Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek želodec

želodec

Pozdravljeni,

je imel kdo gastritis ali rano na želodcu? Mi lahko kdo pove kakšne bolečine so to ? Trajajo konstantno npr 2 tedna ali se lahko pojavljajo npr za en dan ali dva, nato izginejo in čez kak mesec, dva ponovno?

Imam gastritis, želodčno kilo in še uno klinčevo bakterijo. Če sem normalno jedla, me je vedno bolel želodec. Odkar so mi vzeli ven tudi žolčne kamne, pazim pri prehrani, zvečer nikoli ne večerjam. Pravzaprav se nikoli več do sitega ne najem. Odlična stvar je samo to, da imam super postavo. V vsaki nesreči je kaj dobrega.

Ja, to pa je res 🙂 odlična postava. Ampak te je želodec bolel npr. samo par uric ali pa npr. do dva dni ali so težave trajale dlje ?

Na gastroskopijo bo treba. Nima smisla ugibati. In da, pri gastritisu lahko težave trajajo dalj časa. Najbolj pomaga dieta pa kakšna Nolpaza.

Lahko traja dalj časa, lahko mine, lahko traja krajši čas, mine. Preveri svoje navade, predvsem, kdaj imaš težave, stres je kot povsod, skoraj najhujši sovražnik, ki z gotovostjo vpliva tudi na želodčne težave.
Kako hude so bile takrat bolečine, se ne spomnim več, se pa spomnim kako hudo ubijajoča je bila, ko je prišlo do perforacije dvanajsternika. Nož me je rešil. Dobila sem nato konjsko, doživljenjsko terapijo in sem sedaj zadovoljna.

Kriza. Ja bomo videli, zdaj imam zaviralca protonske črpalke za dva tedna. Mi je pa čudno, da so take hude bolečine bile pri perforaciji dvanajsternika, prej pa torej ne?

Saj sem povedala, da se ne spomnim (bile so), ampak je končna toliko odtehtala, da sem tiste “pozabila”. Ko doživiš perforacijo, se nisem smela niti za mm premakniti, ker je bilo tako, kot bi me kdo z nožem na živo klal. Zato se potem tistih, sicer tudi bolečih, ne “spomniš”, ker se ti zdijo male.
Ni pa predstave, med tem, ko te samo boli in med tem, ko ti v notranjosti poči organ.
Za primerjavo – če te samo roka boli, boli malo drugače kot takrat, ko je npr. zlomljena. Ampak, imela sem tudi dvojni zlom na isti roki (rama in zapestje), pa se bolečina perforacije ne more predstavljati z dvojnim zlomom.
Zato so tiste prejšnje bolečine “omembe vredne”.

Pazi nase.

Hvala. Ste imeli dolgo težđave pred perforacijo? Ste jedli kake tablete za želodec prej že ?

Samo enkrat sem imela res hud napad, ki je trajal celo noč, drugače me pa ni nikoli kaj dosti bolel želodec. Samo, če sem se najedla, me je en čas.

3 tedne nazaj sem bila na gastroskopiji čez nos in so mi odkrilu blago vnetje sluznice, spremenjen prehranski režim in dvignjeno vzglavje…tablet mi za enkrat ni treba……..zdaj čakam še izvid za bakterijo……..

Pri meni je bila bolečina v žlički,med lopaticami, ki je šlo v vrat in od tam v ušes,mi je rekel, da imam preveč kisline, zgage nisem imela razen v nosečnosti in pa rahla bolečina pod desnim rebrom…

Tako je mene bolelo, ko sem imela napad žolča, v žlički. Želodčna sluznica se vname od žolča!

Seveda je treba k zdravniku, na preiskave, mi tukaj lahko za DR. Roman napletemo stvari.

Sem bil že na uz trebuha, kjer ni bilo nič, krvni izivdi v mejah normale, nisem še opravil gastroskopije. Saj zdravnica mi je predpisala Acipan, zdaj bomo videli, ko bom to nehal jest, če se bo ponavljajo pogosteje, potem moram na gastroskopijo. Prosim malo mi povej kje si imela to nazalno gastroskopijo,koliko je cena? Je zelo neprijeten občutek? Mene skrbi tudi zaplet, ki je možen pri gastroskopiji.

ja tudi sama sem jedla acipan, po 1 tableto zjutraj….za napotnico sem pa jaz kar rekla naj mi jo da…šla sem v endomed v Celje…
kako zgleda:zjutraj na tešče, prideš noter ti razloži postopek,se uležeš na levi bok,v levo nosnico ti počasi začne dajati cevko, ko ti reče pogoltni pogoltneš, ko se ti nabira slina izpljuneš v robček, ki ga tudi dobiš, ne smeš je pa dol pojesti, k pride zrak noter in potem rigaš…uzame ti še malo tkiva za vidijo, če ni še kakšna bakterija..3 minute in si gotov….Je zdržljivo……..

Mislim, da če čuvamo kaj damo v usta in količnisko koliko, da se da vse lepo obvladovati….večkrat na dan po malem..sveže sadje in zelenjava odpadeta oziroma spet v miniaturnih količinah, sladkarije-črtaj,orehe prav tako,alkohol,kavo,prave čaje…

Srečno in držim pesti, da ni nič hujšega

Hvala lepa! Jaz tudi upam, da ni nič kaj hudo narobe. So možni kaki zapleti pri tej nazalni? Pa ti kaj omrtvi tak kot npr pri navadni gastroskopiji? In je bilo boljše po Acipanu? Kakšno terapijo si pa dobila?

Jaz sem tudi imela skozi nos, pa nisem ležala, ampak sedela. Med pregledom sem lahko govorila in požirala slino, pa tudi refleksa na bruhanje nisem imela. Ne spomnim se, da bi mi kaj nos pošpricali.

Pozdravljeni,

mene tudi zanima ta gastroskopija skozi nos. In kaj so kakšne bolečine potem po tej gastroskopiji? Ker po klasični so baje še par dni v grlu bolečine.

za avtorja………ko ti gre v nos cevka, čist malo zapeče…….nič ti ne omrtvi…….
zapletov ni, razen mogoče ta, če nebi bilo izvidljivo čez nos, potem delajo čez usta…
Acipan sem jedla 1 mesec in je boljše, ker se pri prehrani držim, kaj lahko in kaj ne smem..oziroma tudi kak prekršek naredim, ampak do zdaj je vse bp…
Terapija:pri blagem vnetju sluznice nisem dobila nič tablet, ampak sprememba prehrane in dvignjeno vzglavje in pa zadnji obrok ob 18-19h…
nisem imela nobenih razjed,ranic….

Bolečin pri gastro čez nos ni, smrkaš čist malo, naslednji dan je vse ok

Hvala za odgovor. Kaj pa kake druge nevarne posledice? Predrtje trebušne stene pa to? Dolgo traja?

New Report

Close