Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Žensk, moški športi?

Žensk, moški športi?

Se vam zdijo kateri športi primerni le za ženske oz. le za moške?
Vam je čudno, če se ženska ukvarja recimo z nekim ‘moškim’ športom in katere športe smatrate za moške?
Kaj pa moški v ženskih športih, kateri so ti športi in kako gledate na moške v teh športih?

Recimo moški in ritmična gimnastika, trebušni ples. Vam je to ok?
Mi je pa recimo zanimivo, da sta začetnika joge in pilatesa moška. Ko greš pa na vadbo joge ali pilatesa pa so tam same ženske.
Kaj pa recimo ženske v boksu, alpinizmu, gorskem kolesrstvu?

Nm3 se je že zbudil…

Bodibilderji ne glede na spol so bljak.
Drugače pa ženska in alpinizem? Ne hvala. Tudi gorsko kolesarjenje mi je že malce mimo za žensko. Za ženske so bolj nežni, ženstveni športi.

Pa kakšno sinhrono plavanje … A ritmična je že uradna disciplina za “moške” ali kako?
No, očitno ne sprašuješ po telesnih omejitvah, ker tukaj dejansko verjetno ni omejitev. Presenetljivo dolgo ni bilo ženskim smučarskih skokov, pa mi niti slučajno ni jasno, zakaj. Medtem ko se s smukom pečajo že zelo dolgo, pa je verjetno mnogo bolj zahteven in nevaren.

Zelo dolgo ženske tudi niso tekle na dolge proge.

Tako kot pri marsičem so tukaj omejitve predvsem družbene … ko je enkrat družina, se z ekstremnimi in nevarnimi športi večinoma bodejo le še moški, ženske jih opustijo.

Glede bodibilderjev se strinjam in se mi poleg neestetike zdi tudi zelo nezdrav šport.

Bilderji so res mimo.

Maraton je bil dolgo časa prepovedan. Celo na silo so prve maratonke odganjali.
Včasih so mislili, da ženski lahko izpade maternica, če teče. Seveda pa niso mislili, da do take težave pride, če doma gara.
A je še kater olimpijski šport, kjer ni ženske kategorije?

Najljubsi moski sport so zenske… Obratno pa nisem cisto preprican.

Bilderji so itak bljak napihnjeni polni steroidov in praškov.
Maratonci bljak posušena telesa.
Kolesarji bljak kake velike noge imajo pa grdo so zagoreli.
Tenisači bljak ena rama večja od druge.
Hribolazci bljak vsi neki poraščeni in grdi zaradi hribov.

Tudi jaz rad razmišljam v ekstremih.

Če pa misliš šport, kjer je ženska lahko konkurenčna moškim…jih ni. Tako pač je. Edino mogoče potapljanje na dah.

Dvomim. Katera je pa lahko več kot 30 sekund tiho? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Bilderji so bljak.
maratonci, kolesarji, plavalci – so super
hribolazci so seksi
tenisača pa nobenega osebno ne poznam

Ženska konkurenča moškim? Veliko jih je. Recimo plezanje, hribolazenje. Plavam pa recimo jaz bolje kot večina mojih moških kolegov.

Ne oprosti ženske niste konkurenčne, ste šibkejše in manj agresivne. Pa super da si boljša od kolegov, ampak jaz govorim statistično gledano, če bi vzeli 1.000.000 naključnih moških in žensk bi moški zmagali vsaj v 90% v bilokaterem športu. Tako pač je in to ni seksizem, to je realnost.

Enostavno ne poznam športa kjer bi ženske dominirale…če kdo pozna mi naj prosim pove in mi pokaže narobe. Zato pa imamo povsod ločeno moške in ženske…ni konkurence.

Bljak za vsakega sem napisal sakrastično. Vsi si predstavljajo bilderje kot neke napihnjene steroidce, maratonce posušene sama kita,… to so ekstremi. Če bi ta isti bilder rekel da je takšen postal zaradi dela na njivi…če bi ta isti maratonec rekel da je bil v vojski kurir na vojnem območju… Jaz sem bolj pristaš vsega po malem ampak takrat si deklica za vse in si bolj rekreativec, če nekoga pritegne ekstrem seveda razumem da greš do konca.

Afk, od dela na njivi ali pa v gradbeništvu ali pa kaj podobnega, nikakor ne zgledaš kot bilder. Daleč od tega. Vsak, ki ima mišiice še zdaleč ne zgleda kot bodibilder.
Drugače pa glej, mene ne zanima tistih 1.000.000 naključnih moških. Mene zanimajo samo moji kolegi. Ne hodim na tekmovanja, ne dirkam, ne osvajam kolajn, tako, da mi za te stvari dol visi.
Drugače pa še enkrat: ženske so konkurenče v plezanju. Sem ti že prej napisala. Ni potrebno v vseh športih, da si agresiven. Ko je že ravno potapljanje. Na dah ne vem. V potapljanju z opremo pa je vseeno ali si moški ali ženska. Ni pomembna ne moč, ne agresija.

