Najdi forum

ZELENI ČAJ

Slišala sem, da so medicinske raziskave pokazale, da je zeleni čaj kar se zadeva raka in bolezni srca pravi tekmec olivnemu olju. Poznavalci pravijo, da so polifenoli iz zelenega čaja močnejši antioksidanti kot antioksidanti iz vitaminov C in E. Zaradi nežnosti zahteva tudi pravilno pripravo. Zanima me, če ve kdo kako se ga pravilno pripravi?

Saša

najmanj škode narediš zelenemu čaju in največ antioksidantov ostane v njem,če ga pripraviš takole:
zavreš vodo in odstaviš…pustiš stati cca.10-15 min in šele na to preliješ zeleni čaj s to vodo…voda se v tem času ohladi na cca.60 st.C in je ravno prava.Zeleni čaj v tej vodi pustiš samo 3 minute in nič več.
za eno čajno žličko,ali en filter potrebuješ cca 3 dcl vode.
have a nice day,whit zeleni čaj….

Jože hvala!

Saša

živjo,
zeleni čaj je krasna stvar. lahko ga kupiš tudi “aromatiziranega”, (če bi želela, kakošno drugo aromo, vendar okus isti), ki ga dobiš v “čajnici”-prodajalni čaja. tam je mogoče kupiti zeleni čaj z aromo vanilije (ta je super), divje češnje, manga…ker pa zeleni čaj za razliko od črnega ni tako drobljen (torej ima cele lističe), je njegova uporaba lahko dvakratna…prvič preliješ vodo (ki nikoli ne sme čisto zavreti) in pustiš 2-3min, čaj nato ne vržeš stran, ker ga lahko uporabiš še enkrat…takrat pustiš pet minut. to velja tako za navaden zeleni čaj, kot za aromatizirane. če želiš pa seveda lahko dodaš malo mleka (kot pri črnem čaju), vendar je to stvar okusa.

v zeleni čaj se ne daje ne mleka,ne sloadkorja..pije se sam

Nesladkan zeleni čaj, pripravljen iz filter vrečk, ima okus po ribah, zato ga raje minimalno sladkam pa je dober.
Ali ima še kdo podoben okus?

jože,

okus je pa stvar posameznika, zato se tudi tukaj pogovarjamo o možnih variantah, a ne?
pravi pivci čaja vode ne bodo zavreli (kot trdiš ti, pa čeprav jo ohladiš)…pa vendar je tudi to ena iz med variant, ki je seveda mogoča in stvar posameznika.

Ker me pravi čaj zanima morda le to:

Poznamo tri vrste čaja, črnega, rdečega in zelenega, razlika je le v stopnji fermentacije. Zeleni je najmanj fermentiran, meni osebno najmanj všeč, aompak to je MOJ okus.
Pravi privci čaja res ne prevrejo, mnenja o mleku in sladkoprju pa so deljena. Odvisno kdo smo: Angleži?, Kitajci?…ali pa kar mi sami s svojim okusom. No, v zeleni čaj mleko naj res ne bi sodilo, vsaj sodeč po pripravah v čajnicah po svetu.

Pa lep pozdrav.

moje opažanje:

odkar pijem zeleni čaj skoraj vsak dan, se počutim bolje, koža je lepša, imam več energije…

glede mleka, sladkoraj ipd.:
ljudje smo pač različni, meni pa je najboljši brez vsega,

m.

katja,

obstajajo ogromne razlike med proizvajalci, poskusi še čaj kakšnega drugega proizvajalca. meni osebno je najslabši čaj Sir Winston, dober pa mi je zeleni čaj od Matika in Podravke.

ciao,
m.

Ali je res to z antioksidanti v zelenem caju? Ali je boljsi kot npr. E vitamin?

Nojboljši in res pravi zeleni čaji se dobijo v čajni hiši v starI Ljubljani ali v Mercatorju . Meni je osebno najbolj všeč čaj zmajeve perle Idragon pearl/ ki je kar drag vendar ti ne bo žal če ga poskusiš. Drugače so pa prijetni tudi jasminovi čajčki.

sama pijem najraje zeleni caj pai mu tan, brez mleka, sladkorja itd.

Polifenoli so eni najmocnejsi antioksidaintov. So priblizno 125x mocnejsi od vitamina C in 25x od E
Za najbojsi izkoristek se pijejo brez mleka, saj vsebuje protein kazein, ki zavira delovanje antioksidantov.
Caj vsebuje vitamine, minerale in je vsekakor veliko boljsa izbira kakor kava.

Sama sem začela piti zeleni čaj in sicer od Podravke.. Prosim malo več komentarjev na to temo. Saj me zanima če je tako dovolj dober ali naj se odločim za kakšnega drugega proizvajalca??

New Report

Close