Zelo me je prizadelo!!
V soboto je prišla k nam na obisk[sup][/sup] moja sestra s partnerjem.
Pogovor se je normalno razživel, ko se je na eni točki ustavil in šel povsem v kontra smer. Še sedaj ne vem, natančno kaj jo je podžgalo, ko mi je pred vsemi zabrusila:
” S tabo je nekaj hudo narobe!” Še zdaj si doma!!! Ogromno stvari moraš pri sebi razčistit!! Pa še vmes si bila brezposelna…..dotalno imaš zavožen lajf!!! Se spoh tega zavedaš??!! Kaj se boš do panti veka držala mame za kiklo?!! Ccc, sramota….dotalno si bedna!!! Ja, ja, kar idi ven s kuhinje pa se zapri v sobo!! To je tako ali tako, vse kar znaš! Iz tebe tako nikoli nič ni bilo in ne bo…mislim, kako je sploh vidva (moja starša) gledata, da še čepi doma??!!!
Čeprav, se ne smatram za posebej občutljivo, me je kompleten napada spravil na rob joka in hlipanje, najverjetneje, ker tega sploh nisem pričakovala…sploh, pa mi ni nikoli direktno karkoli “očitala”..da živim s starši…strašansko me je vse skupaj -prizadelo, užalostilo in na nek način razjezilo…največ, ker smatram, da za situacijo “življenja” s starši- ni povsem po moji “krivdi”.
Še obrazložitev:
Prihajam iz povprečne družine. Izredni študij, sem si plačevala sama! Zatem sem dobila zapsolitev v podjetju, ki je šlo v stečaj….vmes sem bila nekaj časa “brezposlena”….zatem sem vnovič dobila zaspolitev, ki je končala povsem enako kot prva (slaba odločitev lastnika) in konec zgodbe. Ponovno sem morala nekaj časa na “zavod”……po letu dni- sem se uspela vnovič zaposliti, kjer delam od jutra do večera, tudi vikende…prostega časa skoraj ni….in plača- 950,00€ neto.
Ja, iz emocionalnega vidika, že zdavnaj bi morala zapustiti “domače gnezdo” iz racionalnega vidika, pa niti približno. S takšno plačo, se naj v teh časih zakreditiram za 15 oz 20 let za stanovanje?!!!! Kdo mi ga bo pa odplačeval! Res moram životarit, bit lačna in se vsemu odreči, samo da živim “odraslo, samostojno življenje?! Lastno stanovanje NI NOBENO MERILO le-tega!!
Doma delam vse-kuham, perem, likam, čistim-staršem pomagam pri vsem, jih usmerjam, vse urejam…
Moja sestra pa sploh NE ZNE kuhat, tudi čistit ne, vse napol!!! Za vse ji dol visi, našparano nič, zapravlja na veliko, staršem ne pomaga nič, ko pride na obisk, prinese “veliko čokolado” in kg kave (!) Službo ima v državni firmi (na lepi poziciji) ob 15.00 zaključi in je to to. Do stanovanja pa je prišla s “pomočjo” drugih. Ceni nič in nikogar…pa še nesramna na povrhu!!! Vrgla bi jo iz državne firme-pa si naj proba-delo pri privatniku in vsaki mesec trepeta, če bo plača!!! Da vidim TA POGUM se zakreditirat za 20 let!!!!
NE, ne bom jemala kredita-za nikogar in nobenega. Dejstvo je, ŽIVIM in še najprej BOM ŽIVELA pri starših. Z njimi imam korekten in spoštljiv odnos. Partnerja nimam, cele dneve delam, ko sem doma, pa opravljam hišna opravila…za enkrat je tako…morda, pa se situacija v prihodnje spremeni.
Manjka mi ne nič, nekaj imam na šparano, izgledam dobro, živim zdravo. S starši moram sklepati kompromis, se prilagajati in se bolj pripravljena na partnerstvo kot sebičnice s svojim stanovanjem, ki razen SEBE in svoje SVOBODE ne cenijo nikogar.
Hvala.
Lp.
M.
