Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Želim ga nazaj

Želim ga nazaj

Zdravo,
zaradi trenutne in napačne odločitve sem podarila svojega psa, sedaj pa ga seveda bolj kot vse želim nazaj. Gospo sem po dveh dneh poklicala in jo prosila, da mi ga vrne in ga noče. Če bi ga že dala pa hoče, da ji plačam ograjo, ki jo je naročila. Ali lahko zahteva od mene, da ji povrnem vse kar je v teh dveh dneh kupila? Darilne pogodbe nismo napisali. Ali lahko dobim psa nazaj?

Sklenili ste darilno pogodbo (v obliki ustnega dogovora) in izročili psa sopogodbenici. Ob prenosu lastništva na pseh se sicer zahteva tudi pisna izjava o spremembi lastništva (ali pogodba) in izročitev potnega lista prejemniku, da se lahko spremembe zaznamujejo tudi v Centralnem registru psov, vendar sta v vsakem primeru s sopogodbenico že začeli izvrševati pogodbene obveznosti, kar ima tudi določene pravne posledice. Za odstop od pogodbe z vaše strani bi morali obstajati utemeljeni razlogi, vaša sopogodbenica pa bi imela v tem primeru pravico od vas zahtevati povrnitev škode, ki ji je zaradi tega nastala (kamor sodijo tudi izdatki, ki jih je imela zaradi psa v teh dveh dneh).

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close