Najdi forum

železo, B12

Moj 10 -letni sin praktično od rojstva ne je mesa. Ker se sama spominjam kako so mi v usta tlačili hrano, ga s hrano nisem nikoli posiljevala. Pri pregledu krvi pa so ugotovili slabokrvnost. Sicer ima atletsko postavo, vendar pa včasih opažam utrujenost. Ravno sedaj ko so krave nore, svinje pa slinave sem začela premišljevati če pa bi morda res potreboval tudi meso. Drugače je jajca, mleko,
in kakšno belo ribo. Naj povem, da doma redko pripravljamo meso, saj tudi jaz nad njim nisem pretirano navdušena. Kaj mi svetujete??

mogoče vam bo tale link kaj pomagal

primoz

B12

Hitro na meso!

Ljudje lahko brez problemov zivimo (oz. zivijo) kot vegetarjanci, ko smo odrasli in ne potrebujemo vec toliko proteinsko nabite ter s cinkom in B vitamini nasicene hrane. Za otroke pa je nujno, da imajo na voljo in da uzivajo celotno paleto zitaric, mesa, zelenjave in sadja.

Predlagam, da otroku in sebi veckrat privoscis meso. Probaj s puranom in piscancem.

Drugace pa je seveda dobro, da popije veliko mleka in pa pozre cimvec rib.

Res je, kar pravi Bojan. Za normalni možganski razvoj celic potrebujejo otroci tudi živalske maščobe oz. meso.

Zdaj sem pa kar prestrašena, da sem mu naredila škodo. Bila sem pač mnenja, da ga nima smisla posiljevati s hrano, ker če bi njegov organizem potreboval meso bi si ga pač vzel. Ko je bil star 2 leti je večkrat jedel faširano meso, polpete.
S 3 leti pa se mu je vse uprlo.
Ali ne dobi živalskih maščob z maslom, mlekom???

Seveda dobi, kar pomirite se. Njegov mozganski razvoj ni bil moten, ce ste mu dajali navedeno hrano, tudi maslo in neposneto mleko. So pa pomembni tudi proteini in kaksno piscancje ali puranje meso bi mu prislo se prav. Napak pa je misliti, da si bo otrok pac vzel tisto, kar potrebuje. To vam lahko potrdi vsaka mamica nejescega otroka, ki noce jesti kosila, razne nezdrave prigrizke pa hitro pospravi.

Pozdravljeni,
otrok ne potrebuje mesa za normalni razvoj. Železo in vitamin B12 je tudi v drugih živilih (mleko, jajca, sezam, alge,…). Oglejte si prispevek o vegetarijanstvu na spletni strani:www.zdravniski-nasveti.net
lp

New Report

Close