Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek že tako nimam denarja, potem pa še to

že tako nimam denarja, potem pa še to

Na živce mi gre vedno znova to skupinsko prispevanje za darila v službi. Še za malico včasih nimam, moram pa skoraj vsak teden dat za nekoga za darilo. Kr neki. V kolektivu nas je okoli 20 in čisto vsakemu se kupuje darilo. Včasih je bila norma 2€ po osebi, mi je to nekako še zneslo, zdaj pa se kar naenkrat ubira po 5€. Res super!!! Če pa ne bi dala, bi bila edina. Tudi kadar sem na bolniški in me ni npr 3 tedne, mi domov pošiljajo sms, češ, sodelavka ima danes rojstni dan, ali lahko ko se vrneš (čez 1 teden) prispevaš 5€ ?? pa sploh me ni tam!!! bolano. nočem bit nesramna ali da me imajo za stiskaško, ampak res mi preseda in to je meni osebno denar vržen čez okno.

reci da se s temi rečmi ne strinjaš in naj te izločijo budgeta za nakupovanje daril

ti pa garantiram, da nisi edina

Nasvetov kako se reče ne je bilo na tem forumu že ogromno, če pa ne zmoreš pa obišči psihoterapevta, ki ti bo pomagal.

Pri nas /6 žensk/ smo se odločile da ne presega darilo 3 evre na vsako. Do tri evre. Če bi bila na bolniški bi javila po sms _- sem na bolniški – torej se imejte lepo! Povej njim točno to kot si nam tukaj. Če boš edina, pač nekdo mora biti. Lepo povej da ti je teh 5 evrov zelo pomembnih v tem času in je. Če razumejo ok, če ne razumejo – to ni tvoj problem. Tvoj problem je prehrana, in lahko si sigurna da v tem času nisi edina – ki nima za malico, pa naj bi 5 evrov dajala. Tp vendar znese 100 evrov. Ni šans.

sam mora biti res nadležno, ko se folk forsira s tem obdarovanjem in praznovanjem in drugim prisilnim druženjem na delovnem mestu… glupiranje.
ne velja v primeru, ko so odnosi res pristni. ampak koliko je takih primerov, me zanima…

Se čisto strinjam s teboj. Pri nas se k sreči pobira samo za okrogle in to po 10 €. Vsaka malo počasti, je pa to čisto po želji če želi in zmore. Kakšno tortico ali piškotke, še najbolj kaj doma spečenega. No za okrogle po navadi pade pizza, ker nas je 12, je potrebno kar ene 5 pizz. Hvala bogu sva z eno sodelavko narazen 12 ur in tako skupaj kupiva te pizze. Drugače pa tusi jaz nimam in gledam da me ja malica pride okoli 1 €. Sem si že morala sposodit tisti 10 € (prispevek za darilo) ker nisem imela. V prejšnji službi pa za vsak rd prispevki in vedno so se kupovale lončnice :(. Sem pa jaz dobila v tej službi za okroglo bon za polet z balonom (moja dolgoletna želja) 😉

Če vas je 20 po 5 evrov – je to 100 evrov. To pa ni več obdarovanje sodelavke ampak eno navadno preseravanje. Pri nas je dogovorjeno da vsaka dobi šopek za darilo, presega ne 2,5 do 3 evre doprinos. Pri nas zberemo okrog 20 – 30 evrov. In smo vse zadovoljne in zadovoljene. Jaz bi bila prva – že iz principa – ki bi izstopile iz te družbe. V današnjih časih dajati darila za 100 evrov – sodelavki. Hudo neumno.

Ne bom tukaj pisala kaj točno se kupuje za darila ( bi samo zijale) ampak so to najbolj bedaste preserantske stvari, večerje v dvoje itd., blablabla,.. BREZ VEZE! Cena obdarovanja se je zvišala, plače imamo iste, imam pa jaz v kolektivu eno izmed manjših plač. Poleg obdarovanja celotnega kolektiva imam tudi družino, starše, brata, njegove otroke, naj povem da celo leto samo dajem dajem dajem za darila, položnice za telefon pa dostikrat stojijo. Kje potegniti črto??? komu in kako reči “zdaj pa dost”, za moje pojme se kupi darilo če si povabljen na praznovanje ne pa kar tako nekaj na suho. Tudi sprejemanja daril ne maram preveč, ker se potem čutim dolžno nazaj. Sem kolektivu že skušala povedati pa mi ne gre z jezika, ..

je pač tvoj problem,če ti toliko pomeni kaj drugi mislijo o tebi.
mene lahko imajo za prostaško,stiskaško,pijanko in ne vem še kaj.Pomembno je samo moja družina in ožji prijatelji.Za ostale pa fuck off

se povsem strinjam z avtorico. Nasploh so mi praznovanja v službi totalno mimo. Vedno se nekaj zbira in je tudi meni odveč, pa darila, pa kaj kupiti… Meni je odveč, da se dela taka galama zaradi nekih rojstnih dni. Res, tudi meni je v teh časih, ko ni denarja, tole popolnoma odveč.

družba pa družba. Sliši se zlajnano, samo delaš zato, da si privatno krojiš svoje življenje. Neklaterim je služba življenje, potem pa silijo s temi pobiranji denarja.

Jaz bi rekla, da zame ne dovolim pobiranja.

Sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da jih 3/4 vedno, ko pride do take situacije, benti. Ampak oni bodo dali zato, ker drugi dajo. Ko pa sem sodelavsko vprašala, če bi tudi ona v Ljubljanico skočila tako kot drugi, se je pa presekal nordijski vozel.

