Žena ne mara moje družine
Pogovor, naj odkrito pove, kaj jo muči in zakaj ne želi stikov, ker drugače težave ne moreta rešiti. Odkrit razlog, odkrit pogovor, poslušnost in razumevanje. Ampak še vseeno nima pravice tebi in otrokom prepovedati stike, je le tvoja družina s katero lahko imaš stike, če sam to želiš, ona jih ne rabi imeti.
Odvisno od razloga seveda tudi posledično kak pogovor s psihologom, ki ji lahko v tej situaciji pomaga.
Anonimen9091, 07.11.2023 ob 07:36
Pred enim letom sem povsem prekinil kontakte s svojimi starši in sestro, ker je z ženo prišlo vse skupaj veliko predaleč.
S svojimi sem se vedno lepo razumel in občasno so prišli na obisk, večkrat pa mi k njim, ampak tako enkrat na teden, ne več. No s časoma je ženi začelo to presedati. Ni več želela iti na obisk in tudi, da bi prišli, je bila proti. Tako sem potem sam z otroci hodil na obiske, oni pa niso več hodili k nam. Spraševali so me zakaj ne pride in jo vseeno vabili. Tudi jaz sem jo spraševal in so počasi ti odgovori se stopnjevali do te mere, da je začela obtoževati, da oni uničujejo našo družino, da se preveč vtikajo v stvari, da njo obremenjujejo ipd. Pravega razloga za to sploh ni in ga ne znam razbrati. V tem času je postala tudi zelo nedružabna na sploh.
Kritična točka pa se je pred letom zgodila, ko sta starša prišla na obisk tako, da sta tik pred tem poklicala, da sta v bližini in če se lahko na kratko oglasita. Rekel sem, da lahko in njej rekel, da ji sploh ju ni treba pozdravit, da bom rekel, da spi. Vse ok, starša prišla, šla, ona bila spodaj, kao spala, potem pa buum. Napadla me je, da jo posiljujem z odnosi, ki jih noče, da jo uničujem in da hoče, da prekinem stike z njimi. Nisem imel izbire, ker zaradi otrok nisem želel iti narazen. Po enem letu sem si rekel, da bom premislil kako naprej. Zdaj bo eno leto in se sprašujem, če naj nadaljujem ali ne.
V splošnem je vse ok, razen občasnih določenih izpadov, za katere ji je kasneje žal, ampak to z mojo družino pa ne gre. Kontakt sem pred meseci z njimi sicer zopet vzpostavil mimo nje, ampak ubija to vedenje, da je to tako.
Te razumem. Mislim da bi jo moral takoj ustavit. Pa reči tko pa tko je. razumem če bi bilo starši nesramni do nje, ko žalili ali poniževali. Najboljše da se vsedeta in da ji poveš imaš dve opciji ali se umiri ali pa grem. Ker itak če bo tako ostalo samo odnos ubija..
Za brezveze verjetno ni zapela. Mogoče pa samo ti ne vidiš napak svojih staršev? (vsiljevanje, sitnarjenje, nerganje, hojenje po…), ne vem, ugibam. Kar iz lepega verjetno ni prišlo.
Na koncu boš verjento moral zbrati – tvoji starši ali ona. Včasih je tudi tako. Razen, če se da pomenit z njo v toliko, da bi ti sam z otroki hodil k njim, ona pa pač ne in da res ne pridejo k vam.
Domenit se bo treba tako ali drugače. Boleče ali neboleče. Ni druge. Včasih pa so potrebne tudi žrtve.
Avtor vaša žena ima najverjetneje osebnostne ali pa psihične motnje, takšnih ljudi nihče ne more prepričati, da se ne obnašajo primerno. Ga ni na svetu, ki bi meni prepovedal druženje z mojo primarno družino oz. s komerkoli se pač želim družiti. Kljub otrokom bi se jaz , če bi bila na vašem mestu odločila za razvezo, ker bo vedno huje z njo. Vedno bo kaj novega našla s čimer vam bo ukazovala, vi pa se ji boste morali v vsem podrediti, če boste želeli imeti mir. Jaz ne bi dovolila, da bi me kdo takole zatiral.
Tema je stara že eno leto.
Ne razumem, kako lahko mož popolnoma zataji svojo primarno družino: starše in sestro, zato, ker je žena tako “ukazala”. Bi šel na obisk pa sam z otroki, žena pa naj bo doma in naj kuha mulo.
Temeljito bi se pogovorila z njo: kaj so ti storili moji starši, moja sestra, da jih videt ne moreš? Saj je možno, da je tudi kakšen vzrok, da se zato tako obnaša, morda pa tudi ne. Naj se gospa izjasni, zakaj jih sovraži, zakaj je celo možu prepovedala obiske!
Obstaja tudi možnost, da ima gospa kakšno motnjo, da jo daje tesnoba ali pa je tako zelo introvertirana, da ne mara ljudi. Vse je možno.
marjetica245, 11.11.2024 ob 17:58
Tema je stara že eno leto.
Ne razumem, kako lahko mož popolnoma zataji svojo primarno družino: starše in sestro, zato, ker je žena tako “ukazala”. Bi šel na obisk pa sam z otroki, žena pa naj bo doma in naj kuha mulo.
Temeljito bi se pogovorila z njo: kaj so ti storili moji starši, moja sestra, da jih videt ne moreš? Saj je možno, da je tudi kakšen vzrok, da se zato tako obnaša, morda pa tudi ne. Naj se gospa izjasni, zakaj jih sovraži, zakaj je celo možu prepovedala obiske!
Obstaja tudi možnost, da ima gospa kakšno motnjo, da jo daje tesnoba ali pa je tako zelo introvertirana, da ne mara ljudi. Vse je možno.
Bi bilo zanimivo po enem letu izvedeti razplet zgodbe. Pa tudi slišati plat žene, kaj je botrovalo temu, da ji je odneslo dekl.