrnitvi vozniškega dovoljenja in odložitvi prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ni samo potreba po vozniškem dovoljenju, torej za kaj potrebujete vd (služba, otroci, bolezen ipd). Potrebno je spremljati malo sodno prakso in pogledati zakon IN zakonske spremembe, kaj vse sodišče ugotavlja pri odločitvi. Še posebej pomembno pri tistih storilcih, ki imajo več enakovrstnih prekrškov.

Prav tako se predlog za odložitev ne daje na obvestilo iz Upravne enote, temveč na sklep sodišča o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Glede pritožb in predlogov na sklepe in sodbe morate vedeti, kaj to pravno sredstvo pomeni in kdaj je utemeljena pritožba in kdaj predlog in kakšna je razlika med njima in kakšne so posledice obeh.

lp,
Tina, Pravna agencija, d.o.o.

Pozdravljeni, se opravičujem za napačno tolmačenje pri nekaterih odgovorih zaradi obilice vprašanj in podobnih zadev. Hkrati se pridružujem odgovoru ga. Tini iz Pravne agencije, d.o.o. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Pozdravljeni,

ta teden sem dobil sodbo s položnico za plačilo hitre globe v 8 dneh. V sodbi piše, da je možno poravnati strošek v 8 dneh, če se ne pritožiš, vendar pa mi je kazen nanesla preveč kazenskih točk in bi rad podal predlog za odložitev prenehanja vozniškega dovoljenja.
Zanima pa me sledeče: ali je potrebno predlog podati v roku 8 dni od prejema sodbe, kot to piše za pritožbo (čeprav se na sodbo ne bi pritožil), ali pa je potrebno počakati odlok o prenehanju? Namreč v sodbi nikjer konkretno, razen kazenskih točk, ne piše, da mi je vozniško dovoljenje dejansko odvzeto. Je torej možno, da plačam polovično globo in hkrati napišem predlog, ali je potrebno plačati globo in počakati na neko drugo obvestilo sodišča in na tisto napisati predlog? Ne bi rad zamudil navedenih rokov, zato prosim za čimprejšnji odgovor.
Najlepša hvala.

Aja, zdravniški pregled sem sicer že opravil in ga predal na sodišču na obravnavi.

včeraj so prijatelja ustavili policisti, napihal je 0.69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, sledil je odvzem vozniškega dovoljenja, sedaj so mu na policiji rekli, da bo zadeva takoj predana sodniku. po prebiranju teme sem upam, da pravilno sklepala da mu sledi 18 kazenskih točk in 1200 evrov kazni. zanima me, v koliko dneh bo klican k sodniku, kdaj sme opravljati zdravniški pregled in kdaj sme podati predlog za vrnitev začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. pri svojem delu nujno potrebuje avto. želim čim več informacij in pa že v naprej lepa hvala.

Pozdravljeni, kdaj bo prijatelj klican na zaslišanje k sodniku je odvisno kdaj pride na vrsto, na zdravniški pregled se lahko prijavi kadarkoli, predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. lahko poda po prejemu sklepa o začasno odvzetem v.d. skupaj z kontrolnim zdravniškim pregledom. Lp

Živjo,

Kmalu bo preteklo eno leto po poteku zdravniškega pregleda (ki sem ga moral opraviti zaradi izgube v.d.). Na kartončku je pisalo, da priporočajo pregled zopet čez eno leto.

Sedaj me zanima, če se moram na zdravniški pregled prijaviti sam, ali bom dobil kakšno obvestilo? Zanima me še to, v kolikor naredim nov pregled, kam moram poslati zdravniško spričevalo (na sodišče, ki mi je odobrilo preizkusno dobo)?

Kaj pa se zgodi v primeru, da z zdravniškim potrdilom zamudim kakšen dan? S časom sem že zelo na tesnem….

