Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zeleni in črni čaj

Zeleni in črni čaj

Zivjo ljubiteljice/ljubitelji čajev!Zanima me,katere čaje pijete(od pravih čajev),kateri je primeren za cez dan(glede vsebnosti teina) in kateri je primeren za zvecer…Koliko zelenega/črnega caja spijete na dan?Lp!ČAJA

Ojla!

Jaz ga spijem v potokih. Zelenega vsaj 2 litra na dan, črnega pa vsake toliko z mlekom in medom. To počnem šele 14 dni, pa se počutim odlično! Sem prebrala, da je priporočljivo spiti so 2,5 l pravega čaja na dan, tako da…

Zdaj mi še kava ne diši več!?

Torej za zeleni čaj ni omejitev ali kako?Kljub temu da vsebuje kofein??To mi namrec ni se čisto jasno…ali naj se ga nacejam ali samo recimo 3x na dan…hvala in lp!Čaja

Hoj,
Pijem predvsem zelene čaje. Kupim jih v čajnici, ker so bolj kvalitetni. Še posebej mi je všeč jasmin in japonska češnja. Glede vsebnosti teina je pa takole: odvisno koliko časa čaj pustiš namočen v vodi. Če želiš, da bo čaj poživljajoč ga pusti namočenega ne več kot 2 – 3 minuti, če pa želiš da pomirja ga pustiš namočenega 5 – 7 minut. Nikoli ne varčuj s čajem, če ti je okus premočan ga prvič odlij in ponovno prelij z vodo. Okus bo bolj blag, hkrati pa ohraniš vse zdravilne sestavine ki jih je zeleni čaj poln. Voda naj ne bo prevroča (okrog 70 stopinj). Priporočam ti tudi, da ne pripravljaš čaja v vrečkah ali jajčkih. Čaj prelij z vodo nato pa ga precedi čez plastično cedilko. Res vzame malce več časa ampak ppriprava pravega čaja je ravno tako obred kot njegovo pitje.
Včasih si privoščim tudi Termojetics napitek na osnovi zelenega čaja. Najljubši mi je okus borovnice.
Veliko užitkov ob pitju.
LP Aleš

2,5 litra pravega čaja je malce preterano, vsaj čaja in ne pobarvane vode. pravi čaj je tudi zelo močan diuretik (odvaja vodo iz telesa), tako da je potrebno več piti (navadne vode) Te pa je potrebno spiti vsaj 2,5 litra dnevno. Bolj natančno 1,5 – 2ml na zaužito kalorijo ali 40 ml na kg telesne teže. Če pijemo kavo ali pravi čaj pa je na csako skodelico potrebno dodatno spiti še enkrat toliko vode.

Zeleni čaj pijem zjutraj namesto kave, čez dan pa kako zeliščno mešanico, ki jo sama copram. ( bezeg, lipa, materina dušica, lapuh, kopriva , kamilica – janež pa kupim v lekarni )

Ga pijete tudi ohlajenega?

Zeleni čaj pijem max. 3x na dan in sicer z mlekom, brez sladkorja. Preko dneva pijem vodo, zvečer pa z možem popijeva liter kakega zeliščnega pomirjujočega čaja (veseljak, sprostitev…). Čaje kupujem v čajnici.

Živi in pusti živeti

A ni tako, da je črni čaj tisti s teinom, zeleni pa bolj nedolžen?
Zgleda da se vseskozi mislila narobe.

mimika

Zeleni in črni čaj sta ena in ista rastlina, razlika je samo v tem kakšen je postopek sušenja. Torej oba vsebujeta tein, je pa zeleni čaj bolj bogat z antioksidanti in še nekaterimi drugimi zdravilnimi učinkovinami in bolj blagega okusa. Predvsem antioksidanti so zelo pomembni v boju proti prostim radikalom, ti pa so glavni povzročitelji staranja pa tudi nekaterih bolj resnih bolezenskih stanj kot npr. rak. Sploh pa tein ni noben bav bav razen če z njim ne pretiravamo. Kemično je sicer zelo podoben kofeinu, razlika je le v tem, da je vezan na stremena in se zaradi tega sprošča počasneje. Tako ne pride do hitrih nihanj v krvnem tlaku kot pri kavi.
Pa še ena malenkost – ZELENI ČAJ SE NIKOLI NE PIJE Z MLEKOM, MLEKO ALI SLADKA SMETANA SE DAJE IZKLJUČNO IN SMAO V ČRNI ČAJ.

Ja, to je pa tudi meni jasno in popolnoma nagravžno, ko ga eni dajejo v zelenega. Bljak. Sicer pa, če jim paše, pa naj. Pa to v glavnem počnejo novi pivci čaja.

mimika

New Report

Close