Ne oprosti ženske niste konkurenčne, ste šibkejše in manj agresivne. Pa super da si boljša od kolegov, ampak jaz govorim statistično gledano, če bi vzeli 1.000.000 naključnih moških in žensk bi moški zmagali vsaj v 90% v bilokaterem športu. Tako pač je in to ni seksizem, to je realnost.

Enostavno ne poznam športa kjer bi ženske dominirale…če kdo pozna mi naj prosim pove in mi pokaže narobe. Zato pa imamo povsod ločeno moške in ženske…ni konkurence.

Bljak za vsakega sem napisal sakrastično. Vsi si predstavljajo bilderje kot neke napihnjene steroidce, maratonce posušene sama kita,… to so ekstremi. Če bi ta isti bilder rekel da je takšen postal zaradi dela na njivi…če bi ta isti maratonec rekel da je bil v vojski kurir na vojnem območju… Jaz sem bolj pristaš vsega po malem ampak takrat si deklica za vse in si bolj rekreativec, če nekoga pritegne ekstrem seveda razumem da greš do konca.[/quote]

Po mojem bi si bili enakovredni v sinhronem plavanju 🙂 Pa pri skokih v vodo fizična premoč tudi nekako ne bi smela igrati večje vloge?
Bodibilderskih mišic ne moreš dobiti na naraven način nikakor in nikoli z nobenim še tako intenzivnim delom, garanjem ali športanjem. Pa sploh tisti so “najlepši”, ki zanemarjajo noge in imajo meča takšna kot drobni dekliči …

čisto ženski šport je rojevanje
moški pa “risanje” figuric ob lulanju ☺

Hja te pa res ne vem o čem se menimo. To so izjeme in ne pravila. No pa gremo v ekstreme: 13 letna punca dvigne 100 kg z rokami brez pripomočkov. In to ni bodibilding nikoli in nikdar, to kar dela ta punca je power lifting.
https://www.youtube.com/watch?v=bxAc97K2I5M

Bi bila presenečena. Isto sem bil šokiran šprinterji imajo vsi velika ramena, šprint niso samo noge.
Ampak ja vem kaj misliš, tisti tako imenovani “napihnjeni” izgled. Mi je pa smešna ta gonja proti bilderjem, vsakemu svoje. Sploh ko rečejo da tiste napihnjene mišice niso prave…kaj pa te so haha? Seveda je mišica, finta je samo da večina športov ne zahteva tako velike mišične mase, ki pa je glavni cilj bodibildinga. Mi je en bivši bilder ki je šel v vojsko (američan je) lepo povedal: nobenega ne zanima kako težek nahrbtnik lahko dvigneš, zanima jih kako daleč ga lahko neseš.

Vsak pa je itak dober samo v tem kaj dela. Daš kolesarja v vodo in se vtopi. 🙂

Izgled pa je lahko zelo varljiv. Kako sem slišal praviti. Šport je funkcija telesa, hrana pa izgled telesa. Skoraj resnično.

Afk, šprinterji so ok, bilderji so bljak. Šprinterji niso napihnjeni. Amapk ni panike, to je moje mnenje. Če so tebi bilderji všeč sploh ni nobenega problema. So ti pač všeč. Saj je logično da enim so všeč, drugače ne bi bil nihče bilder.

Hja te pa res ne vem o čem se menimo. To so izjeme in ne pravila. No pa gremo v ekstreme: 13 letna punca dvigne 100 kg z rokami brez pripomočkov. In to ni bodibilding nikoli in nikdar, to kar dela ta punca je power lifting.
https://www.youtube.com/watch?v=bxAc97K2I5M

Bi bila presenečena. Isto sem bil šokiran šprinterji imajo vsi velika ramena, šprint niso samo noge.
Ampak ja vem kaj misliš, tisti tako imenovani “napihnjeni” izgled. Mi je pa smešna ta gonja proti bilderjem, vsakemu svoje. Sploh ko rečejo da tiste napihnjene mišice niso prave…kaj pa te so haha? Seveda je mišica, finta je samo da večina športov ne zahteva tako velike mišične mase, ki pa je glavni cilj bodibildinga. Mi je en bivši bilder ki je šel v vojsko (američan je) lepo povedal: nobenega ne zanima kako težek nahrbtnik lahko dvigneš, zanima jih kako daleč ga lahko neseš.

Vsak pa je itak dober samo v tem kaj dela. Daš kolesarja v vodo in se vtopi. 🙂

Izgled pa je lahko zelo varljiv. Kako sem slišal praviti. Šport je funkcija telesa, hrana pa izgled telesa. Skoraj resnično.[/quote]

Dejansko pri bodibilderjih ne gre za pravo mišično tkivo, ampak zastajanje krvi v mišicah. Torej to niso mišice, temveč se samo ustvari videz ogromnih mišic. Sama masa (dejanska mišična masa) pa se povečuje z nenormalno prehrano, ki za slehernika ni primerna (in roko na srce, tudi za bodibilderje ne).

