Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženska psiha

Ženska psiha

Se opavičujem, ker vdiram na ženske strani, ampak tole vprašanje ni za med tipe.

Kaj sili žensko pri 32ih, po 12skupnih letih (od tega 4 s prstani) v skok čez plot in potem odločitev za ločitev in se pol leta bolj polovičarsko zmeni za hčerkico(4leta)

Predno me napadete, maj povem, da nisem (bil) deloholik, da sem sodeloval pri vzgoji vsaj 40%, da sva bil tolk siuirana, da ji ni bilo treba likat, sva imela občasno varstvo, tako da sva kljub vsemu žirala, nisem pozabljal na obletnice, rojstne neve ipd, sem ji prinesel darila in rožce tud za navadno sredo, sem se potrudil v seksu (je doživljala vsaj približno redne orgazme), vključno z vso romantiko, da ne bom zdaj sočen. Itak da nisem pjanc, ne kadim, nimam pretirane svoje družbe,… Živela sva v svojem stanovanju brez vmešavanja starih. Službe oba samo dolpoldne, brez nočnih ipd službenih sranj, z družinskim budgetom cca 450Prešernov.
Tama je zelo zdrav otroček in brez problemov, celo zdaj, ko sva ločena.

Možni razlogi:
– bil sem ji prvi s katerim je bila v postelji in se je po 12letih spraševanja odločila,
– tik pred nosečnostjo se ji je poslabšala ščitnica (in jemlje vsak dan tablete Bromergona),
– v bistvu ni šla stran od mane amapak nazaj domov k mamici, ki ji dovoli vse in jo razvaja do neba, skupaj z njenim bratom

A ni pri 33ih čas, da dojame, da tip na oni strani plota (nek poročen jebec, za katerega je sama povedala, da podira vsako ki mu pusti) ni glih na belem konju.

RAD BI SVOJO ŽENO NAZAJ in mala punčka tudi!!!!!!!!!

TUD PLAČAM, ČE MI KDO POVE ZAKAJ – BTW, ona ne zna praktično nič povedat.

Ce jo hočeš zares nazaj, jo moras popolnoma odjebat in to takoj.

Eno popoldne naroci kombi, naj pride pred bajto in ji reč: “Pred bajto je kombi, vanj naloži, kar želiš in lep pozdrav.”

To bo totalni šok zanjo in morda se bo že v istem trenutku odločila, da bo za vedno s teboj. Če bo res šla, se delaj, da ti je popolnoma vseeno zanjo.

Tudi tebi bo pasalo bit nekaj časa sam in v nekaj tednih bo zopet pri tebi, objokana, kakšno napako je napravla.

Verjemi – to je edini način, da jo dobiš nazaj. Če boš klečeplazil za njo, si za vedno ostal brez nje.

Ne verjameš?

Ja to da si bil prvi, s katerim je bila v postelji, je lahko razlog(očitno se je bala da boš tudi zadnji)

Prej bi rekla da se ji je preveč godlo(glede na to kaj ti pišeš), ker polovica parov si pač ne more pri 32 letih privoščit čistilko oz. likarico in varstvo.

Definitivno se je pa to vleklo, najbrž od poroda naprej.

Kaj narediti????

Mama in brat jo sigurno nebosta celo življenje gledala, ti se pa vprašaj, ali jo res hočeš nazaj in zakaj jo hočeš nazaj.

Če si 100% potem se moraš pač postaviti na njen nivo in igrati neko pokvarjeno igro(ne mislim na varanje v nulo) ampak pojdi ven, bodi v ženski družbi(sej vem da te tudi otrok potrebuje) ampak zvečer greš pa lahko, naj vidi da imaš lahko tudi ti koga drugega in da ona ni edina zvezda na nebu(čeprav zate je, ampak naj ona to ne ve).

Pokliči jo da se dogovorita kako za naprej, določi termine za otroka, obnašaj se kot da si sprejel njeno igro.

V glavnem ne prosi in ne obupuj, ne kliči, ne kupuj daril, ne obljubljaj da bo boljše, ker to si delal do sedaj, pa je vseeno šla,

zdaj pa udari čisto obratno.

Pa poročaj

držim pesti!!!!!

fiber,
sej se ze samemu sebi trapast zdim, ker sem tle ze veckrat omenjal, preberi Drugi spol, Simone de Beauvoir, saj da bi zena prisla nazaj ti verjetno ne bo pomagalo, mogoce bos pa malo razumel

Drej – najprej hvala za odgovor !

