Zenska narava
Zenska narava potrebuje “lastnistvo” nad moskim, ki bo sluzil njenim ciljem. Za razliko od moskega ideala, paralelnih veze, je zenski ideal serijska monogamnost. In ker v razlicnih zivljenskih obdobjih, odvisno od lastne situacije, zenska potrebuje nekaj drugega, je logicno, da se suznji menjajo. Razen seveda, ce zenska boljse izbire/situacije nima na voljo ali pa se sezenj prilagaja njenim aktualnim potrebam.
Odkar sem prebral to temo, se veliko bolj zavedam sveta okrog sebe.
Zakaj ne najdeš ženske oziroma žensk, ki bi ustrezale tvojemu idealu ?
Je mogoče razlog to, da sebe jemlješ kot ideal, ženske pa kot deviacijo ? 🙂
ne vem no … meni vsaka dovoli, da ji polnim njene odprtine — nobena pa še ni izrazila potrebe, da bi jo trije naenkrat plnili ☺
Je mogoče razlog to, da sebe jemlješ kot ideal, ženske pa kot deviacijo ? :)[/quote]
Ta tema nima nic z mano. Niti z ideali. Niti z deviaciami. Ampak z biolosko pogojeno naravo vsake normalne zdrave zenske.
Je mogoče razlog to, da sebe jemlješ kot ideal, ženske pa kot deviacijo ? :)[/quote]
Ta tema nima nic z mano. Niti z ideali. Niti z deviaciami. Ampak z biolosko pogojeno naravo vsake normalne zdrave zenske.[/quote]
Ki je slaba, zahrbtna in spletkarska? 🙂 Ženska prisotnost na vsakem koraku ogroža moško stanovitnost, saj njihova prebrisana, speča naravna biološkost naravnanost samo čaka na svojo priložnost, da izigra nebogljeno moško naivnost, odkritost in dobrosrčno preprostost, da padejo v kremplje tem evolucijsko popolnim, strašnim plenilcem, imenovane ženske. 😀
A tko je bilo pri vas doma. Hja glej, stremeti moraš za ženskami, ki bodo vsaj približno takšne kot tvoja mati, kajti le takrat boš popoln. Dokler boš NJEJ služil kot cilj, boš v igri, potem boš zavržen. Pa saj to že vse veš. Samo skušam razmišljati na glas, kam te je pripeljalo življenje.
Ta tema nima nic z mano. Niti z ideali. Niti z deviaciami. Ampak z biolosko pogojeno naravo vsake normalne zdrave zenske.[/quote]
Ki je slaba, zahrbtna in spletkarska? 🙂 Ženska prisotnost na vsakem koraku ogroža moško stanovitnost, saj njihova prebrisana, speča naravna biološkost naravnanost samo čaka na svojo priložnost, da izigra nebogljeno moško naivnost, odkritost in dobrosrčno preprostost, da padejo v kremplje tem evolucijsko popolnim, strašnim plenilcem, imenovane ženske. :D[/quote]
Moti me, ker govori tako, kot da samo ženske menjajo partnerje, tipi so pa v tem totalno nesposobni in te možnosti nimajo oziroma je ne prakticirajo. Iz tega lahko sklepam, da so to kvečjemu njegove osebne izkušnje, vedno zapuščen s strani ženske?
Sem pa mislil, da ima tudi ta tema kakšno vezo s tvojimi izkušnjami, glede na to, da to svojo teorijo tako goreče zagovarjaš. 🙂
Sem pa mislil, da ima tudi ta tema kakšno vezo s tvojimi izkušnjami, glede na to, da to svojo teorijo tako goreče zagovarjaš. :)[/quote]
Prevec sodis po sebi. Tako kot Marko. Samo kaj ko domet vseh ljudi ni omejen izkljucno na lastne izkusnje. Se pa type B osebe tako obnasate. Ste del poprecne nemotivirane vecine, ki se ji je odvec v karkoli ZARES poglabiti. Hitro zadovoljni s svojim (ne)znanjem, .se Imate za ase. Celo ko vam realnost jasno pokaze, da asi pac niste, ker rezultatov pac ni, si se vedno domisljate, da ste asi, krivi so pa vsi drugi. Samo ne fukcioniramo vsi tako. Zato si ti pa Marko pa… tam kjer ste, jaz pa tu kjer sem. Vsak lahko glumi frajerja na forumu. Da se zavesa odgrne, bi se pa v luknjo skril.
