Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zdravniški pregled

zdravniški pregled

Pozdravljeni,

Imam še eno vprasajne! Ali kej morda kje navedeno v kaksnih primerih te lahko poslje cez eno leto na ponoven pregled? Meni se zdi to vstop v tvojo zasebnost! Če zdravnik ne verjame v tebe in ti rece cez eno leto da vidim ce bos lahko delal! To pomeni da mu moras dokazat da lahko delas!!! In meni se zdi da ni cloveku treba nikoli nikomur dokazovati! A ni tako?

Dejansko ce je clovek bolan mu ni potrebno iti zdravniku, oziroma se sam odloci za opreracijo itd…zdravnik mu le svetuje….

Tukaj je pa tako, da v kolikor se zdravnik odloci da bos prisel cez eno leto bos prisel! Ce ne pa ne bos mogel delati!!

Hvala za odgovor in lp.

A li je kdo ziv na tem forumu? 😉

Piše vam v pravilniku.

In če konkretnih odgovorov ne poznamo, ker nismo zdravniki, presoja ponovnih pregledov pa je le zdravnikova, tudi ne moremo odgovarjati.

Bolj konkretno bi vam lahko svetoval vaš osebni zdravnik in se posvetujte z njim, ker boste dobili vsaj približne informacije iz prve roke. Bolj uspešno bo, kot pa spraševati, če smo še med živimi.
Lp

Pri teh pregledih pred zaposlitvijo je čist od zdravnika odvisno, kako natančno te želi pregledati. Jaz imam za primerljivo enako delovno mesto dve popolnoma različni izkušnji, enkrat mi je zdravnik samo pritisk izmeril in me malo povpračal o težavah, prvič pred leti pa sem se morala v ordinaciji sleči do spodnjih hlačk.

Pozdravljeni

Sem ozdravljen narkoman. Zanima me, ali na zdravniškem pregledu za delo, zdravnik kateri opravlja pregled, pride v stik z mojim zdravstenim kartonom iz katerega je razvidno, da sem se zdravil z metadonom? Ali delodajalec zahteva vpogled v zdravstveni karton?

Lp

Odvisno. Meni za prvo zaposlitev niso zahtevali, zdaj v drugo pa ja. Moja zdravnica jim je mogla poslat karton na vpogled. Vsekakor je sam pregled in vse v zvezi z njim odvisno od tega, za kakšno delavno mesto gre.
Glede gama-gt encima pa…od tega če se en vikend prej vliješ se ti ne poveča….je pa povečan pri rednih pivcih. In če je povečan samo ta od treh jetrnih encimov je to pokazatelj, da oseba prekomerno uživa alkohol.Tako da iz tega takoj vidijo kako in kaj 😀

Pozdravljeni!

Po novem letu začnem z novo službo. Čaka me zdravniški pregled in glede tega imam eno vprašanje. Če delodajalec zahteva testiranje za odvisnost od prepovedanih drog, ali imam pri tem kakšne pravice? Vem da to lahko zahteva in to popolnoma razumem, ampak glede na to da nimam nobenih “črnih pik” v zdravstveni kartoteki na tem področju, lahko npr. pregled zavrnem, če le ta poteka v ambulanti za odvisnike? Zdi se mi namreč kar malce ponižujoče lulat v stranišču opremljenim s kamerami in ki ga vsakodnevno uporabljajo odvisniki z vsemi mogočimi boleznimi ali pa med lulanjem stoji nekdo zraven tebe in te nadzira. (sosed odvisnik mi je povedal kako izgleda dat urin v takih ambulantah) Preprost urinski test se menda dobi v lekarni za par evrov. Zakaj tega ne uporabijo tudi v ambulanti kjer se izvaja preostali zdravniški pregled za zaposlitev. Saj moraš tako ali tako že tam dat vodo. Niti ne vem če bi sploh lahko kaj opravil če bi me nekdo zraven (po domače rečeno) gledal v ta malega ali pa snemal.

Vesel bom vsake informacije

Pozdravljeni.

Najbolje bo verjetno, da kar napišem celoten dogodek…zanima me namreč ali so bile kršene moje pravice.

Zakon pravi: 10. člen

Na predhodni zdravstveni pregled mora vsaka oseba, ki prvič sklene delovno razmerje oziroma po prekinitvi delovnega razmerja, daljši od šest mesecev.

