Zeleni gaj Brdo
Katarina, uf, potem lahko midva svojo prvo izbiro že kar črtava (sva za prvo izbiro izbrala stanovanje brez balkona v bloku C4 – torej očitno istega kot vidva) – tudi midva imava raje še malo večjo teraso kot dodaten balkon, ki ne bo služil ničemur. Bomo videli, kaj bo z drugo izbiro.
Tisti bloki pri križišču, ki jih sedaj gradijo, naj bi bili pripravljeni v drugi polovici 2015, če se ne motim. Midva sva imela prej bolj idejo še malo počakat in potem kupit hišo, v tem vmesnem času pa morda iti v najem večjega stanovanja. Potem sva se pa na hitro odločila za tale stanovanja. Če ne dobiva nobenega, bova verjetno začela malo bolj gledati druga stanovanja – ampak do sedaj so nama bila tale na Brdu še edina sprejemljiva.
Ne, potem se nismo na istega. Midva sva tistega ki ima 1,5m2 kleti vec…se mi je zdelo kar pomembno da je klet mal vecija.
Tako da ni treba se crtati se.
Aha, torej bodo kar kamlu tudi tisti drugi bloki se zadaj. To mislim da mi se lahko pocakamo. Nam se zaenkrat ne mudi. Smo v najemu. Sicer bi bilo lepo imeti svoje, ampak ob tehle cenah rajsi se cakamo.
Katarina, ah, super. Mi je malo odleglo.
Midva sva z enoletnim otrokom v garsonjeri. Dokler sem bil sam tam, mi ni nič manjkalo… zdaj, ko smo trije, je pa že precej problematično. Sploh, ker jaz veliko delam tudi od doma.
No, bomo videli kako bo. Se morda spoznamo naslednje leto 🙂
Sem razmišljal, da bi bilo fajn, če bi potem kar organizirali neko malo spoznavno srečanje/zabavo. Se mi zdi, da bodo tam fajn ljudje – kolikor sem pač lahko razbral iz komentarjev na forumu 🙂
Sem malo prebrskal o kotlovnicah. Zadeva seveda ropota. To ve vskak, ki se greje na plin. Je pa od izvedbe odvisno, koliko to moti uporabnike.
Na žalost so bili veliki problemi s skladovimi stanovanji v Kamniku.
Upam da tokrat ne bo tako!
Pozdravljeni, tudi mi smo se prijavili. Sicer le kot družina (starejši otrok), brez sheme . ne vemo če je sploh kaj možnosti -ampak v F4: 2sobno s kabinetom, preferenca A blok.
Ali se je morda kdo prijavaljal v F4?
Zelo me zanima kaj mislite – mož ima namreč velike pomisleke imeti stanovanje pod balkonom.
Drugače je nam, tudi zelo všeč tako lokacija kot sama stanovanja, saj so malo drugačna.
Upam, da nam vsem uspe
Dolgi dnevi so pred nami 🙂
O, vedno sem vesela ko preberem da se je se kdo prijavil na kaksno trisobno stanovanje. 🙂 Potem vseeno ni bilo ravno vseh 290 prijav na tistih 6 s teraso.
Jaz mislim da tudi ce je stanovanje pod balkonom ne sme biti tezave. To velja tudi za vse terase… spodaj so stanovanja in to mora biti narejeno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. sicera pa je tudi jamceno 10 let za napake. Tako da v 10ih letih se pa ze mora pokazati ce kaj ne stima.
Prijatelj me je opozoril da bodo morda na tem razpisu prislo do anomalij in zlorabo, saj je stanovanje mogoce takoj prodati naprej. Da bodo ljudje izkoriscali poznanstva koga s otrokom s posebnimi potrebami. Kar se mi zdi pa skrajno nizko. Res upam da ne bo slo po tej poti. Ceprav v tej drzavi me nebi tako cudilo. Ceprav, da se na nesreco nekoga drugega sebi nekaj prigoljufas res ne razumem. To moras biti ze posebno custveno moten se mi zdi.