Eno leto je, kar je šla, cca 3mesece sem jo prosil, naj pride nazaj,
pol sem jo za pol leta dal na hladno, ubodel sem si novo bejbo (eno tako z otrockom 2letnim), in smo (vsaj kao) z vseh vetrov sestavljena family, ki funkcionira. Ampak tamala pogreša mamico in včasih je pritisk tko močan, da ne vem, ali mojo ex hocem nazaj zarad tamale al zarad mene. Verjem, da je težko biti nepristranski. Moja ex je postala tko trmasta, da se ne da z njo nč zment, niti glede tamale, niti glede premoženja. Če jo odjebam, bo samo še z moje strani podrt zadnji most, da se sestavimo (nazaj). Ona je po mojem podrla že veliko mostov in iz meseca v mesec jih je manj.

A še vedno misliš, da bi jo moral (vsaj navidez) odjebat in špilat njeno igro s sodiščem, tožbami , preživnino, selitve tamale sem pa tja, pa dogovori kdo bo koga bolj zajebal za razne preznike…

Thanks
Uroš

Ella – najprej hvala za prompten odgovor.

Že cca pol leta sem (vsaj kao) z eno drugo žensko, ki ima tudi že eno punčko od prej in špilamo sestavljeno familijo. Mal se še lovimo, ker sva vsak prinesla svoje probleme s seboj, ampak gremo v neko smer. Ženska je celo sprejela zgodbe s sodišča, ki še ni odločilo komu skrbništvo, res je dobra, da me je tako sprejela. Mojo ex to ne gane, pravi, da je vesela zame, tud ji je cool, da se tamala u redu počuti, ko je pri meni. V bistvu špila mojo igro, ki sem jo po enem nasvetu začel mal več kot pol leta nazaj – po enem podobnem nasvetu, kot si mi ga dala Ti. Ampak moja ex špila vsak dan bolj pasje, po drugi strani pa dobim precej drugačne zgodbe od ljudi, ki so bili nekoč skupni prijatli. A misliš, da ji res paše pri mami in bratu, bolj kot pri familiji (lastni). Tam ne počnejo nič in se imajo cool – po domače povedano bog ne daj, da bi crknu televizor, a veš, da mi je groza, ko tamala pove, da poleti ob nedeljah popoldne poleti sedijo doma in gledajo formulo al pa kvize na raznih tujih kanalih.

Sorry, ker Te vprašam, ampak a misliš, da je res treba z ženskami včasih raje malo grše, kot preveč lepo – vsaj s takimi.

Komaj čakam, da odgovoriš.

Lep dan – Uroš

Šit. Ampak to se dogaja.

Uroš, pred nekaj leti sem bila stara trideset let. Imam družbo – občasno 4-ih žensk, same tridesetinšenekaj letnice. Če bi ti vedel, kako so se je vsem nam pri tridesetih sf****! Vsaki po svoje! Ni rečeno, da glih varaš (no, jaz nisem) meni se je namreč čisto v drugo stran obrnilo (v eno sorto športa, da ne bo kakšne pomote). Ena se je začela prov frizirat (razlog: sosed od sodelavca), druga obrvi pulit – pa že tako jih nič nima – (razlog: natakar v lokalu) in tako dalje. Od štirih so tri ločene. Letos sem se spoprijateljila z eno mamico dveh majhnih otrok in tako je enkrat debata stekla na 30-ta leta. Ko sva govorili o teh štirih znankah je rekla: Čas imajo. Jaz ga nimam. Garam cele dneve, zvečer tenstam za naslednji dan. Kdaj zaboga naj si mejlam ali pa dobim s kakšnim tipom?

Kaj naj ti rečem? Mogoče je imela tvoja ex res preveč časa? :-)))
Glede na to, da se stvar že kar malo predolgo vleče, bi ti težko rekla, da bo prišla nazaj. Očitno ji paše življenje brez vsake odgovornosti, brezdelje, dnevi zabiti pred tevejem…pa si ti želiš bit spet z njo? A jo maš še rad, ali bi rad samo mamico za hčerko? Mogoče bi mogel potegnit črto. Tako z svojo ex, kot tudi s tole ribico, katero imaš doma. Se mi zdi, da jo imaš zato, da nisi sam, oz., da svoji ex pokažeš, da jo lahko takoj nadomestiš…

Dobi si eno dobro punco, bereš se že kot en fejst fant…pa srečno

Fiber,

ne z ženskami je treba normalno lepo, tako kot si pač opisal, da si počel. Vendar moraš sedaj sprejeti to, da je ni več. Zagarantiraj si življenje s hčerko, da ne bo kasnejših problemov in živi svoje življenje. Največ koristnega boš naredil, če se ne boš več obremenjeval zakaj je tako. Če si že vse poiskusil, pomeni, da ne veš več kaj in kako. Torej, je pač brezupen primer, za katerega pa nikoli ne veš, kaj jo lahko piči kasneje in začne na sodišču zahtevati hčerko. Torej, uredi si svoje življenje s hčerko in s komerkoli že naprej. Bodi samostojen in neodvisen, tudi po pravni plati. Živi pa tako kot misliš, da je najbolj prav.