Mene je bodoči delodajalec brez kakršnega koli vprašanja napotil na predodni zdravniški pregled, pri čemer se ne gre za prvo zaposlitev in tudi od zadnje zaposlitve je minil zgolj en mesec.

Čuden dogodek, ki se je zgodil: na pregledu oči me zdravstvena delavka zelo priganja, češ, da je ambulanta polna. Meni osebno je bil njen pristop neprijeten in se ob tem nisem mogla 100% skoncentrirati. Povedala sem ji, da mi je tak način testiranja neprijeten. Ona pa me je nadrla kot malo punčko, češ naj bom tiho in kaj se grem, nato pa je še rekla, da me bo lepo zatožila zdravnici. Ob tem sem ji povedala, da se mi zdi njeno obnašanje precej nasilno (sem pedagog, natanko vem kaj je nasilje in katere vrste obstajajo).

Naj še povem, da so vsi moji testi ali nadpovprečni ali pa normalni.

No, ko pridem do zdravnice me ta vpraša, če je kaka zdravila in če sem se kdaj za kaj zdravila, še posebno jo je zanimalo, če imam kako duševno bolezen in če sem imela v času študija kake težave. Ker sem bila vedno čila in zdrava in celo nadpovprečno uspešna v svojem študiju…verjetno ne rabim posebno razalagati kako absurdno je vse skupaj.

ko me je gnjavila če sem kdaj zbolela, sem na koncu rekla: ja včasih se pa res kaj prehladim in zdravnica napiše tja v svojo kartoteko: občasni prehladi

No, potem me pa vpraša kaj je z mano narobe, da mi je test za vid neprijeten. In da večini so ti testi všeč, torej sem jaz odklonska.

Torej kako prosim?

Potem doda, da saj za delovno mesto sem ustrezna, bla, bla….

Torej moje vprašanje: kako je možno, da ena zdravstvena delavka s svojim nasilnim vedenjem privede do tega, da te skoraj da čilega in zdravega obravnavajo kot nenormalnega?

Ali ne gre tu za poseg? Kako lahko taki očitno moteni zdravstveni delavki sploh omogočijo delo na taki poziciji, kjer se več kot očitno izživlja?

Mar ni že to dovolj poniževalno, da smo mi delavci dani na pregled kadarkoli se delodajalec spomni, potem pa če ne uživaš v testih, sploh če te ob tem priganjajo si pa takoj čuden?

Eni mislijo, da boga za jajca držijo. Upam, da si ji vsaj povedala apr krepkih.

da te je bodoči delodajalec napotil na zdravniški pregled, verjetno želi vedeti, če si zdrava in če predstavljaš kakšno tveganje, saj se ve, da se zdravstveno stanje lahko spremeni tudi dokaj hitro. in delodajalec te mora napotiti na pregled, tako na 5 let oz. 3 ali če obstajajo kakšni drugi razlogi. tudi nova zaposlitev je lahko razlog, saj verjetno ne boš delala na istem delovnem mestu kot pri starem delodajalcu.

glede tvojih občutkov nasilnosti, bi pa pripomnila, da poklic človeka ne določa stopnje človekove občutljivosti in bi se morda način, ki je bil tebi neprijeten zdel nekomu drugemu čisto ok.

kaj naj bi po tvoje zdravnica zapisala, če si povedala, da se kdaj pa kdaj prehladiš kot to, da to so občasni prehladi. kot vsa ostala vprašanja, ki ti jih je zastavila zdravnica so na mestu, saj nisi prišla na kavo k njej, kjer bi čvekale morda o tem, kaj se dogaja na mon.
v skrajnem primeru bi zdravnica lahko zahtevala tudi karton – me čudi, da ga ni.

ne razumem, zakaj se nisi pri zdravnici pritožila glede osebe, pri kateri si testirala vid. in če ne bi bila zadovoljna s pogovorom zdravnice, bi še vedno lahko podala pritožbo tja, kjer sprejemajo pritožbe za kršenje pacientovih pravic. vsaka takšna ustanova ima tudi na vidnem mestu objavljeno, kje pacient to lahko stori.

kot pedagog ti nihče ne daje pravice, da označuješ brez strokovne podlage nekoga za motenega.