Če katera kaj prinese OK, če ne, je pa tudi OK. Praznovanje roj. dneva je privat zadeva in ne sodi v delovni čas!

sem se lustno nasmejala nordijskemu vozlu. v pozitivnem misljeno!drugace sem pa tudi jaz proti tem obdarovanjem. kr neki.

Pa res, nordijski vozel. 🙂 Simpatično.
Nekako bi se morali usesti in se dogovoriti, da prenehate s tem obdarovanjem. Ker to res ni malo denarja! Ne rečem, če gre nekdo v pokoj ali kaj podobnega.
Poleg tega se ponavadi kupujejo neka taka darila, ko potem ne veš, kaj bi z njimi.
Nekako bi moral nekdo načeti pogovor o tem, da bi s tem enostavno prenehali. Verjemi, da bi si večina oddahnila!

Če vas je v službi 20, potem nikakor ne more imeti kar vsak teden nekdo rojstnega dneva…

Pri nas v službi (tako prejšnji, kot zdajšnji) pobiramo denar za darilo, vendar samo za okrogle obletnice, ne za vsak rojstni dan. Prav tako slavljenec pogosti samo za okrogle rojstne dneve, drugače samo kako malenkost.

In glede na to, da v službi prebijemo 1/3 dnevnega časa, je delo bolj prijetno, če so razmere v kolektivu dobre.

Pri nas je prava groza s temi darili- ker se šef preserava, kot, da nam firma laufa sto na uro. Dokler nas je bilo 15 je še nekako šlo- ampak zdaj nas je pol manj in pride minimalno 10-20 evrov na osebo. V zadnje so mi isto poslali, ko sem bila na bolniški, pa sem kar ignorirala. Najhuj je pa to, ker smo se med sabo že zmenili, da se tega ne gremo več- je bilo par mesecev mir. Potem je pa šefa spet pičilo.

pobira družba za vsak rojstni dan, le da smo nekako uvedli pravilo, da kupujemo le, če nas slavljenec povabi kam ali pa pogosti na delovnem mestu. začeli smo z 2 €, sedaj smo pa nekje 5-10 €, vedno pa kupimo nekaj po željah slavljenca. mogoče se bo nekaterim zdelo tole preseravanje, samo naj povem, da se veliko družimo in večkrat tudi preživimo skupaj kakšne počitnice, podaljšane vikende… zato nimamo pomislekov in vsak z veseljem prispeva. nas je pa skupaj 12

Mi smo pa tole ukinili. Nič daril in vsak prinese za rojstni dan eno pecivo, ki ga sam speče doma, če ne bi nič prinesel bi bilo tud okej. Tako, da smo sedaj vsi zadovoljni.

@Heklček, razmišljam, kaj napisati.

Za začetek pa eno vprašanje: si v javni upravi ali v gospodarski družbi ?
Hvala.

ajooj, kaj me briga. pa da bi še po forumih spraševala, kaj naj rečem, kaj si bodo mislili.
ves kaj bi potem imela od zivljenja…

V ZAKONU O DELOVNIH RAZMERJIH ne piše, da moraš sodelavce obdarovat !!!!!!

Torej tega NISI DOLŽNA početi , ljudje, a se ne znate zase postavit ?!

men je vedno slo to na zivce. Pa ne da ne bi rada dala. Sam se spomnim ko sem bila se student, smo za sodelovko pobirali ala 20 evrov da so ji neke pocitnice kupli…sem edina rekla takrat tisti tajnici,(pardon, bila je vodje asistentk, da ne bi bilo pomote, :)) da jaz cel dan delam za ta prispevek..Potem je le poslala mail vsem, da studentje lahko dajo kolikor zelijo..Mah bejzi no se gres delat dobrega s takimi….lahko bi se kaksno drobno presenecenje spominli, ne pa taka bogata darila.
ps ko sem odhajala mi pa niso niti cokolade kupili, pa smo bili/smo kao prijatelji…

men je vedno slo to na zivce. Pa ne da ne bi rada dala. Sam se spomnim ko sem bila se student, smo za sodelovko pobirali ala 20 evrov da so ji neke pocitnice kupli…sem edina rekla takrat tisti tajnici,(pardon, bila je vodje asistentk, da ne bi bilo pomote, :)) da jaz cel dan delam za ta prispevek..Potem je le poslala mail vsem, da studentje lahko dajo kolikor zelijo..Mah bejzi no se gres delat dobrega s takimi….lahko bi se kaksno drobno presenecenje spominli, ne pa taka bogata darila.
ps ko sem odhajala mi pa niso niti cokolade kupili, pa smo bili/smo kao prijatelji…

Kjer sem sedaj imamo zelo majhen kolektiv (4-5 ljudi). Za RD se samo čestita slavljencu, če pa imaš RD se ponavadi prinese ena tortica za vsakega.
Zbirali smo edino za eno, ki je šla v pokoj (ene 10€ na vsakega se mi zdi).

V prejšnjem, večjem kolektivu (20 ljudi) pa je bila navada prispevati 2-3€ za RD, obdarjenec je pa priskrbel večinoma za pice in pijačo. Glede na to, da si se itak najedel, se mi je zdelo kar OK.

Jazosebno za RD ne potrebujem daril. Sem vesel, če dobim kaj uporabnega a pogosto je bolj kaj neuporabnega. Parfumov in sprejev imam že sedaj za 5 let zaloge.
Sem si pa za RD začel sam kupovati/izpoljnevati želje. NPR prenosnik, letos karto za koncert. Seveda odvisno od zmožnosti.

Jaz sem s temi odarovanji v službi zaključila…Brez mene…in tudi ne želim nobega darila prejeti..ker se v službi itak ne počutim dobro, se mi zdi to preseravanje z darili brez veze…

New Report

Close