zdravniški pregled
Odvisno za kakšno delovno mesto gre.
jaz sem imela nazadnje pred dvemi meseci zdravniški pregled. Prideš v ambulanto, greš najprej do medicinske sestre, kjer te sprašuje o boleznih pri tebi in v družini, o tem ali uživaš droge, alkohol, kavo… ali si imela kdaj kakšen zlom, ali imaš kakšno kronično bolezen… potem ti da list, kjer ti obkroži, kaj vse moraš opravit. Najprej greš v laboratorij, kjer ti vzamejo urin in kri. Potem opravijo EKG, pregled vida (to vedno). Meni so nazadnje full podrobno pregledali oči, kot bi delala zdravniški pregled za vozniški izpit. Če delodajalec zahteva, ti opravijo tudi pregled z avdiogramom (pregled sluha). Na koncu te pregleda še splošni zdravnik, ki ti izmeri pritisk in posluša srce in pljuča… Naslednji dan pa prideš iskat zdravniško spričevalo.
Nekje moraš sama plačati zdravniški pregled, pa ti potem delodajalec vrne denar ali pa delodajalec na napotnici navede, da je on plačnik in ti v tem primeru ni potrebno plačati.
Če je še kakšno vprašanje, pa kar vprašaj, zato smo tukaj.
Pozdravljeni,
zanima me,ce v sluzbi ne uzivas alkohola in drugih substanc.Ali ti lako na zdrvniskem pregledu,ne potrdijo zdrvniskega spricevala zaradi tega.V prostem casu pa uzivas alkohol u zmernih kolicinah.
Lep dan!
Če bi bil razlog za zavrnitev to, da uživaš alkohol v zmernih količinah, potem skoraj noben Slovenec ne bi bil zaposlen.
na zdraniskem pregledu sem imel povecano vrednost gama gt.in zaradi tega mi zdravnik ne podpise zdravniskega spricevala.ali lahko naredi to.kar delam u privat zivlejnu je moja stvar ne njihova.
Pozdravljen!
Povišana vrednost gama kaže na možnost uživanja alkohola. Če bi zmerno uživali alkohol, je verjetno ne bi bilo. Če pa prekoračujete meje, pa se to takoj pozna. Kljub temu, da omenjate, da uživate alkohol v zasebnem življenju delodajalec ne more imeti garancije, da ga ne boste tudi na delu. Meje v takih primerih so zelo tanke.
Lp, Vztrajna
Kaj pa če je večer prej slučajno malo globoko pogledal v kozarec? Bi potem izvid ravno tako pokazal sumljivo vrednost?
Pa še nekaj, a lahko oseba zahteva ponoven pregled, če čuti/ve/karkoli, da je prišlo do napake?
ali ti pripada opravnina ce ti zdravnik ne podpise zravniskega spricevala.in ali te lahko delodajalec da na prisilni dopust brez de ti podpises kaksen papir
Imam vprašanje glede zdravniškega pregleda.
Februarja sem naredila zdravniški pregled za svoj s.p.(Manager)- delo za računalnikom.
Sedaj grem na drugo delovno mesto in sicer kot vodja gostinstva(lokal brez hrane).
Ali potrebujem novo zdravniško spričevalo? Morda samo dopolnim?
Neumno se mi zdi še enkrat plačevati, saj strošek ni zanemarljiv…
…
Zdravnik medicine dela me je poslal k alkologu zaradi povečane vrednosti gama gt.Pri njem sem se zdravil tri mesece in opustil zdravljenje,ker ne uživam alkoholnih pijač.Tudi vrednost gama gt je padla na normalno mejo.Čez dva mesca imam ponoven pregled pri zdravniku medicine dela in zahteva izvid psihijatra.Ali mi lahko odkloni spričevalo za delo če sem opustil zdravljenje in imam kljub temu jetrne teste v redu?
L.p.
ali lahko grem samoplačniško na zdravniški pregled,če smatram da svojega dela nemorem več opravljat.Delodajalec me namreč noče dati na pregled.Ali zdravniško spričevalo velja če sem bil samoplačnik.
Delodajalec vas je DOLŽAN poslati na drugi usmerjeni preventivni zdravstveni pregled, ker obstaja sum, da je do okvare vašega zdravja prišlo pri temu delodajalcu.
Kaj pa je narobe, če smem vprašati?
mene pa zanima nekaj drugega..opravljati grem zdravniski izpit za avto , drugic.Zato rabim poleg navadnega zdravniskega pregleda opraviti še laboratorij in psihologa.Kaj tocno bodo iskali na odvzemu krvi? sem obcasni uzivalec marihuane in me skrbi da me nebodo spustili skozi
Jaz nisem bil že 9let na zdravniškem pregledu. Zanima me na vsakih koliko let bi moral iti na pregled. občasno delam z hlapljivimi snovmi.
kaj čezavrnem odvzem vzorca krvi¸?
Ne dobite zdravniškega spričevala. Pogoj za delodajalca pa je izstavljeno slednje. Če odklonite zdravniški pregled, pa lahko sledi odpoved delovnega razmerja.
Za osebo Bolečina, pregled se mora opraviti na vsakih 5 let, na delovnih mestih z morebitno škodljivostjo na eno ali do obdobja treh let.
Pozdravljeni?
Ali mora delavec dati en dan dopusta, če gre na zdravniški pregled, ki ga plača podjetje?
NE
Pa tudi ure zdravniške iz strani delodajalca se ti priznajo v rok šihta, če te pošljejo oni.
delamo v živilski industriji, pa še nismo videli zdravnika….
Pozdravljeni,
gre za kršitev (najmanj) delovnopravne zakonodaje; delodajalca lahko na to opozorite in zahtevate, da kršitev odpravi (Vas napoti na zdravniški pregled).
Popravila bi le osebo Toygirl, da vsa vprašanja postavljajo zdravniki, sestre samo izpolnijo administracijo v sedanjih časihl. Vse ostalo so izvdi., ki jih komentira spet samo zdravnik.
Moderator, prosim, če spraviš nekam tisto nepravo šteflo, ki se oglaša na temi “Bolečina? malo nižje, da jo odstranite, ker nisem nihče, ki bi imel pravice, kot ta oseba, da se znaša name, ko klonira moj nick, kar je bilo dano tudi v vednost administratorjem in naj že preneha. In pojavlja se v tematiki samo “smrt fanta” in je celo temo zjebala”. Zakaj se je vpičila vame ne vem, nič ji nisem storila, prevzela je moj nick in me na ta način želi deskriditirati. Moj IP je znan, s čemer je medovernet urednikov seznanjen. Zato prosim za ukrepanje, ker ni na mestu, da se dela norca iz kogarkoli, pa čeprav je morda srednji spol. Obrazloženo ima glavno uredništvo. Zato prosim, da se ukrepa.
Nikogar tu ne žalim. Zato prosim, da ustavite to, na kar sem opozorila, hvala.
Štefka pozdravljeni,
Društvo za pravno pomoč in varstvo človekovih pravic je moderator foruma: Delovno pravo pravo in zaposlitev (ne pa tudi forumov, ki jih omenjate). Seveda nam je žal, da se nekdo izdaja za Vas in piše neprimerne komentarje, a Vam ne moremo pomagati; če pa bi se to dogajalo tudi na “našem” forumu, nas o tem nemudoma obvestite, da ukrepamo. Lahko tudi kot zasebno sporočilo.
Forum je zaprt za komentiranje.