‘Želje’ mojih staršev
Sploh muslimansko ime za vnuka, 05.04.2022 ob 23:50
je totalna žalitev za slovenske starše.
Ker islam je totalitarni politični program z versko komponento, kako zavladati celemu svetu. Ne priznava enakopravnosti spolov, demokracije in človekovih pravic, zato ni združljiv z evropsko civilizacijo.
V bistvu celo sami pravijo, da je samo vprašanje časa, kdaj jih bosta močna nataliteta in priseljevanje naredila za večino. In takrat, da bodo prevzeli oblast, oklicali islamsko državo in vpeljali šeriatsko pravo.
In da gre ena Slovenka rojevati male alahove vojščake, kot to oni imenujejo, je višek samodestruktivnosti. Ker če se je dala napumpat enemu musliču, so otroci avtomatsko muslimani in imajo vedno tudi muslimanska imena.
Če bo slovenska žena kaj ugovarjala, bo pri muslimanu hitro dobila batine. Ona je samo še islamska rodilja in to je to. In islam, ki je kuga človeštva, bo rastel tudi z njeno biološko pomočjo.
Joj kaj pa vi katoliki, ki še mlajše otroke zlorabljate?
200.000 cerkvenih zlorab.
V miksu, 05.04.2022 ob 23:03
Razumem tvojo dilemo, sem se sama znašla v zelo podobni situaciji. Oba s partnernjem sva bila vzgojena v različnih verah – on musliman, jaz kristjanka, noben kaj pretirano veren.
Praznujeva vse večje praznike v obeh verah, več kot to pa ne. In sva že na začetku zveze zelo resno določila stvari kar se vere tiče. Če bova kdaj imela otroke bo fantek obrezan (ne samo iz verskih razlogov pač pa higieničnih). Otroci ne bojo vzgajani v veri, jima bosta pa obe predstavljeni, ker spoštujeva en drugega.
Glede priimka sva se zmenila, da lepo tradicionalno prevzamem njegovega. Mi moj tako ali tako ni bil nikoli všeč. Tudi če bi bila neporočena in bi prišli otroci, bi otroci prevzeli njegov priimek.
Za imena pa tako: obstaja toliko mednarodnih imen, ki ne rabijo pripadati nobeni nacionalnosti. Midva sva se sicer vnaprej dogovorila za imena, ki sicer bolj vlečejo na nižje balkanske države, ampak so meni všeč.
Sem pa tudi sama šla čez neodobravanje staršev, pa se nič kaj dosti nisem brigala za njih, kljub temu da sem bila vedno ponižna do njih. Se pač zavedam, da pa zato ne morem računati na dosti pomoči in podpore z njihove strani.
Jaz bi v tej situaciji raje šla v najem in prekinila stike s starši, če sta le koliko toliko finančno stabilna. Vsaj za nekaj časa. Ponavadi se potem zavejo kaj so storili.
Bi se pa ne glede na vse, o teh stvareh pogovorila s partnerjem. Konec koncev mora to biti VAJINA odločitev, in ne samo vaša ali pa vaših staršev.
, sin obrezan, vzela njegov priimek, imena balkanska, ja viddva sta se pa res skupaj odločala hahahaha očitno ima res zlatega.
Ojoj kaksni komentarji. Pa kaj vi slovencki resno mislite da ste boljsi narod/ljudje kot tako imenovani “juznjaki”??!! Grozno.
avtorica, zelo mi je zal, da imas taksnega oceta in zgleda tudi mamo, ali pa,ki nima dovolj moci da bi se postavila na tvojo stran.
ce bi bila jaz na tvojem mestu se bi jima postavila po robu. Povedala da ni ok da ne spostujeta tvojega partnerja in ne tebe. Da sta rasisticna in to ni sprejemljivo. Da bos SVOJEMU otroku dala ime ki bo vsec VAMA. Glede priimka bi jaz osebno dala enega, verjetno partnerjevega, sploh ce ti ni napacen. Dva priimka je zoprno imeti. A porociti se ne nameravata? Upam, da te oce pri tej odlocitvi ne ovira. Pa zapomni si, otroci bojo pol pol, torej to sprejmi in jim nudi obe kulturi. Itak bosta bolj slovenca ker zivita tu.
aja in pa definitivno se pogovorita o mozni selitvi na svoje. Takoj ko bota na svojem, boljsi bojo odnosi.