Mi je pa na misel prišla ena dolenska, ki je nekoliko kruta, ampak sem se jo takoj spomnil, ko sem bral tvoje sporočilo:

Tukaj paše še dolenjski naglas:
Koso poklepat, pa žensko pretepst, ni nakul stran vržen cajt!

Pa ne tole resno vzet, je samo štos.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Fiber,
ne veš kako sem zavzdihmila, ko sem brala tvoj post. Zdaj ne vem, ali tvoja ex ne zna razmišljati, ali si ti sebe preveč krasno opisal ali kaj. Osebno vem, da bi po vsem “matranju in grizenju skozi življenje” prekleto pazila, da ne izgubim tega, kar si opisal, da sta imela. Mogoče je res imela preveč časa, morda je bilo premalo adrenalina, izzivov, kaj pa vem, toda če kdaj pa kdaj nimaš nič za v lonec, če ti je kdaj kak bivši podpiral šank, ali pa ti je kateri od ex partnerjev skakal po tujih posteljah, se ti vse te stvari zagabijo. In potem znaš cenit….
nadaljujem malo kasneje…

Dej, vzem se v roke!

Praktično imaš veliko srečo, da je šla. Nehaj razmišljat zakaj, kaj si naredil narobe… ker tega očitno še ona ne ve.
Posveti se hčeri, razloži ji, kar jo zanima, zakaj mame ni. Njenim letom primerno, ne preveč, ne premalo, ne čez mamo… vsakič sproti, ko je potrebno… in to je od vsega najtežje, zahteva največ razmišljanja, pa tudi utruja. Vedno znova in znova…

Ne pojdi se več njene igre, naj te ne zanima, kako živi, kaj dela, kje je in kje ni… Zate je enostavno več ni…
Pusti prijatelje in znance, ker te bo vsak pogovor o njej ponovno vrgel iz tira. Ona res ni več tvoj problem.

Verjetno ti je že jasno, da boš poleg očetove vloge moral prevzeti tudi materino. Zakaj je tako, ne vem, saj končno vedno ne dobimo odgovorov takoj. In tudi, če bi vedel pravi odgovor, kaj bi z njim.
V postu se ukvarjaš z njo. Nehaj. Tu si ti, tvoj otrok in ženska, ki si jo mimogrede omenil. Pa mislim, da kar dobro skrbi zate in za tvojo hči, ti pa vsega tega ne vidiš. Ali ne bi bilo bolj pametno, če bi to energijo, zanimanje, skrb, razumevanje preusmeril vanjo? Le v razmislek.
Umiri se, ne išči izgovorov in ne sanjari.
Živi, imaš hči in osebo, ki ji je vsaj malo mar zate. Če pa ni prava, bodi pa toliko pošten in ji daj možnost, da zaživi s človekom, ki jo bo ljubil in spoštoval.

Razmisli in se odloči. Eno leto jajcanja je več kot dovolj.

Srečno, S.

Se strinjam s Susan. Zeeelo pa zagovarjam to, da z ženskami ni treba vedno ravnati kot z nevem kakšno dragocenostjo. Meni osebno bi bilo s tabo zelo dolgčas. Rožice, pa darila za rojstne dneve. Preveč si poštiman. Ni ti treba bit. Lahko si bolj površen.
To, da si bil njen prvi v postelji, je pa itak ful dober razlog zanjo za skok čez plot. Jo je pač zanimalo to kar bi jo moralo že pri dvajsetih – kako je pa z drugim? Kruta resnica. Pač mora dat te stvari skoz.
Pusti jo in uživaj življenje z novo žensko.

