Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Želim odpreti majhno trgovino z oblačili.

Želim odpreti majhno trgovino z oblačili.

Že od nekoč si želim odpreti majhno trgovino z modnimi oblačili. Ali poznate koga, ki jo ima ali jo imate sami? Koliko stroškov gre mesečno zato? V mislih imam nekaj v nakupovalnem centru. Delala bi sama plus še ena ena prodajalka za naslednjo smeno. Koliko je sploh potreben vložek? Za najemnino,plača,blago… To bi se za začetek našlo. Kaj pa kasneje me je malo strah. Ali bo kaj profita in strank. Koliko bo kaj dobička? Enih 2000 eu bi mi moralo ostat. Imela bi še kakšne modne dodatke kot so pase pa kakšne spomnke. Ampak v večini oblačila za ženske.

Pa brez komentarjev da o tem nič nevem, pa nevem kaj si še eni vse izmislijo. Mene zanimajo odgovori na vprašanja in če se kdo spozna na to, še naj kaj pove.

Hvala za vse odgovore.

Povem ti samo, da ti bo 2.000 Eur težko ostali, ko boš poplačala vse obveznosti.

Tvegano.

Meni se zdi, da te trgovinice bolj životarijo. V centrih jih stlačijo v kak kot, kjer je nižja najemnina in potem so skoraj neopažene.
Nočem ti jemati volje, samo po moje boš morala ful vložit v promocijo in ponujati ‘nekaj drugačnega’, da boš in. V centrih imaš kar hudo konkurenco tavelikih. Pa ključno je (vsaj zame) ustrežljiv in ravno prav vsiljiv prodajalec. Tukaj se vse začne in neha.
Aja, mogoče bi lahko ponujala oblačila za normalne postave. Tudi to je tržna niša, ki je v centrih krvavo neizkoriščena. Nismo vse suhice, trgovine za močnejše so pa spet prehude.

Odvisno od velikosti trgovine. Strošek najema + vsi stroški, ki jih najemodajalec obesi tebi, so cca 20 eur/m2, raje več kot manj. Namreč ko se pogovarjaš, govorijo ponavadi o čisti najemnini, ko dobiš račun, je pa gor še marsikaj ( infrastruktura, čiščenje, reklamiranje centra itd itd), zato se moraš prej dobro pozanimati tudi o vseh stroških, ki se “pripeljejo” z najemnino. Ponavadi moraš dati tudi kavcijo v višini parmesečne najemnine.
Poleg tega najeti prostori ponavadi niso opremljeni, se pravi, da moraš sam preskrbeti in plačati vso opremo – police, stojala, ogledala, kabine, mize, računalnik, pos terminal…

Potem, če v trgovini vrtiš glasbo/imaš prižgan radio, so takoj še stroški rtv in sazas ( cca 35/mesec).

Da bi delala sama + ena prodajalka, bi se v začetku morda izšlo, s tem, da bi vsaj ti delala praktično po cel dan. Blago se ne znajde samo v trgovini, ampak moraš iti ponj, ga razpakirati, nalepiti deklaracije, cene, vnesti vse skupaj v računalnik, naložiti na police/stojala, urediti celo trgovino, izložbe, morebitna elektronska zaščita blaga pred tatovi… Če pride od bolj daleč, so tu stroški prevoza, špediterja, carine…

Plače: zdaj, če boš ti s.p., so tu prispevki, ki so najmanj 205 eur/mesec + akont.dohodnine (odvisno koliko plačniraš dobička). Za delavca je minimalna plača 538 bruto, kaj je skupaj 625 + malca + prevoz + regres + izjava o varnosti za vsako delovno mesto. Vse bolniške do 30 dni kriješ ti kot delodajalka. S tema da za minimalno plačo boš vseeno težko dobila delavca, ki mu lahko zaupaš, bo treba ponuditi več. Lahko imaš študente preko servisa, ki pa ga lahko iz enega na drug dan več ni in mu ne moreš popolnoma nič.

Kakšne so cene za blago, je nemogoče odgovoriti, ker je to odvisno od ogromno dejavnikov. Čim ceneje blago dobiš, več imaš lahko marže. Prodaja sama je spet odvisna od tisoč in ene stvari – ali prodajaš blago, ki je ljudem všeč, po cenah, ki so jih pripravljeni plačati, ali imaš blago, ki je naprodaj praktično povsod ali prodajaš kaj bolj ekskluzivnega, ali lokacijo, kjer imaš trgovino, obiskuje veliko ljudi, ki jih tvoje blago zanima in imajo tudi denar, pa še pa še…
Za dobre dobavitelje ti ne bo nihče povedal, to boš morala kar sama izbrskati.

To je samo za začetek. Če kdo misli, da se trgovina kar endvatri odpre, pa malo tam sediš in prodajaš, pa bo takoj ostalo par tisoč evrov na mesec, malo morgen.

Samo pod pogojem, da ponudis kaj specialnega. Oblacil je povsod vec kot prevec.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Nihče ti noče zbijat morale. Poznam kar nekaj znank, ki so odprle svoje trgovinice in jih čez kako leto zaprle ter šle delat za večjega trgovca.

Samo ena se je obdržala, je pa non stop v službi. Prodaja pa oblačila za velike suhce obeh spolov.

Problem malih trgovin je ta, da nimaš ne vem kakšne zaloge. Recimo mi je nekaj všeč pa ni moje številke. Ker vseh modelov v vseh številkah pač ne naročiš, ker ti bodo ostali.

Predlagam ti, da si narediš načrt nekega centra in vpišeš vse trgovine. Potem pa spremljaš kako hitro se najemniki menjajo.

majhna trgovina v velikem centru- težko, razen, če boš imela res kaj posebnega, sicer bi ti pa s tako trgovino po mojem bolj šlo na kakšnem glavnem trgu v mestu, ampak z unikatno robo, sicer ne.

ne zapravljaj denarja za tako že vnaprej propadlo investicijo. trgovin z oblačili je kolikor hočeš in to dobrih. včasih se mi prav smili osamljena prodajalka v mali trgovinici,ki čaka na kupce.
žal je entuzijazem premalo.tržišče je kruto in male trgovinice propadejo prej kot v enem letu.
edino kar zanesljivo obstane pa še to z veliko dela je kakšen kafič.

Edino mogoče če dobiš franšizo za Victoria’s Secret. Ta štacuna nam pa res manjka v Sloveniji. In seveda da je dobro založena, ne da ti poturijo kolekcijo, ki se po drugih državah slabo prodaja.

Kar ena x trgovinica z oblačili bo tako zagotovo propadla, kot bo zagotovo enkrat po dežju posijalo sonce. Konkurenca je enostavno prevelika in vse tovrstne trgovinice so že propadle, vsaj na obali, kjer poznam sceno. No, obstaja še vedno ena, ki pa prodaja skoraj izključno oblačila za nosečnice, ki drugod primanjkujejo.

Torej če že, moraš dobro preštudirati tržišče in ponuditi nekaj ekstra, česar drugod ni in za kar presodiš da bodo ljudje kupovali. Samo to je formula za uspeh. Victoria’s Secret je recimo že ena od možnosti.

Če torej odpreš kar neko trgovino z žensko robo, nimaš šans. Verjemi.

New Report

Close