kje že si? aja – na forumu, ker so tvoje osvajalske sposobnosti enake sposobnostim bogatenja tistih oslov, ki propagirajo amway: ste slišali, da je pri enem baje delovalo. v realnosti vsi prodajate sranje in sami sebe prepričujete, kako so vam jasne vse skrivnosti, riti vam pa še vedno mame brišejo
Sem pa mislil, da ima tudi ta tema kakšno vezo s tvojimi izkušnjami, glede na to, da to svojo teorijo tako goreče zagovarjaš. :)[/quote]
Prevec sodis po sebi. Tako kot Marko. Samo kaj ko domet vseh ljudi ni omejen izkljucno na lastne izkusnje. Se pa type B osebe tako obnasate. Ste del poprecne nemotivirane vecine, ki se ji je odvec v karkoli ZARES poglabiti. Hitro zadovoljni s svojim (ne)znanjem, .se Imate za ase. Celo ko vam realnost jasno pokaze, da asi pac niste, ker rezultatov pac ni, si se vedno domisljate, da ste asi, krivi so pa vsi drugi. Samo ne fukcioniramo vsi tako. Zato si ti pa Marko pa… tam kjer ste, jaz pa tu kjer sem. Vsak lahko glumi frajerja na forumu. Da se zavesa odgrne, bi se pa v luknjo skril.[/quote]
Upam, da tvoja motivacija ne bazira le na tem, da druge prepričuješ, kako so type B in kako si zdaj ti type A. Ker sorry, do zdaj je izpadlo le to. Že začel si temo s tem, kako si ti type A in še kar nadaljuješ v tem stilu. Ker, če je to to, potem kar ostani tam kjer si, jaz pa bom tukaj kjer sem. Očitno obema odgovarja. :))
Prevec sodis po sebi. Tako kot Marko. Samo kaj ko domet vseh ljudi ni omejen izkljucno na lastne izkusnje. Se pa type B osebe tako obnasate. Ste del poprecne nemotivirane vecine, ki se ji je odvec v karkoli ZARES poglabiti. Hitro zadovoljni s svojim (ne)znanjem, .se Imate za ase. Celo ko vam realnost jasno pokaze, da asi pac niste, ker rezultatov pac ni, si se vedno domisljate, da ste asi, krivi so pa vsi drugi. Samo ne fukcioniramo vsi tako. Zato si ti pa Marko pa… tam kjer ste, jaz pa tu kjer sem. Vsak lahko glumi frajerja na forumu. Da se zavesa odgrne, bi se pa v luknjo skril.[/quote]
Upam, da tvoja motivacija ne bazira le na tem, da druge prepričuješ, kako so type B in kako si zdaj ti type A. Ker sorry, do zdaj je izpadlo le to. Že začel si temo s tem, kako si ti type A in še kar nadaljuješ v tem stilu. Ker, če je to to, potem kar ostani tam kjer si, jaz pa bom tukaj kjer sem. Očitno obema odgovarja. :))[/quote]
To je bila ena od tem, ki sem jo odprl. Tu le argumentiram izvor razlik v razmisljanju, zivljenju in vsestranskih rezultatih.
Ti si follower, ki ne potrebuje veliko, da se pocuti zadovoljnega in prepricanega v samega sebe. Zaradi teh lastnosti si v oceh zensk po eni strani neprivlacen, ker jim delujes nekako kot sivo mrtvo puhalo brez karakterja. Po drugi strani pa jim utreza tvoja vodljivost. To pa je ravno tema, a ne? Ampak, ker slednjo lastnost spoznajo sele s casom, pri tebi traja, da zensko pritegnes. Sicer ve, da gor ravno ne bos premikal, ve pa tudi, da karkoli ze bos pocel, bos pocel zanjo in njene cilje. Z drugimi besedami, vse bos podredil njej. Me razumes? Razumes sebe? Zato tudi zenska sele po pol leta cuti spolno privlacnost do tebe. Sele, ko jo prepricas, da si kombinacija kuzka in pridne mravljice, ki ji bo sluzila.
Pri meni, oz. type A ljudeh, pa je obratno. Mi smo achievers. Gre za driven pristop do cesarkoli v zivljenju. Pac, nas DNA. Gre za karakterno lastnost, ki zensko hitro pritegne. Zatakne pa se, ker po naravi nismo kuzki. Sicer smo pripravljani delati za zenske cilje, ampak iz cisto drugih internih razlogov, kot type B osebe. Pa ne bi dalje, ker so ti te reci tuje.
Pri meni pa je ravno obratno. Moje zivljenje in vsestranski dosez
Eto primer razlike v obnasanju type A in type B osebe v odnosu pred odlocitvijo, kjer zenski ustreza X, moskemu pa Y.
