Zdravstvenega zavarovanja za otroke revnih staršev v ZDA ne bo
Bush je podpisal veto in tako proračun ZDA ne bo zavaroval otroke revnih staršev.
V senatu in predstavniškemu domu pa je zakon tudi dobil premajhno večino, da predsednik ne bi mogel uveljaviti veta.
Sicer sem bil jaz mnenja, da bi vsaj za otroke morali zagotoviti malo socializma in solidarnosti.
Ampak to je najbrž odvisno od države do države. Pri nas je nizka rodnost res problem, v ZDA pa pač ne, ker ljudje kar drvijo v njihovo državo.
Sklepam na podlagi tega, kar doživljam. Vedno daljše so čakalne vrste, sicer jih prikrivajo s samoplačniškimi, vedno večji spisek je zdravil na beli recept, ki jih moraš plačati, oz. stati v vrsti, da recept sploh dobiš in še prej čakati v doooooooooooooooooooolgi vrsti, da se te gospa medicinska sestra usmili vpisati na čakalno vrsto in na podlagi tega, da je zdravstveno zavarovanje vedno dražje. Še malo, pa tega velik del slovenskega naroda ne bo zmogel financirati.
Brucan je se danes minister, samo iz ozadja. Tista nova je tam za krinko. Pa saj ona nic ne ve. Blebeta neke neumnosti, ki nimajo ne glave ne repa, sploh pa ne povezave z dejanskim stanjem.
Slovensko zdravstvo zaznamujejo stevilni hitri zasuki.
Kot v zivljenju ponavadi rasti sledijo tudi padci.
Njeni vcerajsnji izjavi. Meni povesta, da ne ve, kje se nahaja in to prikriva z bebavimi floskulami.
Socializma vajenemu anrodu, ki je bil leta vajen, da je zdravstvo “zastonj”, je težko dopovedtai, da to ni ravno zastonj.
Slovenec bi imel komplet celotno oskrbo “zastonj”.
So enkrat spraševali ljudi, če bi bili pripravljeni dati 100 e na leto več za zdravstvo.Ma ne, kje ni šans!
Po drugi strani pa ima Slovenec za čike in alkohol vedno denar.
In kljub temu se napoveduje, da bo št. prebivalcev ZDA (danes cca 300 milijonov) in EU(danes cca. 500 milijonov) v 50 letih izenačeno. Le kako jim uspeva s tako zanič socialo ? Zelo preprosto – malo ali nič sociale je boljše kot ogromno zlagane sociale, kot jo imamo pri nas (celo toliko zlagana, da raja še naprej sanja o socialni državi, namesto da bi jo živela).
link : http://www.finance.si/192881