Zemono
Živjo,
Poročiti se nameravan v sredini marca. Zanima me, če se je kdo od vas poročil ali bil povabljen na poroko v dvorcu Zemono. Kako se vam je zdelo? Morda kdo ve v kakšnem cenovnem razredu je poročni meni v restavraciji v kleti dvorca Zemono? Prosim tudi za predloge drugih gostiln v bližini.
Lep pozdrav,
Petra
zivjo Petra,
dvorec Zemono je res cudovit. Tam se je porocil moj bratranec pred 4 leti. Ze sam dvorec je lep, razgled tudi, pa je en poseben obcutek, ko se peljes skozi drevored da prides do dvorca… Mene je motilo le to, da je njihova porocna dvorana izredno majhna. Vecina povabljenih sploh ni videla obreda, ker smo ostali zunaj. Zato ti predlagam, da se pozanimas, koliko ljudi sprejme dvorana..Ce bo vajina poroka manjsa, bo super…
Restavarcija v dvorcu je zelo zelo dobra, za cene ne vem, verjetno malce drazje. Najbolje, da jih kar poklices, so zelo prijazni.
Ker sem iz Ljubljane, ti za druge restavracije ne morem najbolje svetovati, slisala pa sem, da je gostilna Rustja v Skriljah zelo dobra.
lp,
Naja
Restavracija v Zemonu je za moj okus ena od najboljših v Slo, imajo izvrsten slow food menu, žal so res zelo dragi (tale menu je bil pred kakšnim letom 10 000 SIT na osebo), ampak vredni te cene! Prav za poroke pa ne vem, res je najbolje, da jih pokličeš. Kvaliteta ni vprašljiva, sigurno boš dobila najboljše za svoj denar, samo ne vem, če ti bo zneslo … Pozanimaj se.
Ojla, poznam Zemono zelo dobro.
Vse je zelo lepo urejeno, mislim okolica ipd. Prednost je tudi, da je tu zelo lepo vreme tudi v marcu, razen če piha burja. Poročna dvorana je res malce majhna, ma za 100 ljudi ne bi smelo biti ravno problema. Rezerviraš na Upravni enoti Ajdovščina (tel. 05 36 43 200), če še nisi pohiti, ker pride zelo zasedeno.
V pritličju je restavracija, ki pa je zelo draga. Lastnik je Kavčič Katja s.p., prej so imeli gostilno v Dornberku, tukaj pa je bolj prestižno. Drugače je po Vipavski dolini precej dobrih gostiln npr. Vipavski hram v Vipavi, restavracija Hotela Planika v Ajdovščini, pa razne gostilne po vaseh.
Če te zanima še kaj mi piši na mail.
Pozdravljena
11. maja 2002 sem se z sedaj možem poročila na Zemonu. Naj ti povem, da je bila poroka prečudovita, ne samo zaradi interierja ampak tudi osebja kateri dela tam. Poročila sva se civilno v poročni dvorani na Zemonu, ter nato še v cerkvi, slavje pa sva nadaljevala na zemonu. Mi smo imeli slavje v dvorani na vrhu Zemona, ter v tistem času je bila spodaj gostilna zaprta. Ponavadi imajo vedno ko imajo zgoraj v dvorani kake prireditve spodaj zaprto, da se lahko posvetijo samo tebi. Glede na to, da smo dobri prijatelji z lastnikom sva se midva prpustila kar njemu. najina želja je bila samo, da se hrana ne streže po mizah ampak , da so bifeji, z različnimi hodi hrane ( samo juh je bilo 7 vrst), da ne posiljuješ ljudi z nekim menijem ampak si sam izbere kar želi jesti. Kar se tiče hrane je bilo vse od mesnega, ribjega… skratka fenomenalno. Kar je za plačati z hrano oz. vse komplet ( tudi poročna trto je bila 5 nadstropna, servirana na starem kolesu, zares odlična) z pijačo cca. 15000 sit na osebo. Je malo dražje vendar si res lahko res skrbi ker je res vse na nivoju. Naj povem, da so tudi ko sva imela cerkveno poroko imeli banket pred cerkvijo ( šampanjec, jagode, češnje).
Kar je v zvezi z glasbo sva imela OLIVERJA ANTAUER – ja, on je tako ali tako na skoraj vseh porokah na Zemonu, tudi drugje po SLO, je zelo zaseden ampak naredi resnični žur. Midva sva imela tudi plesalke ( neke iz CRO) katere so imele 3 x po 5 minutno točko.
Vsi naši gostje so rekli, da je bila poroka res pravljična. ;Meni je bilo zelo lepo, vedar ko si v vlogi ženina in neveste se vse dogaja okoli tebe in niti ne dojemaš, zato pride to šele dan ali dva za tabo.
Sedaj moram nehati ker moram leteti.
če te zanima še kaj iz prve roke mi piši na
[email protected]
Lp