Type B moski svojih zelj, ce so v nasprotju z zenskimi, pogosto niti izrazil ne bo. Raje bo ponotranjil zensko izbiro in jo zagovarjal kot da je njegova. Tudi zato, da pred javnostjo ustvarja vtis svoje mozatosti. Namrec, bolj kot dejanska realnost mu je pomembno kako deluje navzven. Tako pred svojo zensko, kot pred sirso javnostjo.
Type A moski svojih zelja obicajno ne bo le izrazil, temvec bo zagovarjal pravicen kompromis, ce gre za v konflikt s preferenco zenske. Zato z zensko, ki je vajena, da je “vse” po njeno, sozitje na dolgi rok enostavno ni mogoce. Ker ga ze vsi “poznamo”, Rugelj bi bil primer enega takega.
Vodljiv sem ravno toliko, kot meni ustreza. Torej enako kot ti. Drzi? Drzi. 🙂
Drugace pa je s temi tipi tako, kot z znacaji ljudi. Noben ni boljsi ali slabsi, se pa razlikujejo med seboj. Na koncu je vazno, da najdes svoje mesto. Pa fajn je, ce si tam zadovoljen. 🙂
Upam, da je razumljivo in da sibti tud tako predstavljas. Torej, kaj je novega?
ce je to primer, potem gotovo nisem tip B, prej C, ki je vmes med A in B. Tega se zgleda niso odkrili. Svoje zelje za pomembne stvari vedno izrazim, tudi za manj pomembne. To pa se ne pomeni, da jim je vedno ustrezeno. Moja partnerka pac ni nek nepomemben privesek, ki nima svojih zelj in potreb.
Ali, ce dam konkreten real-life primer:
Vzemimo sebicno zensko, ki od partnerja, ki zasluzi veckratnih njenih dohodkov, pricakuje, da ogroza svojo kariero (in druzinski dohodek) z dejanji ali aktivnostmi od katerih ima korist le ona. Pa se to zgolj trenutno. Type B partner se ji bo z lahkoto podredil in celo racionalizirak za kako modro “odlocitev” gre. Medtem, ko bi se v vezi s type A partnerjem iskre kresale, ce bi zenska vstrajala s taksnim obnasanjem.
Ne vem, ce ti sploh razumes, da ne obstaja samo en prav. Teh je toliko, kot je ljudi, pa ce se tebi ali meni zdijo se tako trapasti. Ce se torej nekdo lahko prilagodi, medtem, ko se ti recimo nikoli, ne bi, se ne pomeni, da je on trap, vodljiv ali da je sel sebi v skodo. Dejansko je to samo tvoj subjektiven obcutek, ker gledas nanj skozi sebe, svoj svet. Medtem, ko se bi ti ob isti odlocitvi pocutil nesrecnega, je on cist zadovoljen in nima obcutka, da si dela skodo.
Vodljiv sem ravno toliko, kot meni ustreza. Torej enako kot ti. Drzi? Drzi. 🙂
Drugace pa je s temi tipi tako, kot z znacaji ljudi. Noben ni boljsi ali slabsi, se pa razlikujejo med seboj. Na koncu je vazno, da najdes svoje mesto. Pa fajn je, ce si tam zadovoljen. 🙂
Upam, da je razumljivo in da sibti tud tako predstavljas. Torej, kaj je novega?[/quote
Mislim, da sem ze argumentiral, da imamo vsi svoje prednosti in slabosti. Pa se to, kaj je dobro in kaj je slabo, je bolj stvar zornega kota. Npr, zenska vidi tako pri enih kot drugih tako prednosti kot slabosti.
Ja, ti si vodljiv kmolikor tebi ustreza. Jaz pa kolikor meni ustreza, oz. mojemu karakterju. Ampak to ne pomeni, da sva enako vodljiva. Morda enako, relativno na lasten karakter. Prav gotovo pa ne v oceh zenske. Saj razumes?
In kot sem ze napisal, razlika med nama, v najini naravi, je v tem, da se tebi ne zdi vredno v karkoli poglabljati, ipd. Si povrsinski. Vsepovsod pristavis loncek. Bolj v stilu cveka. Mene narava sili v poglabljanje, globlje od vecine, pa naj gre za katerokoli podrocje. Vse to pa se tudi odraza v najinem dialogu. Ti reces, tako pac je in zate je tu konec. Jaz pa sem sele dobro zacel. Te razlike v obnasanju se s casom seveda odrazijo tudi v zivljenskih uspehih. Ironija pa je, da si v bistvu ti prav zaradi svoje narave bolj zadovoljen s svojimi uspehi kot jaz z svojimi, pa ceprav gre skoraj gotovo za objektivno gledano velike razlike. Ampak ravno to je tisto kar zene type A osebo, da se vztrajno trudi in trudi, v globino in sirino, cesarkoli se ze loti. S tem pa ni lahko ziveti.