Najlepša hvala za odgovore,

lp,

Domen

Pozdravljeni, v.d. ste dobili za čas do poteka zdr. spr. Z določenim dnem vaše v.d. ne bo veljavno. Če ga boste hoteli obnoviti boste morali ponovno opraviti kont. zdr. pregl. Podaljševanje v.d. se ureja na upravni enoti. Lp

Pozdravljeni
Danes ponoči 22.12.2013 sem imel srečanje s policaji. V našem kraju v eni gostilni smo imeli zaključek. To je bil moj prvi resen in prvi problem ki se mi je zgodil. S kolegico sva se odpravila do avtomobila in proti domu. Ker je bilo zelo megleno je prva napaka bila ta, da se zgrešil cesto in sem pač zavil na nasprotni pas in ko sem videl da sem zgrešil sem takoj se postavil nazaj na pas in nadaljeval vožnjo Za menoj je bil policaj v civilnem avtomobilu in me je zasledoval. Malo naprej od tega dogodka pa je stala patrulja. Njihovo liziko sem komaj kaj videl in se odpeljal naprej. Civilni avto pa še me je vedno zasledoval. Potem sem se odpeljal mimo doma in nisem imel več kaj storiti kot to da sem ugasnil luči in se še nekaj metrov peljal naprej brez luči in ustavil pri eni hiši. Za tem je prvi prišel policaj v osebnem civilnem avtu, me izvlekel iz njega me naslonil na njega in pretipaval če imam kaj s čim jih bom ogroža. Za tem je prišla patrulja z marico in sredil je alkotest. Preden se je začel kakršni koli postopek sem poklical maminega bratranca ki je nekaj zelo visokega na PU in je rekel da mi ne more kaj veliko pomagati. Po opravljenem alkotestu ki je prikazo 0,52 s toleranco je bilo 0,47 je sledil nadaljnji postopek. Dobim 16 k.t in 900€ za alkohol, ter 5 k.t in 500€ prekršek (verjetno brez luči) in še dodatnih 80€ za alkotest in odvzem vozniške za 24 ur.
Kar je sledeče me zanima kakšne postopke in kaj sledi glede tega, ker sem res prvič naredil kaj takega (sodišče itd…)? In kaj je s tem nisem si mogel zapomniti zaradi stresa, so mi nekih 8 dni nisem si mogel zapomniti in 16 dni za rok plačila po polovični ceni.
hvala za takojšen odgovor.

Pozdravljeni, dobili ste plačilni nalog za prekrške, ki ste jih storili. Če plačate v roku 16 dni lahko plačate polovično kazen, piše v pravnem pouku. Hkrati ste dobili tudi 5 in 16 kazenskih točk (k.t.). Na nalog se lahko pritožite, vendar menim, da nima smisla. Ko bodo prekrški postali pravnomočno bo Ministrstvo za pravosodje, oddelek za izvrševanje kazenskih sankcij, obvestilo pristojno sodišče, oddelek za prekrške, katero vam bo izdalo sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja (v.d.). Na sklep boste lahko vlagali predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. skupaj z kontrolnim zdravniškim pregledom. Če bo sodišče sledilo predlogu boste dobili odlog prenehanja veljavnosti oz. t.i. pogojni odvzem od 6 do 24 mesecev. Lp

Živjo!

Imam eno vprašanje, ki na njega ne najdem odgovora, zato sem se obrnil na Vas. Decembra sem kadil marihuano kakšne dva tedna vse do novega leta. Pa me zanima po kolikem času lahko stopim za volan, da v primeru če pride do strokovnega pregleda ne dobim kazni. V našem okraju so policisti in kriminalisti zelo aktivni glede tega. In me res zanima če sem kadil en teden nazaj, ali mi lahko na podlagi strokovnega pregleda odvzamejo vozniško dovolenje. Koliko časa mora poteči da lahko normalno vozim in če imate kakšno informacijo glede testov, ali je urinski ali krvi. Kaj naj zahtevan in tako dalje. Najlepša hvala za odgovor in pomoč.

Pozdravljeni, žal točnega odgovora ne vem. Nekateri pravijo, da thc ostane v telesu do 30 dni. Verjetno boste točen odgovor dobili pri svojem zdravniku. Lp

Pozdravljeni. Mene zanima koliko dni je potrebnih, da pridem varno na zdravniški pregled, da le ta ne bo pokazal sledi alkohola in bo opravljen. Nekateri govorijo v urah, drugi v dnevih, tretji celo v tednih. 20. dec. sem napihal 0.59 , dobil sem že sklep in poziv k sodniku. Še nikoli nisem imel nikakršne kazni. Kaj mi predlagate?

