zdravo pecivo
Včasih sem si nekaj pekel,ki je bilo narejeno iz ovsenih kosmičev,malo moke,naribanih jabolk,in banan.
Res pa že dolgo nisem tega delal.
Najprej ovsene kosmiče namočiš,dodaš naribana jabolka,ter moko in pregneteš.
V skledo naložiš spodnjo plast tega (polovico ),potem pa na njo narezane banane.Gor nato potem še pokriješ z ostankom mešanice kosmičev in jabolk.
Sicer pa uporabi domišljijo..
pozdravljena!
dosti se ukvarjam s peko peciva in tudi jaz sem delala eno izmed dietnih peciv prav iz ovsenih kosmičev (recept imaš na zadnji strani embalaže teh kosmičev). lahko pa seveda narediš po svojem okusu in nekatere sestavine izpustiš ali dodaš.
priporočala pa bi ti da greš v knjižnico in prebrskaš po knjigah, saj sem jih z recepti z dietično hrano dosti odkrila prav tam. obstajajo knjige o hrani za vitko postavo, hrana za vegeteriance, dietne dobrote, hrana za diabetike (priporočam),… vem, da so v teh knjigah recepti po katerih sprašuješ. lahko pa tudi pobrskaš po internetu.
upam, da sem ti z nasveti kaj olajšala tvojo peko.
pa dober tek!
anita
http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/alergije/07-recepti.htm
Tukaj najdeš kar nekaj receptov. Namesto brezglutenskih mok uporabi moko iz celega pšeničnega zrna ali zmelji ovsene kosmiče.
Sama velikokrat pečem piškote, ki vsebujejo polnozrmate moke, rjavi sladkor ali javorjev sirup in rastlinsko mast. Z dodatkom marmelade so odlični.