Žena pije
Nekam se moram o tem izpovedati in to ni glih tema za kolege ob piru. Odločil sem se, da se razpišem, kaj se dogaja v naši družini. Par dni nazaj sem tu bral gor temo, ko je teta pisala da je nečakinja poročena z ločencem, do katerega je nasilna in da se ločuje. Nekako me je to spomnilo na lastno situacijo. Tudi sam sem ločen, imam veliko mlajšo partnerko, s katero imava otroka. Do pred kratkim vse lepo in prav. Tudi zdaj sva še noro zaljubljena, intima je odlična. Problem je, da partnerka oz. žena, kot je ona za mene, zelo rada konkretno pogleda v kozarec. Primer. V soboto sva šla brez otroka ven na večerjo. Med jedjo sva skupaj spila skoraj dva litra vina. Po pravici je večino popila ona. Potem sva šla še na pijačo v drug lokal, jaz sem vzel kokakolo, ona pa nek špricer. Pa zraven je še tri cigarete pokadila. Se mi je zdelo, da se s pepelnikom poljubljam… Potem pa pika na i, ko sva se vračala, je želela, da greva pogledat še en nov lokal. Pa sva šla. Jaz spet kokakolo, ona nek koktel (sex on the beach) in en štamperl vodke. Saj ni bila potem orng pijana, mal se je opotekala. Pa ko sva prišla domov “meni se vrti v glavi” ne more ležat, potem gre spat čez kakšno uro in spi do 10 zjutraj. In to vsak teden. Ampak najbolj grozno mi je pa bilo, ko se je prejšni mesec dobila s kolegico in sta šli ob 11 ven, vrnili sta se ob 3. Mrtvo pijana. Sms, ki mi je pisala nisem znal prebrati. Rekla je, da sta spili eno flaško plus 3 koktejle vsaka. Bruhala je celo noč. Do poldne naslednji dan. Ljubim jo in rad bi ji pomagal… a kako… kako naj ji pomagam, res mi je grozno, da mi v posteljici joče dojenček, mati pa vsa nalita kozla v wcju.
Naj absoluzno neha put za tri tedne, če misli, da lahko, kar tako, id danes na jutri. Ker če tega ne zmore, ko jo postaviš pred dejstvo, se bo morala globoko zamisliti. In ti z njo. Toliko.
Iz malega raste veliko.
S tem, da tudi že to stanje ni več tako nekaj ‘malega’. Če pa ti bo utemeljevala, da je takšno popivanje ‘nekaj normalnega’, pa imata še večji ‘izziv’, kot si bo ona sprva trdila.
pijankin mož, 14.05.2025 ob 10:33
Nekam se moram o tem izpovedati in to ni glih tema za kolege ob piru. Odločil sem se, da se razpišem, kaj se dogaja v naši družini. Par dni nazaj sem tu bral gor temo, ko je teta pisala da je nečakinja poročena z ločencem, do katerega je nasilna in da se ločuje. Nekako me je to spomnilo na lastno situacijo. Tudi sam sem ločen, imam veliko mlajšo partnerko, s katero imava otroka. Do pred kratkim vse lepo in prav. Tudi zdaj sva še noro zaljubljena, intima je odlična. Problem je, da partnerka oz. žena, kot je ona za mene, zelo rada konkretno pogleda v kozarec. Primer. V soboto sva šla brez otroka ven na večerjo. Med jedjo sva skupaj spila skoraj dva litra vina. Po pravici je večino popila ona. Potem sva šla še na pijačo v drug lokal, jaz sem vzel kokakolo, ona pa nek špricer. Pa zraven je še tri cigarete pokadila. Se mi je zdelo, da se s pepelnikom poljubljam… Potem pa pika na i, ko sva se vračala, je želela, da greva pogledat še en nov lokal. Pa sva šla. Jaz spet kokakolo, ona nek koktel (sex on the beach) in en štamperl vodke. Saj ni bila potem orng pijana, mal se je opotekala. Pa ko sva prišla domov “meni se vrti v glavi” ne more ležat, potem gre spat čez kakšno uro in spi do 10 zjutraj. In to vsak teden. Ampak najbolj grozno mi je pa bilo, ko se je prejšni mesec dobila s kolegico in sta šli ob 11 ven, vrnili sta se ob 3. Mrtvo pijana. Sms, ki mi je pisala nisem znal prebrati. Rekla je, da sta spili eno flaško plus 3 koktejle vsaka. Bruhala je celo noč. Do poldne naslednji dan. Ljubim jo in rad bi ji pomagal… a kako… kako naj ji pomagam, res mi je grozno, da mi v posteljici joče dojenček, mati pa vsa nalita kozla v wcju.
Očitno je popolnoma neodgovorna in zasvojena z alkoholom in vedno huje bo, če ji ne boste postavili resni ultimat: Zdravljenje alkoholizma ali pa razhod in na sodišču poveste situacijo, da ubogega otročka dodelijo vam. Vsaj vi bodite odgovorni do otroka.