Ej meni se že meša! Danes sem v živo sanjala, je je prišel ta dan izbora. In da sem dobila stanovanje, ki sem ga želela. Upam da se uresniči. Prijavila sem se za to stanovanje: http://www.brdo.stanovanjskisklad-rs.si/stanovanje?s=LBR4F020, sem pa v 19. prioritetnem razredu. In še enostarševska. Dolga jesen bo…
zbljgajzblj – a imata namen kredit vzeti pri kateri od bank, ki ponuja večjo ugodnost za Zeleni gaj brdo (http://www.brdo.stanovanjskisklad-rs.si/kreditiranje) ali pri svoji banki? Jaz sem pri svoji banki ze vprasala, pa naj ne bi bilo problema, samo ni ne vem kako ugodno. Ko smo že pri tem – spremenljiva ali fiksna obrestna mera???
prijava123, pri Sparkasse – žena je tam že komitent. K sreči večino denarja že imava, potrebujeva samo 50.000€ kredita. Bova vzela na 10 let, ampak imava plan prej odplačat. Zato se nama tudi ne zdi problematična spremenljiva obrestna mera. Euribor je rekordno nizek in dvomim, da bo kaj kmalu začel rasti. Če pa bo, bova pa pač čim prej odplačala.
Najlepša hvala Katarina f. Upam, da nas bo strah da nam bo kapljalo, ker bomo potem dobili stanovanje !! 🙂 :D.
Ja glede poštenosti je pa tudi nas strah.
Ampak upam, da bo NAM, ki res želimo bivati v tem Gaju = Raju 🙂 uspelo in se bomo srečevali ob sprehodih okrog ribnika.
Ali se je morda kdo prijavil tudi na F4 na terasae – je tam tudi problem kotlovnica npr. v 2s+2k v B1 ali B2 – so sredinski s teraso in balkoni?
O, Bunkica 83, 🙂 mi smo se tudi prijavili na F4 A, 3 nadstropje – morda bomo čisto pravi sosedi – točno pod vami, samo brez balkona. Tudi nam se že meša, jaz tudi ponoči opremljam, čeprav imamo zelo malo šans, ker smo samo družina z enim večjim otrokom brez sheme – tako da je ogromno razredov pred nami.
Ampak upanje umre zadnje, še dobrih 2 tedna pa bo mogoče konec mojih sanj 🙁 ,ali pa začnemo podnevi opremljat.
Joj, res upam da vsi dobimo kar zelimo. Sem vesela da sem nasla se nekoga ki ima iste nocne “probleme” kot jaz. Res je zoperno obdobje, imas odobrene kredite, ogledane kuhinje, ponoci sanjas kako bi kaj moralo izgledati, potem pa mogoce ugotovimo da vse skupaj zamanj. Mene je res strah da bom hudo razocarana. Ampak bomo ze preziveli. Naselje je res lepo, si zelim bivati v necem takem, in po tem kar tukaj berem, se mi zdi da bodo tudi ljudje zelo prijazni.
Se 21 dni. Ceprav jaz upam da nam bodo ze kar 17ga javili po mailih, tako kot so nam za prijave, da smo jih uspesno oddali? Upam da nas ne mislijo se na posto posiljat s priporocenim pismom, da potem tam sredi poste se treses in odpiras. (in joces, ali prosljavljas).
lp
Živjo, jaz imam že kar luknjo v želodcu. :). Vsaka minuta je eno uro dolga :). Naj bo le še 5 dni. Res upam, da bomo zvedeli 17. oktobra, ker če ne bo taaaaako dolg vikend. Pa toliko vprašanj, strahu :).
Koliko nas “visi” na istih stanovanjih?.Jih je veliko s prioritetami in iz sheme….. Če ne dobimo sedaj ali bo sploh še kaj ostalo primernega v drugem krogu?….
Nismo vedeli, da je teden lahko tako dolg
Čim mirnejše noči vam želim