Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zelo suha koža

Zelo suha koža

Imam zelo suho, pravzaprav kar izsušeno kožo. Kakšno nego mi svetujete, katere kreme so za suho kožo najboljše?

Hvala za pomoč…

Pozdravljena!
Npisala ti bom,kaj uporabljam jaz:
Ker imaš suho kožo ji zelo primanjkuje vlage,zato je primerna maska in vlažilna krema.
maska iz smetane in medu
priprava; zmešaš 2 jedilni žlici kisle smetanez 1jedilno žlico medu,nato dodaš toliko pšeničnih kalčkov,da nastane tekoča kaša.Namestiš jo na obraz in pustiš da deluje 15minut.Priporočam,da si masko narediš zvečer.

To je naraven preparat.Lahko pa sipomagaš tudi s prehrano:
jejzelo veliko sadja,ki vsebuje vitamin C – kivi,pomaranče,limone.

Če pa želiš uporabljat kremo,pajeh imaš na tržišču ogromno,Colistar,Nivea,..Vendar ti kreme ne bodo kaj dosti pomagale,če ne boš negovala kože od znotraj navzven in sicer s pravilno prehrano.

Pa še nekaj;
Toplota prostora naj bo od18 do 20 stopinj celzija.Vlaga v zrakupa med 40in 50 odstotki.
Po prhanju si ne posuši kože preveč,ker kreme inlosioni delujejo navlažno kožo.Uporabljaj manj milain kopalnih dodatkov.
In nikakor ne uporabljaj krem za kožo,ki vsebujejo topila,ker razdirajo mašobne membrane kožnih celic.
Najbolje pa bo,da se posvetuješ s prodajalko v drogeriji,ali pa s kozmetičarko.

Upam da si zadovoljna z odgovorom.
Lep pozdrav

doroteja klobasa

Jaz mam tud ful suho kožo, po telesu, po obrazu mam prej mastno, pa si jo mažem po telesu okrog trikrt na dan… Drugač se mi pa lušči.

Pozdravljena xtrm!

tebi svetujem,da se po telesu zjutraj in zvečer namažeš z oljem iz Oranže in melise. Dobiš ga v Nature shopu:Massage oil-Orange&Melisse.
Za mastnoin nečisto kožo na obrazu je primerna maska iz jogurta,ki kožo zelo poživi.
Priprava:2-3 zvrhane žlice jogurta iz polnomastnega mleka namaži na kožo na obrazu,očem se izogni.Jogurt naj se posuši,nato ga izmij z polnomastnim mlekom.Na koncu očisti obraz z vodo.

Saj veš že Kleopatra se je kopala v mleku.

doroteja klobasa

Aja, sam drugač nimam nobenih mozoljčkov po obrazu, včasih se mi že kak naredi, sej komu se pa ne. Sam se mi ful začne svetlikat…

To olje ma menda mama, bom probala… V bistvu se mi lušči od solarija. Sploh če se mal preveč zažgem 😀

Če imaš suho kožo se sploh ne bi smela pretirano izpostavljat soncu.Solarij pa je še slabši.Sajti UV žarki močno izsušijo kožo.
Preveri kakšno kožo imaš na obrazu:
– normalna kožaima drobne pore,je gladka in se rahlo sveti.
– suha kožaje raskava,brez leska.Hitro pordi in je napeta.
-mastna kožaima večje pore in je dostikrat nečista.

Mozolji se ti naredijo ponavadi pred menstruacijo,ko hormoni podivjajo.
Torej sama najbolje veš,kakšen tip kože imašp na obrazu,samo pazi,ker,je možno da imaš mešano kožo.Če te motisvetlikanje,popravi to napakoz pudrom.

LP doloeres

doroteja klobasa

Nisi napisala kje, če imaš po telesu ti priporočam, da ti v lekarni zmešajo (to je namreč meni napisal dermatolog in dobiš recept pri svojem zdravniku): oliva ol. 20,0; aqua pr mj. 20,0; Linola fett ad 200,00.
Ali pa si kupi v lekarni Eucerin 3% Urea Lotion. Lp.

Suho kožo imam povsod, še posebno pa na obrazu, ustnice imam čisto razpokane in pa roke…

vse kar sem ti že napisala lahko uporabljaš po celem telesu.

Pa najmanj 3 litre vode (tekočine) na dan tudi popij, vsaj tako sem brala, da se je treba vlažiti tudi “od znotraj”.

V lekarno od VICHY naj ti nekaj svetujejo,zlata vredno

Nabavi si kakšen vlažilec zraka v prostoru. Če vlaga zaradi centralnega ogrevanja pade pod 60 stopinj, se to pozna tudi na koži.

Men je tud Vichy naj krema do sedaj. Mi jo je priporočala kozmetičarka, pa je res najboljša krema do sedaj.

Živjo,

za zelo suho kožo po telesu uporabljam za tuširanje emulzijo LINOLLA FETT, se dobi v lekarni brez recepta. Za po tuširanju pa mleko za telo Garnier intensiv. LP, Sabina.

Jaz pravim da lahko spijes ne vem koliko vode pa nic ne pomaga. Jaz spijem cez dan sigurno vec kot tri litre vode pa mi nic ne pomaga imam se zmeraj suho kozo. Probala sem pa ze vse mozne kreme pa mi vsaka je ugajala le kratek cas.- Punce mi sedaj priporocajo vichy in mislim da si bom kar najprej testerje nabavila da vidim kaksno bo stanje.
Glede telesa pa ti priporocam cim bolj naravno nic parfumiranega ker tisto se bolj izsusi kozo.

Cim boljso resitev1

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close