Želijo, da se odpovem svojega deleža
Spoštovani.
Na Vas se obračam v upanju, da me boste znali poslati k pravemu pravniku oz. me usmeriti na pravo pot.
Namreč vse se je začelo pred nekaj leti cca. 6 leti, ko sem se ločila od moža. Po ločitvi sem kmalu zatem izgubila tudi službo in nisem bila zmožna plačevati svojih obveznosti (kredit,položnice,itd.) sedaj se je tega dolga z obrestmi vred nabralo 7250€.
Ko sem se domaččim zaupala in prosila za pomoč oz. samo podporo so takoj burno reagirali, da jim bodo rubili itd. Zaposlitve ne najdem že 2 leti, prej sem vsaj še lahko kje delala ( pa za 3 mesece pa 3 mesece).
Danes pa so me obvestili, da naj se odpovem svoji tretini stanovanja (ki bi mi pripadala seveda po smrti staršev); ampak nočem dati nekaj kar mi seveda pripada tako kot bratoma zaradi 7000€; saj sem mnenja, da bi dobila več kot 7000€ ko bi brat izplačal ostale dediče saj misli stanovanje uporabljati on.
Ker opažam, da doma nimam nobene podpore-zahtevajo namreč, da se odjavim s stalnega bivanja(jaz in moj otrok), ki pa se žal nimava kam prijaviti.
Počutim se obupno; po možu sem ostala brez hiše, zdaj naj pa se še “prodam” za 7000€?? Ne vem kje jim logika, da to lahko zahtevajo od svojega otroka. Je pa res, da kolikor sem staršema lahko sem jima pomagala (s hrano, kdaj pa kdaj sem jim dala kolikor sem lahko 10 oz. 20 €, vedno sem jim bila ob strani za nasvete,…) sedaj pa dobim v zahvalo predlog da se odjavim in odpovem svojemu deležu.
Naj dodam le to; kaj v primeru, če res podpišem papirje? Nisem prejemnica socialne pomoči, moj prihodek je otrokova preživnina in otroški dodatek; sem z otrokom v najemnem stanovanju in nimam niti osebnega avtomobila. Ne morem si plačevati zdravstva; pomagajo mi tudi na bližnjem karitasu s hrano; tako da tudi za odvetnika nimam denarja. Še po možu bi morala izterjati odškodnino ker je bil obsojen za druž. nasilje pa da iztožim še to malo denarja ne morem saj nimam denarja da plačam odvetnika in vse takse.
Prosim Vas za nasvet;ker sem preveč izgubljena.
Hvala
Spoštovani,
Odpoved dedovanju, ki še ni uvedeno, nima pravnega učinka. Izjemoma se lahko potomec, ki sme samostojno razpolagati s svojimi pravicami, v sporazumu s prednikom odpove dediščini, ki bi mu šla po prednikovi smrti. Stranki sporazuma sta lahko samo prednik in njegov potomec. Sporazum mora biti obvezno sklenjen v obliki notarskega zapisa v prisotnosti dveh prič. Posledice odpovedi potomca bodoči dediščini, izjavljeni v pogodbi s prednikom, so enake kot posledice odpovedi dediščini. Če potomec ni v pogodbi ali v kasnejšem sporazumu s prednikom izrecno izjavil, da se odpoveduje samo zase, velja odpoved tudi za njegove potomce. Izjava o odpovedi dediščini se ne more preklicati.
S spoštovanjem!
Spoštovana avtorica,
dovolila sem si, da sem tvojo temo kopirala na drugi forum. Pošiljam ti link, kjer boš med nepotrebnimi odgovori našla tudi kaj uporabnega. Srečno!
http://med.over.net/forum5/read.php?151,9170917,9171791#msg-9171791
Spoštovani,
zavedamo se, da je “sem izgubljena” v težki življenjski situaciji, katere ji sam goli pravni nasvet ne more rešiti. Očitno ste to ugotovili tudi vi, zato ji sedaj poskušate pomagati na “starševskem čveku” kar je hvalevredno dejanje.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.