Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zdravniški pregled

zdravniški pregled

ali delodajalec lahko ob odpovedi od dohodka odbije zdravniški pregled

Ne, razen če bi ti izrecno sedaj dal pisno soglasje, da ti lahko trgajo od plače. Če ti trgajo, jih prijavi na Inšpektorat RS za delo, lahko jih tudi tožiš pred delovnim sodiščem.

POZDRAVLJENI. MENE PA ZANIMA NA KOLIKO LET MORAŠ NA ZDRAVNIŠKI PREGLED ČE SI ZAPOSLEN V CVETLIČARNI? HVALA ZA ODGOVOR

Odvisno od ocene tveganja, ki velja za tvoje delovno mesto, vendar najmanj na pet let. Vpraši delodajalca ali pa spec. med. dela, ki pokriva tvojega delodajalca.

Lepo pozdravljeni,

Naslednji teden imam na ZVD v Ljubljani zdravniški pregled pred prvo zaposlitvijo. Gre se za delo v pisarni vendar se vseeno bojim, da me bodo testirali tudi za THC. Na zadnje sem marihuano kunzumiral pred slabima dvema mesecema. Pred tem sem približno skadil 1 manjši joint na dan. Ta teden sem preventivno opravil dva THC testa ki sem ju kupil v lekarni. Oba sta bila sta negativna. Ali na teh zdravniških pregledih uporabljajo bolj sofisticirane teste, ki bi lahko vseeno kaj pokazali?

Hvala za pomoč!

LP

Pozdravljeni.

Zanima me kje lahko dobim seznam zdravnikov, ki delajo predhodne zdravniške preglede?

hvala za odgovor

Ministrstvo za zdravje mora imeti po Zakonu o varnosti in zdravju pri delu seznam izvajalcev medicine dela, katerega naj bi imeli objavljenega tudi na svoji spletni strani.

Pozdravljeni!

Mene pa zanima. Kot studenta sem delala v kozmeticnem salonu, zdaj me caka zaposlitev v tem salonu. Ali ti na zdravniskem pregledu, ko odvzamejo kri pregledajo za kaksne nalezljive bolezni (saj sem ze prej imela opravka z strankami). Saj se lahko hitro zbodes s skalpelom ali iglo.

Je potrebno opravit pregled, če ga delodajalec ne potrebuje?

Pozdravljeni

Zanima me, koliko stane zdravniški pregled za službo? Namreč sem sprejeta za določeno del.mesto, in se mi je prvič zgodilo, da sem dobila navodila, da si moram sama plačati zdravniški pregled, denar pa mi vrnejo na podlagi original računa. Ima kdo izkušnje z Medi centrom na Topniški(tja so me napotili)?
l.p

Ne more biti veliko, ampak najbolje telefon v roko in pokliči na Medi center, boš do centa točno izvedla.

No bila sem na zdravniškem pregledu(ekg, voda, kri, pregled vida ) in stane 90 evrov, če bo še kdo imel isto situacijo kot jaz.
l.p 😉

Ti sedaj hitro to refundiraj na podlagi original računa in na podlagi pisnega odgovora, ki so ti ga podali, da si ga plačaš sam (čeprav je to dolžan plačati delodajalec). Da bo pri prvi plači to dobila tudi nazaj povrnjeno. Upam, da imaš kje napisano, da te je poslal delodajalec.
Piši, piši in zahtevaj refundacijo.
Ta znesek je sicer mal manjši, kot ga ponavadi zaračunavajo.

Zdravo,

zanima me če imajo na zdravniškem pregledu pred zaposlitvijo pravico testirat vzorce urina ali krvi na prisotnost metabolitov THCa brez tvoje privolitve? Oz. če ti najdejo majhno količino metabolitov ali te lahko zaradi tega ne zaposlijo?

Danes sem naletela na isti problem! Omenila sem, da občasno kadim travo in zdravnici se je kar odpeljalo 🙂 Da ona noče, da končam v psihiatrični bolnišnici, da zakaj ne kajenja zamenjam s športom ipd. Seveda me je napotila na test za droge. V bistvu me rezultat sploh ne skrbi, zanima me kaj se zgodi, če rezultat ne zanima mojega delodajalca? Če on nima interesa (in ga nima) plačati tega testa, ker bo itak negativen, to pomeni da mi ne bo priznala sposobnosti za delo?

Danes sem naletela na isti problem. Omenila sem, da občasno kadim travo in zdravnici se je kar odpeljalo 🙂 Da ona noče, da končam v psihiatrični bolnišnici, da zakaj ne kajenja zamenjam s športom ipd. Seveda me je napotila na test za droge. V bistvu me rezultat sploh ne skrbi, zanima me kaj se zgodi, če rezultat ne zanima mojega delodajalca? Če on nima interesa (in ga nima) plačati tega testa, ker bo itak negativen, to pomeni da mi ne bo priznala sposobnosti za delo?

Zanima me, ali kot samozaposleni samostojni zdravstveni delavec- koncesionar, ki ne zaposluje drugih delavcev moram obvezno opravljati periodične zdravniške preglede, glede a to, da sem po novem Zakonu o varnosti in zdravju pri delu sama odgovorna za svojo varnost in zdravje (55.člen) in v kolikor je to tako zapisano v izjavi o varnosti.

Pozdravljeni,
zanima me,če kdo ve ali lahko greš na zdravniški pregled za delo prej,ko odpreš s.p,namreč rada bi se prepričala
ali še lahko opravljam to delo,da ne bi odprla s.p potem pa mi rečejo da tega ne morem več opravljati.

Hvala za odgovor!

Lp

zanima me, koliko časa ostane kokain v telesu in koliko časa po zaužitju grem lahko brez strahu na sistematski pregled, ter ali sistematski pregled zavzema pri odvzemu krvi tudi to da preverijo da je človek vzel kokain?

Zdravo
Zanima me ce kdo ve kje bi lahko naredil zdravniski pregled za C in E da bi nekatere stvari spregledali..saj imam tezave z eno oko

Lp

mene samo zanima kakšni so pregledi za vozniški izpit? hvala za odgovor

Pozdravljeni
Nardi se ginekoloski pregled , ultrazvok, poslušajo se pljuča in srce nato sledi pregled trebuha, oči , sluha , grla.
LP Ela, dr. ginekolog

to kar sem vam napisala

Imam vprasanje.izgubila sem zdravnisko spricevalo za izpit za avto in me zanima kaj se da narediti? Mi lahko dajo novo spricevalo tam ko sem delala zdravniskega?

Imam vprasanje.izgubila sem zdravnisko spricevalo za izpit za avto in me zanima kaj se da narediti? Mi lahko dajo novo spricevalo tam ko sem delala zdravniskega?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close