Dinnewrwinner, 06.04.2022 ob 09:05
Ojoj kaksni komentarji. Pa kaj vi slovencki resno mislite da ste boljsi narod/ljudje kot tako imenovani “juznjaki”??!! Grozno.
avtorica, zelo mi je zal, da imas taksnega oceta in zgleda tudi mamo, ali pa,ki nima dovolj moci da bi se postavila na tvojo stran.
ce bi bila jaz na tvojem mestu se bi jima postavila po robu. Povedala da ni ok da ne spostujeta tvojega partnerja in ne tebe. Da sta rasisticna in to ni sprejemljivo. Da bos SVOJEMU otroku dala ime ki bo vsec VAMA. Glede priimka bi jaz osebno dala enega, verjetno partnerjevega, sploh ce ti ni napacen. Dva priimka je zoprno imeti. A porociti se ne nameravata? Upam, da te oce pri tej odlocitvi ne ovira. Pa zapomni si, otroci bojo pol pol, torej to sprejmi in jim nudi obe kulturi. Itak bosta bolj slovenca ker zivita tu.
aja in pa definitivno se pogovorita o mozni selitvi na svoje. Takoj ko bota na svojem, boljsi bojo odnosi.
v bistvu se gre samo za to, da moški mislijo, da so nadljudje in da mora biti vse njihovo. Ženskam pa očitno njihova lastna identiteta s prvim občutenjem tiča v sebi izgine.
Lepo se opazi, da se slovenke znajo dogovorit okoli priimka in imena.
Tam kjer ni krega,in se dogovorijo .je tako
sin obrezan, vzela njegov priimek, imena balkanska, ja viddva sta se pa res skupaj odločala hahahaha očitno ima res zlatega..
Nima zlatega,ampak oni dajejo ze tako energijo od zacetka veze, da bo po njem prii.ek.
Tako jih zavrtijo da zenske resno mislijo da so se same odlocile.
Ko se baba zaljub je gotovo.vse bo nardila da ugodi dedcu.
Ko bo veze konc in se bo prebudila iz laznega sna. Bo z grozo ugotovila da je njen sin
Irfan kazić
Iz savskega naselja
Ženskam pa očitno njihova lastna identiteta s prvim občutenjem tiča v sebi izgine.
To je tema za psihoanalizo. Kot piše Boštjan M Zupančič, moški, ki z njo spolno občuje, definira žensko. In če Slovenka nastavi Balkancu, jo Balkanec definira oz. izoblikuje kot pobalkanjenko.
Srednje poti ni. Otroci potem razvijejo zelo močno identiteto srbstva oziroma, še dosti hujše, muslimanstva.
In otroci niso neki pol-pol, kot se bedaste Slovenke nekaj tolažijo, ampak popolni muslimani. Ali pač mislite, da je obrezani Mustafa Hadžialagić samo pol musliman?
Babe ste butaste, ker se slepite in si nočete priznati resnice, da ta južni, sploh pa muslimani, to delajo načrtno in da je to del demografskega džihada. Zgolj ubogajo koran in kot muslimani z veseljem vzamejo nevernico, da potem ona rojeva mlade muslimane.
Hkrati pa se nikoli, ampak res nikoli, ne zgodi, da bi muslimanka vzela nevernika /Slovenca. Ker seveda ne sme. Valjar demografskega džihada oz. pohoda islama gre samo v eni smeri. In naivne Slovenke celo prostovoljno položijo svoje vagine pod njega.
ali se pišeš Novak ali pa Hadarpašić, Alibegović ali pa kaj takega. Sploh pa ima vsak ob muslimanskem priimku še nujno muslimansko ime. Ne bo se zgodilo, da bi bil sin npr. Matevž Hadarpašić. Bo nujno kar Ahmed ali pa Muhamed. Tu se lahko Slovenke samo slepijo o nekem enakopravnem odločanju. Ko pa so tepene pa se še slepit več ne morejo.
