Zelo me je prizadelo!!
Alpa ce se potrudis se spravis v red ( poskrbis za svojo zunanjost) pa se porivas in slepas zravn starih locencev,ki bojo dali vse,da fukajo 10-20 let mlajso fuflo k jim jo “zavidajo” vsi.Sam kaj ko taki tut leta ne prizanesejo.Do takrat pa ti lepolaska pametuj tuki ceprav je tvoj rok uporabnosti tut mim.Dej povej k si tolk,kaj si pa ti ustvarila pri skoraj 40?
Čeprav se vsaj generalno strinjam s tabo s tem prispevkom, se meni poraja neko drugo vprašanje, zakaj bi kdorkoli moral delati tako in ne tako? Na konec koncev je naš lajf en sam in preživeli bi ga naj tako kot nam najbolj paše….. in tu notri jaz smatram predvsem linijo najmanjšega odpora, z največ pozitivnega za nas in čimveč veselja….. če ti je veselje pač bit samostojen pa bodi, kdo ti brani, če ti je v veselje zapit keš in živet pri mamici ki te podpira (pod pogojem da te prostovoljno) pa izvoli, kdo sem jaz da bi okarakteriziral eno prav drugo narobe
Ne gre se za to, da bi nekdo “moral” živet po določenih načelih. Gre se za to, da je avtorico sestra okarakterizirala, da je zg.uba in zdaj tale “baje-ne-zg.uba” joka po forumu, kako je prizadeta.
Če bi res živela, kakor se ju zdi prav, bi ji dol viselo, kaj drugi mislijo, kako mora živet, pa tudi če so to starši, sorodniki ali nekdo tretji. Ženska, ki nima otrok in kredita, si jih v resnici ne želi in ji je lepo tako, kot živi, se bo ob pripombah “zrihtaj si že dedca” in “kdaj pa misliš imet otroke” samo nasmejala in uživala naprej. Sicer sem povedala, kaj si mislim o takih “produktivcih”, kaj ona počne pa je v resnici brezpredmetno. Eni pač uživajo, ko se družijo z zg.ubami, zadrogiranci, lažnivci, lenuhi in kar je še podobnih pacientov. Jaz ne, ampak vseeno jaz in oni enako mislimo o drugih – da so bebavi :)))
Jah je tako pa ni. Tukaj sta dve sestri. Ena je dominantna, ta druga pa podredljiva. In ta dominantna dobro ve, da ima ta malo v krempljih in vpliv nad njo. Tokrat si jo je privoščila in ta mala je pričakovano reagirala, za sestrino zadoščenje. Mlada bi porebovala deca, k bi se zoperstavil ta stari in jo branil. Ker tega ni blo je rezultat tukaj. Niso vse tako “utrjene”, surove oz. apatične kot naša shemale lepolaska 🙂 Kok dolg klitorist maš lepa?:)
Družinske stvari se urejajo znotraj družine. Ta “okregana” sestra se cmizdi po forumu in najbrž še povsod drugje. Bolno.
Slabo ocenjuješ, nimam kredita (niti limita ne), ne za avto, ne za stanovanje. 🙂 In moji odnosi so čisto OK – predvsem zato ker:
– sem se od doma že zdavnaj odselila, zase skrbim sama že dolgo (medtem ko se moji sovrstniki še vedno držijo maminega krila in se kregajo med sabo v premajhnih stanovanjih),
– “imam” moškega, ki ne spada med zgoraj opisane lenuhe, ampak je pridno delovno bitje in bi znal sam poskrbet zase, tudi če bi ostal sam na svetu, torej mi ni potrebno travmirat, medtem ko bi morala pobirat gate za infantilnim de.bilom, ker jih zna sam odložit, kamor je treba. In mu gre v življenju (in poslu) tako dobro, da mene v resnici ne “rabi”, ampak je z mano, ker mu tako paše.
In s tem, ko eliminiraš najpogostejše vzroke za prepire (premalo prostora, infantilnost kvazi odraslega partnerja, finance, brezdelnost, medgeneracijski prepad), se že skoraj nimaš za kaj več kregat.
