Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute zelo ugoden stanovanjski kredit NLB!

zelo ugoden stanovanjski kredit NLB!

Ste mogoče zasledili, da je z današnjim dnem na NLB zelo ugoden stanovanjski kredit do 15 let.Sem hotela vzeti konec marca, pa so mi malo namignili, naj počakam.In se je zelo splačalo, vam povem.

1. april?

Ne vem, če je prvoaprilska šala, ker sem bila osebno tam.Saj se lahko preveri na internetu.V mojem primeru se zelo pozna, če bi vzela kredit marca, ponujeni pa so 3 paketi, odvisno katere pogoje izpolnjuješ in za katerega se odločiš.Preverjeno!!!

Ni 1.april
Pogoji so 6-mes. euribor + 1,90% pribitka
http://www.nlb.si/stanovanjski-kredit-akcija?ref=0904stan_portal_pol

Ja, res so taki pogoji!
Kapo dol NLB.

+ obvezno življenjsko zavarovanje Vita
+ obvezno NLB varčevanje
Pod črto je treba pri anuiteti prišteti tudi omenjena stroška, kar pomeni, da je skupni mesečni strošek precej nad EUR + 1,90 %. Še vedno raje podpišem 0,x % višji pribitek drugje in si zavarovanje porihtam drugje in predvsem ceneje 😉

Na Volksbanki sem danes dobil 12 mesečni euribor +2,1% pribitka brez življenskega zavarovanja.

Tudi mene mika tale nlb kredit

Ker se ne spoznam dobro, me zanima kako naj zavarujem

ali preko zavarovalnice – tu menda sebe nič ne rešim, ker se zavarovalnica v primeru neplačevanja (bohnedaj, da do tega pride) itak obesi na premoženje, to je hiša

ali s hipoteko pri čemer mi spet vzamejo hišo

Upam da se mi s tem ne bo treba nikoli ukvarjati in bom lepo redno odplačevala, saj bom rajši izbrala nekoliko daljšo dobo in nižji obrok.
pa vendarle ne morem vedeti kaj se vse v tem času lahko zgodi in kaj potem, če slučajno ne bi mogla plačevati.

Hvala za vaše nasvete

Po moje ni nekih razlik. Če ne boš plačeval ti vzamejo hišo eni ali drugi.
Pri hipoteki je malo lažje, ampak po drugi strani se mogoče lažje dogovoriš z banko kateri komitent si kot pa z zavarovalnico.

gusar36,

V vsakem primeru je potrebno vrniti izposojeni denar+obresti. Pomembno je, da obrok ni previsok, da smo življenjsko zavarovani z rizikom invalidnosti in da imamo nekaj privarčevano, če ostanemo brez službe. Je pa zavarovanje pri zavarovcalnici manj ugodno glede moratorija in podobno.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Vsekakor hipoteka.
Zakaj?
1. razlog – če imaš hipoteko se v primeru težav pogajaš z banko, v nasprotnem primeru pa z zavarovalnico, ki je dosti bolj neusmiljena;

2. razlog – Hipoteka je kar se stroškov tiče občutno cenejša od premije

3. razlog – v primeru zavarovanja pri zavarovalnici so pogoji strožji in manj fleksibilni kot pri pogojih z hipoteko;

Letos v septembru bom odplačal osebni kredit.Zanima me če sedaj lako dobim novega (44oo)e. Plača ki je 5015E.Čas odplačila bi vzel 36 mesecov.Je potrebno zavarovanje ali so možne tudi druge opcije Hvala za odgovor

Ne razumem. Koliko imate OD in koliko je sedanji obrok?

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

spoštovani

ker sem stara preko petdeset let se veliko nebi “zapufala” rad bi šla iz stanovanja, ki je približno vreden 110000 e, 75 m in kupila hiško na deželi, ki je vredna 125000e. Da bi nekaj imela za opremo hiške bi vzela stanov. kredit za 35000eza 15 let. Ali se mi to splača ali naj uberem drugo pot.

hvala za nasvet, lep pozdrav

Če vas to osrečuje se splača. Če imate solidno plačo potem obrok ne bo previsok na to dobo za ta znesek. Riziko je, da je hiša, ki jo kupite v slabem stanju in potrebna obnove. Nujno rabite strokovnjaka gradbene stroke, da poda oceno o stanju (električna in vodovodna instalacija, sistem ogrevanja, hidro in toplotna izolacija, streha, okna, kakovost same gradnje, fekalne in meteorne vode itd.). Lahko se zgodi, da imate s hišo toliko stroškov, ki si jih enostavno ne morete privoščiti.

Lp,

New Report

Close