Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zdravniški pregled

Zdravniški pregled

Mož ima pri novem delodajalcu naslednji teden zdravniški pregled. V firmi so mu rekli, da mora na pregled prinesti svojo kartoteko od splošnega zdravnika. Men je to ful čudno, ker jaz na moj pregled za delo ne prvič ne drugič nisem rabila tega prinest.
Kaj je zdaj prav ?

Mislim, da je prav tako.
Mogoče tebi ni bilo treba, ker si imela zdr pregled v isti ustanovi, kot imaš osebnega zadravnika, v takih primerih ponavadi sami poskrbijo za to, da dobijo kartoteko?
Tako je bilo tudi pri meni, moja prijateljica, ki ima službo v drugi regiji, pa je morala prinest karton od svojega osebnega zdravnika na zdr. pregled.

Jaz sem tudi mogla prinesti zdravstveni karton, medtem ko mojemu fantu ni bilo treba, pa sva oba delala zdravniški izven kraja kjer imava svojega zdravnika.

Meni ni bilo treba nosit kartona. Zdravnica je sicer jamrala, da vsi ga imajo, samo z naše firme ga nihče ne prinese (ker nam ni bilo naročeno)… ampak na koncu je bilo tudi brez kartona v redu.
Bolj prav pa najbrž je, da je.

Še eno vprašanje: a ti karkoli iz kartona napišejo na spričevalo za službo ? Moj ima pač eno določeno zdravstveno stanje, ki ne vpliva na opravilno sposobnost (pač jemlje tablete), ampak ne bi bilo fajn, da se to razve (ni nobena grozna bolezen, ena motnja pač 🙂

Zdravniško spričevalo za službo vsebuje le podatek ali si sposoben za opravljanje določenega dela ali ne. Izjemoma se da kakšno omejitev, npr. potreben ponoven pregled čez x mesecev. Ne sme pa pisati nič drugega, torej tudi jemanje tablet ne.

Tako kot je napisala ma3. Zadaj na zdravniškem spričevalu, ki ga dobi firma, obkrožijo oz. podčrtajo že natisnjeni stavek na listu, da si opravil pregled. Napišejo pa oni nič gor, da kaj jemlješ ali da imaš neko določeno bolezen.

Meni kartona niso dali v roke ampak so ga poslali po pošti, zato se malo pozanimaj še ti, da bo karton pravočasno tam (če ti ga ne bodo hoteli dati v roke).

M.

V roke se kartona sploh ne sme dajat zaradi možnosti zlorab.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close