Zdravniški pregled za začasni odvzem izpita
Pozdravljeni, kakšni naj bi bili rezultati na pregledu, da bi le ta ustrezal za vožnjo ne vem. Povprašajte pri izvajalcih kontrolnih zdr. pregledov. Spodaj imate link z kontakti. Lp
Pozdravljeni, na sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko, v zakonskem roku, vlagate predlog za odlog prenehanja oz. t.i. pogojni odvzem. Hkarti je potrebno dodati tudi kontrolni zdravniški pregled. Lp
Pozdravljeni, če opravite kontrolni zdravniški pregled lahko podate najprej predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. in nato lahko po zaslišanju oz. po pravnomočnosti sodbe/sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. vlagate še predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Ali bo sodišče sledilo predlogom je stvar njih. Sam bi vsekakor vlagal predloge, izgubiti ne morete ničesar. Lp
Pozdravljeni!
Imam vprašanje 12.03.2014 sem povzročil prometno nesrečo v vinjenem stanju napihal sem 1,08…zanima me kako bo z vozniškim dovoljenje…odvzem je bil takojšen..kakšne so sankcije glede na to da sem zdravljeni alkoholik in sem imel že nekaj prekrškov glede alkohola ampak prvič v voznem stanju…LP
Pozdravljeni, v roku petih delovnih naj bi dobili sklep o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju (z.o.v.d.). Na ta sklep lahko vlagate predlog za vrnitev z.o.v.d. skupaj z izvirnikom kontrolnega zdravniškega pregleda. Če bo sodišče sledilo predlogu vam ga bodo vrnili in se lahko vozite do pravnomočnega sklepa o prenehanju veljavnosti v.d., ki bo sledil po zaslišanju na sodišču. Na sklep o prnehanju veljavnsoti v.d. lahko v roku petnajstih dni po pravnomočnosti vlagate predlog za odlog prnehanja veljavnosti v.d. oz. za t.i. pogojni odvzem. Kako se bo sodišče odločilo je stvar kontrolnega zdravniškega pregleda, vaših preteklih prometnih prekrškov in razlogov zakaj potrebujete v.d. Lp
Pozdravljeni.
Tudi sam se na Vas obračam s prošnjo za nasvet in sicer v prejšnjem tednu, so me ustavili policaji ker sem na semaforju šel malo preveč naprej pri rdeči luči, vendar le te nisem prevozil. Test alkoholiziranosti mi je pokazal 0,51. tako sem dobil 16 pik za alkohol in dodatne 3 točke zaradi prevožene rdeče luči, ki pa je nisem prevozil. preteklih prekrškov nimam nobenih, je pa tudi res, da mi ni bila ponujena možnost, da se počaka 15 minut. vem, da sem ga polomil, da sem se sploh usedel v avto.. res nevem na koga bi se lahko obrnil, ker mi je izpit pogoj, za opravljanje svojega službenega dela. za kakršnokoli informacijo kaj lahko storim in ali to pomeni, da sem izpit izgubil se Vam že vnaprej zahvaljujem.
Pozdravljeni, glede na navedeno boste dobili 19 k.t., kar pomeni prenehanje veljavnosti v.d. Na plačilni nalog lahko ugovarjate glede vožnje čez rdečo. Če boste uspešni boste imeli 16 k.t. in obdržali v.d.. v nasprotnem lahko po obvestilu o prenehanju veljavnosti v.d. vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. za t.i. pogojni odvzem. Lp
Spoštovani,
pred dnevi so me ustavili policisti in preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,64 mg alkohola v izdihanem zraku. Trenutno čakam na sklep sodišča. Je smiselno v tem času že opraviti kontrolni zdravniški pregled. Pomembno je namreč, da vozniško dovoljenje, zaradi službenih potreb, dobim čimprej nazaj.
Zanima me tudi, če obstaja kakšna evidenca preteklih prekrškov, povezanih z vožnjo pod vplivov alkohola, saj sem pred cca sedmimi leti enkrat že izgubil vozniški izpit (preizkus alkoholiziranosti je takrat pokazal 0,71 mg alkohola v izdihanem zraku).
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Tilen
Pozdravljeni, na kontorlni zdr. pregled se lahko prijavite in je smiselno. Ko dobite sklep o začasno odvzetem v.d. lahko vlagate predlog za vrnitev. Če bo sodišče ugodilo predlogu vam ga vrnejo. Nato boste imeli še zaslišanje pred sodiščem in zatem izrek sodbe, ki bo govorila o kazni in posledično o prenehanju veljavnosti v.d. Zatem lahko vlagate predlog o prenehanju veljavnosti v.d. oz. za t.i. pogojni odvzem. Evidenca prekrškov obstaja. Vsekakor vam ne gre v prid, da ste že ponovno opravljali vozniški izpit, vendar predlagam, da vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. saj imate razloge za odlog. Lp
Spoštovani,
zahvaljujem se vam za hiter odgovor.
