Zeleni gaj Brdo
miha29, v zgornji komentarjih pišeš, da si sam videl, da je bilo popljavljeno v garaži. V prejšnjem komentarju si celo dodal sliko črpanja, saj slika, kot praviš, pove več kot tisoč besed. No, ta slika definitivno dokazuje, da si LAŽNIVEC in da si si vse kar si komentiral izmislil z namenom blatenja.
Slika ni tvoja, temveč si jo ukradel v Delovem članku: http://www.delo.si/novice/ljubljana/ljubljana-poplave.html
Direktni link do slike, ki je sicer avtorsko delo Blaža Samca :http://www.delo.si/assets/media/picture/20141022/Delo_Foto-20141022092739-84776200.jpg?rev=2
Res je, da si jo ti lepo obrezal, da se ne vidi okolice ter bi lahko še koga zavedel..
No iz originalne slike se vidijo okoliške hiše ter je jasno razvidno, da ne gre za črpanje vode iz garaž Zelenega Gaja. Na “tvoji” sliki si okolico odrezal.
Prosim, da ne zavajaš več, saj ima (kot vidiš) laž kratke noge!
Lejte, js verjamem da v garazi ni bilo vode, saj slika enega izmed forumasev to tudi jasno potrjuje, obsojam pa tudi vsaka natolcevanja v smislu sirjenje dodatnega negativizma, ampak objektivno gledano, je bila voda zelo blizu in ne smemo pozabiti, da je dez padal samo pol noci na suho zemljo. Ob naslednjem obilnejsem dezju se hitro zna zgoditi, da bodo stanovalci delili usodo prebivalcev Viske soncave, je pa res da se bo to dogajalo na vsakih nekaj let, kar potrjujejo tudi strokovnjaki. Koliko to predstavlja minus pri sami koncni odlocitvi, pa je stvar vsakega posameznika.
No mislim, da je šlo vse skupaj že res v neprave vode…vključno s SSRS, poleg izjav kljukca29! Popoldan me je klicala moja bančnica iz Sberbanka….je rekla naj se kar usedem, med pogovorom po telefonu. V glavnem….blokirane so vse odobritve kreditov za Zeleni gaj! Ker nimajo urejene etažne lastnine. In baje je to v večini bankah. Cela štala! Sem klicala vsa besna na SSRS, njihova pravna služba prvič sliši za to! Ljubavo pismo so že dobili po emailu! Jebeš zdej suhe garaže!
Sem ta teden poizvedoval za kredit na 9ih bankah. Vse banke so seznanjene s tem, da etažnega vpisa še ni, vendar vseeno odobrijo kredit, saj to ni ravno neobičajna praksa pri novogradnjah (jim je bilo čudno, ko sem jim povedal za blokado na Sberbank).
Drži pa, da Sberbank ne kreditira, so pa na srečo izjema.. Glede na to, da sem na drugih bankah dobil boljšo ponudbo (so mi jo tudi oni pripravili za primer deblokade) me to niti ne moti preveč 🙂
Marko1971, katera banka ti je dala boljšo ponudbo? Jaz bom plačevala 25 let, 465 eur na mesec za 100.000 eur kredita pri Sberbank. Mislim, da se bo zadeva tudi pri njih uredila. Nisem šla še na nobeno drugo banko.
Sem dobila odgovor od sklada:
Pozdravljeni,
ureditev etažne lastnine za sklop F4 je s strani Stanovanjskega sklada RS zaključena, saj so bili vsi predlogi že vloženi v zemljiško knjigo preko notarja Uroša Kosa iz Ljubljane in jih sedaj ZK že rešuje. Rešena je plomba z Dn. številko 217633/2014 (stavba številka 9910) za reševanje so ostale plombe z Dn. številkami: 217585/2014, 217601/2014, 220987/2014, 221085/2014 in 221360/2014. Na zemljiško knjigo smo, preko notarja podali tudi urgenca sodišču.
ZK dovolilo vam bo izdano skladno z določili Zakona o varstvu kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb.
Glede na navedeno ter v želji, da bi zadevna banka kreditiranje nakupa stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu izvajala, vam svetujemo vam, da se banka za dodatna pojasnila obrne tudi na Stanovanjski sklad RS.
