Že pripravljene omake za špagete. Katere?
Pripravljenih omak je ogromno, ljudi z razlicnimi okusi pa se vec. Zato je tezko kaj svetovati. Kar je meni vsec, ni nujno, da bo komu drugemu. Tu skoraj ni druge resitve kot kupit, probat in si zapisat, ker po kakih 10 omakah si ne zapomnis vec.
Skoraj instant je pa tudi tako, da uporabis ze prazeno oz ocvrto cebulo, konzervo paradiznika v kosckih, zacimbno mesanico, ki jo prej pripravis (da ni treba vlaciti s sabo 10 lonckov zacimb), zlico drobtin in ce imas, za par zlic mleka. Vse skupaj na hitro prekuhas, dodas nekaj parmezana in se dodatni parmezan za potresanje in to je to.
Pesto in samo pesto. Ostalo je meni zanič.
Pa še pri pestu kompliciram, osnovnega, zelenega ne maram sploh, sem cel krožnik vrgla stran, medtem ko paradižnikov mi je za čisto 10. Bolj ali manj so mi dobri vsi rdeči pesti, mi je pa zanimiv iz eurospina, ki je ravno prav pekoče pikanten. Ni pa to oblika klasične omake, zadeva bolj kot ne pobarva špagete …