Neke konkretne bilderke ne bi imel, ampak mišice, široka ramena in lep hrbet na punci so mi všeč. Mogoče sem malo gej! 🙂

Samo pravim, da vedno poslušam kako bilderji niso všeč ženskam, v realnosti pa se slinijo. Ker ko ženska reče bilder, misli tisti ekstrem, profesionalne bilderje, tisto je še meni malo mimo, ampak vsaka čast njim. Povprečen moški lahko trenira in jemlje vse steroide na svetu in ne bo takšen. Realnost naravnih bilderjev pa je, da se približaš mogoče “telesu plavalcev”. Mišice niso všeč ženskam…zares čudna izjava.

Je pa res še nekaj…vsak ostane v športu za katerega ima primerno telo. Zakaj je večina košarkarjev visokih? Ker ta mali so odnehali.

AFK, še enkrat: ni vsak, ki ima mišice bilder. Daleč od tega. Še več, ni vsak, ki hodi na fitnes bilder. NI vsak, ki dviguje uteži bilder. Mimogrede, vaje z utežmi oz. druge vaje za moč kot so skleci in tako naprej so priporočljvi za vse ljudi. Marsikdo jih dela pa ni bilder.
Pa nisem še slišala ženske, ki bi se slinila po bilderji, se pa marsikatera zgraža nad njimi.

To o čemer ti govoriš se zgodi po treningu, mišice izgledajo večje, ker je v njih več krvi (telo s krvjo dostavlja hranljive snovi za obnovo), to je res. Ampak efekt traja pol ure mogoče kako uro dve. Efekt je prisoten pri vsakem športu, pri utežeh pa še toliko bolj ker so perfektne za stimulacijo mišic. Tudi plavalci po treningu pridejo iz bazena “napihnjeni”. Verjemi, tiste krogle za ramena ki jih imajo nekateri so prave, po treningu pa še večje. Edino kaj res niso mišice, so kreteni, ki si vbrizgavajo syntol v mišice, nekakšno olje. Googlaj in bruhaj, to so pravi “napihnjenci”.

Definiraj nenormalno prehrano. Bilderji so obsedeni z zdravo prehrano ker prehrana je največji faktor kako izgleda tvoje telo. Lahko bi samo rekli, da je preveč enolična pa še to ni res. Pri vsakem resnem športu je zdrava prehrana izjemnega pomena.

Pa gremo pogledati gimnastičarje, sploh one, ki so mojstri na ringah. Ogromna ramena, ogromne roke, sama mišica bi ga takoj zamenjal za bodibilderja.

Uteži niso samo za bilderje, nogometaši, plavalci,…vsi taki resni hodijo tudi na fitnes. Poznam maratonca, ki je včasih na fitnesu ker z maratonom izgublja preveč mišične mase.

Ful smo ga zabluzli haha.

Še dobro, da sem rekreativka, še dobro, da so moji kolegi tudi samo rekreativni športniki. Potem nimamo takih težav kot jih opisuje AFK.
AFK, veš velika razlika je med profiji in navadnimi rekreativci. Pa zdi se mi , da profi športniki niso tule gor na monu.

Tukaj se strinjava sem že zgoraj napisal ko si ti pisala, uteži niso samo za bilderje.

Hočem samo povedati, da ima vsak svojo predstavo kaj je preveč in da si ljudje ob besedi “bilder” predstavljajo samo ekstreme. Kot moški ki rečemo, da manekenke niso lepe ker so preveč suhe. “Manekenke”.

Kakšna razlika? Isto delajo samo ne posvečajo temu toliko časa in napora. Ista igra je. Rekreativci so športniki, ki so preslabi za profije. 😛

Glede problemov pa ne vem katere sem navedel?

Pa so rekli, da smo ženske komplikatorke. Afk, nobene ženske ne poznam, ki bi tako komplicirala kot si ti.
Saj ti pravim, fajn, če so ti všeč bilderji, meni pa niso. In tu je konec debate zame. Ti lahko napišeš še tisoč strani, meni bilderji še kar ne bodo všeč.

http://stonepiler.deviantart.com/art/Bodybuilder-211-385750209

https://www.pinterest.com/pin/167759154839937400/

Meni se nekako ne zdi možno zamenjat …

Hrana v prašku ne more biti pojem zdrave prehrane … Si že kdaj bil v bližini bodybuilderja? No, ali osebe, ki jemlje prehranske dodatke za večjo mišično maso. Si videl, kakšno kožo imajo nekateri? In vohal, kakšen vonj oddajajo?

WTF

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close