Zeleni gaj Brdo
Kdaj bo “pravočasno”, ne vem.Sicer pa mora proizvajalec kupcu izdati zemljiškoknjižno dovolilo proti plačilu celotne kupnine (1. odstavek 8. člena pogodbe).
O navodilih izvajalca pa ne vem. Mogoče jih kupec dobi po podpisu pogodbe oz . ob izročitvi stanovanja? To je vprašanje za SSRS.
A ni bil izvajalec pri teh blokih Strabag?
Najbrž bi ob podpisu pogodbe morali dobiti tudi kak garancijski list, ali ne?
Dejansko je v Zelenem gaju pravno situacija zapletena. Z gradnjo je pricel GPG, ki pa je v stecaju, gradnjo pa je dokoncal Strabag. Ob pojavu morebitnih pomankljivostih, bo moral lastnik dokazati ali je krivda na strani Strabaga in ne prejsnjega izvajalca.
Glede ureditve etažne lastnina, pa je obicajno rok nekaj mesecev. Najbolje, da vprasate na skladu kdaj so vlozili zahtevek. Nekaj tezav se pojavlja prav zaradi zgoraj omenjenih stvari.
Kdor se bo malo poglobil v slog gospoda odvetnika, bo hitro ugotovil, da je precej podrobnosti z gospodom, ki se je včasih podpisoval miha29 (pa še kaj drugega ponesreči), npr. manjkajoče vejice. Kdor vsaj malo pozna tudi pravni jezik, bo hitro ugotovil, da gospod odvetnik “pravni” jezik uporablja pogostokrat napačno.
Ah ti javni forumi…
Z vsem spoštovanjem, ampak tudi meni se “pravni jezik” “odvetnika ” ne zdi prav nič pravni. Dvakrat je že povedal isto stvar v dveh različnih postih na čisto enak način, kar je že samo po sebi malo čudno, brez da bi dodal kako pomembno in novo informacijo …
In ne vem, če res lastnik dokazuje, na strani katerega izvajalca je krivda za napako … tu mi je ful čudno. Ker lastnik ne ve točno, katera dela je izvajal en in katera drug. To ve prodajalec – investitor. Eh … kar nekaj.
Glede etažne lastnine pa je SSRS danes objavil, da je za F4 že urejena.
Dober dan!
Se strinjam, da se prestavimo na tisti forum! To je moj zadnji post tukaj.
Včeraj sem bila v Lesnini, gledala omare, kuhinje, brez mer nemogoče…sicer ne vem, če vsi to veste, jaz nisem vedela. Šla sem potem na sliko mojega stanovanja, si sprintala pdf datoteko komercialne slike. Poskušala sem ugotoviti mere… širina postelje v spalnici je bila 18 cm, kar sklepam je postelja 180 cm. In se mi je nekako razsvetlilo, da je 1cm na sliki = 1m. Mere seveda niso natančne…kaj mislite?
Boštjan11111, v katerem F4 si? Jaz sem tudi v F4A, 3S!
LP vsem!
http://4d.rtvslo.si/arhiv/posebna-ponudba/174305079
Od 1:00 naprej.
http://www.zurnal24.si/se-prodali-jih-niso-pa-se-ze-oddajajo-clanek-241152
No, takšne stvari me malce razžalostijo… Prijavila sem se za nakup dvosobnega stanovanja v Zelenem gaju Brdo (že na prvi razpis), žal nisem imela prednostnih kategorij, vendar sem želela stanovanje kupiti, da si prvič rešim stanovanjski problem in v stanovanju zares živim… Ampak je bolje, da jaz izvisim, eni pa služijo.