Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zelo boleč zob in dlesen ter oteklina

Zelo boleč zob in dlesen ter oteklina

Spodaj desno me močno boli petica. Tudi dlesen je otekla in boleča. Pa še otečen obraz imam. Zobarja se bojim kot hudič in res nočem tja. Zob spiram z žajbljem, na oteklino dajem led, a se nič ne izboljšuje, bolečino si lajšam z Nalgesinom, a kljub temu boli.

Kakšen nasvet? K zobarju bom šla res v skrajni sili.

Res si uboga, ja.

Obisk zobozdravnika je v takih primerih nujen. Govorim ti zelo resno.

Če je granulom, se ni za hecati. Če greš k zobarju lahko samo pridobiš in ne izgubiš. Dali ti bodo injekcijo in te ne bo bolelo.

Torej, TAKOJ pojdi k zobozdravniku, ker bolhe ne bo, k večjemu slabše!!!!

Prav tragično je, koliko ljudi trpi zaradi strahu pred zobozdravnikom, ker je zgleda strokovna doktrina, da se otrokom ne daje lokalne anastazije in v glavi povežejo obisk zobarja z bolečino.

Moderno zobozdravstvo je popolnoma neboleče, res popolnoma, luknjo v kost za implantat ti zvrtajo, ne da bi karkoli čutil, kaj šele neko plombico ali karkoli drugega. Tako da je strah pred zobarjem infantilen in iracionalen. Pa itak nimaš druge, z bolečino se ne da živeti, s škrbinami se pa da, ampak je bolj borna kakovost življenja.

Tko da dejte se v roke vzet, stisnite zobe in pejte k zobarju, kdo se bo pa lupčkal z vami s podrtijo v ustih?

Če se ti nabira gnoj, ti noben žajbelj ne bo pomagal. To, kar opisuješ, je že skrajna sila. Preberi si rajši, kaj je granulom in ne čakaj, da se ti naredi. Injekcije praktično ne čutiš, poseg pa je popolnoma neboleč.

Tudi meni se je nabiral gnoj, a nisem sla k zobozdravniku. Veckrat na dan sem ga obrisala. Vse skupaj, oteklina, bolecina, gnojenje Trajalo ke kar preceja  casa, potem je postopno bolecina popustila, nehalo se je gnojiti, zivec je umrl. Nekaj let kasneje so mi zob izpulili.

Ej, šibaj k zobarju!!! To je urgenca!

Grdo se ti lahko zakomplicira. Res grdo.

Od tega lahko zelo resno zboliš, zato upam, da si že pri zobarju.

Ko se ti bo gnoj nabral, poskusi to predreti s pritiskom dlesni ob zob, da steče ven. Bolečina bo popustila, dlesen se bo normalizirala. Vseeno pojdi do zobarja,ker se to ponavlja in je treba rešit vzrok!

Odgovor na objavo uporabnika
crazyfrog, 09.01.2025 ob 18:59

Ko se ti bo gnoj nabral, poskusi to predreti s pritiskom dlesni ob zob, da steče ven. Bolečina bo popustila, dlesen se bo normalizirala. Vseeno pojdi do zobarja,ker se to ponavlja in je treba rešit vzrok!

Oh, joj… to noro boli. Sem imela pred 3 leti. Ko je meni oteklo (preko noči), sem šla k zobozdravnici, mi je prerezala oteklino (prej injekcija – bolelo za znoret, ampak potem rezanje ni bolelo), da je vse steklo ven, nato mi je dala notri zdravilo (obliž), to so mi zamenjali v prihodnih dneh še 2x, nato je bilo šele ok. Pri meni je šlo za že mrtev zob, ki se je spet nekaj zbudil in se je ponovil granulom. Po zdravljenju pa novo polnjenje korenin (tokrat endodontsko – samoplačniško, itak), od takrat sem brez težav. Ne čakaj, uredi!

Na debelo natopi kosem vate s propolisom in ga položi na dlesen kjer je zob, ter rahlo pritiskaj.

Peklo bo in dlesen se bo čez nekaj časa predrla ter gnoj bo stekel ven.

Potem pa le do zobarje. Čimprej.

kar igrajte se sami doma, ko bo pa sepsa ……

Pri nas samo Miklavž, 09.01.2025 ob 19:06

Oh, joj… to noro boli. Sem imela pred 3 leti. Ko je meni oteklo (preko noči), sem šla k zobozdravnici, mi je prerezala oteklino (prej injekcija – bolelo za znoret, ampak potem rezanje ni bolelo), da je vse steklo ven, nato mi je dala notri zdravilo (obliž), to so mi zamenjali v prihodnih dneh še 2x, nato je bilo šele ok. Pri meni je šlo za že mrtev zob, ki se je spet nekaj zbudil in se je ponovil granulom. Po zdravljenju pa novo polnjenje korenin (tokrat endodontsko – samoplačniško, itak), od takrat sem brez težav. Ne čakaj, uredi!

Ja saj vem kako boli😳

nevem646, 09.01.2025 ob 19:09

kar igrajte se sami doma, ko bo pa sepsa ……

Moje mnenje: ne igraj se z zobmi in z zdravjem, ker če bo šlo “naprej”, potem boš šele videla hudiča. Še namig , samo v vednost, znanec s precej zanemarjenimi zobmi je na britofu, tudi on NI hodil k zobarju. Iz zoba mu je vsekalo na možgane in mu ni bilo pomoči.

Kako se lahko že mrtev zob ponovno “zbudi”??

Ni mi jasno.

Uboga sem, 09.01.2025 ob 15:03

Spodaj desno me močno boli petica. Tudi dlesen je otekla in boleča. Pa še otečen obraz imam. Zobarja se bojim kot hudič in res nočem tja. Zob spiram z žajbljem, na oteklino dajem led, a se nič ne izboljšuje, bolečino si lajšam z Nalgesinom, a kljub temu boli.

Kakšen nasvet? K zobarju bom šla res v skrajni sili.

Uboga si v glavi…

Zakaj čakate do zadnjega pri zobeh? In potem ste škrbasti. Ali pa imate škrbine not po ustih. In potem plačujete implantate, ki drago stanejo, da o tistih bolečinah po operaciji ne govorimo. Ko seveda tablete in anastetiki popustijo… Ni vredno, da odlašate pri zobozdravniku.

Uboga si, 09.01.2025 ob 19:59

Uboga si v glavi…

Zakaj čakate do zadnjega pri zobeh? In potem ste škrbasti. Ali pa imate škrbine not po ustih. In potem plačujete implantate, ki drago stanejo, da o tistih bolečinah po operaciji ne govorimo. Ko seveda tablete in anastetiki popustijo… Ni vredno, da odlašate pri zobozdravniku.

Smo tudi takšni,ki imamo zob zajeban od posega.

New Report

Close