zelenjava kot priloga
Mene pa zanima sledeče:
Zelo rada kuham, vendar samo tisto, kar mi gre dobro od rok:)
To pa je tisto, kar sem v bistvu prinesla od doma in to je veliko mesa, zraven pa krompir ali riž:( Torej precej dolgočasno.
Zdaj bi rada predvsem začela kuhat več zelenjave, katere res nisem vajena kuhat, zato bi začela s kakšno dušeno zelenjavo za prilogo, npr. cvetačo, brokoli, korenje. Kako naj to zelenjavo pripravim, da bo mehka in okusna???
Sem pa kupila svežo zelenjavo, ne zmrznjeno.
jaz sem tu našla precej dobrih receptov in kulinariki zgoraj
mmmm….
pa dober tek
pri nas je zelenjava vsak dan na jedilniku. Nikoli je ne kuham v vodi, ampak zmeraj nad paro. Niti nimam posebnega lonca. V en lonec dam vret vodo, v drugega, tistega, ki ima spodaj luknjice (lahko je tudi ta veliko kovinsko cedilo) pa dam zelenjavo cvetačo in brokoli. POkrijem s pokrovko in tako pustim, da se skuha v pari enih 10, 15 minut, odvisno od tega, na kako velike cvetove narežem. Če rabiš kakšno dietno hrano, potem je to to, če pa se lahko malo pregrašiš, pa pred serviranjam čez polij stopljeno maslo in potenstane drobtinice.
Zelo dobro je tudi, če narediš bešamel, ga poliješ čez skuhano zelenjavo, čez naribaš sir in daš za 10 minut v pečico, da se sir lepo zapeče.
Malancane in bučke narežeš na rezine, jih daš popečt na kapljico olivnega olja, (še bolje je, če imaš žar varianto), ko je spečeno, jih lepo zložiš na vroč krožnik, posoliš, lahko daš malo česna, tudi balzamični kis lepo paše. Jaz dam čez narezano mocarelo, jo posujem s sveže mletim trobarvnim poprom in čez polijem olivno olje.