Oh, oprosti, verjamem, da je otrokovo ime nekomu tako pomembno, da bi tvegal tudi tisto, kar je v resnici najbolj pomembno, dobre odnose v družini, da bo otrok zdrav, vesel, srečen, da bo imel ob sebi starše in stare starše. Temu se ne želim posmehovati, niti ne želim obsojati, vseeno pa se mi vse skupaj zdi tako bedno in pritlehno, da ne morem verjeti. Tvojega moža sta sprejela s figo žepu, v resnici ga nista nikoli. Dovolila sta, da si ustvarita dom, investirata v domačo hišo, potem sta pa začela postavljati pogoje. Lepo, da spoštuješ očeta in da ga ne želiš razočarati, po drugi strani pa imaš dobrega moža, si odrasla in nekoč, morda kmalu, boš imela otroka. Zadnji čas, da poveš kar misliš in se postaviš zase! Moje mnenje je, da je bolje živeti ločeno, seveda pa v teh časih to ni enostavno. Dobila si ultimat, vrni ga. Dovolj si stara, da staršema postaviš mejo, z ljubeznijo in spoštovanjem, pa vseeno odločno. Torej lahko imata vnuka na ić (npr.) ali ga pa nimata. Podobno gnilo ponudbo si dobila tudi ti, na izsiljevanje pač ne pristaneš, ker se tudi z otrokovim imenom in priimkom ne bo končalo. Pa povej možu, odločita se skupaj. Otrok, ki ga še ni, bo tudi njegov in prav je, da pozna dejstva, da se lahko skupaj odločita kam, kdaj in kako. Niti najmanj nisi odgovorna za razmišljanje svojih staršev, zato ničesar ne skrivaj, da ne pride do moža po drugi poti.. to ti bo upravičeno zameril in takrat se bo res počutil kot tujec v vašem domu.
K392, 06.04.2022 ob 08:56
Jaz pa bi spoštovala družinsko tradicijo in obdržala slovensko ime in priimek. To ne pomeni, da partnerja kaj manj cenite ali spoštujete, bo pa otrokom veliko lažje.
Od kdaj pa je družinska tradicija, da imajo otroci priimek po mami? A ima avtorica priimek po mami? Grem stavit, da je po očetu. In če bi se fant pisal Novak te debate sploh ne bi bilo. Tukaj ne gre za debato priimek po mami/očetu ampak priimek na ić/ ne-ić.
Setubal, 06.04.2022 ob 10:17
Ženskam pa očitno njihova lastna identiteta s prvim občutenjem tiča v sebi izgine.
To je tema za psihoanalizo. Kot piše Boštjan M Zupančič, moški, ki z njo spolno občuje, definira žensko. In če Slovenka nastavi Balkancu, jo Balkanec definira oz. izoblikuje kot pobalkanjenko.
Srednje poti ni. Otroci potem razvijejo zelo močno identiteto srbstva oziroma, še dosti hujše, muslimanstva.
In otroci niso neki pol-pol, kot se bedaste Slovenke nekaj tolažijo, ampak popolni muslimani. Ali pač mislite, da je obrezani Mustafa Hadžialagić samo pol musliman?
Babe ste butaste, ker se slepite in si nočete priznati resnice, da ta južni, sploh pa muslimani, to delajo načrtno in da je to del demografskega džihada. Zgolj ubogajo koran in kot muslimani z veseljem vzamejo nevernico, da potem ona rojeva mlade muslimane.
Hkrati pa se nikoli, ampak res nikoli, ne zgodi, da bi muslimanka vzela nevernika /Slovenca. Ker seveda ne sme. Valjar demografskega džihada oz. pohoda islama gre samo v eni smeri. In naivne Slovenke celo prostovoljno položijo svoje vagine pod njega.
