Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zdravniški pregled

zdravniški pregled

Pokliči tja, kjer si delala zdravniški in povprašaj.

Pozdravljeni.

V četrtek zjutraj sem imel zdravniški pregled. Ker je moja partnerica za vikend praznovala okrogli jubilej, smo se tudi pozabavali.

V petek sem spil 4 piva, v soboto pa okoli 1 litra vina, po tem pa do pregleda nič. Običajno spijem 3 piva na teden.

Ali bi me moralo glede izvidov skrbeti?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni
Na pregledu za delo opravimo pregled oči, nosu, grla, poslušajo se pljuča in srce seveda se ne spusti ven tipanje in poslušanje trebušne votline ter pregled nog.

Lep podrav

Pozdravjeni
Glede na to da ste toliko spili bi vas moralo za izvide zelo skrbet.
Lp

Lepo pozdravljeni.
Zanima me, kdaj nam zdravnik medicine dela, lahko poda mnenje da nismo sposobni za delo. Medobdobni pregled. Recimo, če imamo slabe laboratorijske izvide..
Hvala za odgovor.
Lp

Lep pozdrav !
Zanima me ali moram bit pred pričetkom pregleda tešč ali lahko normalno kaj pojem?

Zavarovalnica, kjer nameravam skleniti življenjsko zavarovanje me pošilja na zdravniški pregled, kjer moram opraviti EKG pod obremenitvijo ter preiskave krvi in urina. Poleg sem dobil spisek ustanov, kjer lahko opravljam zdravniški pregled.
Zanima me če ima kdo izkušnje glede takšnega pregleda, predvsem koliko časa traja pregled in ali izvid pregleda ostane v domeni zavarovalnice ali pa ga pošljejo tudi osebnemu zdravniku?
Ko sem pred meseci delal zdravniški pregled na katerega me je poslal delodajalec sem moral namreč prinesti s seboj zdravstveni karton.

Zanima me kako je ce po opravljenem zdravniskem pregledu zavrnem zaposlitev ? ali sem vezan cesa ceprav nisem niceras podpisav ali se samo zamerim deladajalcu ?
gre za novo zaposlitev

Pozdravljeni. Upam da mi lahko pomagate. Imam diagnozo multiple skleroze ze 5 let. Dobro se pocutim in bolezen ni vidna in me ne moti pri delu. Bila sem na zdravniskem pregledu za sluzbo in zdravnik mi je rekel da dokler ne vidi novejsih izvidov od neurologa ne bo poslal zdravniskega potrdila.zdaj me zanima ali lahko zaradi moje diagnoze imam probleme ce je sve ostalo vredu? A sem lahko sigurna da za mojo diagnozo ne bo izvedel delodajalec? Hvala lepa za odgovor!

Pozdravljeni, zanima me sledeče. konec novembra sem zaprl popoldanski s.p., zdaj ga bom s 1. aprilom ponovno odprl. dejavnost je popolnoma enaka, celo ime bo mogoče enako 🙂 zanima me ali se moram že zdaj napotit na zdravniški, ali bi lahko napisal en sklep, da ni še poteklo 5 let od zadnjega zdravniškega in da se bom napotil pred pretekom tega roka? hvala in lp4
david

Pozdravljeni. Kako dolgo traja zdravniski pregled za sluzbo?
Ne zanima me kako dolgo velja, ampak me zanima koliko casa me pregledujejo- npr. pol ure, ena ura…?
Ze vnaprej hvala za odgovore 🙂

bani007 .. je čisto odvisno.. Moji zdravniški so trajali v povprečju cca 1,5 ur.

Imam pa eno specialno vprašanje.

Za podjetju v katerem sem zaposlen zdaj že 2 leti in pol so me v tem času poslali na zdravniški pregled že 3x. Pregled je bil vselej uspešno opravljen, ampak nisem dobil potrdila od zdravnika, ker nisem predložil osebne kartoteke. Kartoteka nimam pojma kje je, najverjetneje v arhivu, ker osebnega zdravnika nimam od srednje šole naprej in ga v tem času še nisem potreboval. Delodajalec me je trikrat opozoril, da moram poslati kartoteko in če ne, v tem podjetju več ne bom mogel delati. Ker pa istočasno razmišljam o menjavi delovnega mesta me zanima ali se mi iz finančnega vidika bolj izplača, da mi pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas prekinejo oni ali dam sam odpoved? Pravice in dolžnosti pri moji odpovedi poznam, ne poznam pa pravic in dolžnosti v primeru, da me odpusti delodajalec zaradi neopravljenega zdravniškega izpita.

če ima kdo kakršnokoli koristno infomacijo bom vesel.

Hvala.

Mene pa zanima, kaj vse preverjajo na zdravniskem pregledu za delo v vrtcu? Ali je to res tako strogo? In ali preverjajo tudi za psiho. substance? Saj sem bil ne dolgo nazaj v Amsterdamu in seveda smo tam tudi kaj poskusili.

Ne boj se. Ne iščejo prepovedanih substanc. To je pač osnovni pregled telesa – voda, kri, sluh, vid itd.
Za vrtec moraš verjetno imeti tudi psiho teste, ki pa niso nič hudega.

nekateri doktorji hočejo, da tudi modrc slečeš, drugi te kr oblečeno pregledajo.