Ali sodnica pri obravnavi prekrška preverja preteklo evidenco. S tem mislim dogodke izpred 5 in več let nazaj. Namreč, v zadnjih sedmih letih nisem naredil niti najmanjšega prekrška, nimam niti ene kazenske točke, sporen je samo ta odvzem voz. dovoljenja izpred sedmih, osmih let.
Zanima me še, kakšen je postopek oddaje predloga za vrnitev začasno odvzetega voz. dovoljenja. V torek imam kontrolni zdravniški pregled. Približno koliko časa traja, da dobim rezultate pregleda? Se lahko potem, ko prejmem potrdilo o opravljenem kontrolnem pregledu, še isti dan kar osebno zglasim na sodišču (v času uradnih ur, seveda) in predlog podam kar ustno ali moram predlog oddati pisno. Rad bi čimpreje dobil začasno odvzeto voz. dovoljenje.
Hvala in lep pozdrav,
Tilen
Pozdravljeni, sodišče lahko preverja pretekle dogodke, če jih želi. Predlog lahko oddate kakor želite. Pomembno je, da imate potrdilo o oddaji. Za vrnitev začasno odvzetega v.d. morate opraviti kontrloni zdr. pregled, ki ga boste dobili cca tri dni po tem, ko ga boste opravljali. Dobili oz. ga še boste, sklep o začasno odvzetem v.d. V pravnem pouku piše kako in kaj. Na ta sklep se lahko vlaga predlog za vrnitev. Torej v pisni obliki morate vložiti predlog in hkarti lahko zaprosite za čimhitrejšo obravnavo. Ustno lahko na zaslišanju podate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Lp
Pozdravljen
Pred dnevi sem se peljal pozno zvečer domov iz klubskega sestanka.Ko sem prišel domov so bili za menoj policisti z intervencijskimi lučmi ampak jih enostavno nisem ustavil.Pa to ni pomembno z moje strani.Dogajalo se je na domačem dvorišču 3 m od vhodnih vrat.Policist je zahteval dokumente.Dokumente sem mu izročil alkotest pa sem odklonil.Ker sem odklonil sta zahtevala da grem na policijsko postajo.Se seveda nisem strinjal.Nato sta me z strokovnimi prijemi uklenila in odvlekla v avto.Ker sta me še poškodovala so me pregledali zdravniki.Bilo je nekaj prask in krvi itd.nič resnega.Na postaj isem jih prosil če lahko opravljam alkotest pa me niso poslušali.Spal sem na postaji in odvzeli vozniško.Točk mislim da nimam.Z alkoholom nimam problemov.Avto seveda rabim.A je šansa da dobim vozniško nazaj in kako?
l.p Matjaž
Pozdravljeni, v roku 5 delovnih dni boste dobili sklep o začano ovzetem v.d. Na ta sklep, lahko skupaj z kontrolnim zdravniškim pregledom, vlagate predlog za vrnitev. V predlogu morate navesti razloge zakaj potrebujete v.d. Če bo sodišče sledilo/ugodilo predlogu boste dobili v.d. nazaj. Sledilo bo tudi zaslišanje pred sodnikom za prekrške. Tam bodo ugotovili, da ste storili prekršek za katerega je predpisana kazen min. 1200€ in izrek 18 kazenskih točk (k.t.), ter s tem posledično prenehanje veljavnosti v.d. Na tisti sklep boste lahko vlagali predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Če bo sodišče sledilo predlogu, vam bodo naložili od 6 mes. do 24 mes. pogojne dobe v kateri boste lahko vozili, ne boste pa smeli napraviti hujšega prometnega prekrška ali prekrška za katerega so predpisane k.t. Če boste storili navedeno vam bo v.d. prenehalo veljati. Lp
Pozdravljeni, sem voznica začetnica izpit imam 2 leti. Pred nekaj dnevi so me policisti ustavili pri kontroli prometa,opravila sem test alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,33 mg alkohola izdihanega zraka v litru (proslavljali smo mamin abraham). Odvzeto mi je bilo vozniško dovoljenje, le to nujno potrebujem saj študiram izven domačega kraja in je to edini možen prevoz, saj druga prometna povezava ni urejena. To je bil moj prvi prometni prekršek, vozniškega dovoljenja pa zaradi prej naštetih razlogov res nočem izgubiti. Zato me zanima kako se sodišča odločajo v podobnih primerih za začasno vrnitev v.d. in kakšne so moje možnosti ?? ..Rada bi vedela tudi, kdaj prb. mi pošljejo sklep ker mi policist tega ni razložil, ter v kakšnem roku in kdaj natančno moram opraviti zdravniški pregled in vložiti predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja?
Za vse vaše odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.
lp.