To pa ni res. Sem imela v razredu SŠ dve bosanki, begunki iz sarajeva. Obe sta srečno poročeni s slovencema, prevzele priimek, otroci normalna mednarodna imena. Res pa vsi radi in pogosto jejo burek.
Ojla! Žal mi je, da si v taki situaciji. Glede na to da si noseča, ti dodaten stres prav nič prav ne pride.
Balkanskih imen je 10000 zelo lepih in bosta s partnerjem zagotovo našla kakšnega, ki je dovolj nevtralen za slovensko okolje ampak ima tudi bosanske karakteristike. Glede priimka pa na tvojem mestu nebi komplicirala. Otrok je del tebe in tvojega partnerja. Vidva sta odgovorna zanj in se odločata kaj in kako.
Ostalim se zahvali za menje, vidva pa naredita kakor želita.
Verjamem da partnerju ni lahko biti pri tvojih in hkrati čutiti da nisi sprejet. Tebi pa tudi ni lahko, ce si med dvema ognjema.
Bodi odločna, za karkoli se odločiš. Tako bos dala vedeti obema, da si močna in odločna.
Vedi pa tudi, da ljudje rastemo in se spreminjamo. S tem pa se lahko preoblikujejo tudi naša mnenja im želje.
Ce ti povem svojo izkušnjo. Z možem sva izbrala ime, ki je bilo čisto lepega pomenax amapk je zenelo skoraj slovensko (ime je perzijsko). Kljub temu pa sva želela, da je vsem všeč (Misson impossible). Toliko stresa je šlo v to. Na koncu mojim ni bilo všeč ime, njegovim pa zeloo. Zdaj po nekaj mesecih, pa nobenemu ni pomembno ime. Vnuka obožujejo pa tudi, če bi mu bilo ime ‘kekec’.
Drzi se 🤗
O tem govori tudi Roman Vodep. Da testosteron zmeraj zmaga in da je zmeraj na koncu po moško. Zlasti pa pri Balkancih, ki še niso vzgojeni pod vplivom histeričnega feminizma in t.i. politične korektnosti.
In tu je velika razlika s slovenskimi moški, ki jih slovenske ženske že v procesu izobraževanja pogosto psihološko kastrirajo. Nato pa si same dobijo nekega primitivnega zlaganega Balkanca, ki pa je imel to srečo, da ga pri vzgoji niso ovirali, da se obnaša po moško. Pa čeprav po kamenodobno.
mijav mijav, 06.04.2022 ob 09:35
v bistvu se gre samo za to, da moški mislijo, da so nadljudje in da mora biti vse njihovo. Ženskam pa očitno njihova lastna identiteta s prvim občutenjem tiča v sebi izgine.
MIJAV MIJAV, bravo👍
Ja to je ta psihologija, ki je zadaj. Ironično, še posebaj, ker tako radi poudarjajo, kako muslimanski moški delajo z ženskami. Prikriti patriarhat.
Kot pravim, sem vedel, da se radikalna feministka skriva v tebi. In tvoj pogled si s tabo delim tudi jaz, saj sam opažam enako.
Savinjski hopsi, 08.04.2022 ob 07:36
Definitivno noben slovenski starš ni vesel, da njegova lastna hčerka pade pod enga Balkanca.
In definitvno to ni srečno partnerstvo za nobeno Slovenko. Še najmanj pa enakopravno.
Pa zakaj Slovenke že v štartu ne odjebete Balkancev, ko lajajo za vami?
Ali ste res tako prekleto obupane?
Kaj imate toliko proti bosancem.? Moja mati je vzela bosanca-juda, jaz sem pa slovenca porocila in kaj nam manjka.? Cisto nic. Otroci poznajo 3 razlicne kultire, govorijo vse ti nase jezike slovensko, bosansko, hebrejsko, poleg tujih.