zelenjavna omaka
PAŠTA Z BROKOLIJEM IN FILETI
Na olivnem olju zarumeniš česen (kakšne tri), dodaš cvetove brokolija (pol velikega brokolija ali en majhen), zaliješ z malo vina (en deci), dušiš 10 min, dodaš nekaj slanih filetov (inčuni, kakšne tri filete), potrganih na koščke, malo kisle smetane in vmešaš na ponvi brez maščobe prepražene pinjole (ena pest). Preliješ čez pašto in ješ.
Drugače pa lahko dušiš na olivnem olju in čebuli še kakšno drugo zelenjavo (cvetača, ohrovt, por, zelo dober je sladki janež ali koprc), zaliješ z malo vode, soliš, popraš (lahko zraven čebule popečeš tudi koščke pancete ali dimljene klobase), dodaš po okusu ali kislo smetano ali če hočeš “na rdeče” konzervo s pelati, dodaš začimbe (origano, če je s pelati, ter baziliko) in na koncu parmezan.
Dober tek.