Je normalno, da je 1 teden od pregleda in še nobenih informacij. Gre za predhodni pregled, za novo zaposlitev?
Delano je bilo v ZD LJ- metelkova na medicini dela.

lp

Pozdravljeni!
Ali lahko pride do tega, da ne opravis zdravniski pregled za novo sluzbo, ce imas slabe izvide urina?
Moram namrec na ponoven odvzem, ker sumijo na vnetje. Samih simptomov vnetja nimam…priznam pa, da s napacno dala urin…nisem dala srednjega curka, ampak ze takoj prvega. In tudi cez dan pijem zelo malo tekocine…vcasih tudi samo 2 dcl na dan..

Pa da se se jaz obrnem na vas z vprasanjem – 4 leta nazaj sem imela poskodbo hrbta, preiskave so pokazale zacetek hernije. Pristala sem v bolnisnici. Po 14 dneh je bilo ze vse ok. S fizioterapijo so bolecine izginile, sedaj, 4 leta kasneje tezav ni vec. Sem pa ze skoraj ekstremna sportnica, tezav s tezo nimam, dvigovanje bremen ni tezava. Kar me zanima – mi lahko zdravnik napise da imam zato delo z omejitvami, ceprav sledu o kakrsnihkoli tezavah sploh ni? Gre se pa za delo v laboratoriju. Malo mesano , stojece in sedece delo. Ce je imel kdorkoli podobne izkusnje, se priporocam za kaksno mnenje.

Pozdravljeni,

Mene pa zanima, če je diagnoza multipla skleroza ovira pri zdravniškem pregledu, oz ali je možno da zaradi te bolezni ne narediš pregleda? Sem šel namreč pred tednom dni na zdravniški pregled, pri katerem je bil tudi pogoj za delo na višini in ga nisem opravil.
Prosim za odgovor.
Hvala

Po logiki, če je v opisu delovnega mesta (in zahtevano s strani delodajalca) delo na višini potem mora biti to potrjeno na zdravniškem. Če zdravniškega niste naredili – višinsko delo, potem po logiki, vas delodajalec ne more zaposliti. S tem se ogroža vaše življenje, če zdravnik meni, da niste sposobni dela na višini, vi pa vseeno delate, prav tako ni moralno od delodajalca, da vas sili. Ni pa pošteno, da zaposli nekoga, ki ne more delat na višini, delo pa je pretežno višinsko. Se mi zdi, da bo pogovor z delodajalcem naboljša varijanta, saj tako oba ugotovita, kakšne so realne omejitve, koliko je dela na višini…

Zdravniškega pregleda niste uspešno opravili, ker je bilo ugotovljeno, da niste primerni za delo na višini. Ne zato, ker imate multiplo oz. drugo bolezen. Bolezen torej ni ovira pri zdravniškem pregledu. Oseba lahko npr. kljub določeni bolezni, pregled uspešno opravi.

Če je pogoj delo na višini in zdravnik ugotovi, da za delo na višini niste sposobni, menim, da dogovor z delodajalcem ne bo mogoč. Ni važno koliko je dela na višini – malo veliko, nekje vmes – kje je meja? Dejstvo, da delo na višini je in da ga ne smete opravljati je dovolj, da delodajalec z vami ne sklene pogodbe o zaposlitvi. Sicer deluje v svoj riziko – naj se vam karkoli zgodi, bo on odgovoren.

Situacija:

Zelo pozna prva zaposlitev.
Napoten na medicino dela za pregled pred prvo zaposlitvijo.
Na vprašalniku pošteno a naivno napisal, da občasno kadim marihuano v prostem času.
(vem, sem bedak, več kot očitno je bolje lagati zdravnikom in biti tiho)
Zdravnica pošlje na ta specifičen urinski test.
Padem na testu.
Zdravnica izda ZMOŽEN ZA DELO Z OMEJITVAMI- Kontrolni pregledi 1x mesečno tri mesece.
Grem dat urin 3x – vedno negativen.
Grem na dopust, me kliče sestra naj “jutri” pridem še zadnjič dat urin.
Meni nič jasno. Saj sem vendar 3 mesece lulal (z nekom, ki mi diha za vrat in gleda v Božo-ta) na njeno čast.
MOJA očitno narobna interpretacija: padeš na testu, greš še 3x dat urin = total 4 urinski testi
NJIHOVA interpretacija : padeš na testu, greš na “popravnega” in POTEM ŠE 3x = total 5 urinski test.
Ker sem na dopustu v tujini, nisem šel na ta “zadnji” test.
Poleg tega zaradi datumov mojega in delodajalčevega dopusta (sva se časovno falila) nisem dobil še ene napotnice za ta zadnji test.
Kaj se bo zgodilo? Vsi moji testi so bili negativni.
Bom dobil nov termin za ta zadnji pregled , ali je to samo okno za zdravnico, da mi ” resetira” in stvarno izniči vse te pretekle teste in odredi npr. še 3 mesece kontrole. oz. pol leta, celo leto,…. kolikor pač se zdravnici zdi, da me hoče jahat?
Mimogrede, dejansko sem tudi tisto občasno rekreativno uporabo opustil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close