Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Želatina mi ne uspe!!

Želatina mi ne uspe!!

Ravnokar sem vrgla stran že drugo skledo kreme. Nimam pojma kaj delam narobe. Najprej sem naredila z želatino v prahu, naredim točno tako kot piše na ovitku, torej jo zmešam s 4 žlicami vode, pistim nekaj časa, nato nad paro segrevam, da se raztopi, nato malenkost ohlajeno vmešam v kremo – ki ne vsebuje drugega kot jogurt in smetano, sploh nobenega sadja!! Krema tudi ni preveč mrzla, je bolj kot ne sobne T. Drugič sem delala z lističi, prav tako namočene in ožete raztopila nad paro, vlila v kremo – evo, spet grudice. Znorela bom!!!

Stopljeno želatino vlivaj v tankem curku v posodo z jogurtom in smetano ter obenem miksaj. Ko si gotova kremo namaži kamor pač imaš pripravljeno in v hladilnik z izdelkom, da se strdi. Najbolje čez noč.
Meni se nikoli ne naredijo grudice. Strjenko naredim večkrat letno brez problemov.

Jaz želatino v prahu nisem nikoli stopila v vodi, sem jo kar z mikserjem vmešala v stepeno kremo. Res pa da sem dala raje kakšno vrečkico več za ziher. Potem pa kremo nalila v model in pustila čez noč v hladilniku.

Ja, ce delas z instant zelatino (zelatina fix ali nekaj takega).

Za avtorico. Zelatino si pripravi in namoci tako kot si zdaj. Segrevas jo lahko kar na plosci, ni treba na pari, ker mora biti res vroca in nic hudega, ce za trenutek pobegne proti vrenju.

Od jogurta, ki ga imas po receptu, daj kake 2 deci na stran in ga postavi nekam na rob stedilnika, da bo mlacen. V ta jogurt vmesaj tekoco zelatino, da bo gladko in brez grudic. Ce bi vseeno slo narobe, lahko postavis v skledo tople vode in mesas, dokler se zelatina ne stopi. Preden nadaljujes, seveda ohladisnna sobno temperaturo.

Ko imas enkrat zelatino vdelano v malo jogurta, jo brez problema zmesas se s preostalim jogurtom, smetano pa stepes in dodas na koncu.

Zdaj sem šla delat še tretjič, pa sem čisto po malem vmešavala v kremo, a se mi zdi, da še vedno ni čisto ok. Sicer ni ogromnih kosov želatine, se mi pa zdi da so zdaj čisto majhni. Bom še malo počakala, če ne pa jutri naredim tako, da najprej vmešam v čisto malo jogurta in potem dodam preostalo kremo. Ampak za danes mi je zmanjkalo čisto vseh sestavin.

Jaz vedno uporabim v prahu in dam kar direkt not v maso. Dobro zmesam in potem v modele ali torto in na hladno za več ur.

Jogurt imej sobno T, potem pa z mikserjem vmešavaj, da se želatina res razporedi z jogurtom.
Ampak jaz stepem smetano, jo vmešam ročno v jogurt potem pa vlijem stopljeno želatino počasi, s tankim curkom direkt v sredo metlic, da se res premeša, zlijem maso po biskvitu, natrosim sadje gor in v hladilnik. Nikoli nisem imela težav. Krema gladka in čvrsta.

Uporabi želatino fix.. to ponavadi vedno uspe..

Želatino v listih vedno raztopim v ne preveč vročem sadnem soku, cca 0, 5dl soka. Seveda namočeno in ožeto. Ne sme biti preveč namočena, ker se lahko sprime! Ožeto previdno plosko položi v sok in ves čas mešaj, da se sproti raztaplja. Potem pa drug list itd. Ko so se meni samo 1x naredile grudice, sem jo precedila skozi dokaj gosto cedilo. Je bilo potem ok. Kar korajžno, upam da ti uspe😉

Imas mogoce premalo mascobe? Kak cisto light jogurt in smetano?
Brez mascobe ni zelatine.
Drugace jaz uporabljam samo instant zelatino v prahu, vmesam v manjso kolicino kreme, da se dobro zmesa, potem pa dodam v ostalo kremo, nikdar nimam grudic. Enako delam, ce imam zelatino, ki jo je treba prvo razstopiti, samo da jo najprej pripravim po navodilih, vmesam v manjso kolicino kreme, potem pa sestavim.

Ne, imam čisto navaden jogurt in smetano za stepanje. Zdaj čakam, da se trgovine odprejo in poskusim ponovno…

New Report

Close