[/quote]
Mislim, da sem ze argumentiral, da imamo vsi svoje prednosti in slabosti. Pa se to, kaj je dobro in kaj je slabo, je bolj stvar zornega kota. Npr, zenska vidi tako pri enih kot drugih tako prednosti kot slabosti.
Ja, ti si vodljiv kmolikor tebi ustreza. Jaz pa kolikor meni ustreza, oz. mojemu karakterju. Ampak to ne pomeni, da sva enako vodljiva. Morda enako, relativno na lasten karakter. Prav gotovo pa ne v oceh zenske. Saj razumes?
In kot sem ze napisal, razlika med nama, v najini naravi, je v tem, da se tebi ne zdi vredno v karkoli poglabljati, ipd. Si povrsinski. Vsepovsod pristavis loncek. Bolj v stilu cveka. Mene narava sili v poglabljanje, globlje od vecine, pa naj gre za katerokoli podrocje. Vse to pa se tudi odraza v najinem dialogu. Ti reces, tako pac je in zate je tu konec. Jaz pa sem sele dobro zacel. Te razlike v obnasanju se s casom seveda odrazijo tudi v zivljenskih uspehih. Ironija pa je, da si v bistvu ti prav zaradi svoje narave bolj zadovoljen s svojimi uspehi kot jaz z svojimi, pa ceprav gre skoraj gotovo za objektivno gledano velike razlike. Ampak ravno to je tisto kar zene type A osebo, da se vztrajno trudi in trudi, v globino in sirino, cesarkoli se ze loti. S tem pa ni lahko ziveti.
Madona, da mi ne rata normalno sformatirat tega… 😀
[/quote]
Type A, Type B… Pa kaj lahko spol razvrščamo po nekih osebnostnih šifrah in normah, pa še to zgolj na 2 črno-beli kategoriji!? Lepo te prosim, no, saj osebnostih tipov je malo morje, če ne drugo, so vsaj odtenki različni, tako kot je naš DNK različen, različno okolje, različna starša… Z vsakim partnerjem, ki prihajamo v stik, tvorimo nekoliko drugačno zvezo. To razčlenjevanje je res suhoparno, nečloveško in omejevalno. Tudi spola sta si v manipuliranju enakovredna, sploh pa neke osebnostne in značajske karakteristike niso deljene po spolu: kot je recimo poštenost, pristnost čustev, iskrenost…
Glede poglabljanja se ne strinjam. Ko me stvar zanima, se lahko zelo poglobim, nimam pa potrebe o tem razgljabljati na dolgo in siroko. Mi je dovolj, da vem zase, drugih pa ne rabim obremenjevat s tem. Razen, ce vidim da koga zanima. Tukaj pa je res le cvek in mi sluzi zgolj se zabavo, rszen ce me kaj posebej pritegne. Kar je vedno redkeje. Pride z leti menda. 🙂
Ne, veš kaj je ironija. Da se meni zdi, da si ti res šele začel. Pa ne da bi te želel užalit, samo pokazat ti, kje te vidim. Vsaj kar se tiče odnosov ženska-moški oziroma odnosi med ljudmi, si ne dam kaj veliko pameti soliti. Sem pripravljen vedno pomisliti, kaj mi hoče nekdo povedat, vendar nič novega nisi povedal v teh debatah. Ne meni. Kvečjemu se mi zdi, da se moraš še marsikaj naučiti. Ampak isto velja zame, govorim pač o trenutnem občutku. Ironija pač.
Ne, veš kaj je ironija. Da se meni zdi, da si ti res šele začel. Pa ne da bi te želel užalit, samo pokazat ti, kje te vidim. Vsaj kar se tiče odnosov ženska-moški oziroma odnosi med ljudmi, si ne dam kaj veliko pameti soliti. Sem pripravljen vedno pomisliti, kaj mi hoče nekdo povedat, vendar nič novega nisi povedal v teh debatah. Ne meni. Kvečjemu se mi zdi, da se moraš še marsikaj naučiti. Ampak isto velja zame, govorim pač o trenutnem občutku. Ironija pač.[/quote]
Razumem. Ampak tudi obcutek, da smo se v nekaj poglobili. je odraz nasega karakterja. Kot tudi npr, kje vidimo sebe in kje druge. In spet bi se lahko vrnil na zaceto. Nenazadnje velja tudi to, da se pametni vec nauci od neumnega kot obratno. Saj ne da bi te zelel uzaliti. Le da tako nekako gre pregovor. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.