Pod nujno ubogaj Natalijo, ker ima prav!
LP

…in naj nadaljujem. Opažam pa, da bom ponovila to, kar ti pravijo drugi. Vprašaj se, ZAKAJ si jo tako obupno želiš nazaj. Ego? Potrditev, da imaš vse v rokah? Zmaga? Nekaj me namreč v tvojem postu moti. To, da vztrajno ponavljaš, da si si našel žensko s katero si “KAO” skupaj. Torej je to le tvoj manevrski trik. Dragi moj, po mojem si nefer do obeh. In pomisli malo, kako je tej tvoji zdajšnji partnerici. Poglej, velikokrat smo že zapisali in tudi vsi dobro vemo, da nikoli ne naredi drugemu tisto, česar ne želiš doživeti sam. Partnerstvo je odgovorna zadeva in trdo delo. To je dejstvo. Nikakor pa se ni igrati s čustvi drugih. Kar predstavljam si, kaj bi se zgodilo v duši te nove partnerice, če bi brala, da si z njo samo zato, da bi v bivši vzbudil ljubosumje in zavist. Ter seveda neko željo, da bi te želela nazaj. Toje čisto manevriranje ega samega. Ego, pa je le egoističen. Če si lahko do lani živel življenje, ki je bilo po tvojih besedah pošteno, spoštljivo do bljižnjih, potem ne vem, zakaj si lahko zdaj preračunljiv. Je zdaj na plano udaril tvoj pravi jaz? No, in tu se vprašam, če morda ni tvoja bivša tega tvojega skritega ega zaznala in zato odšla.
In še en podatek manjka. Zakaj je hčerka s tabo? Vsaka mati (s katero ni kaj hudo narobe), se prekleto bori za svoje otroke. In tukaj mi nekaj ne da miru. Na drugi strani pa imaš navidezno partnerstvo in ves čas oprezaš za bivšo kaj počne. Kaj pa hčerka? Otroci so nedolžne žrtve v igri odraslih shajanj in razhajanj. Morda boš rekel, da lepo skrbiš zanjo, da ji ničesar ne manjka, toda verjemi, da otroci imajo izostren šesti čut, ki jih uravnava in so na mikrone natančno naravnani na svoje starše. Oba imajo radi ne glede na vse in ne glede na to, kaj pokažejo. Niakr ji ne uniči življenja in ji ne vzbudi občutka, da moškim ni za verjeti, ker iz dane situacije lahko potegne naslednje:
da moškim ni za zaupati, saj lahko vztrajajo v partnerstvu iz preračunljivih vzgibov
da moški kontrolirajo, nadzorujejo, obsojajo, (v smislu-vse sem ti dal, ti pa nisi ok)
Ne zameri mi takšnega pisanja. Hotela sem ti dati iztočnice za razmišljanje. Želel si razmišljanje na temo ZAKAJ, a ne? Vesela pa bom, če boš lahko pri sebi za vse te pomisleke rekel, da niso osnovani in mo DEJANSKO tako.

In veliko sreče vnaprej ti želim. Predvsem pa pusti sebi, hčerki, bivši in tudi zdajšnji živeti. Vsi si to zaslužite!

LP

Jaz odgovarjam zato, ker se pač ne strinjam, da je narobe, ker si bil njen prvi.
Ostalo, s čimer se po večini strinjam so ti povedali drugi…posebno primož, s tistim vicem, pa čeprav mene ni še nihče udaril, pa če bi me, bi me samo enkrat, in nisem za pretepanje, ampak, da ji pa tako ustrezaš…kot si napisal, ja, res…prej razvajena punčka se je poročila in razvajal jo je mož…dolgčas ji je bilo in…hop…s prvim ki je bil zainteresiran…in ko je videla da to ni to, se je pa vrnila k mamici…pa pustmo to.
Otrok (ker imam isto staro hčerko)…zakaj imajo takšne punce otroke?
Če je pripravljena pustit otroka pri tebi in še pravi da ji je bolje pri tebi?! Ali jo ima rada? Se ji zdi hčerka le podaljšek tebe, ki si ji očitno v breme?
Jaz s to žensko nebi imela nobenega stika več. Še hčerkica se bo kmalu premislila, do takrat jo pa le pelji še kdaj k mamici, ker bo otrok sam uvidel….kaj je na stvari.

Pa še nekaj…kaj ti pomeni pa zdajšnja? Ona je samo za družbo, ali tudi njo tako razvajaš? Ker če je ne spoštuješ in nisi prepričan da jo imaš rad….potem se ti lahko ponovno kaj zgodi, in spet se boš čudil zakaj, pa imaš že odgovor: Moje mnenje…vidva že prej (vsaj tvoja ex) nista bila trdna v ljubezni in spoštovanju drug do drugega…ker normalna ženska, če ima moža rada in še bolj otroka, če je zadovoljna se počuti varno…potem se ne bo šla dat dol prvič, ko jo bo zasrbelo tam spodaj…

P.s. Jaz sem s svojim že od mojega 13 leta, je moj prvi in edini, zdaj sem stara 29(se bližam magični številki) poročena 5 let imam dva otroka(2in4l) pa vendar nikoli, res nikoli nisem pomislila, da bi si zapravila zaupanje in ljubezen moža in otrok z enim skokom čez plot!? za katerega nisem prepričana, če je res bolje? Mislim, ljudje…takšni kot je tvoja ex-se dobesedno ne zavedajo, da najbolj škodijo sebi.

