Želodčki, jetrca, žolca … a jeste to?
Svinjska potrebušina,glava, srček, jezik, malo jeter, koža se je zmlelo na malo bolj debelo (cca velikost fižola v zrnju), dodalo česen, sol in malo belega vina, se nafilalo v črevo kot za mesene klobase, potem se je to dalo za ene 3,, 4 dni v raufnk. Potem so visele na podstrešju na prepihu. Klobasa se je kuhala cca 20 minu, zraven se je dal krompir v koščkih potresen z ocvirki in solata.
Te klobase so se morale kar hitro pojesti, sicer se bi pokvarile.
Kaj bi jaz dala za eno tako baso, mmmmmmmmm!
kurje glave in tace sem jedla….glave ne vem no, me niso impresionirale in sem se jih nekako ognila….so pa dobre kurje tace v kakšni obari skupaj z ostalo piščančjo drobovino……
hmmm….sorry, ampak na š(t)ajerskem vsaj po mojem vedenju te specialitete ne poznamo…….se pa priporočam, če jo kje najdeš…sem radovedna:)))))
Pod skalco za Križankami v LJ. Ambient je bolj romantičen, zasenčena luč, odprto do 3. ure. Na krožniku ti kelnar prinese en malo višji vroč krožnik iz nekakšnega takega materiala kot cegel, ma je bla tema, jest sem tako vidla. Notri v tem ceglastem so luknjice, v njih pa polžek s česnom, po vrhu pa je malo stopljenega sira. Vsaka luknjica je tako zapolnjena.
Menda da imajo tudi sendviče dobre.