Brezveze da si to napisala tukaj kajti dežurni MONovci ti bodo obrazložili da je karkoli razen življenje na svojem po ene 27/28tem letu cuzanje mamice in ateja in dokaz da nisi sposobna (za njih) zato predlagam da komentarjev za mojim sploh ne prebereš, kajti jaz sem imel zelo slično debato o tem z marsikom tukaj in rezultat je bil takšen kot sem ti v kratkem napisal na začetku.
Seveda je treba vedeti da so največji pridigarji tega ali veliki Trolli (še danes ne verjamem enim parim tukaj da imajo taki fancy službe kot sanjajo in pišeju, tu predvsem merim na dve uporabnici ki radi to poudarjata) drugim pa če to recimo verjamem (On_ Robi) pa so vsi tolko starejši od mene in ostalih da so se osamosvojevali v nekih čisto drugih časih z drugačno perspektivo kot je danes ki je izrazito negativna. Samo tega jim pač ni moč dopovedati!
Kar je bistvo je da sploh ne pusti da te kdo na to temo razdraži ampak živi kot živiš in veš da je prav, zakreditirat se je neumnost, samo zato da bi dokazala drugim da si samostojna. Raje dajaj na stran za druge čase, mimogrede kupi še nekaj zlata in srebra.
To so tisti naduvani ljudje, ko jim po nekem slučaju uspe dobit nek soliden šiht in se čist dvignejo nad tabo, ko si partnerja dobijo, si jim pa sploh brezvezen. Pošlji jo v kurac.
Nima nobene pravice ti karkoli ocitat.Vasa ureditev se tice samo tebe in tvojih starsev.Casi so pac taki kot so in vsak se znajde toliko kot se.Dokler je tebi in starsema tako ok bo moralo bit tudi njej.
Veš kako je? Nisi edina. Kar veliko jih je na takem kot si ti. In ja, kar veliko takih pripomb je treba požreti.
Ponavadi seveda od takih ljudi, ki jih partner živi ali pa so se kar kam priselili pa tako naprej.
Tisti, ki res kaj sami, ampak res sami ustvarijo, ne gobcajo takole kot tvoja sestra.
Ti šparaj, dokler si samska. Nalagaj na kup. Ko pa ne boš več samska, boš imela pa nekaj privarčevanega in boš lahko s partnerjem kaj nabavila. Če to seveda želiš.
Kaj te je bolj prizadelo. Očitek, da še živiš doma ali da nimaš parnerja?
Kakorkoli že, zadela je terno. Kot si jo tudi ti o njej seveda. Če bi bila zadovoljna s svojim življenjem, te ne bi spravilo v jok. Delaj na tem, da prideš do rešitve njo pa opomni, da se stvari spreminjajo in da se ne bosta vlogi obrnili čez nekaj let.
Drugače pa ti bo vsak, ki se je odselil na svoje povedal, da cena najemnine in položnic je manjša kot zaslužek bogatih izkušenj živeti sam. Takrat bo tudi problem partnerja postal lažji. Če pa ostaneš doma, ni nič narobe, le glej da nekaj še prišparaš in si delaš rezervo. Imaš kar solidno plačo.
Uporabi to jezo in strah! Naj te motivira!
Avtorica , kar nekaj takih poznam, ki so šli na svoje pa so potem domov prišli, ker se jim ni shodilo.
Še več, nekateri so bili v vezi, se ločili in potem spet prišli domov.
Avtorica, drugače pa malce poračunaj.
Za najemnino bi dala recimo 300€, stroški hrane in položnic bi te tudi dosti več prišli kot sedaj. Če daš to vsoto vsak mesec na kupček. Boš kar nekaj prihranila. In mogoče potem kupila kako stanovanje, hiško.
Če boš pa v najemu pa ne boš nič prihranila.
Pa še nekaj: poročene ženske rade težijo samskim in to iz enega samega razloga: ker so nevoščljive. Tvoji sestri gre slabo, zato ji greš ti na živce, ker si samska, ker imaš čas zase. Ona pa ga nima.
No, jaz bi vseeno pri starših preverila, ali jim je okej, da sem še vedno doma in takšna ureditev, kot jo imate. Sestrin izbruh prav gotovo ni iz ljubega miru in ji je morali nekaj že dolgo kapljati na možgane, ali pa je totalno zblojen človek, ki vedno blekne prvo, kar mu ravno pade na pamet.