Pozdravljeni, v roku petih delovnih dni boste dobili sklep o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju (v.d.). Na sklep lahko v roku 15 dni vlagate predlog za vrnitev skupaj z kontorlnim zdravniškim pregledom. V predlogu morate navesti razloge zakaj potrebujete v.d. Na kontorlni zdr. pregled se prijavite čim prej. Če bo sodišče sledilo predlogu vam v.d. vrnejo. Nato bo sledilo zaslišanje pred sodiščem, kjer bo ugotovljeno, da ste storili prekršek za prenehanje veljavnosti v.d. Nato bo sledil sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Tudi na ta sklep lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. za t.i. pogojni odvzem. Če bo sodišče sledilo predlogu vam bo naložilo od 6 mes. do 24 mes. t.i., pogojne kazni. V tem času se boste lahko vozili ne boste pa smeli storiti hujšega prometnega prekrška. Lp
Pozdravleni,
včeraj sem napihala 1,07 in so mi policisti odvzeli v.d. Zanima me kolikšne so možnosti za odlog kazni, saj sem bila pred sedmimi leti že kaznovana zaradi istega prekrška in sem morala ponovno opravljati vozniški izpit. Vozniško dovoljenje potrebujem za prevoz na delovno mesto. hvala za odgovor.
Pozdravljeni, težko odgovorim. To je stvar presoje sodišča, ki se odloča na podlagi preteklih prometnih prekrškov in rezultatov kontorlnega zdr. pregleda. Glede na navedeno se vam vsekakor se vam izplača vlagati predlog za odlog. Kakšna bo rešitev je stvar sodišča. Lp
Spoštovani,
prosim vas za odgovor, kdaj naj opravim kontrolni zdravniški pregled
Dne 1.4.2104 sem naletela na radar in nato sem tudi opravila alkotest (0.48), dobila sem 3 kt za prehitro vožnjo in 16 kt za vožnjo pod vplivom alkohola, skupaj 19 kt. Prejela sem položnico za plačilo kazni in odvzem za 24 ur. Torej 900 plus 250 je 1150 evrov. Vd sem po 24 urah dobila nazaj. Polovično kazen sem plačala danes, to je 575 evrov. Sedaj moram počakati na sklep o odvzemu vd ? Po pravnomočnosti sklepa vložim predlog za odlog prenehanja vd? Zanima me, ali je smotrno prej opraviti zdravniški pregled, glede na to da ne vem, kdaj bom dobila sklep o prenehanju ? Kaj naj storim ? Prekršek je na območju Celja, torej celjsko sodišče za prekrške.
In še to : ali v času od sklepa sodišča o prenehanju veljavnosti vd in do konca postopka, lahko vozim oziroma velja vd?
Pozdravljeni, najprej počakajte kaj bo z v.d. Sedaj imate veljavno v.d. Vozite se lahko do pravnomočnosti sklepa. Lp
Zdravo.
Prosil bi, če lahko tudi meni pomagate.
No, v soboto sem napihal 0.39 kar je 600EUR in 8 točk.Pred letom dni sem dobil še dve kazni za hitrost 5+7 točk.(72kmh kjer 50 itd..)
Leta 2002 sem že enkrat izgubil izpit zaradi alkohola.
Sedaj sem dal zahtevo za preverbo točk, da vidim če res drži, da jih imam več kot 18.Če jih je več torej kaj mi je storiti.
1.takoj se prijaviti na zdravniški pregled?Koliko se čaka?
2.plačati polovično kazen 300 eur?
3.Počakati sklep sodišča?
4.Oddati prošnjo za pogojno vrnitev v.d.?
Kolikšna je moja realna možnost, da mi vrnejo izpit-pogojno?Ali kdo izmed vas ureja te papirje in je uspešen?Koliko to stane?
Hvala in lep pozdrav.
Gregor
Pozdravljeni, če boste dosegli ali presegli 18 k.t. boste dobili sklep o prenehanju v.d. V pravnem pouku bo pisalo, da lahko sodišču, v roku 15 dni po pravnomočnosti sklepa, predlagate odlog prenehanja veljavnosti v.d. z kontrolnim zdravniškim pregledom. Torej boste imeli 23 dni (8 dni za pravnomočnost+15dni) časa da se vlaga predlog za odlog. Kazen, ki ste jo dobili plačajte v roku polovično, razen če se mislite pritožiti. Ker so pritožbe redko upoštevane, vam predlagam plačilo polovično globe. Hkrati vsekakor predlagam da se vlaga predlog za odlog. Odločitev sodišča temelji na podlagi rezultatov zdr. pregleda, razlogov za kaj potrebujtete v.d. in preteklih prekrškov. Slednje vam vsekakor ne koristi, vendar bi kljub temu predlagal, da se vlaga predlog. Glede sestave predlogov me lahko kontaktirate na mail. Lp