Želodec
Dober mesec čutim bolečino, ne sicer močno in ne ves čas, v žlički bolj levo. Bolečina se malo seli, včasih v neko točko na hrbtu, včasih pod leva rebra. Čutim, da bi lahko bil želodec. Imam potrjeno hiatalno hernijo, če ne pazim na hrano, imam zgago. Zdravnica me je poslala na UZ trebuha – vse BP. Tudi kri ok, nekoliko povečana sedimentacija (33), ki pa ji zdravnica ne posveča posebne pozornosti. Na gastroskopiji sem bila pred letom in pol, takrat je bilo vse ok. Zdaj grem spet. Ima kdo podobno izkušnjo? Seveda me malo skrbi kak rak ali kaj takega, zdravnica sicer pravi, da se bi se odebeljena sluznica videla že na UZ.
kostanj827, 22.04.2025 ob 15:40
Te boli v ležečem položaju in med spanjem?
Te boli med hojo?
Te boli ko si na tešče ali po jedi?
Opiši bolj natančno.
Ni določenega položaja, pred/po jedi. Sem to že opazovala. Mogoče je zjutraj na prazen želodec malo slabše. Ko grem na fitnes ali hitro hojo, je ok (v bistvu). Med sem jedla na tešče 2 tedna, pa nehala. O hrbtenici mi je že zdravnica rekla, ampak nimam takega občutka. V stresu pa sem nekako ves čas. To se je pojavilo po večjem stresu v strahu za zdravje in ko sem se precej na grdo sporekla s “frendico”, ki ima to lastnost, da popolnoma vse prevali na druge, ona pa je super, nikomur nič noče. Tisto mi je bil kar stres, čeprav sem zdaj osvobojena, pa vendar se me je precej dotaknilo.
Če je na prazen želodec malo slabše, potem zna (mogoče) biti vneta želodčna sluznica zaradi stresa.
Ker vsak obrok hrane naredi premaz čez vneto sluznico in to omili bolečino. Poskusi imeti več malih obrokov čez dan in se opazuj.
Jej banano, riž, ajdovo kašo, izogibaj se svežemu sadju in zelenjavi.
Pri stresu pomagata ašwaganda in rhodiola.
Za čustveno in fizično izčrpanost pa Bachove kapljice oljka/oliva.
Ena171, 22.04.2025 ob 18:30
Iskreno – da. Žal. Zelo trpim.
Verjetno je pri vas vzrok stres (hipohondrija).
Pod stresom telo izloča več želodčne kisline, hkrati se pa zmanjša prekrvavitev prebavil, kar lahko povzroči:
– pekoče bolečine v želodcu
– zategovanje in krče
– napenjanje in slabost in celo
– vnetje želodčne sluznice (gastritis).
Vaše telo je v krču, ni pretočno, pod adrenalinom in le ta se pri vas ne izloči.
Mi lahko zaupate, česa se najbolj bojite?
Naj še dodam, da imajo ljudje največ problemov z želodcem jeseni in pomladi.
kostanj827, 22.04.2025 ob 19:42
Verjetno je pri vas vzrok stres (hipohondrija).
Pod stresom telo izloča več želodčne kisline, hkrati se pa zmanjša prekrvavitev prebavil, kar lahko povzroči:
– pekoče bolečine v želodcu
– zategovanje in krče
– napenjanje in slabost in celo
– vnetje želodčne sluznice (gastritis).
Vaše telo je v krču, ni pretočno, pod adrenalinom in le ta se pri vas ne izloči.
Mi lahko zaupate, česa se najbolj bojite?
Naj še dodam, da imajo ljudje največ problemov z želodcem jeseni in pomladi.
To za pomlad in jesen mi je že zdravnica rekla, da opaža. Najbolj se bojim bolezni – raka, avtoimunih … V družini smo imeli avtoimuno, na koncu pri 50-ih smrt zaradi raka.
Ena962, 22.04.2025 ob 20:17
To za pomlad in jesen mi je že zdravnica rekla, da opaža. Najbolj se bojim bolezni – raka, avtoimunih … V družini smo imeli avtoimuno, na koncu pri 50-ih smrt zaradi raka.
Ste občutljiva oseba, ki se vas hitro kaj dotakne.
Hipohondrija vam zmanjšuje kvaliteto življenja in vas dela “pekel”.