Nasvet: 100% se posveti svoji zdajšnji in vajinim problemom, ki verjamem, jih imata čez glavo, pozabi na bivšo in predvsem, posveti se hčerki, njenim željam…pogovarjaj se z njo…boš presenečen, kaj vse 4. letniki razmišljajo!

Pa lp, in veliko sreče v življenju

ZLATI STE – VSI PO VRSTI, najraje bi vas vse povabil vsaj na kavo in še kakšen decemberski priboljšek.

Še posebej sem hvaležen tistim, ki so me za ušesa, moram sklonit glavo in priznat, da imajo prav. Pa tud ponosen sem sam nase, da še znam sprejet konstruktivno kritiko. Tle ste res vsi čisto nepristranski in neobremenjeni z mojimi problemi in nimate nič od tega, da bi me grajali samo zaradi dolgoročnega učinka.

Skoraj sem že rekel, da grem tanovi kupit rožce – pa, a je fora?

Nove ženske si nisem umisli zato, da bi kontriral moji ex – niti slučajno. Ex celo pravi, da je vesela zame, da sem šel naprej !?!?!?!

Milena_generacijo: Dobr si me ustrašla in velik povedala o ženski psihi. Če dobr razumem je razlika med xx in xy, da ženske nihajo v valovih z veliko amplitudo in jih potem včasih odnese čist v drugo osončje, moški pa opletamo nasplošno in brez nekega reda in smo nepredvidljivi celo za sami sebe. In če se taka dva nihanja ujameta – ni šans, je samo večja ali manjša verjetnost večjih ali manjših občasnih ujemanj. ZTKAJ SPLOH ŠE RINEMO SKUPAJ IN DELAMO IZ TEGA BOLJ ALI MANJ PSIHOINVALIDNE OTROČKE.

Naveza Susan-Natalija-Dule: Mi da kar mislit, če ste kar trije na istem bregu. V bistvu je res, da si bolj želim nazaj mamice za hči, kot pa ženo zase. Ampak nimate pojma kako prilagodljiv človek sem jaz, da od zdajšnje poslušam praktično edini večji očitek, da sem neodločen in da se obračam po vetru, da se ja ne bi komu zameril in da živim bolj za druge, kot ztase.

TamaraMr: Prve pol leta, ko je odpeketala je bila tamapa cca 3/4 ali pa še več časa pri meni, potem, potem je narstel interes za otroka (morda slučajmno približno sovpada s terminom, ko se pojavila moja zdejšnja- Ali pa je to bolj v moji glavi – težko rečt). Zdej se pripravljam na sodne igre in intrige, ki imajo sistem razdelan, za vse barabine in podobne negativce, če hočeš pa komu dokazat, da ga je res sral, pa nimaš vzvoda – tud plačilo ni dovolj, saj veste, da mi keša glih ne manjka (nisem pa tud preveč bogat). A veš, da je skakanje čez plot in menjava partnerjev ustavna pravica vsakega posameznika, poroka gor ali dol. Tud izpolnjevanje starševskih obveznosti ni nikjer omenjeno. Čustva, prizadetost, odnos do otroka… pa itak – pravno nerelavatne puhlice. Cel žur.
Hotel sem rečt, da tko, kot se ni bilo zanest kar se tiče odnosa med nama, se tud ni za zanest, na vzgojo in (loahko me tud obsodiš) trdim, da kar je storila meni, bo enkrat tudi otroku – na tak ali drugačen način. ZATO BOM DOBIL SKRBNIŠTVO – pa v Bruslju če je treba.

Mirella – zlata si, in res sem vesel zate in tvojo familijo. Ima nečakinjo ki ima tipa že od njenejga 14ega (jasno prvi) in drugo leto bo 20 in se bosta poročila in… Srce mi ne da, da bi ji povedal, da naj ne počne tega s prvim. Ali bi ji moral vsaj nakazat podobnost???

LEPO PODBITE VSI SKUPAJ IN ŠE ENKRAT HVALA

Uroš

Nisem brala vsega, ampak tale tvoja bivša je še nedoraslo dete. Ne vidim razloga, zakaj sploh še tratiš energijo za njo. Če tisto, kar si opisal, ni zadostovalo, da bi jo obdržal oz. je celo otroka pustila pri tebi, kako sploh pomisliš, da bi bilo kdaj še vse O.K.