Samo takih ljudi ni veliko, večina se jih zna obvladat.
Starši so včasih hecni in znajo vede ali nevede malček spletkarit takole med otroki. Kak namigec tej sestri, kaka pripombica oni sestri, pa se skregata med sabo zaradi oslove sence. Jaz pri mojem očetu tudi nikoli ne morem biti čisto prepričana, kaj je res, kaj je pa on samostojno napletel. Recimo moja sestra je bila dolgo časa prepričana, da mi je oče kupil avto, v resnici mi je pa posodil denar, ki sem ga vrnila do zadnjega evra. Jaz sem bila prepričana, da ji je dal svoj par let rabljen avto, ker mi je tako pač povedal on, v resnici sta se pa dogovorila za obročno odplačevanje in še ene druge kompenzacije. Ampak on te zadeve zamolči, midve pa sva mislili druga za drugo, da je bilo darilo. Pa ni bilo.
Pa malo več samozavesti ti tudi ne bi škodilo. V globalu ni nič narobe s tabo, si pridna, uvidevna, danes dvakrat najti drugo službo tudi ni kar tako … doštudirala si, pomagaš staršem. Nekaj je.
Naj se tvoja ultrasposobna, inteligentna, uspešna in čustveno uravnovešena sestra briga za svoje patetično življenje, ti pa skrbi za svoje in živi, kot ti paše in ustreza. Če se ti ne opraviči, jo pač izključi iz svojega “umokroga”.
Jaz bi resno razmislila kdaj ponovno spregovorit s sestro, takšne žalitve res niso primerne od nekoga ki je tvoja družina. Dvomim da bi se tako “spucala” na kakšni prijateljici in ji povedala vse v obraz da je zguba itd. Malce jo daj na stran, če te ima za nesposobno je zadosten razlog da z njo prekineš vse stike. Če bi se name tako spravil kdorkoli iz moje družine bi zaključila stvar dokler ne bi prejela iskrenega opravičila. Mislim da tvoja sestra ni srečna četudi ima partnerja in stanovanje. To da si bila ti v preteklosti brez službe je očitno za njo še vedno problem, ima morda travme zaradi tega?! Koliko let pa imaš? Če ti nisi v napoto svojih staršem potem se sestra nima kaj vtikat. Je pa res da je popolnoma nekaj drugega živet pri starših in včasih skuhat kosilo, primaknit kaj k položnicam..kakor pa v celoti skrbet za svoje gospodinjstvo. Konec koncev živet v mama hotelu ni slabo ampak do neke sprejemljive starosti..kasneje se ljudje že sprašujejo kaj je narobe s tem človekom. Morda boš tudi partnerja lažje spoznala in obdržala, tudi moški gledajo na to kolk je ženska samostojna. Plačo imaš dobro, jaz sem s precej nižjo plačo plačevala najemnino. Vsekakor moraš pa sama dojet stvari, sestra se res nima pravice znašat nad tabo. Lp
Če tebi tako ustreza, zakaj te je potem prizadelo, kar ti je povedala sestra? Živi po svoje. Če boš cel lajf pri mamici in ateku, pač boš, tvoja odločitev in presoja. Saj si odrasla, a ne. Zdaj se pa zberi, obriši šmrkelj in pojdi naprej…mislim, bodi tam, kjer si zdaj:).
Vse dobro!
Veste, da je v nekaterih kulturah nekaj najbolj normalnega, celo pricakovanega, da se npr. najstarejsa hcerka ne poroci in le skrbi za starse. 😀
Ženska naj kar živi doma, če ji paše, se bo že dala oplodit enemu naključnemu, ko bo že napol v menopavzi. Upajmo, da bo do takrat že našparala dovolj za hiško kje na samem (menda v blokih nimajo dovolj norih sosedov, ki bi poslušali vreščanje in pristanke znanih letečih predmetov v srečnem, dobro načrtovanem zakonu).
