Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zelo občutljiva koža na obrazu

zelo občutljiva koža na obrazu

Pozdravljene,prosim za namig, katero kremo uporabljate za obraz, imam namreč zelo občutljivo kožo na obrazu, na enem delu imam občutek pekočine, poskusila sem vrsto krem za obraz,ampak po parih dneh uporabe se pekoč občutek povrne..sem mislila poskusiti Eucerin, kako se vam zdi. stara sem 37..Hvala za namige in izkušnje, lp

Imam podoben problem in me je peklo celo po vecini otroskih krem. Potem sem najprej odkrila Avène in La Roche Posay (dobis v lekarni) in mi je oboje ustrezalo – ampak “kreme svojega zivljenja” sem pa nasla v Biodermini kolekciji. Poskusi najprej z vzorcki, so radodarni. Edine kreme, pri katerih nimam popolnoma nobenih tezav z obcutljivo kozo.

Isti problem. Uporabljam Avene.

če imaš tako obcutljivo kožo bi na tvojem mestu poskusila z visoko kakovostnimi kremami. ena bolj znanih sicer malo drazjih ampak zelo kvalitetnih so kreme LOTIQUE! na tvojem mestu bi poskusila tudi z organskimi izdelki saj so te ponavadi zelo blagi

Wrong. Večina tako imenovanih organskih – naravnih krem so zelo iritarijoče. Večina vsebuje “naravni” alkohol , eterična olja in razne izvlečke , ki dražijo kožo in jo na dolgi rok zelo oslabijo , da res rata hiperobčutljiva.
Si kozmrtičanka ane !
Avtroica najbolje ti je svetovala zloba-grdoba največkrat so te firme ki jih je naštela ok za občutljivo kožo.
La Roche Posay ima recimo Baume B-5 , Avene cicalfate ali linija za občutljivo kožo, Uriage CU-ZN krema in pa Bioderma .

kozmeticarka!

drugace jaz nisem kozmeticarka.. nasvet pa sem ji dala iz *osebnih* izkusenj.. poznam zelo velikooo ljudi ki so jim te stvari zelo pomagale.. v smislu organskih izdelkov.. pa sem imela v mislih Michael Todd True Organics ki so svetovno znani izdelki in jih vecina ljudi ki jih uporablja obozuje.. imam sestro ki ima HUDO obcutljivo kozo in ji to zelo pomaga.. nemaram se prepirati zato nebom zate nic rekla. spostujem tvoje mnenje.. ampak jaz sem samo povedala kar vem jaz.. in ce se neves BEAUTYGURU – je povezan z youtube in internetom! 😀

http://www.marieclaire.com/hair-beauty/trends/best-products-for-sensitive-skin#slide-1

men je res dobra krema od nature siberice, imam dnevno in nočno kremo in sicer tud ful občutljivo kožo. V tolikem času uporabe raznorazne kozmetike sem ugotovila, da mi ‘klasične’ kreme čist razdražijo kožo, zato pri men sam še naravna kozmetika pride v poštev. No tale mi nič ne razdraži kože – jaz sem ful zadovoljna. Ker po enih kremah sem bila grozna – že ko sem namazala čist rdeča, lisasta, ma obup.

kupi eucerin vlažilna rich – reichaltig, je namočnejša vlažilna izmed tiste vrste. Je v taki tubici in je naravnost super. Ni parfumirana, se lepo vpije, občutek na koži je super, ko se namažeš. Ne bo te peklo. Jaz jo imam že leta. Tudi navadna v lončku je primerna, nasploh je vse od eucerina ok, ne draži kože, jo pomirja.

Tudi jaz imam od nature siberice in sem ful zadovoljna.

Vse firme v lekarni in v müllerju sem skoz dala…od naravnih do tiszih najbolj prestiznih…v 20ih letih zapravla okrog 17.000 eur za kozmetiko in obisk dermatologov.
Poskusi z baby milom becutan..ok 0.50 eur in potem naredi svoj tonik iz kopriv in ingverja…krema se dobi baby v tusuneja znamka baby slovenska…5 eur al nek.in ne pozabit soncne kreme od copertone nekomedogena.To mi pomafa…upam sa bo se kateri bogi dusici…

Še ena z enakimi problemi… po vseh možnih kremah, ki mi niso ustrezali, sem v lekarni po nasvetu znanke kupila vitaminsko kremo (galenski izdelek), ki vsebuje samo naravne sestavine, In sem po vseh možnih poskusih končno res zelo zadovoljna. Cena cca 8 eur.

http://www.dolenjske-lekarne.si/izdelki/galenski-izdelki-za-nego/vitaminska-krema-50-ml

Razmišljam, da bi naslednjič kupila še hidratantno.

http://www.dolenjske-lekarne.si/izdelki/galenski-izdelki-za-nego/vitaminska-krema-50-ml

Po mojih izkušnjah so Evcerin in Vichy kreme čisto preveč agresivne za občutljivo kožo. Po dveh dneh uporabe Evcerina sem imela na obrazu tako rdečico, da je bilo groza.

Avene-ova Cicalfate in La Roche Posay-eve Cicaplast Baume B-5 sta OK, ampak to sta kremi za hitrejše celjenje kože in saniranje težav, ne za vsakodnevno rabo.

Slabe izkušnje imam tudi s Clinique in L’Occitane kremami.

Če denar ni ovira, poskusi kakšno hidratantno od Dermalogice. To je ena redkih krem, ki mi dejansko ustreza in pusti prijeten občutek tudi na najbolj razdraženi in problematični koži (po mojih izkušnjah). Lahko greš na nego v katerega od kozmetičnih salonov, ki uporabljajo to kozmetiko (seznam najdeš na njihovi slovenski spletni strani) in boš videla, če ti izdelki ustrezajo. Pri njih lahko prosiš še za testerje in doma sama v miru sprobaš, če ti kaj odgovarja. Sedaj na njihovi spletni strani vidim, da imajo v Lj in v Portorožu prav svoja salona z brezplačnim svetovanjem in testerji, ali nekaj takega.

Kako narediš tonik iz kopriv in ingverja?
Becutan baby milo uporabljaš tudi za odstranjevanje ličil, ali kako? S čim pa odstraniš ličila okrog oči?

Še vedno iščem neproblematičen odstranjevalec ličil in dober tonik, ki ne staneta celega premoženja…

http://www.bela-milina.si/index.php?route=product/product&path=64&product_id=50

Preklikala sem zadnje ponujene linke in samo moj komentar: ne bi kupovala izdelkov proizvajalcev, ki nimajo v svoji liniji kreme za predel okoli oči. Nekoč sem si tako sprožila začetek dermitisa in ga zdravila mesece…

New Report

Close