če zaključim – glede na tvoj odziv in opazko motenosti nekoga bi rekla, da si zelo občutljiva oseba (pedagog gor ali dol) in menim, da stvar ni bila tako huda kot jo želiš prikazati. bi pa na tvojem mestu še pazila, kaj o kom rečeš, predvsem kakšne izraze uporabljaš, da kdaj to ne bo kdo to uporabil proti tebi. ker tudi iz teh naslovov obstajajo posledice.

Lep pozdrav !

Zanima me kako v primeru ko si dlje časa na bolniškem staležu .
Da jaz osebno sem že od 16.12.2009 na bolniškem staležu in po dveh zelo hudih operacijah na hrbtenici sem dobil odločbo, da sem z dnem 16.03.2012 sposoben za delo 8.ur . A v takem primeru je potrebno zdravniško spričevalo ali kako, da čakam še na ocenitev na IK komisiji za 4.ure ali celo za popolno invalidsko upokojitev .
Osebna zdravnica nekako noče slišat za ugovor na komisijo za bolniški stalež in tako bom malo delal in dopust in če ne bom mogel delat bom šel še na bolniško, da delam kot Vrtnar ???
Dne 14.03.2012 imam še MR slikanje ( vzrok je da se je tumor razširil ) ? Hvala za odgovor !

Ali na zdravniskem pregledu gledajo doping,anabolični steroidi?Zanima me za delo v strežbi?

Pozdravljeni,

kolikor vem je to odvisno tudi od tega, kaj zahteva delodajalec.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

Ok hvala.Ampak sem mislil če zdravniki to gledajo sami od sebe mislim ne vem kako to poteka ali imajo tak sistem da se to vidi.

Pozdravljeni,

ne, tega ne gledajo sami od sebe, ker ta preiskava stane nekaj več kot tista običajna.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

pozdravljeni

mene pa zanima, če dobi delodajalec tudi izvide od zdravnika ali ne.
ali dobi samo obvestilo, da je kandidat primeren za določeno delovno mesto.

hvala in lep pozdav

Pozdravljeni,

se mi zdi, da dobi samo obvestilo o (ne)primernosti kandidata.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

Ne dobi izvidov, niti diagnoz, le ali je nekdo zmožen dela za navedeno delovno mesto ali ne.

Če imaš zaradi uživanja steroidov, anabolikov, doppinga, itd…kakšne poškodbe (ne vem, jetra, srce…) in simptome, ki se pokažejo na standardnih preiskavah (nepravilnosti pri ekg-ju, nenormalni izvidi krvi in vode), ti bodo določili dodatne preiskave, da ugotovijo v čem je problem. Kolikor mi je znano, so nekateri zdravniki medicine dela precej pikolovski in radi gredo stvarem do dna.
Nekdo na naši firmi ni opravil pregleda, ker so mu v urinu našli ostanke thc-ja, pa res ne vem, zakaj so to preiskavo opravili.

mene pa zanima, al mi bojo na zdravstvenem pregledu naredili test za droge (natančneje THC test)… namen imam delati kot elektrotehnik v industriji..
test naj bi koštal prb. 70 evru…se mi zdi..

Na vsakem zdravniškem ti že v osnovi pregledajo urin tudi za ugotavljanje prisotnosti drog. Ne vem kaj je to THC. Če je to dodatni test, ga morda sami naprej naredijo, če v osnovi urina kaj ni ok ali bi obstajal sum. Osnovnega iz urina pa vsakemu naredijo že ko oddaš urin.

Izogibajte se KMIDPŠ na poljanskem nasipu,tam vse naredijo površno,sam do dobra skasirajo.Sploh ne znajo svojega dela opravljat.Tak da če se mislite pritožit,vam priporočam,da se ne,saj vam bodo več škode naredili,saj pregledali vas ne bodo,le nekaj telefonskih klicev bodo naredili in na osnovi slišanega svoje mnenje podali in še kaj dodali.

Kako se je izšlo “jojojojo”?

A kdo ve,a se zdravniški pregledi lahko opravljajo kjerkoli in na svoje stroške,ali mora nujno biti napotnica delodajalca?Kako je v primeru S.P.?

Napotnica delodajalca pri tistem pooblaščenem zdravniku, ki se ga izbere pri delodajalcu. Stroški so delodajalčevi. Ne vem kako je z s.p.

Pozdravljeni,

pri s.p. si sam izbereš enega izmed pooblaščenih zdravnikov. Stroške pregleda plačaš prav tako sam.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close