Krajšega kot moj dedec :))) sicer pa vsaka možača ob pravem moškem postane muca – aja, ti tega ne moreš vedet :)))
Krajšega kot moj dedec :))) sicer pa vsaka možača ob pravem moškem postane muca – aja, ti tega ne moreš vedet :)))[/quote]
No to je tudi nekaj. O ja vem to, samo raje vzamem tako ki prede, nimam ne časa in ne volje prevzgajat divje mačke 🙂 No razen če je mlada in lepa, potem je lepo videti, ko spoznava svojo feminilno naravo. A še vedno dnevno testira, če si pussy ti al ona 🙂 Prava mačka se prvo stepe, da preveri če je partner beta fag, potem mu pa nastavi.
Pa lepolaska, k samo o usperlativih govoriš. Si tudi povedala, da je tvoj partner beta fag 🙂 Brez hrbtenice, se ve kdo je glavni v vezi kajne 😀
Doma ne merim moči, se že zmatram v službi dovolj 🙂 zakaj bi se tepla, če se je lepše imet fajn 🙂
Sicer pa itak ženska ne more vreščat, medtem ko ga vleče – evo rešitev tvojih problemov, ko imaš opravka samo z nezadovoljenimi očitno 🙂
No z boldanim se popolnoma strinjam, z tistim po boldanem pa no ja, ne pozabi da je vse to relativno, in čeprav je najbolj pomembno kar ti misliš in trdiš za sebe iz svojega stališča to ni nujno generalno pravilno in objektivno realno (saj enako velja za mene da ne boš mislila)
Lepolaska, doma ti ni treba meriti moči, saj se ve kdo jo ima. Če bi ta tvoj samo zamjavkal bi dobil kremplje v obraz, tako da se niti ne sili 🙂 Veš zakaj ima tvoj fant rad, da mu ga vlečeš ?
https://www.youtube.com/watch?v=W7gRo2k9qb8#t=11m52s
Ne, točno tako je prav, kot je. Tudi luzerji morajo bit, drugače bi jaz veliko manj zaslužila :)))
Če bi to bilo res, se ne bi z Goldfish že XYZ let candrala po totem forumu in jeb*ala vsem pamet! Takega tipa ženske, ki si jo zgoraj opisala je povsem drugega karakterj , kot pa to- kar veje iz tebe.
Sicer pa, kaj delaš razen da cuzaš??!!! Po mojem ždiš v stari garsonjeri in zato na veliko pizdiš, ker je 35 letnikom doma pač veliko lepše in bolje pri mami…ti pa sama, s kredo in več lačna kot sita!!!
Pa že ta nick, da izpostaviš “lepe lase”- to je tipično za ženske z grdo faco in nikakršno postavo!!! Tipi bi dol popadali, ko bi te videli….Sad, but 100% true.
Slabo ocenjuješ, nimam kredita (niti limita ne), ne za avto, ne za stanovanje. 🙂 In moji odnosi so čisto OK – predvsem zato ker:
– sem se od doma že zdavnaj odselila, zase skrbim sama že dolgo (medtem ko se moji sovrstniki še vedno držijo maminega krila in se kregajo med sabo v premajhnih stanovanjih),
– “imam” moškega, ki ne spada med zgoraj opisane lenuhe, ampak je pridno delovno bitje in bi znal sam poskrbet zase, tudi če bi ostal sam na svetu, torej mi ni potrebno travmirat, medtem ko bi morala pobirat gate za infantilnim de.bilom, ker jih zna sam odložit, kamor je treba. In mu gre v življenju (in poslu) tako dobro, da mene v resnici ne “rabi”, ampak je z mano, ker mu tako paše.
In s tem, ko eliminiraš najpogostejše vzroke za prepire (premalo prostora, infantilnost kvazi odraslega partnerja, finance, brezdelnost, medgeneracijski prepad), se že skoraj nimaš za kaj več kregat.[/quote]
Lepa kost za glodanje :)))
Bejba, očitno ti ni vseeno, da živiš pri starših, če si tako reagirala. Sestra ti je povedala resnico, ti pa je pač nisi mogla prenesti. 950 eur neto je zelo solidna plača, ki ti omogoča SAMOSTOJNO življenje, ne pa visenje na puklu staršev in čakanje, da umrejo in ti zapustijo nepremičnino!
Sama sem zapustila dom, ko sem bila stara 19 let in sem šla študirat. Prvo leto so mi starši plačevali sobo in dajali žepnino, potem sta se ločila in sem si morala poiskati delo. Bilo je ubijalsko, imela sem po 2 službi, da sem lahko pokrila stroške sobe, si kupila osnovno hrano, moja študentska prehrana je vsebovala večinoma makarone, jajca, sadje in zelenjava sta bila luksuz! Niti bonov nisem kupovala, ker so mi bili predragi! Ko sem diplomirala in so mi povišali plačo, sem se iz študentske sobe takoj preselila v garsonjero, spoznala partnerja, v ‘moji’ garsonjeri sva živela 3 leta, potem pa sva skupaj kupila svoje stanovanje izven LJ. Se da, če se hoče. Ampak očitno najbolj primanjkuje volje.
