Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek želja – neželja

želja – neželja

z možem sva se že v začetku odločila, da bova imela dva otroka, ker nama vsi (družina) pravijo, da je en sam potem razvajen, nima družbe doma itd.

jaz pa se sprašujem, ali res vsi mislite tako? kaj je narobe s tem, da bi imela samo enega?
pravzaprav sem prišla do tega, da si želim prav to. vsaj zaenkrat.
ne želim si ponovnega carskega reza (drugače žal ne smem), ne želim si, vsaj ne še tako hitro, dodatnih skrbi s še enim malčkom. možu sem povedala za svojo željo in je rekel, da jo bo spoštoval. vendar ni pripravljen svojim staršem povedati resnice (pravi, da bova rekla, da pač “ne rata”).
imava pa eno deklico, ki je res pridna.
vem, da vas je tu veliko mamic z dvema ali celo več otroki in vas vse zelo spoštujem, da zmorete. meni se zdi, da meni ne bi.

hvala za vaša mnenja.

---------- le vent nous portera...

narobe ni nič, če bi zaenkrat imela samo enega, saj TO JE VAJINA OSEBNA ODLOČITEV KOLIKO BOSTA IMELA!In nihče te ne more prisiliti v to. Zapomi si.
lp

Oprosti, ampak ne morem biti tiho. A imata vidva z možem otroke zato, ker se vajini žlahti zdi, da je tako prav, ali jih imata zato, ker jih sama hočeta?
Če vama ni do tega, da bi imela še enega, ga pač ne imejta. To, koliko otrok bosta imela, je izključno vajina stvar in nihče se v to nima pravice vtikati. Tega, da mož mami ne upa povedati po resnici, pa raje ne bom komentirala.

Drugače pa razmišljam podobno kot ti. S tem, da imaš samo enega otroka (ali pa nobenega ali pa 15) ni popolnoma nič narobe. Tudi jaz sem vedno govorila, da bom imela samo enega, no pa se je zgodilo, da je nenačrtovano prišel še drugi. 🙂 Na začetku je bil šok, zdaj se mi pa zdi, da je kar prav tako, da bomo imeli dva. :))
Zavestno in načrtno pa se za drugega otroka skoraj sigurno ne bi odločila.

nova
Uredništvo priporoča

Zakaj bi bilo narobe? Sama sicer imam dva, nisem pa se načrtno odločila za drugega otroka;
In s tem , da ima nekdo samo enega otrokani nič narobe. Da bi imela dva zato, ker je tak pač kao normalno?…..:))

Naya, tudi jaz imam samo enega otroka – puncko in se mi ne zdi prav nic razvajena. Stvar vsakega posameznika, jaz si (zaenkrat) otrok ne zelim vec. Se najmanj pa mi je mar, kaj na to porecejo moji sorodniki in prijatelji. Sva se tako odlocila in pika. Kaj prinese prihodnost pa bomo videli.

jooj, ko take slišim ,da so edinčki razvajeni itd. me kar meče od jeze .

Imamo sina starega 19 let- “edinčka” – lahko rečem samo to,da želim vsaki materi vsaj 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} takega otroka kot je naš in bo vsaka srečna mati. Od malih nog do danes ima družbe na pretek. ravno včeraj jih je na hitrico uletelo 9 komadov, samo ,da vidijo “če nam je zrasla trava okrog hiše”

Razvajen nikoli ni bil,ker mu nisem dovolila delati nič, kar bi mu kasneje delalo škodo. Mislim,da sem z zadnjim stavkom bila dovolj jasna.

naya, upoštevajta svoje in ne tuje želje. otrok je vajina doživljenjska odgovornost in veselje, zato sta vidva edina, ki kaj štejeta pri odločitvi.

mi2 imava tudi edinko; stara je 7 let in meni (nam) se zdi, da smo popolni…

me pa na čase, ko srečavam vozičke, začrviči, da bi imela še kakšnega

lp, T.

Midva imava “samo” eno. Za več se nisva čutila sposobna ne finančno, ne psihično.
Da pa bi imela več otrok zaradi žlahte ali misleč, da bova od države kakšen denar dobila, nama pa na kraj pameti ni padlo.
Je pa naša hiša vedno polna drugih otrok.
Zvečer sva kar srečna, da imava “samo” svojega za pospravit za pod odejo:-))))

Pri nama je pa želja po drugem prišla po parih letih in imamo pač večjo starostno razliko. Nisva pa imela ta drugega zaradi okolice in žlahte.

Otrok imej točno toliko, kot jih sama želiš (-ta) (če seveda ni drugih ovir), ne pa kot ti narekuje žlahta. Tudi jaz imam hčerko edinko (skupaj z možem sva se tako odločila!), pa je krasna punca, da ji ni para. In tudi sama pravi, da je popolnoma zadovoljna, da je edinka. Pa so tudi naju sorodniki spraševali, kdaj bo pa tadrugi in sva jim jasno povedala, da ga ne bo.

Seveda ni nič narobe, če je samo en otrok. Zaradi tega ni nič bolj razvajen. Otroci so lahko razvajeni, če so trije ali pa eden v družini.
Velik vpliv imajo starši na vaju, to ni dobro.

Tvoj mož prav nič ne spoštuje tvoje želje, če se bo potem lagal staršem in olepševal…..

Prav nič te ne spoštuje, če ga je sram pred starši povedati tvojo odločitev.

Tebi pa v spodbudo povem, dokler ne probaš, ne veš koliko lahko zmoreš….

New Report

Close