Žena noče več seksat
…in bo tudi njega samega neustrezen odnos motil. Ampak kaj naj naredi mož, ki mu žena odvrne: meni ni do seksa, lahko si pa najdeš drugo..? Razen upoštevanja njenega nasveta….
[/quote]
Odgovori in razlogi so zapisani v knjigi Perelove.
Da si lahko najde drugo.. je zgolj ultra manipulativen stavek, kjer si ta ženska niti približno ne želi, da ima mož ljubico. Kot je že antropologinja Helen Fisher “Ne podcenjujte moč hormonov!” Nenazadnje se 1/3 vseh porok začne po one-nigt-standu v ZDA.
Ne ločujejo vsi ljudje spolnost in ljubezen.. intimo ter eros.
Stavek je manipulativen tudi zato, ker sledi “slovenkini” logiki. Ne gre za nacionalno oznako, temveč modus operandi določenih žensk (v ZDA jih je ogromno teh “slovenk”).
Če bi bil to BASIC programski jezik, bi to izgledalo takole:
1. Nisem vredna ljubezni.
2. Če se kdo zanima zame, je to zato, ker hoče seksati z menoj.
3. Go to 1.
Zanka iz katere ni izhoda. Dejansko slovenke že po definiciji ločujejo seksualnost in ljubezen.. kar je posledica puritanskosti (ZDA), janzenizma (Slovenija).. skratka religije ter njene dogme, ki je prepojila družbo, da je spolnost nekaj “Umazanega”.
Ta umazanost se potem preslika iz roda v rod.. včasih se celo ženske maščujejo za grehe svojih očetov in dedkov – svojim aktualnim partnerjem.. kar je čisto mimo.
Ampak v njihovih očeh so moški postali “vsi isti”.. in potem počnejo tisto, kar matre niso: upirajo se.
Upirajo se pa na dokaj beden način: zavračanjem bližine, spolnosti.
Seveda je tudi moških kar nekaj takšnih, samo izogibajo se temu malenkost drugače: alkohol, workoholizem, pretirano športanje..
Pri obeh pa gre seveda lahko tudi za prikrito homo-seksualnosta ali bi-seksualnost. Podzavetno se morda niti zavedajo tega.. v realnem odnosu jim pa prebija to tako, da stvari zavračajo.
Ampak to je le približno 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva.
Večino zavračanja spolnosti med partnerjema je potrebno iskati v kalejdoskopu tisoče premikajočih se delčkov. Vsak par unikatno različni problemi, zatiki, ki so pripeljali do tega.
Več o tem je Pereleova v TED talku (so še druga njena predavanja!) višje.
P.S.
Obstaja tudi Aseksualnost, o kateri sem že nekajkrat. Gre pa v večini primerov ali za čustven odmik (strah, fobija..) ali hormonsko neravnovnesje. V obeh primerih je ozdravljivo, če si to človek želi.
Je pa problem, da so tudi neprostovoljni “aseksualneži”, kjer gre bolj za impotenco in frigidnost.. ki pa imajo običajno isti izvor, kot aseksualnost.
“Aseksualnost” je tudi modna muha generacije milenijcev, kjer je njihova “seksualna revolucija” v tem, da se vsemu seksualnemu upirajo, ker so baby boomerji pač se šli drugačne, “svobodne” seksualne revolucije, ki pa je ljudi večinoma prestrašila!.. Dodatno, ker glede na to, da je praktično vsaka druga reklama seksualizirana.. nekako razumljivo. Pa tudi prisila družbe, da se morajo vsi poparčkati.
Saj bo popajče, ti kar sanjaj dalje, si zelo zrel za svoja stara leta, veš?
[/quote]
paa, ponoč sem imel res zanimive sanje… V njih sem postal Predsednik vlade, ljudje so vzklikali končno taprav predsednik vlade in se je spet ljudem pojavil nasmeh na ustnicah, seveda sem takoj tebe zaposlil kot glavnega hišnika v parlamentu…, tako je po teh nevihtnih in turobnih deževnih dnevih zadnje čase v Slovenijo zopet posijalo sonce, kot vidimo danes.