Pa še nekaj svojih izkušenj. S svojim najdražjim sem od svojega 17-tega leta, z njim sem srečna že 22 let, pa še vedno nimam svoje likarice in čistilke. Torej vidiš, da smo lahko skupaj in srečni tudi drugače, če smo le mentalno zreli.

Kot vidim jo imaš še vedno rad??? Kako je s punčko? Ja pri materi? To je verjetno zate res hudo! Si želiš nazaj samo družino, ali ti je res do svoje žene?Najprej si sam sebi odgovori na ta vprašanja.
Glede na to, da tvojo bivšo doma razvaja njena mati, dvomom, da se bo “ta novega” hitro naveličala. Verjetno pa bi ga hitro brcnila , če bi sama živela z njim in ugotovila, da ni dosti vreden…
Skratka, mislim, da mora tvoja žena sama priti do tega, da ji je bilo s teboj pravzaprav luštno.
Počakaj še malo, misli predvsem na svojo malo deklico in manj na bivšo, počasi se bodo stvari odvile same po sebi tako kot bo najbolj prav!

No, kava se bi prilegla, problemi pa so žal tista neprijetna stvar v življenju. Obrni list, “prečekiraj” dosedanje življenje in nov, lep svež začetek, ti želim. Čas je pisan sklepam na kožo. December je. Je pa potrebna disciplina in da se sklepov, namer in vsega za kar se odločimo, tudi držimo.
Veš, osebno sem se pred leti ločila in mislim, da na sodišču dandanes niti ne peremo več toliko umazanega perila. V mislih, na posebnem pediestalu pa imej hčerkico, prav?

Lp

Saj sicer sočustvujem – in mislim, da te bo tvoje trezno razmišljanje pripeljalo v pravo smer. Ampak ne morem si kaj, da se ne bi smejala. Zaboga, samo spremeni pozicijo spola, pa bo to isti mail, kot jih beremo na vseh forumih vsak dan:

Kaj sili MOŠKEGA pri 32ih, po 12skupnih letih (od tega 4 s prstani) v skok čez plot in potem odločitev za ločitev in se pol leta bolj polovičarsko zmeni za hčerkico(4leta)?

Predno me napadete, maj povem, da nisem (bila) deloholik, da sem sodelovala pri vzgoji vsaj 70%, da sva bil tolk siuirana, da mu ni bilo treba avta sama popravljat likat, sva imela občasno varstvo, tako da sva kljub vsemu žirala, nisem pozabljala na njegove starše, obletnice, rojstne neve ipd, nisem težila, ko je šel ven s prjatli…, sem se potrudila v seksu, vključno z vso strastjo. Itak da nisem pjanka, ne kadim, nimam pretirane svoje družbe,… Živela sva v svojem stanovanju brez vmešavanja starih.

Preberi si vse odgovore, ki so bili kdajkoli dani zapuščenim ženskam.

Ne vem, če sem kompetenta za odgovor, saj nimam otrok.
Vendar:

1. ljubezni se ne da izsiliti:
Še kot študentka sem hodila s fantom, ki je takrat končal medicino in začel delati kot zdravnik in vsi so pravili – dobra partija – tudi zaprosil me je, a sem ga zapustila zaradi drugega, v katerega sem bila brezumno zaljubljena že od prej, t.j. še preden sem začela z “medicincem”, čeprav sem razumsko vedela, da me ta drugi niti ne ljubi, niti mi ne nudi kakršnihkoli “ugodnosti”. Z “medicincem” sem hodila cca pol- tričert leta (tako dolgo, kot ti živiš s to drugo) in se trudila pozabiti prejšnjega. In ves ta čas me je neznosno bolelo in sem trpela, zavedajoč se, da nekdo brezupno ljubi mene in da nekoga drugega brezupno ljubim jaz. Bilo mi je zelo hudo.
To je bilo pred leti.

2.
Otroštvo sem preživela v družini, kjer sta mi oče in mati ves čas (nezavedno) dajala vedeti, da sta skupaj zaradi mene, misleč, da mi s tem delata dobro, kajti v resnici sta me oba imela neizmerno rada. V nesrečnem zakonu svojih staršev sem trpela in si včasih nisem želela nič drugega kot to, da bi se starša ločila.

