Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zelena karta??

Zelena karta??

Moja tašča ima avto nima pa zelene karte pa me zanima če je karta mogoče prenosljiva od drugega imetnika in kaj vse pokriva zelena karta?Koliko stane?
Lep pozdrav!

Sedaj, ko smo v Evropski uniji, ti zeleno karto avtomatsko zaračunajo pri zavarovanju. Tvoja stvar pa je, če si jo vzameš in daš še 1000 Sit zraven za tisti zeleni list.
Zavarovanje v tujini (zelena karta) pa stane 11{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od osnovnega zavarovanja. Odvisno, kakšen avto imaš. Ne vem pa, kaj vse pokriva, za škodo nastalo v tujini, če si ti kriva….škodo na avtu sigurno, kar pa se tiče poškodb, pa nisem ravno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Misilim pa, da bi to tudi moralo biti vključeno. LP

Kaj pa če jo ne vzameš pri zavarovanju in jo vzameš nadoknadno?Koliko je potem?

Sem se ravno sedaj pogovarjala z agentko in jo vprašala glede tega. Zelena karta ni prenosljiva. Velja za poškodbe avta in telesne poškodbe. Obvezna je za Črno goro, Bosno, Srbijo. Lahko pa jo kadarkoli nadoknadno kupiš. LP

V vsakem primeru bos za zeleno karto doplacala 1.000 SIT, ne glede na to, kdaj jo vzames. Vezana je na vozilo. Premijo za tujino so tako zaracunali ob zavarovanju vozila, ker sedaj ni vec moznosti izbire, da vozila ne bi imel zavarovanega za tujino.

LP,
Sasa

skratka, tvoji tašči v vsakem primeru manjka samo obrazec, za katerega bo dala tisoč sit. Dobi ga s prometnim dovoljenjem na svoji zavarovalnici in povsod, kjer zavarujejo avte. Zelena karta ni prenosljiva, ker je to zavarovanje konkretnega avta, tako kot obvezno zavarovanje.

New Report

Close