Veš kako je kučan rekel.., danes so dovoljene sanje…, jutri pa iz sanj prešaltam v realno uživanje, hehe….
Kaj 30-letnik partnerki sporoca z vecletnim vztrajanjem v skupni zvezi kljeb temu, da gospa ne le da z njim vec noce seksati, s tem vprasanjem se niti ukvarjati ne zeli. Se pravi, popolna zavenitev. No, kaj ji sporoca? Se tisto malo spostovanja, ki ga je morebiti cutila do njega, je zelo verjetno ze izgubila.
No, pri nama je obratno. Jaz 25, on skoraj 30. Jaz bi nonstop, on se izogiba. Že od nosečnosti, otrok je star leto in pol. Nama že pošteno škripa odnos, tudi zaradi tega. Če rečem, da si bom koga našla, je stala. Vse možno sem že probala, nič ne pomaga. Res imam še nekaj kg več kot prej, a nič drastičnega (cca 4-5), pa se zelo trudim, da jih spravim stran in se spravim nazaj v formo, čeprav dvomim, da je problem v tem, to delam tako ali tako zase. Če najdeš rešitev, bom vesela, če jo deliš
3 leta brez? Daj nehaj no! Najdi si nekaj. Če denar ni problem, si to kupi in se čustveno ne zapletaj z drugimi.. reci ji vsak drugi teden za 100€, pa ko te bo debelo pogledala, povej, da imaš svoje potrebe. Bo kmalu videla, da se vama finančno slabo izšlo (sploh, če je malo na denar cepljena) in bodo noge hitro narazen. Kar se mora ni težko. Si pa ti zapostavljena oseba v tem odnosu.. piči miki.. če to lahko storiš zaradi otrok, vesti itd.
Jaz se ne bi kr ločevala od žene. Pomeni se z njo. Vprašaj jo kaj ti je storiti. Naj ti ona svetuje kako rešiti tvojo željo po spolnosti in čemu njej ni več do tega.
Potem pa naprej. Za seks je veliko žensk, edino zaljubiti se ne smeš. Tega se hudo pazi, ker bo šel tvoj zakon skupaj z otroci v maloro. Pol si boš pa lahk res na roke …… do konc življenja!
Takoj se loči! To je edina rešitev. To je ženska, ki do tebe ne čuti privlačnosti. Najbrž je s tabo že od samega začetka iz poslovne odločitve. Vsekakor partnerski odnos brez spolnosti ni sprejemljiv. To je enostranska prekinitev pogodbe z njene strani! Ne bodi brezjajčnik in ne toleriraj tega sranja. Takoj se loči in si najdi žensko, ki ti bo vračala ljubezen. V enem postu se je našel taprav dec, ki bi žensko pustil zaradi tega ker je začela kaditi, kaj šele da mu odreka spolnost. Moški morate se začeti ceniti in ženski ne dovoliti da se do vas obnašajo tako poniževalno. Nisi vstopal z odnos z njo zato da bosta samo prijatelja, cimra. Pre malo seksa ali sploh brez seksa, je razlog za takojšnji konec partnerskega odnosa. Če ostaneš si bo ona našla drugega da jo nategne, ti boš pa samo dajal brezplačno pozornost ženski, ki ti ne daje intime. Dejansko si v frendzonu z lastno partnerko.
Pogovor ne bo rešil ničesar, nič ne more storiti. To je ženska, ki ne čuti privlačnosti do moža, Noben pogovor tega ne bo rešil. Je samo zguba časa. In zakaj bi ženi dajal brezplačno pozornost in potem še ljubici ? To je neumost. Žena je enostransko prekinila razmerje, ker ne želi več seksati. Konec debate.
