Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Že pripravljene omake za špagete. Katere?

Že pripravljene omake za špagete. Katere?

Dajte kakšen predlog, katera je najboljša pripravljena omaka za špagete.. katerakoli – lahko je zelenjavna, mesna, .. itd.

Pesto

Samo pesto, drugače raje same špagete, kuhane v slani vodi.

še ena točka za pesto

Kateri okus?
Kaj pa tiste iz Hoferja… zelo poceni so. 🙂

A pa to je znamka Pesto?

[img]http://www.tuscc.si/cache/thumbs/53f199e7be0c845f10cc3ad6/600×600-c2/3831029314604.jpg[/img]

Meni je všeč samo pesto genovese (zelen).
Ampak tisti iz hoferja pa tudi iz lidla mi ni všeč. Barillo kupujem.

Klasični zeleni z baziliko ali pa npr. z bučnicami (mislim, da imajo tega tudi v Hoferju).
Drugače pa na hitro, ko nič doma nimam definitivno tole:
olivno olje, česen, sesekljan čili, popražit, da malo zadiši, pa špagete gor 🙂

še ena točka za pesto[/quote]

Kera pesto? Jih je ko dreka…… kera vam sede? Točno znamka, pa v keri šatucini… :-)))

Sicer je pa zame najbolj za testenine:

– samo na putru (eni olivno olje) raztopiš sir (lahko trikot zdenka, ali ga naribaš, dodaš česen, …
in če ti še kaj paše ali kar imaš in to je to..
– meni je top pol konzerve tune …čebula + spet kar imaš in preliješ.

VIC 🙂 IN OKUSNOST JE V TEM, DA DELAŠ VSE SPROTI, TAKOJ. Čim to čaka, se pajca – ni več tako okusno, kot sveže pripravljeno.

Za spremembo (in skromnost) lahko kuhane testenine samo zmešaš z jajcem.
Lahko tudi samo z drobtinami.
Lahko tudi z mletimi orehi – top. Nisem verjela, da se to da jest.

Ne pozabi pa tudi na kakšne hladne testeninske solate – to moram pa jaz tudi še probat. 🙂

O šit ne -preveč kalorično. Pa nisem koščena preštevalka kalorij.

Preseetljivo dobre so šuge iz Eurospina Le Delizie Del Sole znamke – naravne sestavine, začimbe, vino so noter. Preverjeno na etiketah ni dodanih arom in jačevalcev okusa.

Pa Eta omake so kar OK, za vsake kvatre enkrat.

Se mi zdi, da je dobra paradižnikova omaka tako hitro narejena, da ni šans, da se mučim s temi iz lončka.
Magari že narediš iz pelatov v konzervi … zmelješ, dodaš začimbe, malo soli, pogreješ, in je.

Kaj je pa v pestu grozno kaloričnega v primerjavi z nekimi raguji?

1, olivno olje – nad 800 kcal na 100 gramov

2, indijski oreščki ali blanširani mandlji- tudi nimajo malo kalorij na 100 gramov

3. potem je še sir pecorino

4. pa še parmezan

V povprečju je to 400-600 kcal na 100 gramov izdelka. Če poješ 250 gramski +kozarček, si zračunaj, koliko je to . Samo s pestom. In koliko je to težko za žolč in želodec…

1, olivno olje – nad 800 kcal na 100 gramov

2, indijski oreščki ali blanširani mandlji- tudi nimajo malo kalorij na 100 gramov

3. potem je še sir pecorino

4. pa še parmezan

V povprečju je to 400-600 kcal na 100 gramov izdelka. Če poješ 250 gramski +kozarček, si zračunaj, koliko je to . Samo s pestom. In koliko je to težko za žolč in želodec…[/quote]
Ampak za eno porcijo testenin ga rabiš maksimum eno veliko žlico.

1, olivno olje – nad 800 kcal na 100 gramov

2, indijski oreščki ali blanširani mandlji- tudi nimajo malo kalorij na 100 gramov

3. potem je še sir pecorino

4. pa še parmezan

V povprečju je to 400-600 kcal na 100 gramov izdelka. Če poješ 250 gramski +kozarček, si zračunaj, koliko je to . Samo s pestom. In koliko je to težko za žolč in želodec…[/quote]
Ampak za eno porcijo testenin ga rabiš maksimum eno veliko žlico.[/quote]

preštej na prste ene roke tiste, ki dajo gor samo eno žlico 🙂 To je isti gift, ko Nutella 🙂


Ampak za eno porcijo testenin ga rabiš maksimum eno veliko žlico.[/quote]

preštej na prste ene roke tiste, ki dajo gor samo eno žlico 🙂 To je isti gift, ko Nutella :)[/quote]
Sicer pa je štetje kalorij že zdavnaj passe.

Pa kaj noben več ne zna nardit domače omake za pašto? Ali z mesom ali z mletim mesom, ribami, pomidori itd, itd?
Groza, vse samo iz konzerv. Pa ta čas, ko se kuha pašta, nardiš na flegma tako omako kt hočeš, neprimerljivo v okusu, kvaliteti un vsem ostalim s tistimi iz konzerve.

Hja, če poješ kilo testenin s celim kozarcem pesta, potem si v vsakem primeru kanta in se sploh ni treba sekirat.

Znamo, odgovarjamo na vprašanje, kaj od pripravljenega bi.

Tudi jaz ne razumem te “pesto” norije za zmletimi oreščki z oljem in sirom…. Pesto zame sploh ni omaka, fuj.

Tudi jaz ne razumem te “pesto” norije za zmletimi oreščki z oljem in sirom…. Pesto zame sploh ni omaka, fuj.[/quote]
Ja prav. Ga bo za nas več ostalo.

Zdaj je pa pesto nova pogruntavščina :))))

Bljek, meni pa pesto ni všeč 😀 vedno me 1x na leto premami tista zelena barva na policah, pa se potem ko jo jem spomnim, zakaj mi ni bila všeč 🙂 Tako da meni številka ena je omaka od barille, paradižnikova z baziliko. Klasika.

Prepraženi špageti s prezli.

Jaz sem pa dobila v dar pesto s čemažem in mi je bil res dober. Od bazilike mi je bil dober, ko sem jedla prvič, pač drugačen, zanimiv okus, potem pa vedno manj.

Za kampiranje bi pa tudi jaz rada ime kake dobre paradižnikove, da ni pretirano “vegetasta”. A imajo v Leclercu kaj dobrega v tej smeri?

New Report

Close