Tvoje sestre absolutno nič ne briga, kje in kako ti živiš, da bi ti imela kaj očitati, ampak le v primeru, da bi ona dajala denar zate. Prispevaš svoj del h gospodinjstvu, tako da je čisto vseeno, da živiš doma, saj nikogar ne izkoriščaš. Ona je zelo nesramna in brezobrazna, ki se za povrh še vtika v tvoje zasebno življenje, tako da s takimi ljudmi ne imej posla oz. karseda omeji stike z njo, naj se ona briga zase. Ker je tvoja sestra zgolj po krvi, ne igra nobene vloge.
Mislim, zakaj bi jedla suhe makarone na svojem, če lahko doma uživa v makaronih z golažem, solato in še sladico zraven?
A zato, ker ji nevoščljiva sestra željna pozornosti nabija slabo vest?
Če bi ti tvoj stil popolnoma odgovarjal, se ne bi tako odzvala in te ne bi tako zelo prizadelo. Bi bolj samozavestno odreagirala. Mogoče pa samo iščeš razumske razloge za kaj se ne bi odselila, medtem ko čutiš, kot pomoje vsak normalen mlad človek, da je čas, da se osamosvojiš, prerasteš otroško sobico in sama sebe spravljaš v stisko, saj se zavedaš, da nisi ena izmed mnogih, ki se ne morejo, ampak imaš dejansko vse možnosti da se…
Kaj je tu sploh za razpravljat? Nočeš menjat svoje “svobode” za svobodo. Čeprav te frustrira in veš, da naj bi kot odrasla ženska živela drugače.
Za vse, za kar iščeš na forumu neko empatijo, si odgovorna sama. Popolnoma sama. Nehaj krivit “svet, državo, politiko, gospodarstvo, ipd, za to, da ti s svojimi 950 neto ne moreš biti na svojem. Jaz sem bila pred leti s podobno vsoto v fantastičnem stanovanju sredi centra, pa sem ob tem še potovala, si kupila avto, žurala, športala, jedla zunaj in si kupovala lepe cunje. Niti centa mi ni žal za najem, ki sem ga takrat plačevala, saj je bilo udobje in ugodje nepopisno. Seveda stanovanja za 200k kasneje nisem želela odkupit 🙂
Ne vem zakaj se tako bojite kreditov? Razumem, da je obveznost, ampak drugače (če ti starši ne morejo veliko pomagat) pač ne gre. Če ste pridni in delovni, se to povsem normalno poplačuje. kot najem. Ampak tipični slovenceljni, ne bi niti kredita, niti najema, ampak bi do 45 živeli doma, da nahrčkajo za stanovanje ali hišo, da se lahko potem pohvalijo, da so kupili brez kredita. Eni pa vmes že 20 let uživajo na svojem, svojo svobodo, in ta denar namesto v štumf pač dajejo za obroke. Grozni slovenceljski zapravljivci :)))
Frustrirano deluješ, ker očitno veliko delaš in te boli misel, da bi ta denar zapravljala za svojo svobodo in svoje življenje, ampak samo gruntaš kako bi nahrčkala in se počutila varno do smrti. Življenje pa vmes beži mimo tebe in teh let, namenjenih svobodnemu življenju in doživetjem, ne bo nikdar nazaj. Zame je to definitivno najlepše obdobje mojega življenja.
Ni lepšega, kot živeti sam in biti miren ob misli, da si zase lepo poskrbel. Škoda, če tega ne boš nikdar izkusila in boš raje iskala tisoče razlogov zakaj se držati maminega krila in si lajšati vest, da delaš tudi doma, ker te več kot očitno to grize. Res škoda. Ampak o tem se odločaš sama.
950 je čist dovolj dohodka, da človek prereže popkovino in živi sam, brez pomoči staršev, je pa vse vprašanje volje..
Mislim, zakaj bi jedla suhe makarone na svojem, če lahko doma uživa v makaronih z golažem, solato in še sladico zraven?