V tako dolgi vezi in že toliko let brez seksa. To je meni tako čudno. Ne rečem da samska ženska kot sem jaz ne seksa. Pač nimam potrebe. Ampak da ste v vezi in tega ni je pa oprosti ampak ornk čudno. Meni če je do tega si že najdem nekoga. Čudno mi je da vas prej to ni motilo. Ker kar nekako ne verjamem da je samo porod razlog da ji ni več do seksa. To se moški slepite glede tega. Nikoli ji ni bilo. Bilo je ja samo za otroke s tabo. Zdaj pa je zadeva končana. Finito.
Če se je zgodilo po rojstvu sina je mogoče naslednje.
jaz ,ko sem imela rizično nosečnost,kasneje sem v 4.mesecu splavila.
In nisem hotela seksati ene 4.mesece,ker mi je seks predstavljal vso to grozo,ki je nastala. Torej na podlagi seksa sem bila sploh noseča in kasneje splavila,bila razočaranaa. Mogoče ji ni toliko priblem seks,ampak misel,da bi imela še enega otroka,ki ga noče.
Poskusi z zaščito oz se pogovoriti o zaščiti….
Drugače,meni je do bivšega partnerja na koncu minilo,ker sem zanj skrbela kot kakšna mama in sem nanj že gledala kot na otroka in mi seks s tako osebo pač ni pasal,saj ženske potrebujejo partnerje ne moških otrok
No pri meni je situacija podobna. Pred otroci je bil sex pogostejsi a se vedno ne pretirano. Motilo me je kr on bi stalno isto, nic kaj presenetljivega. Dolgocasno. Po otrocih mi sploh ni. Ceprav drug bi mi vrjetno dogajal. Kr na zacetku so vecina vsi zanimivi. Naj povem da je pri meni najvecja tezava ta, da me moj partner ne spostuje in ima na sploh nesramen odnos. Glede gospodinjstva in otrok mi ni v nobeno oporo. Tako da pri meni izvira iz tega. Ker ce bi, bi do njega cutila vsaj kaksno naklonjenost in zeljo. Mogoce ti je kaj v pomoc.
Dragi avtor tudi midva z ženo že ne sexava že več kot pet let oba sva že prekoračila mejo 50 let
Sva dobro situirana ,glede materjalnih dobrin nam nič ne manjka ,otroka pridna na faksu.
Glede materjalnih dobrin smo dobro preskrbljeni.
Lahko bi v sexu uživala ,pa ona noče tega počet.Pogovori v tej smeri so vedno ista zgodba (samo na sex misliš)
Na žalost mi drugega ne preostane kot, da si ga drkam na une iz neta.
Je to varanje, za mene ne ,jajca morajo biti prazna da lahko opravljam vsakodnevna opravila.
Žalosto a resnično.
Naj si najdem pri teh letih kakšno frišno in fajn potrebno,se mar to splača?
Mislim, da je eden najbolj pomembnih vzrokov ta, da z ginekološkim zdravjem tvoje žene ni vse v redu. Morda ji je porod pustil kakšne posledice (raztrganine) in se boji bolečine. Morda ji je to nerodno in se izgovarja, da ji ni do tega.
Lahko jo daje kakšna depresija. Nima veselja do ničesar.
Kako se obnašaš do nje? Znaš biti nesramen, zajedljiv, napadalen, doma nič ne narediš, se pustiš streči, se obnašaš kot kakšen patriarh? Kakšen si do otrok? Jo spoštuješ?
Lepo se pogovori z njo, morda pa le ni še vse izgubljeno.
Ljubice ti ne svetujem. Razdrl bi družino. Ostaja pa vprašanje, kakšno žensko bi dobil. Morda bi bila za seks odlična, imela pa bi en kup slabih lastnosti.
Tudi ločitev ni nekaj enostavnega. Pride do delitve premoženja in najhujše je, da otroci trpijo. Ne vejo, ali bi držali z materjo ali z očetom. Družina je kljub vsemu nekaj svetega.
Dobro, res dobro premisli. Mislim pa, da bi tudi tvoja žena morala pokazati zate nekaj razumevanja.
Še to: ne sili v njo non stop. Pogovori se z njo, ko bo dobre volje. Srečno.