Kaj, če bi poskusila, da vas en mesec nič ne skrbi, ne glede na to, kaj vas boli ali se zgodi! Vi ostanete ravnodušna.
Potem pa opazujte razliko, ko trpite zaradi hipohondrije oz. ko ste ravnodušni.
Zavedajte se, da z hipohondrijo obremenjujte dušo in telo. To pa vodi tudi v izgorelost.
Poskusite imeti zdravo mejo in ne pomislite vedno na najhujše, ker svet ni črno – bel!
Sklepam da ste stari nekje med 30 in 45 let?
Razbremenite telo in zaupajte v Življenje.
Preberite si Učbenik življenja od Martina Kojca in mi sporočite, kaj ste novega naučili!
Srečno!
kostanj827, 22.04.2025 ob 21:03
Ste občutljiva oseba, ki se vas hitro kaj dotakne.
Hipohondrija vam zmanjšuje kvaliteto življenja in vas dela “pekel”.
Kaj, če bi poskusila, da vas en mesec nič ne skrbi, ne glede na to, kaj vas boli ali se zgodi! Vi ostanete ravnodušna.
Potem pa opazujte razliko, ko trpite zaradi hipohondrije oz. ko ste ravnodušni.
Zavedajte se, da z hipohondrijo obremenjujte dušo in telo. To pa vodi tudi v izgorelost.
Poskusite imeti zdravo mejo in ne pomislite vedno na najhujše, ker svet ni črno – bel!
Sklepam da ste stari nekje med 30 in 45 let?
Razbremenite telo in zaupajte v Življenje.
Preberite si Učbenik življenja od Martina Kojca in mi sporočite, kaj ste novega naučili!
Srečno!
Hvala vam! Imam 58 let Na gastroskopijo bom pa vseeno šla. A veste, saj delam v tej smeri, pa me vedno znova RES nekaj zaskrbi – bolečina, novo znamenje, taki in drugačni čudni občutki.
Pikastara, 23.04.2025 ob 15:26
Nehajte jo strašit. Kakšen pljučni rak.
Avtorica pojdi na gastroskopijo in boš rešena vseh pomislekov. Jaz sem šla kar samoplačniško, čeprav bi mi moja zdravnica dala napotnico, ampak mi ni bilo za čakat na vrsto.
Srečno.
Hvala ti! Grem na gastro, je pa tudi samoplačniško zdaj kar za čakat do druge polovice maja. Bom že. Sem se pa zjokala zdajle, ta moja anksioznost je uničujoča, živeti s temi zdravstvenimi strahovi postaja nečloveško.
Ena706, 23.04.2025 ob 15:43
Hvala ti! Grem na gastro, je pa tudi samoplačniško zdaj kar za čakat do druge polovice maja. Bom že. Sem se pa zjokala zdajle, ta moja anksioznost je uničujoča, živeti s temi zdravstvenimi strahovi postaja nečloveško.
Pomiri se. Skuhaj si kakšen čaj in v roke vzemi kakšno knjigo za duhovno rast. Nisi edina, veliko nas je takih, ki nas boli marsikaj. Solze očistijo dušo, ki trpi. Tudi jaz se velikokrat zjočem in je potem vse lažje.
Kar stisne me, ko pišeš kako reagiraš – čustveno. Mislim, da imaš bolj težave s psiho. Tudi zaradi psihe nas lahko boli želodec.
Sem še starejša kot ti in ti svetujem čimprej na gastro in boš videla, ko to opraviš, da bo že 1/2 manj bolečin.
Ker praviš, da si že bila na gastroskopiji, že veš kako poteka, da to ni neki bav-bav.
Javi se nam po gastroskopiji. Želim iz srca srečno.
Pikastara, 23.04.2025 ob 16:05
Kar stisne me, ko pišeš kako reagiraš – čustveno. Mislim, da imaš bolj težave s psiho. Tudi zaradi psihe nas lahko boli želodec.
Sem še starejša kot ti in ti svetujem čimprej na gastro in boš videla, ko to opraviš, da bo že 1/2 manj bolečin.
Ker praviš, da si že bila na gastroskopiji, že veš kako poteka, da to ni neki bav-bav.
Javi se nam po gastroskopiji. Želim iz srca srečno.
Hvala ti! Objem