Lepo vas pozdravljamo,
SSRS
Ali so bili vsi predlogi za ureditev etažne lastnine za sklop F4 že vloženi v zemljiško knjigo, lahko preverite portalu eSodstvo https://evlozisce.sodisce.si/. Dostop do javnih izpisov iz zemljiške knjige in objav je brezplačen. Prijavite se kot registriran uporabnik (registrirate se z elektronskim naslovom) in sledite povezavam (Izberi e-opravila kot Registriran uporabnik / eZK-opravila – zemljiška knjiga / Javni izpisi iz zemljiške knjige in objave)
Z vpogledom v izpis “03-001 – Redni izpis iz zemljiške knjige” lahko tudi preverite, če so pri nepremičnini vpisane plombe. Vsebina predloga zadeve (podatek pri plombi: “zadeva”) lahko preverite z vpogledom v izpis “03-101 – Izpis pri Dn zadevi” (vnesite DN številko, izberite procesna dejanja, klik Išči procesna dejanja, izberi tip dejanja ZK predlog, Pridobi dokument)
Predlagam, da z vpogledom v redni izpis preverite stanje vpisov (in plomb) v zemljiški knjigi za skupne dele stanovanjske soseske Zeleni gaj na Brdu, Ljubljana, Funkcionalna enota F4 iz 5. člena splošnih pogojev prodaje za F4 (opr. št. SV 995/14, dokument “04. SPP F4”). Posebej še za skupna zemljišča vseh etažnih lastnikov.
Glede končnega stanja vpisa (stanovanja, shrambe in parkirna mesta) v zemljiško knjigo se mi zastavljajo vprašanja:
– Na katerem posameznem delu stavbe bom vpisan kot imetnik vknjižene lastninske pravice (v nadaljevanju posamezni del EL)? ( posamezni del stavbe – stanovanje, ki ga kupujem)
– Ali ima “posamezen del EL” lastnino na posebnem skupnem delu stavbe v etažni lastnini? Na katerih nepremičninah in do kakšnega deleža? (posebni skupni deli so na primer skupni prostori nekaterim stanovanjem,…)
– Kakšen je delež “posameznega dela EL” na solastnini na splošnih skupnih delih stavbe v etažni lastnini?
– Katere nepremičnine so splošni skupni del stavbe v etažni lastnini katere je del “posamezni del EL”? (splošni skupin deli so na primer parcela, na kateri stoji stavba, pripadajoče zemljišče, kotlovnica,…)
– Ali je stavba v etažni lastnini v kateri je “posamezni del EL” vpisana na splošnih skupnih delih kot imetnik skupine lastnine ali solastnine in do kakšnega deleža?
– Ali je na nepremičninah iz prejšnjih alinej na osnovnih pravnih položajih vpisana omejitev in kakšna je njena vsebina? (omejitev je na primer hipoteka, služnost, zaznamba vrstnega reda,…)
– Ali je na nepremičninah iz prejšnjih alinej vpisana plomba?
Če še ni vpisano v zemljiško knjigo, kako bo prodajalec (stanovanja, shrambe, parkirna mesta,…) označil v prodajni pogodbi?
Pozdravljeni,
Tudi midva sva se zanimala za dokumente in preverjanja stanja stanovanj in skupnih prostorov v Zemljiski knjigi, in takoj opazila eno nedoslednost:
1. v dokumentu “07. SPP F5-1”, tam kjer so nasteti deli stavbe (“PEL – Podatki o stavbi in delih stavbe”), sploh NI podatka o stavbi C4, ki je del soseske F5.1
2. namrec, podatki od ostalih stavb so tam, in sicer:
PEL – Podatki o stavbi in delih stavbe
F5.1 – Blok A2 ……. stran 41-43
F5.1 – Blok A3 ……. stran 44-48
F5.1 – Blok C2 ……. stran 49-53
F5.1 – Blok C3 ……. stran 54-57
F5.1 – Garaza ……. stran 58-67
F5.2 – Garaza ……. stran 68-73
Kdo ve kaj o tem in zakaj je to tako? Mogoce, je kje kaksen hakeljc?
Poleg nastetih vprašanj (ki jih je ze zastavil marijanns), prosila bi še za odgovore na naslednja vprasanja:
– ali Stanovanjski Sklad res pričakuje, da bomo podpisali kupoprodajne pogodbe brez urejenih lastniških deležev ter brez dodatnih ogledov stanovanj pred dejanskim podpisom pogodb?
– poleg F4, ali so stanovanja v F5.1 že etažno lastninsko urejena?
– zakaj v dokumentu “07. SPP F5-1”, tam kjer so nasteti deli stavbe (“PEL – Podatki o stavbi in delih stavbe”), sploh NI podatka o stavbi C4, ki je del soseske F5.1?
Ne veva, če je pametno, da se ‘na slepo’ gre tja in se podpišejo pogodbe – itak ne dajejo stanovanja zastonj.