A prej, pred nosečnostjo, pa ni pila? Kakšna je vajina rutina – sta tudi, preden sta postala starša, redno zahajala v lokale in pila alkohol? Če je odgovor DA, potem ne morete pričakovati, da se bo kar sama od sebe spremenila. Alkoholizem pač ni nekaj, kar se da izklopiti s pritiskom na stikalo. Najbrž vas je, ker ste pač moški tako ustvarjeni, čisto zadovoljilo, da je bil sex OK. Neodgovorno pa je takšno ljubico oploditi, a to je že druga tematika. Otrok bo tu našpukal, to je jasno. Imate tudi s prvo ženo potomce?
Sumim, da si jo dobil na tak način kot ga zdaj živi. Sodeluješ pri njenem pretiravanju s pitjem. Pogovorita se o nevarnosti za zdravje, če ne spremeni svojo nagnjenost do alkohola, cigaret in stila življenja. Morda kakšna hitra hoja do meje, pijača med hojo naj bo športni napitek. Ko prideta domov tuširanje in utrujenost naj utone v spancu. Sčasoma povečujta hitrost in razdaljo v še prijetnih občutkih. Lahko tudi tečeta. Kdo bo čuval otroka med vajino vadbo? V mnogih športnih razpravah najdeta obširnejša navodila. Polepšajta življenje.
ahmm, 14.05.2025 ob 10:45
…bolj kot vse drugo je zanimivo, da si lahko privoščita vsakotedensko, kot pišeš, pohajkovanje zunaj. ob dojenčku. ja? kdo ga pa čuva?
..no, torej, vsakotedenske “Žure” preskočita, in bo tudi rpetirano pitje izginilo. simp.
Se isto sprašujem,pijača ni poceni.
Pa pojdita na kak izlet namesto po gostilnah.
V glavnem…ja, veliko mlajša partnerka- katera očitno ni zrela, dozorela za očitno dolgočasno družinsko življenje. deluje neizživeto, tu so želje po izhodih, pretiran alkohol in tak dalje…obdobje najstništva…, želi se izživet, žurat, noret mladost…, brezskrbnost, ko po žuru dolgo spiš…študentska leta , razumeš to…to si presekal in jo prisiljeno dal v kalup ženke in mamke…
Pa ona to hoče že zdaj ,…kaj …Točno to si ji vzel – svobodo – mladosti in jo še za mamo nekako prisilil, dvomim ,da je želela …I
n očitno nima materinskega nagona, da bi skrbela za dojenčka…
Čudno to, kaj si pobral., ..kaj to starci menite, mislite, da bo z eno takšno, da si na lotu zadel ali kaj…sam z tičem misliš kak bo fino in fajn…dej, dej …lepota, seks, …ni vse anede…
Otroček je zdaj prioriteta, da ima varnost, mamino čuječnost…in ne žure, brezbrižnost…to je za najstnike…- vendar je zanjo to prišlo prezgodaj . Žalostno .
Ločenc si… Ji pomagaš pri vsakodnevnih opravilih .? Imam kaj dojenčka, da se lahko spočije? Mogoče jo psiha uničuje… pomoje je velikko sama z dojenčkom … mlada je pomagaj jii… Veliko se pogovarjajta! Skupaj rešujta probleme in vse. Povej ji lepo da te to moti , da hodi pijana domov. Družina ste … Ne pusti da ti še ta razpade. Potrudi see !! Lepo nežno pristopi do nje. Pa SREČNOOO!!
Igzekli, se je res za čudit kje starčki pobirate te mladenke in se potem pritožujete čez njih…da ne znajo, da nočejo , da so lene , bi samo ven hodile, se zabavale… … nimajo interesa gospodinjit, kuhat, gate prat, doma se z otrokom ukvarjat …pa jim greste še otroke naredit, ker se vi tok želite razplodit, a ona se noče z njimi ukvarjat in potem samo jamranje…šugar dediji ste, …one bi pač samo želele uživat…Ti jo konkretno ne moreš v nič prisilit. Bogi otrok, samo to, ampak se boš pa ti aktiviral glede nege in vzgoje, kar sprijazni se…
Ja, lej …in kdaj naj se izživi, nažura , če ne zdaj ko je mlada , menda ne bo norela okoli na stara leta…Študentska mladina ima koncerte, zabave, žure…
Verjetno so že prej bili znaki, da je bolj živahne sorte, le kaj si mislu, da jo boš za nuno naredu…
Ne gre to tako. Izgleda ima ona pomankanje očetovske vloge, da je pristala s tabo …ali jo je pa denar premamil…ker drugače ta mlade ne gredo v to…
Kriza, bom rekla. Tudi sama imam dojenčka pa mi niti na misel ne pride, da bi šla sama ven žurat in pit. Kakšna mati pa je tale tvoja, da kar pusti tako majhnega otročka in se utaplja v alkoholu? Tole je zrelo za odvajanje oz za zdravnika in nato naprej. Ukrepaj predno bo prepozno. Kaj, če se otroku kaj zgodi, ko bo ona pijana in ne bo zmožna poskrbet zanj. Otrok se bo kmalu plazil po stanovanju, nato se začel dvigovat in shodil. Kaj bo potem?? Poišči vama pomoč predno bo prepozno. Vso srečo vama želim.