Pozdravljeni, kolikor mi je znano alkohol iz izdiha izgine po 24 urah od zadnjega zaužitja. V krvi izgine po 48 urah. Redno uživanje alkohola pa se pozna na jetrih. Predlagam, da vsaj teden dni pred pregledom pijete čim več brezalkoholne tekočine po cca 2-3 litre na dan. Najbolje je voda ali kakšni čaji. Po domače telo se mora očistiti. Za točne info se obrnite na osebnega zdravnika. Lp

Darkrider,

glede vašega vprašanja. Če ste kadili marihuano in vas policist ustavi ter opravi hitri test oziroma strokovni pregled, vam morajo odvzeti kri. V krvi se nato pokaže ali aktivni THC ali njegovi presnovki (THC-OHCC). Če vam sodišče izreče začasni odvzem vozniškega dovoljenja, se nato pred sodišče z izvedencem medicinske stroke ugotavlja ali je prisotnost THCja v krvi vplivala na vašo vožnjo ali ne.
Storilci sami najbolj vedo, kdaj ima marihuana še vpliv na vožnjo in kdaj ne. Ponavadi traja 12 do 24 ur da nima več vpliva na vožnjo oziroma da niste več pod vplivom psihoaktivnih substanc. Napaka ki jo ponavadi storijo ljudje, je da odklonijo strokovni pregled, ker vedo da so pred časom uživali marihuano in da bo rezultat pozitiven. Če odklonite pregled dobite avtomatsko 18 KT in odvzem. Svetujem, da pregled kljub temu opravite in ob znanih rezultatih zatrjujete, da se uživali marihuano pred dnevi in nima več vpliva na vožnjo, kar se nato tudi ugotavlja z izvedencem.

Pracs,
na zdravniškem pregledu se na jetrih pozna prekomerno pitje alkohola za preteklih 14 dni. Svetujem abstinenco vsaj 14 dni pred pregledom.

Za več vprašanj me lahko kontaktirate na [email protected]

Pozdravljeni mene so policitsi ustavili ,sem napihal in ko sem mel sodišče so mi rekli da bom dobil izpit pogojno nazaj vendar morem obiskati zdravsteni dom in opraviti psiho teste.Zanima me ali tam pregledujejo še kaj drugega razn alkohola saj sem reden kadilec marihuane in nevem če bom test opravil
Že v naprej se zahvaljujem za odgovr
lp

Pozdravljeni, kolikor mi je znano pregledujejo vse. Lp

Hvala za odgovor
Zanima me samo še nekaj.Potem če najdejo thc v moji krvi pomeni da sem test padel ali se da usejeno kako opraviti psiho teste uspešno?
Lp.

Danes sem bil pri zdravnici za zdravniški za študensko službo. po pomoti sem ji povedal po pravici da kadim travo občasno. sedaj zahteva od mene da hodim na teste čene ne dobim zdravniškega.
ta ista mi je dala 2 leti nazaj zdravniški za avto? a mi ga lahko vzame če sem pozitiven? kadim občasno!!!
nikdar med vožnjo. prosim pomagajte. od skrbi mi je slabo

Pozdravljeni, zdravnica vam ne more odvzeti vozniškega dovoljenja oz. zdr. pregleda za vozniško dovoljenje. To lahko stori sodišče, na podlagi policije če ugotovi, da vozite pod vplivom trave. Lp

Pozdravljeni, podajam odgovor za nruh (glej spodaj)
Če vam “najdejo” thc v krvi bo verjetno zdr. pregled negativen oz. lahko vas napotijo tudi na odvajanje/zdravljanje ali na delavnice o posledicah zlorabe drog. Psiho teste lahko kljub temu opravite uspešno. Lp

(Zanima me samo še nekaj.Potem če najdejo thc v moji krvi pomeni da sem test padel ali se da usejeno kako opraviti psiho teste uspešno?)

pozdravljeni,v petek 1.3.,sem napihal 0.63,podal bom predlog za vrnitev začasno odvzetega. v.d,ker ga potrebujem zaradi službe. me pa zanima ali grem lahko na zdravniški pregled preden dobim sklep od sodišča ali naj na sklep počakam

hvala

pozdravljeni v petek 1.3.sem napihal 0.63,podal bom predlog za vrnitev zač.odvzetega v.d,ker ga potrebujem zaradi službe.me pa zanima ali grem lahko na zdravniški pregled preden dobim sklep iz sodišča?

hvala

Pozdravljeni, lahko greste prej na kontrolni zdr. pregled. Lp

pozdravljeni kaksni pa so lahko izgledi teh krvnih testov za nekega povprecnega cloveka(par piv ob koncu tedna)oz.ali mora biti totalna abstinenca nekaj časa

New Report

Close