3. S sedanjim partnerjem sva skupaj deseto leto, ljubiva se in navkljub vsem željam, trudi in ljubezni, otro(č)ka v najinem domu ni.

lp

Fiber vprašal si, če se mi zdi da je treba včasih z ženskami malo grše, kot pa preveč lepo?!?

Jaz sem ženska in sem totalno za, da me moj dragi razvaja, da mi kupuje(seveda brez pretiravanja, imam pol kar slab občutek, taka pač sem), da mi lepo govori, poboža,……. in to vsak dan, če enega dneva tega nebi delal mislim da bi se mi kar zmešalo!!!!!!! To ti pišem zato, da boš razumel, da če je ženska “normalna”, te ljubi, te želi, se vidi s teboj tudi v prihodnjosti,….. nebo nikoli izkoriščala tega kar ji njen dragi daje, ampak se bo potrudila in mu to vrnila še v večji meri(pa ne mislim da mu je potrebno kupovati še dražja darila in mu 100x več kot on tebi povedati da ga ljubiš,…..), to se da pokazati, to se začuti!!!!!

Vprašaj se, kaj je tebi dala ona(dala ti je otroka, to je ogromno), ampak poleg tega????
Vprašaj se kako te je gledala,
kako se te je dotikala,
te poslušala ko si govoril,
ti pripravila najljubšo jed,
prinesla kavo v posteljo,
karkoli???!!!!!

Če tega ni delala, še ne pomeni da te ni ljubila, je pač mogoče ženska, ki ne izkazuje svojih čustev(ali pa jih sploh ne pozna, celo nima!!!!!)

V vsakem primeru,
kot sem ti napisala že zgoraj ne prosjači nikogar za ljubezen, s tem ne spoštuješ ne sebe in ne ljudi s katerimi trenutno živiš, pa čeprav to mogoče ne bo za dolgo.

Verjemi mi eno,
ko bo hotela nazaj(stavim lahko na to!!!!!!!!)
bo tebi vseeno, boš videl.

Zato uživaj, poskrbi za otročička kot najbolje znaš in jo pusti naj živi po svoje.

Zdaj sem že kar prepričana, da jo ne probaj pridobiti nazaj!

pozdrav
ella

Ella:

Nemudoma zamenjaj poklic – postani psihlog za take kot sem jaz.

V bistvu sem že vprašanje na začetku malo zabluzil. Moral bi vprašat. Kaj jo je tako spremenilo – pred leti (predvsem pred nosečnostjo) je znala dajat, poslušala, dajal vedaet, da me ljubi, ni znala zaspat brez da bi se dobesedno tiščala k meni ipd (da ne bom zdaj sočen). Potem pa se je v parih mesecih ohladila – res lahko rečem na vseh področjih (nimaš pojma, kako resno mislim). Naenkrat ji je bilo važno uživati življenje, denar nima veze, kaj se dogaja doma nima veze, otrok bo že nekako, vse reševat z dretjem, ultimati, dom je zgledal zelo zelo nepospravljeno, celo poslušal sem, da sem perfekcionist, ker sva od vedno oba pospravljala, plesneči krožniki, kosila iz konzerve in makaroni, da o zvestobi ne govorim, ker že veš… ? in ?

Velikokrat sem premišljeval, kje bi moral videti, da bo zadeva šla narazen in vsaj ne bi imela otročka, pa nisem našel nič oprijemljvega (ima pa vsak kakšen minus, brez tega ne gre). In sem prišel do tega, da če bi zavrtel čas nazaj, bi še enkrat izbral njo. Paradoksalno al’ ne.

Kar se tiče, da bo hotela nazaj – zelo verjamem, tudi nisi prva, ki je tako rekla, toda tu je ampak – postala je tako trmasta, da tega ne moreš verjet. A kako to vem – je že imela kar dogotrajen napad, da pride nazaj, pa ni. A kako to vem. Moj zelo dober friend je hodil njeno kar dobro friendico. Ko sta šla onadva narazen (po njegovi želji), je ona prišla k meni in me spraševala, kaj ga je pičilo in sva premlevala in premlevala. Večkrat. Vmes e beseda povsem nehote nanesla tudi name in na mojo ex. Resnično vem.

Sicer pa mi razen tega ni hudega, s tamalo greva 2krat po en teden na smučarijo, hodiva 2krat na teden na plesni tečaj, imava zdajle že skoraj preveč novoletnih zabav za mulčke, se hodiva kopat v razne toplice tudi za vikende, poleti sva bila menda na šririh dopustih…

Resnično mi je žal, da ne bom praktično nikoli več slišal punčke, da bo poklicala mamico in je ne bova nikoli več držala vsak za eno roko. Ob tem mi tudi zdalje solze ne dajo miru.