A zato, ker ji nevoščljiva sestra željna pozornosti nabija slabo vest?[/quote]
Omenjena plača je povsem dovolj za solidno samostojno življenje. Seveda, če je interes za samostojno življenje ali je interes le prenajedanje s sladicami.
Preveč sladic redi in če se bo zredila, bo še bolj zagrenjena. 🙂
Kaj je tu sploh za razpravljat? Nočeš menjat svoje “svobode” za svobodo. Čeprav te frustrira in veš, da naj bi kot odrasla ženska živela drugače.
Za vse, za kar iščeš na forumu neko empatijo, si odgovorna sama. Popolnoma sama. Nehaj krivit “svet, državo, politiko, gospodarstvo, ipd, za to, da ti s svojimi 950 neto ne moreš biti na svojem. Jaz sem bila pred leti s podobno vsoto v fantastičnem stanovanju sredi centra, pa sem ob tem še potovala, si kupila avto, žurala, športala, jedla zunaj in si kupovala lepe cunje. Niti centa mi ni žal za najem, ki sem ga takrat plačevala, saj je bilo udobje in ugodje nepopisno. Seveda stanovanja za 200k kasneje nisem želela odkupit 🙂
Ne vem zakaj se tako bojite kreditov? Razumem, da je obveznost, ampak drugače (če ti starši ne morejo veliko pomagat) pač ne gre. Če ste pridni in delovni, se to povsem normalno poplačuje. kot najem. Ampak tipični slovenceljni, ne bi niti kredita, niti najema, ampak bi do 45 živeli doma, da nahrčkajo za stanovanje ali hišo, da se lahko potem pohvalijo, da so kupili brez kredita. Eni pa vmes že 20 let uživajo na svojem, svojo svobodo, in ta denar namesto v štumf pač dajejo za obroke. Grozni slovenceljski zapravljivci :)))
Frustrirano deluješ, ker očitno veliko delaš in te boli misel, da bi ta denar zapravljala za svojo svobodo in svoje življenje, ampak samo gruntaš kako bi nahrčkala in se počutila varno do smrti. Življenje pa vmes beži mimo tebe in teh let, namenjenih svobodnemu življenju in doživetjem, ne bo nikdar nazaj. Zame je to definitivno najlepše obdobje mojega življenja.
Ni lepšega, kot živeti sam in biti miren ob misli, da si zase lepo poskrbel. Škoda, če tega ne boš nikdar izkusila in boš raje iskala tisoče razlogov zakaj se držati maminega krila in si lajšati vest, da delaš tudi doma, ker te več kot očitno to grize. Res škoda. Ampak o tem se odločaš sama.[/quote]
Jz se strinjam s predhodnico pa ti se vrjetn bojiš sama živet. Dnarja maš dost za to da bi bla samostojna. Nevem na kermu planetu živiš če ti taka plača ni dost dons 4članska družina preživi sam z eno plačo nižjo od tvoje. Za moje pojme si preveč razvajena, ti bo zlo težko k boš zgubila starše. Tvoja sestra je mela kr prov sam ni zbrala lih prjazn način da ti to pove.
Neumnost, kreditov se dandanes praktično nihče več ne boji ker jih skoraj nihče več ne dobi, vsaj ne v vrednosti za povprečno stanovanej v središču mesta ali malo večjo hišo (govoriva o cifrah nad 70.000€ koliko stanejo 2 sobna stanovanja za hišo pa še to ni dovolj razen če si zidar in še kaj da boš vse porihtal sam)
Tale ženska z plačo 950€ neto in četudi predpostavljava da je zaposlena za nedoločen čas bi se morala zakreditirat za 30 ali 40 let, da bi dobila kredit s katerim bi kupila podobno stanovanja (predpostavljam da bi ga dobila sploh) in če gre šiht čez 2 leti papa in ji zarubijo vse manj vredno bajto (poznam realen primer človeka ki je leta 2006 vzel kredit kupil bajto, zgubil službo tam okrog 2009 prodali so mu bajto pa še dolžn je ene 25.000€ :))
Jaka svoboda, on se je meni ”smejal” 1 leto (češ taki cajt sem jaz bil na svojem itd.) (ker je 2 leti starejši) jaz pa njemu že vse od 2009…. no enkrat letos ali naslednje leto bo menda odplačal teh 25.000€ za ceno česa? Dela v Tujini kot fizični radnik za 1.800€ neto….. kaj bo imel po cca 10 letih od osamosvojitve? NIČ, manj kot jaz ki ”hrčkam” 😉
Forum je zaprt za komentiranje.