Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zdrobovi cmoki

zdrobovi cmoki

ima morda katera dober recept za zdrobove cmoke.
Meni vedno ratajo trdi, pa čeprav dam tudi margarino notri.

hvala punce

Jajce (beljak stepem), maslo, sol, poper, zdrob. Najprej zmešam rumenjak in maslo, solim, dodam (po potrebi) par kapljic vode, zdrob, na koncu še počasi vmešam sneg. Masa mora biti toliko gosta, da zelo počasi pade z žlice.

jaz razbijem jajce, posolim, dam žličko oljčnega olja, zelišča in vmešam gres.

od gresa je odvisno kakšen je in koliko se še napihne, zato vedno maso pusti malo stat in naj ne bo pregosta … jaz delam po občutku.

Jaz dam eno jajce, 4 dag masla in 7 dag gresa. Ce imam cas pustim maso malo postati, drugace kar v juho. Juho pokrijem in po 15 minutah odkrijem in nazaj pokrijem. Se nikoli mi niso ostali trdi, ceprav meni so trdi fini, ko imam goste je pa fajn, da so mehki ja.

V trgovini kupi Zlati zdrob od Žita. Na njem imaš recept, ki vedno uspe. Brez komplikacij na 1 jajce 5 žlic zdroba. Jaz ponavadi dam 5 ravnih žlic in še postopno dodajam, če je masa preredka. Prej sem uporabljala navadni zdrob in so bili večinoma trdi kot kamen, sedaj teh problemov nimam več.

Jaz dam eno jajce, zdrob po občutku (gosta, skoraj tekoča masa), malo masla ali olivnega olja, mali ščep soli, nato pa maso pustim počivati cca. 15 minut, da se zdrob napije jajca. In so kompaktni, ampak mehki.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Res vedno mi uspejo odlični po naslednjem receptu:

1 jajce
15 g masla (raztopljenega)
60 g zdroba
sol

Jajce posolim, razžvrkljam, umešam raztopljeno in ohlajeno maslo ter zdrob. Včasih tudi sveže nasekljan peteršilj. Zmešam in pustim ene 15 min. Potem zakuham, kuhajo se ene 15 min.

Srednje debelo jajce stepem s čajno žličko olja. Noter vržem 5 čajnih žlic zdroba, malo soli IN DVE ČAJNI ŽLIČKI DROBTIN! Simpl recept, ki zmeraj uspe. Seveda za našo familijo vzamem 3-4kratno količino. Cmoke zakuham posebej v manjši kozici z vrelo juho na res močnem ognju. Ko zavrejo, jih pokrijem in dam s plošče. Čez četrt ure popijejo vso juho in so ravno pravi, nikoli pretrdi. Dodam vrele čiste juhe, kolikor je treba, in evo.
Poskusite, meni samo takšni knedlji zmeraj ratajo.

Trdi ti ratajo ravno zato, ker dodajaš maščobo. Naredi tako, kot so napisale že zgoraj: 1 srednje jajce, 5 žlic zdroba, sol. Zmešaš, pustiš kakih 15 minut, da se zdrob napihne in se zmes zgosti. Zakuhavaš z malo žličko direkt v juho, ki počasi vre. Kuhaš 10 minut in pustiš še 5 minut, da se juha umiri.

Delam isto kakor Simmy. Brez vsake maščobe. Na 1 jajce zmešaj 4 do 5 žlic zdroba. Daš v hladilnik za pol ure, da se napne.
Najboljši. Ne pretrdi in ne razpadajo.

Nikdar ne odajam maščobe in nikdar ne pustim stati, ker ko stoji, samo trše ratuje.

1 jajce L velikosti
ščepec soli
okoli 14 čajnih žličk zdroba

Najprej zmešam jajce, posolim, malo zmešam, potem pa dodajam zdrob, najprej ga dodam kakih 10-12 žliČK in ko vmešam, je še čisto tekoče, potem pa dodajam po eno ali dve žlički, odvisno koliko je še tekoča zmes in mešam. Masa mora biti tekoča, a gosta, toliko gosta, da ne zdrsne takoj z žličke. Potem takoj poskusim najprej en cmoček v juhi, da vidim, če je ok ali se še preveč razpada. Če se azpada, dodam še žličko zdroba, ampak ponavadi je v redu. Ne delam prevelikih, rada imm v bistvu bolj drobne, če se mi mudi, pa tudi malo večje, ampak spet ne velike. Niso ravno najlepše oblike, ker se s tem ne ukvarjam, so pa mehki in okusni.

New Report

Close