Hvala za odgovor, ramo za solze in lep dan Ti želim.

Jana:

V bistvu vem, da je teh zgodb z zamenjanimi vlogami kot pri meni veliko več. Amak tu je toda. Imam tri znance, dva zelo dobra frienda, pri katerih je razporeditev vlog enaka kot je bila pri nama. Pa še dva takak primera poznam. Poleg tega mi je enake zgodbe pravila tudi psihologinja.

Resnica je: Ženske so šle naprej s časom, moški smo ostali speči na svojih dominantnih vlogah iz socialističnih časov in še od prej. Zgodilo se nam je, enako kot vsaki firmi, ki nima prave konkurence – zaspi in ko se zbudi je že zgodovina.

Jaz sicer še verjamem, da je zgodb Tvojega primer več, ampak razmerje ni več tako očitno kot je bilo pred desetletji. Moja sestra npr. ni upala zapustit dedca, ki bi resnično zaslužil, da ga zbrca. In je z njim še dandanes.

Moram Ti povedat, da sem na takih straneh prvič in Te prosim, da mi poveš, kje najdem kakšno tako branje kot kjer sta vloge žensk in moških zamenjane.

Hval za odgovori in lep dan

Fiber

Mogoče bo slišati(oz brati) čudno ampak ona je bila očitno nesrečna.

Ker ne poznam situacije nemorem trditi nič konkretnega ampak se mi dozdeva, kot da se je s teboj poročila da bi imela udobje, dom, družino, kot da je to pogrešala doma. Ko pa je to enkrat vse imela, ji je postalo odveč, ugotovila je, da jo ni več strah da tega nebi dosegla, saj je vse dosegla, mogoče še več in se je podala novim dogodivščinam naproti(dobesedno), iskanju zamujenih priložnosti, vseh let ko je živela samo zate in bila le tvoja, mogoče je v pogovorih s kolegicami ugotovila da sploh ni živela(po njeno) in zdaj hiti vse to nadoknaditi, vaju pa je spravila v nek oddaljen predalček svoje duše.

Vprašanje je samo, kdaj bo ta predalček zopet odprla
in ali bo takrat že prepozno ker bo ves prekrit s pajčevinami??!!

Sploh za otroka.
Ti boš že preživel, verjamem v to, pa še malo “otrdel” zraven,
kar je dobro, vsaj ne boš tako prizadet kot si bil ko te je zapustila
v primeru da se ti to še kdaj zgodi, kar je možno, saj veš zveze pokajo
na vseh koncih, pa vseeno živimo naprej.

pozdravček
ella

FIber – saj ni hudega. Zgodilo se ti pač je, kot se je zgodilo že milijonom. Ljubljena oseba se je odločila, da gre. Zakaj – to veš samo ti.

Hotela sem reči, da to ni nič nenavadnega, samo pri moških se ne sprašujemo več zakaj, ko pa to stori ženska, smo pa vsi začudeni.

Torej zakaj odidejo moški (kratek povzetek malomorje mailov): ker imajo poln k…., ker se jim “ne da več”, ker “nisem še sposoben prevzeti odgovorosti”, ker “nisi več, kot si bila”, ker “imam druge življenjske želje, cilje”, ker “si neznosna”, ker “hočem še kaj doživeti”, ker “me ona razume”, ker………………..
Skratka, ženske enostavno povzemajo vzorce obnašanja, kot so jih stoletja gledale pri moških – pa zdaleč od tega, da bi bilo to v redu. Nima pa to nobene veze s socializmom. Ženske si enostavno vzamejo pravico, da gledajo samo nase. V neki meri razumljivo, zaželjeno, hvalabogu končno. Dostikrat pa zelo egoistično. Od koga pa so se to naučile?

Res pa to najbrž spravlja vsaj v začudenje, če že ne v grozo, ko se vam to zgodil (moškim mislim).

Nasveti zapuščenim ženskam (spet povzetek):
nehaj ga spreminjati
nehaj viseti na njem (=končaj odvisnost)
“get a life”.

In povsem se strinjam s TamaroMr – kako si lahko tako preračunljivo z novo partnerko?! Iz vsega tvojega pisanja zveni, da si z novo tako-tako, bolj za popolnit, bolj slučajno, sploh pa ne predano. Če si sposoben takega razmerja, kot ga opisuješ s sedanjo, kakšen si bil v resnici z bivšo?

In še BTW – a si bivšo podpiral v njeni bolezni? A sploh veš, kako deluje ščitnica na psiho človeka?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close