S tabo je vse ok?! Pišeš slabo, bere se te čudno,…
Če bi meni sestra tako izbruhnila zaradi kake moje osebne stvari ali več njih, bi jo resno vprašal oziroma bi se pogovoril z njo na samem. Ker očitno je, da nimata prav iskrenega odnosa. Če ga do sedaj nista zgradili, je pa morda sedaj čas, da to popravita. Očitno ti kup stvari zamolči, poleg tega bi jo tudi vprašal, kako je kaj sama zadovoljna s svojim življenjem oziroma bi povrtal v to smer. Ampak, ne vem, če sva midva v enaki situaciji, tako da ne vem, če se ti čutiš dolžno enako odzvati.
če ti čudno bereš, ni moja krivda 🙂
Tudi meni se tole bolno bere. To so tvoje težave?
če ti čudno bereš, ni moja krivda :)[/quote]
Skrenula, naćisto! 😀
Večini itak ne potegne, da je to odraz novodobne družbe. Veliko je govora o maminih sinčkih, ampak je veliko babnic ravno tako nesposobnih postavljanja na lastne noge. 900€+ ni neka bajna plača, ampak vseeno zadošča za zelo lagodno življenje. Smrkljasti slovenčki seveda raje izberejo še lagodnejšo varianto in ostanejo doma pri starših. Skrbet jim ni treba za nič, dajo tistih 100…150€ za kako položnico, imajo skuhano in oprano, znancem pa jamrajo, kako doma “delajo vse”. Če bi doma res človek delal vse za 3 ljudi, bi mu bilo veliko lažje samemu. Sledi kup izgovorov, kako nočejo kredita, nočejo v najem, vse je težko, predrago in grozno. Pri 40-ih, ko mati nehajo (ne morejo več) pobirat odpadlih gat za njimi, si na hitro najdejo partnerja, in nadaljujejo s svojim patetičnim brezdelnim življenjem.
Medtem, ko se slovenska mati hvali pred sosedi, kako njen 35-letni “otrok” sploh ima službo in da vsak tretji mesec za položnice, danska mati ponosno pove, da so se vsi njeni otroci že pri 19-ih odselili in skrbijo sami zase (popolnoma). Seveda smo preveč zabiti, da bi nam potegnilo, v čem je finta.
Sestri se je najverjetneje utrgal film, ker jo mora gledat, kako visi doma in tastarim pije kri, medtem ko si je sama ustvarila sorazmerno neodvisno življenje (za katerega se nedvomno marsičemu odpoveduje), njo pa je prizadelo iz povsem enostavnega razloga – ker je zadela v živo in jo opomnila na njeno življenje, s katerim očitno tudi sama ni zadovoljna, kljub temu, da se prepričuje, kako je “sobivanje ok”. Mali tridesetletni parazit.
Ti zgornja rabiš psihiatrično pomoč in to nemudoma.
Stari. Očitno si med lepolaskinimi, lepo opisanimi tipi.
lepoglaska. 5+
…ti si pa “lep “zgled hude omejenosti in lastnega nezadovoljstva! Iz tebe veje takšen srd. da je že smešno…absurdno, kako te bremenijo ti “35” letniki, ki bijejo svojo bitko…večina iz ekonom. razlogov, seveda, da raje ostajajo doma (kar je glede na situacijo) tudi veliko bolj smiselno! Sploh, če je odnos s staši OK…ti imaš vse odnose pretrgane, tako sama s sabo, kot z okolico, kot s starši…
Takšne kot si ti, se mora moški ognit na več kilometrov stran, saj mu ne prinašaš nič drugega kot čustveno praznino, bedo in kratkovidnost..ki jo želiš prenesti še na druge…ej, ampak glavno, da imaš “svojo” luknjo, ki si jo plačala na “kredo”!! UAU. Moj poklon. Izpolnila si svoje življenjsko poslanstvo.
Avtorica, uči se od sestre. Ne ponovi njenih napak. Ona si je navlekla dedca in otroke na glavo in zdaj je vsa zagrenjena in fovšljiva, ker nima več svobode.
Ti bodo bolj pametna. Najdi si, če ti je to seveda fajn, kakega ok moškega, otrok pa nikakor. Če ti moški ne bo ok, lahko najdeš drugega ali si pa spet samska. Če pa boš imela otroke pa si zapečatena.
Daj si duška, uživaj lajf.
Forum je zaprt za komentiranje.